2008 Eylülde Anne Olacaklar/arşiv

Ben dün gördüm bebeğimi kızlar fıkır fıkırdı,varya eller kollar hiç durmadıı,gözlerimiz yaşardı eşimle,doktor bile şaşırdı,çok yaramaz olacak dedi,adeta yüzüyordu karnımda,Allah isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın,bir an önce kollarımıza almak istiyoruz yaramaz sincabımızı...
 
Benim doktorum zeynep kamilin doktoru, fakat ben muayenehanesine gidiyorum.Kadıköy çiftehavuzlarda (bağdat caddesi) Her gidişimde bana 45 dk ayırıyor, çok pozitif birisi.Zeynep kamilin doktoru olması güven veriyor, adam günde kimbilir kaç tane hamile ile uğraşıyordur değil mi?İsmi tansel çetinkaya isterseniz numarasınıda verebilirim.
 
Benimde kafam çok karıştı.Arada 5 dk falan hafiif bir sızı gibi regl ağrısı gibi oluyor dedim.Doktor olmaması lazım 5 dk çok uzun, bu kötü dedi.Akşamdan beri sevincim kursağımda kaldı.:çok üzgünüm:
Halbuki burada okuyorum bazı kadınlar bu normal yazıyor.Acaba bağırsağım mı ağrıyor ben karıştırıyorum dicem ama regl olduğumda duyduğum sızı bu.

bende de ağrı oluyor 2 gündür ama böbreklerde iltihap çıktığı için emin olamıyorum pek ama kasıkta değil yan boşluklarımda ve karnımın ortasında oluyor ağrı dediğin gibi 5 dk kadar sürüp gidiyor valla bende çok tedirginim allah yardımcımız olsunn
 
Günaydın herkese. Bir türlü alışamadığım hamileliğim sakin gidiyor. Bütün şikayetlerime aldığım yanıt ''hepsi normaaal!!'' oldu. Durmak bilmeyen iştahım dışında gebeliğimin farkında değilim. Bir de bir gün iş yapıp 3 gün bel ağrısı çekiyorum. Muhtemelen eylülün ilk haftası doğum olması gerekiyor ama sanki hiç doğmayacakmış gibi hissediyorum. Alışamadım, kabullenemedim bu gebeliği. Son ultrason muayenemde bir porblem olduğunu öğrendim. Sol yumurtalığımda dermoid kistim varmış, iki tane hemde. Üstelik bebekle aynı boyda, üçer santimden üçüz taşır gibiyim. Önümüzdeki hafta kontrolüm var. Bu tür kistler her kadında olabiliyormuş ancak farkedilmiyor. Tek tedavisi alınmasıymış ve alınırken yumurtalık kaybedebiliyorsunuz. Doğumda zarar verebiliyor. Mutlaka kontrol ettirin ultrasonda. Sadece rahime değil, yumurtalıklarınıza da baksınlar. Çünkü eğer hamile olmasaydım mutlaka ameliyat olacağımı, önümüzdeki hafta muayene sonucunda, gerekirse doğumu beklemeden operasyona alınacağımı ve bunun bebeğimin düşmesine neden olabileceğini öğrendim. %1 kanser olma riski var. Mutlaka baktırın. Eğer böyle bir kist taşıyorsanız, doğumdan sonra ters dönmesi sonucu rahimle olan kan bağını kesmesi ve buna bağlı olarak şiddetli sancıyla acil ameliyata alınmanız ve büyük ihtimalle de kangren sonucu rahminizi kaybetmeniz gibi riski var. Sessiz sakin yerinde duruyor. Hiç bir belirtisi yok. Tesadüfen ultrasonda öğreniyorsunuz kist taşıdığınızı:KK43: Alınması da yerleşme daha doğrusu oluşma şekline bağlı. Profesyonel ellerce yapılması gereken bir işlem dermoid kistlerin alınması. Yaygın bir duruşu varsa yerinden kazımak yetmiyormuş, yumurtalıkla beraber alınıyormuş. Hamileliğin ilk aylarında ne yapılacağına karar verilmesi gerekiyor yoksa gebelik ilerledikçe rahmin büyümesi sonucu takip edilemiyor. Aman dikkat!!!

canım yaaa üzüldüm şimdi şans işte tamda hamişken olurmu yaaa ama neyse bozma moralini bebeğini allah korur inşallahhh hem kist alınınca tek yumurtalığın gitsede diğeri var allahın izni ile belki gerek bile kalmaz doğumda gidermiş böle kistler bazenn bellimi olur geçmişolsuna.s.
 
Ben pek iyi değilim 2 gündür çok değresifim, karnımın ağrımasını kafama çok takıyorum çünkü dün akşamda ara ara oldu.Çok korkuyorum.Dün gece baya panik yapım kendi kendimi korkuttum.Eşimde maç izliyordu onunla da paylaşamadım.Allaha dua ettim yalvardım.6 ay var ne olur çabuk geçsin diye.Gözümü açsam kapasam 9 aylık olsam...
 
Günaydınn Güzel hamişlerr
Ben 1.5 kilo daha kaybetmişim :KK43: :sm_confused: hiç anlamadım..Halbuki sürekli az da olsa bişiler yiyorum.. Neyse bebişim iyi olsun da gerisi hiç önemli değil..
Yakında verdiğim kiloları geri almaya başlarım herhalde... iştahım artmaya başladı.. Sürekli bişiler yeme hissi duyuyorum..Ama kalorili şeyler yerine peynir, süt ya da meyve ile idare etmeye çalışıyorum..;bir de arkadaşlar her gün ceviz fındık badem kuru üzüm gibi şeyler yemenizi tavsiye ediyorum.doktorum hiç ihmal etme diyor..Bebek için çok faydalıymış.
allah bebişlerimize sağlık versin inşallahh :nazar:
 
Günaydın kızlarrr bende mide bulantısı ilacı almaya başladığımdan beri daha iyiyim
allahında izniyle seruma gerek kalmayacak galiba tabi ilacı sürekli kullanamam. inş bırakınca tekrar başlamaz.bir an önce bebişlerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız inş.:))
 
arkadaslar ben 62 kg ile evlendim 66 kg ile hamile kaldım simdi 8 haftalık hamileyim ve 75 kgm . sanırım 100 15, kg ile kucağima alırım bebegimi sırnaşık şey sırnaşık şey :teytey:

8 haftada çok fazla kilo almışsın cnm drunla bu konuda konuşmalısın bence :))
sana tüm vitaminleri alabileceğin bir beslenme listesi verir ve böylece hem aç kalmaz hemde fazla kilo almazsın
 
evet cnm farkındayım esimin simdilik hosuna gidio ama daha 2.ayın icindeyiz ilerde ben cekicem derdini
bide canım bizim bebisin ikiz yada uçuz olabilme ihtimali var o yuzden alıyorda olabilirim ama bu kadarı cok fazla ama tutamıorm kendimi napaim :))

inş cnm allah gönlünüze göre versin benim demek istediğim doğumdan sonra kilo veremezsin kalır fln değildi. çok fazla kilo almanın anne vücuduna zararı olduğunu okumuştum sadece biraz dikkatli ol demek istedim ama yemek yemenin önüne geçilmiyorki bunu en iyi ben bilirim evlendikten sonra 15 kilo aldım :)) gerçi çokkk aşırı zayıftım ama abarttım yinede. sağlıklı bir hamilelik geçirmeni dilerim cnm
 
valla canım benimm masallahh 3 4 aylık gibiyimm yok yok kesin ikiz :) doktorada sormadım hic ne zaman oğrenebilirim acaba ikiz olmup olmadığını oda bise solemediii ilk annelik yaa cahillik iste :)

cnm daha ilk haftalarda 7-8 gibi ikiz olduğu belli oluyormuş genelde.allah hayırlısını versin.:teytey:
 
çok geçmiş olsun sorunsuz şekilde hem sen hem bebişin atlatırsınız inş bitlipiyade[/QUO
Mesajlar için sağ olun. Hayırlısı diyeyim artık. Doğrusu düşük olursa da çok üzülmeyeceğim. İki çocuğum var zaten. Üçüncüsüne hazır değildim. Bu sebeple sahiplenemiyorum gebeliği.
 
canım yaaa üzüldüm şimdi şans işte tamda hamişken olurmu yaaa ama neyse bozma moralini bebeğini allah korur inşallahhh hem kist alınınca tek yumurtalığın gitsede diğeri var allahın izni ile belki gerek bile kalmaz doğumda gidermiş böle kistler bazenn bellimi olur geçmişolsuna.s.

Bunu epey bir araştırdım. Dediğin gibi doğumla birlikte geçenler var ama onlara miyom deniyor. Rahim büyüdükçe çatlayıp yok oluyorlar. Bu farklı. Mutlaka alınması gerekirmiş. İçim rahat, sonuç ne olursa olsun Allah'ın takdiridir ne yapalım.
 
Gebelikten önce hazırlık yapmak gerek. Rahimden tutun da tansiyon şekere kadar her şey ölçülmeli. Diş sağlığınızda olabilecek problemler halledilmeden gebe kalınmamalı. Bir takım vitamin destekleri ve sporla da sağlık iyi bir düzeye getirilmeli. Sonuçta en az gebelikle beraber 1.5 yıl kendinizi unutuyorsunuz.
 
Ailede ikiz doğum varsa, senikinin de olma ihtimali yüksektir:) Hadi hayırlısı:) Yalnız bazen bebekler birbirini saklayabiliyormuş. YaNİ TEK GİBİ GÖRÜNÜYOR AMA ÇİFT ÇIKIYOR:))
 
12. haftadayım. Hiç bir şey hissetmiyorum. Ekranda mercimek bir kalp atışı vardı ama kımıldadığını seçemedim. Koca bir kafa ve koca bir göbekti hepsi. 3 santimlik ufaklık yaymış yatıyordu. Bakalım bir dahaki görüşmemiz nasıl olacak...
 
slm bayanlar bende bugun 11+2günlük hamileyim ve benim hiç bulantım olmadı hiç sadece nide yanması var ve bide agrım çok var ve bu beni çok teleşlandırıyo korkuyorum dr normal oldugunu söledi ama ben korkuyorum yinede kasıklarımı ve karnıma agrılar giriyo ve şiddetli oluyo bakalım mart 17 de dr gidecem ikili tarama için bebegimi görecem allah nasip ederse allah hepimizin hayırlısı ile kucagımıza almamızı nasip etsin inş bebegim iidir yaaaasenağlamasenağlama
 
kızlar sizlerele rüyamı paylaşmak istiyorum.rüyamda güya dogum yapmışım ama bebegim o kadar kçük ki avuç içimde ve sanki bi küçük biblo ama insan sıfatı pek yok erkek oldugunu anlıyorum biraz.doktorlar bu şekilde büyütürsün diyo bana ve sorun olmadıgını söylüyorlar mama verir üzerinie bişeyler örtüp dogum izniyle uğrsayım diye cıkıyorum hastaneden geri geldigimde bebegimin ölmüş oldugunu öğreniyorum nasıl aglıyorum anlatamam.cok korktum bebegime bişe olmaz degilmi daha sonra mantıgım yerine gelince rüyalarımın terse cıktıgını düşünerek kendimi teskin etmeye calıştım.eşime anlattım biraz rahatladım ama yinede cok korktum .allahım bian önce bebişimi kucagıma almayı nasip eder inşallah.hepimizin.
 
üfffffff günaydın arkadaşlar canım sıkkın dr geldim guatır için uyuz dr eliyle boğazıma baktıı sonra ultrason çektir gel dedii ssk ultrason için gün almak gerekiyooo ee malumm 3 4 aya ancak gelir bana sıra bende sinirlendim çıktımm hastaede.... zaten benim kendi dr kadın dr testler normal ama yinede gözüksün dedii .. bakalım dr görüşecegimm ne diyecek.
 
slm bayanlar bende bugun 11+2günlük hamileyim ve benim hiç bulantım olmadı hiç sadece nide yanması var ve bide agrım çok var ve bu beni çok teleşlandırıyo korkuyorum dr normal oldugunu söledi ama ben korkuyorum yinede kasıklarımı ve karnıma agrılar giriyo ve şiddetli oluyo bakalım mart 17 de dr gidecem ikili tarama için bebegimi görecem allah nasip ederse allah hepimizin hayırlısı ile kucagımıza almamızı nasip etsin inş bebegim iidir yaaaasenağlamasenağlama

cnm bende 11+5 üm aşırı mide bulantısı çekiyorum karnım benimde bazen çok ağrıyor drum her kadında farklı belirtiler olabileceğini devam eden kanama olmadığı sürece korkmamam gerektiğini söyledi insan yinede bu kadar ağrıda normalmi diyor ama bebiş ultrasonda iyi görünüyor :)) buda beni rahatlatıyor bende 15 inde gideceğim ikili test için bu arada :))inş bebişlerimiz iyidir
 
X