2008 Aralık Anneleri

gökdenizcim selam...
bizimde yaptırmamız lazım ama çok yoğun bir haftayı geride bırakınca ertelemek durumunda kaldıkkk
önümüzdeki hafta yaptırmayı düşünüyorum ama canı yanacak diyede hiç yaptırmak istemiyorum açıkcası:KK43:(

selam kızlar hepimize güzel pazarlar dilerimmm
bizim için çok yoğun bir haftayı geride bıraktık umarım oğluşun ödevleri verdiğimiz emeği hakeder!!

melis bir yandan karıştırıyor bir yandan onunla ilgilen bir yandan ödevler canım çıktı desem abartı olmaz herhal...
melis tam bir süpürgesiz cadı oldu yaa,heryeri karıştırıyor elene çeken herşeyi karıştırıp inceliyorrr
birde son günlerde buzdolabımın üzerinde bulunan resimleri gösterip sonra ona soruyorum..."hani anne hani baba hani abi hani hacıdede vs tek tek gösteriyorr:))
bugünde burnumu gözümü kulaklarımı gösterdim tek tek sorunca göstermeye başladı cimcimeee:nazar:

rabbim eksikliklerini göstermesin bu kuzuların inşaallahhhh

bizim için çok yoğun bir haftayı geride bıraktık umarım oğluşun ödevleri verdiğimiz emeği hakeder!!

melis bir yandan karıştırıyor bir yandan onunla ilgilen bir yandan ödevler canım çıktı desem abartı olmaz herhal...
melis tam bir süpürgesiz cadı oldu yaa,heryeri karıştırıyor elene çeken herşeyi karıştırıp inceliyorrr
birde son günlerde buzdolabımın üzerinde bulunan resimleri gösterip sonra ona soruyorum..."hani anne hani baba hani abi hani hacıdede vs tek tek gösteriyorr:))
bugünde burnumu gözümü kulaklarımı gösterdim tek tek sorunca göstermeye başladı cimcimeee:nazar:

maşallah melise:) :nazar:
amin cnm

bizde 28-29 gibi gidicez sonraki hafta yani
melis e maşallah bendende.
çabuk büyüyor çabuk öğreniyorlar.zekalarına hayranım doğrusu.

:nazar: :nazar:

Maşallah sübhanallah,maşallah barekallah Melis'imize.
Amin,inşallah rabbim kimseye acılarını yaşatmasın ve hak edenlere de anneliği hayırlısıyla yaşatsın(amin).

Kızlar bu testleri siz mi istediniz?Yoksa çocuk doktorlarınız mı?Yoksa da sağlık ocağından aylık kontroller sırasında aile hekiminiz mi istedi?

Bizim de nasipse 22 aralık salı günü yaşımızı doldurmadan önceki aşımız var.Nasipse 24 aralıkta yaşımız dolacak ve ancak biz giysilerimizle birlikte 9.5 kg.olmuş.Giysilerimizi de 300 gr.olarak hesapladılar.Bu kiloya da son 1.5 ay içinde ulaştık.
Ve biz 4 aydan sonra devit kullanmadık.Sonrasında bir şişe ferro sanol kullandık.Başka da bir vitamin ama bitmedi.Başka bir doktor gerek görmedi.Artık bu doktora gidiyoruz. Doktorlara tavsiye edecekleri ve kendilerinin de kullandıkları vitamini sordum.Balık yağı kullandıklarını ve başka bir vitamin kullanmadıklarını söylediler.

Geçen ay bir kez tahlil verdik.Demir için birşeye gerek görmediler.Ama kızım kağıt,peçete,
ip,kapı eşiklerinin etrafından yolabildiği olursa da kireç ve küçük beton parçacıklarını yiyor.
Bu gidişimde ben de sırf bunun için tahlil isteyeceğim.

Ayrıca kızım son iki aydır tam olarak 2 günü bitirmeden mantarı tekrar ediyor.Pişik sürekli tekrar ederken şimdi de mantara çevirdi.Onla ilgili olarak da ne yaptırabilirsem yaptıracağım.Canım çok sıkkın ve havaların da aşırı soğuması,grip salgını tehlikesi de iyice sıktı beni.Hastaneler ve sağlık ocakları aşırı kalabalık ve başka bir hastalık kapmadan eve gelebilmek bir mucize. :1no2:

kızlar herkeze merhaba biz ailecek hastayız ama kızım duru çok kötü faranjit-larenjit öksürük ve boğazında yara çıktı moralim sıfır inşallah çok çabuk iyileşir annelik ne zormuş kendimi kötü hisediyorum cuma günü doğum günümüz o zamana kadar iyileşse bizede moral olsa bunları yaşamış arkadaşlar varmı paylaşırlrsa sevnirim herkeze sağlıklı günler

:nazar: :nazar:
Ayrıca kızım son iki aydır tam olarak 2 günü bitirmeden mantarı tekrar ediyor.Pişik sürekli tekrar ederken şimdi de mantara çevirdi.Onla ilgili olarak da ne yaptırabilirsem yaptıracağım.Canım çok sıkkın ve havaların da aşırı soğuması,grip salgını tehlikesi de iyice sıktı beni.Hastaneler ve sağlık ocakları aşırı kalabalık ve başka bir hastalık kapmadan eve gelebilmek bir mucize. :1no2:

maydonoz pişik için dr.ne önerdi veya ne kullanıyorsun

kızlar herkeze merhaba biz ailecek hastayız ama kızım duru çok kötü faranjit-larenjit öksürük ve boğazında yara çıktı moralim sıfır inşallah çok çabuk iyileşir annelik ne zormuş kendimi kötü hisediyorum cuma günü doğum günümüz o zamana kadar iyileşse bizede moral olsa bunları yaşamış arkadaşlar varmı paylaşırlrsa sevnirim herkeze sağlıklı günler

çok geçmiş olsun a.s.

teşekkür ederiz teyzeleri....

bu arada tüm hasta bebişlere ve annelerine çok çok geçmiş olsun ...
maydanozcum maşaallah minik kuzuyaaa
canım kantestini yani kan sayımı diyeyim sağlık ocağında aşımızı yapan hemşire istedi ama henüz yaptıramadıkkk
demir eksikliği olacağını pek sanmıyorum hemde canı acıyacak endişesi ile kabaca tabirle salladım biraz
ama haftaya yapırmak istiyorum

slmm..doktor amca bizdende kansayımı istedi nasipse bu hafta nası alıncak minicik dah damarları görünmo dedim doktora oda gülerek 10 günlük bebklerden alıyolar merak etme dedi ama ana yüreğiişte..buaraa daha önce söyleyen oldumu bilmiyorum ama bi arkadaşımdan duymuştum ve oğlum ishalken acayip şekilde pişik oldu yaklaşık hafta sürdü.saf zeytinyağını bir kapta yakıp soğutup pişiğe sürmüştüm çok iyi gelmişti bize ama siz araştırın arkadaşlar fikir olsun diye söyledim.arkadaşlarımdanda çok memnun kalan var ama herkeste aynı sonucu vermeyebilir..

pişik durumlarında en iyi arkadaşım vazelindir...tavsiye ederim akşamdan sürün bol bol sabaha bir tek nokta dahi pişik olarak kalmıyor...
ama zeytinyağınında bu konuda faydalı olduğunu biliyorum ama ben vazelini tercih ediyorum

selam kızlar herkese güzel pazarlar..hasta olan bebeişlere acilşifalar (amin)..bizimde dün aşımız vardı olsuk mmr aşımızı..allaha çokşükür fazla aglamadan etmeden hallettik..ama ateş yapan bi aşıymışüstelik hemen yapamyabiliyormuş yani 7 gün içerisinde herhangi bir günde ateş yapabilir dedi bize dr.benim melekimde 11 kilo olmuş:nazar:genel sağlık durumu iyi dedi allaha şükür..kan ve idrar tahlilinden bahsetmedi..bidahaki ay gidişimizde bende sorucam onu..gerçi hiçde yaptırmak taraftari degilim çokkk aglicaklar çookk..pişik içinde bi tavsiye benden ben arko krem sürüyorum..herşeyi denememe rağman bi sonuç alamamiştim bide arko kremi deneyiyimdedim gecende sürün sabaha bembeyaz oluyor ve vazelinde tabii bunuda eklim dedim kızlar..süt konusundada bizim dr günde maksimum iki bardak dedi..ben dün bir bardakla başladim sulandırmadan direkt verilebilirmiş.bende öyle yaptım..bizim 6.dişimizde çıktı ama daha 2 tanen var yerini hazırlıyor..ondan ne uyuyor nede yemenk yemek istiyor..hayırlisyla atlatıcaz bakalim herkesiöpüyorum meleklerinizideopuyorumnanaktan

çok geçmiş olsun canım umarım hemencik iyileşirsiniz

iyi haftalar arkadaşlar
hasta bebeklere üzüldüm geçmiş olsun tez zamanda iyi olsunlar
pişikde bende zeytinyağı faydasını çok gördüm ama az pişikde.çok olduğunda bir krem vermişti birebir geldi.travocort adı.bu iyi geldi bize.

X