Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bende de oluyor bazen su anda 10 haftalık benim bebişimde hayırlısı olsun inşallah
Allahım bu melekleri verdi bize inşallah tamamına erdirir hepimizinkini
Günaydin Hanimlar Bende Bu Hafta Cuma Gideceğim Dr. Ama Benim Problemim Dr. Ile şimdiye Kadar Ne Kiloma Bakti Ne De Tansiyonuma Bu Hafta Konuşup Olmazsa Dr. Değiştirmeyi Düşünüyorum Sizinle Dr.arasinda Ki Diyaloglariniz Nasil.[/Q
günaydın benim drumda tansiyonuma hiç bakmadı ilk kontrole gidişimde bunu soracağım hamilelikte bunun önemli olduğunu öğrendim.bana ailede kalp yada tansiyon hastası varmı diye sorduğunda yok demiştim ama bakması gerekirdi yine de.sende sor bence neden kilo kontrolü yapmadığını tansiyonuna neden bakmadığını ben böyle konuları drumla çok rahat konuşuyorum ve gün içinde nezaman arasam yardımcı oluyor hep olumlu düşünmemi sağlıyor herşeyi detaylı bir şekilde anlatıyor ve bence bu çok önemli.umarım sende konuştuğunda yardımcı olur :))
Günaydın herkese. Bir türlü alışamadığım hamileliğim sakin gidiyor. Bütün şikayetlerime aldığım yanıt ''hepsi normaaal!!'' oldu. Durmak bilmeyen iştahım dışında gebeliğimin farkında değilim. Bir de bir gün iş yapıp 3 gün bel ağrısı çekiyorum. Muhtemelen eylülün ilk haftası doğum olması gerekiyor ama sanki hiç doğmayacakmış gibi hissediyorum. Alışamadım, kabullenemedim bu gebeliği. Son ultrason muayenemde bir porblem olduğunu öğrendim. Sol yumurtalığımda dermoid kistim varmış, iki tane hemde. Üstelik bebekle aynı boyda, üçer santimden üçüz taşır gibiyim. Önümüzdeki hafta kontrolüm var. Bu tür kistler her kadında olabiliyormuş ancak farkedilmiyor. Tek tedavisi alınmasıymış ve alınırken yumurtalık kaybedebiliyorsunuz. Doğumda zarar verebiliyor. Mutlaka kontrol ettirin ultrasonda. Sadece rahime değil, yumurtalıklarınıza da baksınlar. Çünkü eğer hamile olmasaydım mutlaka ameliyat olacağımı, önümüzdeki hafta muayene sonucunda, gerekirse doğumu beklemeden operasyona alınacağımı ve bunun bebeğimin düşmesine neden olabileceğini öğrendim. %1 kanser olma riski var. Mutlaka baktırın. Eğer böyle bir kist taşıyorsanız, doğumdan sonra ters dönmesi sonucu rahimle olan kan bağını kesmesi ve buna bağlı olarak şiddetli sancıyla acil ameliyata alınmanız ve büyük ihtimalle de kangren sonucu rahminizi kaybetmeniz gibi riski var. Sessiz sakin yerinde duruyor. Hiç bir belirtisi yok. Tesadüfen ultrasonda öğreniyorsunuz kist taşıdığınızı Alınması da yerleşme daha doğrusu oluşma şekline bağlı. Profesyonel ellerce yapılması gereken bir işlem dermoid kistlerin alınması. Yaygın bir duruşu varsa yerinden kazımak yetmiyormuş, yumurtalıkla beraber alınıyormuş. Hamileliğin ilk aylarında ne yapılacağına karar verilmesi gerekiyor yoksa gebelik ilerledikçe rahmin büyümesi sonucu takip edilemiyor. Aman dikkat!!!
Günaydın herkese. Bir türlü alışamadığım hamileliğim sakin gidiyor. Bütün şikayetlerime aldığım yanıt ''hepsi normaaal!!'' oldu. Durmak bilmeyen iştahım dışında gebeliğimin farkında değilim. Bir de bir gün iş yapıp 3 gün bel ağrısı çekiyorum. Muhtemelen eylülün ilk haftası doğum olması gerekiyor ama sanki hiç doğmayacakmış gibi hissediyorum. Alışamadım, kabullenemedim bu gebeliği. Son ultrason muayenemde bir porblem olduğunu öğrendim. Sol yumurtalığımda dermoid kistim varmış, iki tane hemde. Üstelik bebekle aynı boyda, üçer santimden üçüz taşır gibiyim. Önümüzdeki hafta kontrolüm var. Bu tür kistler her kadında olabiliyormuş ancak farkedilmiyor. Tek tedavisi alınmasıymış ve alınırken yumurtalık kaybedebiliyorsunuz. Doğumda zarar verebiliyor. Mutlaka kontrol ettirin ultrasonda. Sadece rahime değil, yumurtalıklarınıza da baksınlar. Çünkü eğer hamile olmasaydım mutlaka ameliyat olacağımı, önümüzdeki hafta muayene sonucunda, gerekirse doğumu beklemeden operasyona alınacağımı ve bunun bebeğimin düşmesine neden olabileceğini öğrendim. %1 kanser olma riski var. Mutlaka baktırın. Eğer böyle bir kist taşıyorsanız, doğumdan sonra ters dönmesi sonucu rahimle olan kan bağını kesmesi ve buna bağlı olarak şiddetli sancıyla acil ameliyata alınmanız ve büyük ihtimalle de kangren sonucu rahminizi kaybetmeniz gibi riski var. Sessiz sakin yerinde duruyor. Hiç bir belirtisi yok. Tesadüfen ultrasonda öğreniyorsunuz kist taşıdığınızı Alınması da yerleşme daha doğrusu oluşma şekline bağlı. Profesyonel ellerce yapılması gereken bir işlem dermoid kistlerin alınması. Yaygın bir duruşu varsa yerinden kazımak yetmiyormuş, yumurtalıkla beraber alınıyormuş. Hamileliğin ilk aylarında ne yapılacağına karar verilmesi gerekiyor yoksa gebelik ilerledikçe rahmin büyümesi sonucu takip edilemiyor. Aman dikkat!!!
Günaydin Hanimlar Bende Bu Hafta Cuma Gideceğim Dr. Ama Benim Problemim Dr. Ile şimdiye Kadar Ne Kiloma Bakti Ne De Tansiyonuma Bu Hafta Konuşup Olmazsa Dr. Değiştirmeyi Düşünüyorum Sizinle Dr.arasinda Ki Diyaloglariniz Nasil.
Slm arkadaşlar....Yazdıklarınızı okuyunca endişeye kapılmadım değil....Benim doktorumda ne kilomu ölçüyor nede tansiyonumu ...Pek bi bulantım olmadığı için bende bazen unutuyorm hamileliğimi...Daha doğrusu aklıma kötü kötü şeyler geliyor...Ya kalbi durduysa ya kaybettimse diye....Hiçbişey hissetmiyorum çünki....Haftaya kontrolüm var ama günler geçmek bilmiyor...Doktorumu değiştirsemmi diyede düşünüyorum...Memnunum aslında ama ben sormadıkça o birşey söylemiyor...Hamilelikle ilgili bilgileri genelde intenetten öğreniyorum...Hepinize hayırlı ve sağlıklı hamilelikler diliyorum ..sevgiler...
Benim doktorum da tansyonuma bakıyor, biraz düşük çıkıyor 11 e 6, bana bu iyi, hamilenin tansiyonu düşük olmalı dedi. Kiloma bakıyor, 2 kilo vermişim bu arada, ayak bileklerime parmağıyla bastırıyor şişme varmı diye.Benimle konuşuyor, anlatıyor, inşallah bir sorun çıkmaz ama ben doktoruma uzun süredir gidiyorum. Hikayemi biliyor. Bence her kadının her zaman gideceği güvendiği bir kadın doğumcusu olmalı.İlla hamile kalınca gidilmemeli.