2008 Aralık Anneleri

travocort adlı kremi biliyorum dr. bizede demişti ama ben kullanmadım içinde kortizon olduğundan dolayı

Selamun Aleykum tüm annelere,ben çok sık giremiyorum.Ama maşallah siz hep burdasınız.Ne kadar güzel ya.bende çok istiyorum ama kalabalık bir ailemiz olduğu için hiç vakit bulamıyorum.Benim Eif Azra'm da 6 Aralıkda 1 yaşını doldurdu.Ama hiçbişey yediremiyorum kızlar ya.12 aydır aralıksız beni emiyor.Ek gıdaya daha geçemedik.Ne sürdüysem göğsüme fayda etmedi.Salça,biber,sarımsak,pamuk,bant vs.ağlamaktan morarıyor.Ama bende tükendim artık kızlar ya.Vücudumda gram vitamin kalmamış.Gündüzleri oyalamayı başardık çok şükür ama gece asla uyutmuyo beni.arkamı dönüp 5 dakika uyuyamıyorum.Ne önerirsiniz bana kızlar.Hepinize yavrularınızla hayırlı ömürler dilerim.kafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

cnm allah bağışlasın kızını
ek gıdaya geçmek emzirmeyi bırakmanı gerektirmez ki, yani boşu boşuna göğsüne bir eyler sürme bence benimde oğlum 5 aralıkta doğdu ve hala emziriyorum.
sen yememesinin sebebinin anne sütünü çok alıp onu kestiği için olduğunu düşünüyorsun sanırım ama çok alakalı değil bence
ewet vücuttaki tüm vitamin ve mineralleri alıyor bebek emerken bende bazen canım çekilmiş gibi hissediyorum,haklısın ama emiyorsa bence emzirmeye devam edip ek gıda konusunda değişiklikler yaparak bunu kızına sunmalısın
bazı bebekler herşeyi yememekte diretebiliyor,biraz zorlayabiliyor anneyi a.s

sma,
canım bence bi pedagoga da danışın bu durumu.
kızının psikolojisini de göz önünde bulundurarak,
uyku ve yemek sorununa farklı çözümler üretebilir.
Allah kolaylık versin.
inş bi an önce çözüm bulabilirsiniz.a.s.

smacım Allah kolaylık versin canım zor bi durum gerçekten...
öyle sanıyorum ki ek gıdalara geç başlamış olmalısın yada bebeğin anne sütünü tercih ettiği için sende onu aç bırakmaktansa sürekli anne sütü vermeyi tercih etmiş olmalısınnn
canım sebep şu yada bu önemli değil şu noktada önemli olan BİR AN EVVEL ek gıdalara başlamandır bence...
bu konuda ilk çocuğundan kalma kötü tecrübe sahibi bir anne olarak önerim PES ETMEDEN VE KARARLI olarak beslenme şeklini ek gıdalara yöneltmen ve annesütünü sadece geceleri vermendir.
ama bunun ilk kuralı KARARLI DAVRANMANDIR.PES ETMEK kesinlikle yok smacımm
üzerime vazife değil ama madem konu hakkında yardım istiyosun önce kararlı olmak zorundasın canımmm
ikinci adım olarakta sevdiği şeylerle başlamanı öneririm mesela danino ile...
daninoları sevmeyen bebek neredeyse yoktur yada azra neyi çok seviyorsa onunla ek gıdalara başlamalısın

acele etme önce bu şekilde bi başla sonrası zaten kendiliğinden gelecektir takıldığın noktada seve seve yardımcı olurummm.
bu arada önce sevdiği şeylerden ve istediği kadar yedirmelisin asla ve asla zorla yedirme yemek istemiyorsa bir saat ara ver sonra dene ama bu arada anne sütünü asla vermemelisin...verirsen kırılma noktanı keşfeden cimcime birdahaki sefere yine aynı yolu deneyecektir ...(tecrübe ile sabittir)

takvimi uçup giden anneler:)
yalnızca tickerfactory sitesinden yapılan takvimler görünüyor, bilginize mirmirmirmir

efeyle benim durumum da seninkiyle ayn canım ben de çok yoruldum artık

Günaydın kızlar

Bizle birlikte hasta olan tüm bebişlere ve analara ve babalara da ALLAH(CC)hayırlısıyla şifalar versin(amin).

LiLiPuT teşekkürler.

Perşembeden beri boğazımızdaki iltihap(farenjit)canımıza okudu diyebilirim.Ateşimiz asansör ateş,inmesi çooook zor ve çıkması hemencecik oluyor.Ohh nihayet ateşi düştü dediğim anlar en fazla abartısız yarım saatlik oluyor.
Ben de farenjit olmuşum ama belli gıdalarla toparladım.Kıza gelince zaten yeme konusunda inatçıyız şimdi iyice zorlaştı.Üstelik ishalimiz de var.
SMA ben de emziriyorum ve ek gıda ile ilgili inatçı ama emmesini bu yüzden kesmiyorum,kesmeyi de düşünmüyorum.
Pişik için çocuk doktorumuz ''nerosima-C''vermişti ve çok memnun kaldım.Ama şu mantar için birçok ilaç kullandım.''Bepanten,Ketoral (bu iki ilacı Bakırköy Yenimahalle Çocuk ve Kadın Hastanesinde gece acile gittiğimde yazmışlardı.)Travokort,Trosyd,Dermorest,....''.Ama aile hekimimize bu sabah gittim ve tekrar travokort yazdı.

Zeytinyağını da kullandım.Bebe yağını da kullandım.Pişiklerde yardımcı oldu.Sürekli olarak çiş yapmış dahi olsa yıkamamı söylediler.Her zaman yapamasam da yıkıyorum da.Yine de mantar tekrarlıyor ve şimdi bez değiştim.Prima,molfix,huggies,evy baby,baby star ve jeny-wily kullandım.Her seferinde pişik de mantar da oluştu.Kan testi için kan verdiğimizde rutin kan testi hariç kültür de isteyeceğim.Bunu hem idrar hem gaita için isteyeceğim.İnşallah bu kez nedenin tam olarak belli olur.Hayırlısı ALLAH(CC)den.

Sevgiler. opuyorumnanaktan

Öbür günde nasipde doğum günümüz ve inşallah hasta,yoğun bakımda başladığımız bu ilk yılımızı sağlıkla bitirip hastalıkları da bu yılla birlikte geride bırakırız.

Son düzenleme:
maydonuzcum tez zamanda inşallah hastalıgınızı atlatırsınız canim.acil şifalar diliyorum tabi hasta olmadan büyümeyen bebek ve çocuk yok elbette ama tez zamanda ve cabucak geçmesini temenni ediyorum canim

sma canim bencede hemen ve tez zamanda ek gidalara aliştirmalisin bana göre çok emdigi için karni doyuyor ve diger besinlere açık olmuyor..ufak ufak başla canim.bak sende diyorsun gram vitamin kalmamiş bende diye.sürekli emdigiiiçin alip götürüyordemekkki senin kuzu..allah kolaylik versin canim :Saruboceq:

Amin,inşallah tüm hastalar tez zamanda iyileşirler.Çok teşekkür ederim esincim.

opuyorumnanaktan

maydonozcum geçmiş olsun cnm
ege ilk doğduğunda pişik sorunumuz oldu
ama ne pişik
sanki pişikle doğmuş gibiydi
ne yaptıysam geçiremedim
larosh jel ve kremini kullandım ve çok iyi sonuç aldım
sonrasında herhangi bir kızarmada fito ile travogen karıştırıp sürebilirsin özellikle fito çok güzel bir krem
travacort demişsin cnm onun içinde kortizon var bebeklere önerilmiyor

opuyorumnanaktan

Çok teşekkür ederim kazemcim.Biz yoğun bakımdayken pişik oldu.Orada tedavi edilmedi. İlk günlerden sonra ilaç kullandık.Troysd verildi.Fito,travazol,hametan da kullandım.
İnşallah salı günü gittiğimizde sorarım.Çok teşekkür ederim.Önceden verilen ilacın güçlü kortizon olduğunu söylemişti.Kullanmadım.Neden buna rağmen verdiğini sormam lazım. Benim sağlık ve hastalık konusunda neler çektiğimi anlatmıştım.Pimpirikli olduğumu da söylemişti. :kedi: Ne kadar önemsediğimi bildiği için sorunsuzca yanıt verecektir.Madem öyle ben de olabildiğince kullanmamaya çalışırım.Mantarın iki gündür olmadığını görünce yine ciddileşmeden kökünü keselim,günde iki kez kullan demişti.(Mercimek tanesi kadar delikler açılıp kanlar çıkmıştı.Ve kabarıklar,kızarıklar da oluşmuştu.Kızım inliyor,ayakta durabiliyor,yatarken de secde halinde yere yatıyor ve popişini yukarı kaldırıyordu.:çok üzgünüm: )
Çok teşekkürler. opuyorumnanaktan
İyi geceler.

rica ederim cnm ne demek ama dediğim gibi bizmde çok kötüydü pişiğimiz
bende ilaçlar konusunda biraz pimpirikliyim daha doğrusu her alanda araştırmadan kolay adım atmam demek daha doğru olur
bizede ilk etapta fito ve travacort vermişti ben araştırdıktan sonra söyledim kendisine kullanmayacağımı ve yerine travogen verdi fito ve trovegeni kullanabilirsin onlarda kortizon vb bir etken madde yok
inşallah en yakın zamanda atlatırsınız cnm
sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…