2008 Aralık Anneleri

günaydın tatlı anneler ve melekleri
yağmurlu bir gece ve yağmurlu bir marmaris sabahından merhabalar
ceyremcim tv konusunda en zararlı olanın reklamlar olduğunu okumuştum ben.bi araştır istersen.kitabın adını hatırlayamadım.evde aslında yarın yazabilirim.

günaydın gökdenizcim.bizim hastanelerde öyle ürkütüyo insanı dimi?valla gitmemeyi düşünmekte haklısın.ama kontrolde şart.sen yine umutun durumuna göre hareket et derim

canım sözkonusu iştehsız bebeklerse işimiz zor.heryolu deniyoruz yesinler diye.bence arada izlemesinin bir sakıncası olmaz ama bunu alışkanmık haline getirmesini engellemek şart:ecrin_bebek:

hmm konu televizyon lmaz: önemli bir konu .özellikle 0-3 yaş döneminde bebeklerin zekasının tümünü kullandığı dönemde kendi kendisine yetmeyi ve kendini keşfedeceği dönemde sakıncalı bir teknik canavar :)

sevgili hemşom bu konuya sende bi açıklık getir bakalım.vu teknik canavardan yararlanmıyomusun hiç?

sevgili hemşom bu konuya sende bi açıklık getir bakalım.vu teknik canavardan yararlanmıyomusun hiç?

buyrunnnnnnnnn buyrunnnnnnnnn buyrunnnnnnnnn
ben pek tv izlemem cnm samimiyetimle söylüyorum yani izlediğim bazı yabancı diziler var akşam 21.30 sıralarında başlıyor dizimax te zaten o saatte ege uyumuş oluyor.yani öyle bir alışkanlığım olmadığı için eşim gelene kadar tv açılmaz bizim evde (oda haberlerii izler).ama bu ege için özellikle yapılan birşey değil ege doğmadan öncede böyleydi.

ama tabi evin ortasında özellikle düğmeleri olan ve ege bu düğmeleri kurcalamaya bayılan bir çocuk olunca merak ediyor.fakat açmıyorum.düğmesinden kendi açmayı öğrendi bende fişi çektim.peki ne izletiyorum günde yarım saat netten bulduğum kukla showlar var
onu izletiyorum dvd den dolayısıyla o herzaman ona bakmaması gerektiğini artık biliyor arada ileyerekte merakını gideriyor.valla bu konuda herkesin tercihine saygılıyım bu doğru veya yanlış benim metodum.ancak tv izleyerek çok zaman geçiren çocuklar(bakınıZ benim kuZenlerim) ne oyun oynamasını biliyorlar nede iletişim kurmasını herşeyi görerek öğrenmek istiyorlar.yani keşif ve yaratıcılık duygusu oluşmadan bitiyor diye düşünüyorum:)
sahi birde şunu yapıyorum mesela kukla show izliyor ama etrafında hiç oyuncak olmuyor.oyuncakları varkende başka birşey olmuyor yani herşeyi önüne vermiyorum oyuncaklarını gruplandırdım sabahtan kitaplarını okuyorsa daha sonra ona lego ilave eymiyorum lagolar çıkarıp kitapları kaldırıyorum mesala yemek yiyorsa önüne plastik tabak kaşık bukadar yemek yiyor.

Son düzenleme:
selam anneleropuyorumnanaktan televizyon zararlı özellikle klipler ve reklamlar.akıllarını karıştırmaktan başka bir işe yaramaz sanırım.belli bir yaştan sonra eğitici programlar izlemeli bence.susam sokağı mesela bulsam alcam şimdiden.Bu arada havalar soğudu,ben ıhlamur içiriyorum.meyve suyu içiriyorum,çorbalarına limon sıkıyorum.kahvaltısına pekmez,ceviz ekliyorum.başka hangi önlemleri alabiliriz onları da paylaşalım?

yahu zaten izlediğimiz tek program ondada içime kurt düşürdün.bizdede aynene kazeemcim tv izlenmiyo.zaten benm buna hiç zamanım olmuyorçoğu zaman haberlere bile yetişemiyorum.hoş tv de kayda değer pek bişeyde yok aslında.

canımcım kurt düşmesin içine yani ebbeğini en iyi sen tanırsın zara vereceğini düşünmediğin dozajda is srn olacağını düşümnmüyorsan mesele yok demektir.ama tv olmadan yemek yiyormu mesela

bizimde kış tedbirlerimizde ıhlamur bl meyve pakmez ceviz var birde sarımsak veriyorum yoğurt yada tarhana çorbasında.çok faydalı.
biz tv hiç izlemiyoruz.hiç sevmedi.şimdilik bakalım.

canımcım kurt düşmesin içine yani ebbeğini en iyi sen tanırsın zara vereceğini düşünmediğin dozajda is srn olacağını düşümnmüyorsan mesele yok demektir.ama tv olmadan yemek yiyormu mesela

yiyor canım sevmediği yemekleri tv ve değişik aksiyonşarımız sayesinde yediriyoruz.köçek bile olduk vallahihoyyyt

Merhaba

ıyi akşamlar kızlar

Benim oğlum küçücükken eczacımız beni uyarmıştı.''Kesinlikle tv.karşısında evladını bırakıp iş yapma ve tv.karşısında yemek yedirme'' demişti.
Ayrıca tv.karşısında yemek yiyen çocuklarda tat alma duyusu tam gelişmezmiş.Ne yediğini anlamadan sadece yeme-yutma işlevini yaptıkları için ve ağızları sürekli dolduğu için anlamadan yerlermiş.Beyinleri meşgul olduğu için fark etmiyorlar.
Televizyonda bir programda bunun yapılmamasını söylediler.Ayrıca da otistik ve sara hastalığına da yakalanma olasılıkları oluyormuş.Sürekli değişen ekran,ışık ve sesler zarar veriyormuş.

Ben bu şekilde yapmadım ama her iki evladım da yemek konusunda pek inatlar ve azcık tattıkları an sevmiyorlarsa kesinlikle ağızlarını açmazlar.Hatta ekmek-küçük lokma arasına domates,yumurta,peynir saklayıp güya fark ettirmeden yedirmek istiyorum ama benim çitlembik kızım kokusundan burun kıvırıp dudaklarını büzüştürüyor ve kafasını sağa sola sallayarak kesinlikle ağzını açmıyor.zemuszemus
Bu çocuklar yok mu bunlar çok akıllı....kaydirigubbakcemile2

Sevgiler.Selametle opuyorumnanaktan

bizde tv karşısında hiç yemedik maydonozcum ama sevmedimi yemiyorlar gerçekden.çok seçiciler.yoksa bizmi çok üstlerine düşüyoruz bilmiyorum.

yiyor canım sevmediği yemekleri tv ve değişik aksiyonşarımız sayesinde yediriyoruz.köçek bile olduk vallahihoyyyt
:roflol: :roflol: :roflol: ay bu köçeklik işine çok güldüm hemşom valla sen çok yaşa emi,ona devam da tv yerine farklı aksiyonlar bul bence :)

kesinlikle katılıyorum a.s

bizde tv karşısında hiç yemedik maydonozcum ama sevmedimi yemiyorlar gerçekden.çok seçiciler.yoksa bizmi çok üstlerine düşüyoruz bilmiyorum.

üstüne düşmüyorum bu konuda hiç tavizim yok
başından beri robot kullanmadım ve tv açmadım
ne pütür sorunu yaşadım nede tv ile yemek yemek sorunu
örneğin bu sabah (zaten pek bir negatifti kendisi bu sabah:)mısır unlu kahvaltı hazırladım yemedi reddetti ağzını kapadı tmm dedim ısrar etmedim ardından labneli yumurta vermeyi denedim ki bu favorisidir yok yine kenetledi ağzını ok dedim kaldırdım bişey yedirmeden uyudu uyandı paşa paşa yedi
yani ona eğer yemiyor diye farklı bir alternatif sıunarsam bunu hep isteyecek ve yapmadığımdada beni cezalandırıp yemeyecek ama yok:)

günaydınn bugün birbuçukda kontrole gidiyoruz ertelememin anlamı yok.salı gün bitti şurubumuz.dua edin bizim için geçmiş olsun artık.

kızlar doğumdan sonra kendinize ne gibi bakımlar yaptınız saç boyama kestirme yada kılık kıyafet.ben zaten çalışıyorum ama zayıflarım diye yeni bişiler almadım kendime saçlarımı boyatmadım zararı yok deselerde istemedim nedense öyle çok salmadım kendimi ama hala bir makyaj yapmadım oğlumu öpüp kokluyorum diye siz ne haldesiniz.

günaydın anneler...güzel bir gün olsun herkese..gökdeniz yarama parmak bastın şekerim.pespaye bir kılık fosil saçlarla geziyorum.hafta sonu birkaç kıyafet alıp saçıma bakım yaptırayım,filmlerdeki hizmetçiler benden güzeldir valla...

he he bende bir tek bende var bu durum sanıyordum ama yalnız değilmişim iyi yine sevineyim
bendeki fizikselden ziyade ruhsal çöküntü:)birşey yapacak ne vakit oluyor ne de enerji
yoksa saçımı hiç boyatmadım şimdiye kadar kendi rengiyle mutluyum,kilo olarakta 1 kilo eksiye bile düştüm
ama enerji yüklemesi lazım şöyle şıkır şıkır bir moda girmek için kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…