2008 Aralık Anneleri

herkese günaydın tatlı anneler ve tatlı bebekleri
grip hala üzerimizde maalesef ama geçtiğimiz iki güne oranla daha iyiyiz
ayrıca bugün tam 10 aylık olduk

herkese günaydın arkadaşlar nezle ,grip olan bebişlere çok çok geömiş olsun.efede nezleydi yeni yeni atlatıyoruz.terleme sorunu bizdede var arkadaşlar.nasıl giydireceğimi şaşırıyorumgece üstünü örtsem terliyor.örtmesem soğuk gibi geliyo.tam hastalık mevsimi valla.kazeemcim 10.aynız kutlu olsun.sağlıklı uzun ömürler dilerim.bu arada oğluşum 200 gr vermiş.çok moralim bozulduiştahıda iyi halbuki.bu arlar yürüteç falan hareket arttı sanırım ondanmıki.

sağolasın canım
kesinlikle nasıl koruyacağımı bilemiyorum
ewet hareketlendikçe kilo alım oranları düşüyor ama az kilo alıyorlar genelde
gerçi sağlıklı olsunlarda gerisi boş

Günaydın

Hayırlı bir hafta olsun inşallah.

Herkese geçmiş olsun.

Terleme konusunda maalesef ki ben bir çözüm bulamadım.Ne ter bezi ne de ince giydirip ince örtmek işe yaramıyor.Üzerini her durumda açıyor ve kolları epey bi soğuk oluyor.Bu ke üşütmeler de tekrar terlemesine neden oluyor.Bu ikisi birbirine bağlıiterledikçe üşüyor üşüdükçe terliyor.
Oğlumda aynen böyleydi ve 9 yaşında halen çok terler.Gece ve gündüz de teri çok oluyor.ılla ki okul veya sokaktan eve gelişinde üzeri,saçları ıslanmış oluyor.Okulda giydiği süveterinin izi penyesinde belli oluyor.Bazen,sokaktan geldiğinde sanki makinadan yeni çıkmış bir giysiyi giymiş gibi ıslak oluyor.

Kızımın kafasının yeri bazen yastığında belli oluyordu.Önceki aylarda kusmasından dolayı ince de olsa belden yukarısını yastığa gelecek şekilde yatırıyordum.Şükür kusmalardan kurtulduk.Terleme konusunda çaresizim.ılla ki gece en azından iki kez üst değişiyoruz.Şu an grip ve öksürük var,bundan önceki aylarda bunlar yokken de yine böyleydik.Zaten yazın serindi ve gece yüzü bile üşüyordu,avuç içlerime yüzünü alarak ısıtırdım.Yine üst açardı yine terlerdi.

Yeni başlanılan aylar ve yeni dişler hayırlı olsun.
Sevgiler.Selametle... a.s. a.s.

sağolasın canım
kesinlikle nasıl koruyacağımı bilemiyorum
ewet hareketlendikçe kilo alım oranları düşüyor ama az kilo alıyorlar genelde
gerçi sağlıklı olsunlarda gerisi boş

haklısın canım önce sağlık.okuduklarımdan aladığım kadarıyla senin oğlanda bizimki gibi saat başı kalkanlardan.valla bebek büyütmek hakikatten çok zor bir iş.anne olmakta öyle.anneciklerimizin kıymetini bilmek gerek:)

Sizlerle paylaşmak istediğim bir bilgi var.Okuyunca çok şaşırdım.Belki de biliyorsunuzdur.

Doktorumuzun verdiği bir kitapçık var.SMA'nın hazırladığı bir kitapçık.''Bebeğinizin tamamlayıcı beslenme rehberi'' adında bir kitapçık.Orada yazıyorki;
''yumurta ve peynir aynı öğünde kullanılmamalıdır!''
Nedeni yok ama sürekli bu tekrar yapılmış,sizlerle paylaşmak istedim.
Kolay gelsin.Sevgiler.Selametle
.

teşekkür ederim bilgi için canımmm
bu konuda pekmez ile süt ve süt ürünlerini tolare edilememesi gibi bişey olsa gerekkk

tüm hasta bebişlerime çok geçmişler olsunnn
terleme konusunda ise ben şöyle düşünüyorummm
bana göre bir bebeğin terlemesindense üşümesi daha iyi...
terlemek genetik ise zaten ince giydirmekten başka yapabilecek bişey yokkk ama değilse kesinlikle ya üşütmüştür vücut sıkıntısını belli ediyordur yada üzeri kalındır...
önce nedenini bulup ona göre önlem almak lazımmm

liliputcum pamuklu uzun kollu pijama giydiriyorum içinde kolsuz çıtçıtlı bady.buralar hala sıcak geceler biraz serin oluyor camımızı bile kapatmadan yatıyoruz.aralık oluyor yani.çok serin olursa üstünü örtmek yerine kapıyı kapatıyorum oda sıcaklığı yükseliyor.sence kalınmı giydiriyorum kısa kollu pijama giydirirsemde buz gibi oluyor kolları bacakları.yatağıda pamuk.

teşekkür ederim bilgi için canımmm
bu konuda pekmez ile süt ve süt ürünlerini tolare edilememesi gibi bişey olsa gerekkk

İyi akşamlar

Rica ederim tatlım.Demir içeren gıdaların demir emilimini kalsiyum içeren gıdalar azaltıyor ya da etkisizleştiriyor.O yüzden birarada kullanmayın denir.Çay ile kahvaltıyı birarada önermedikleri de başka bir sevimsiz gerçek. :)))

Bunu okuyana kadar sürekli olmasa da ikisini karıştırıp veriyordum.Ve yediklerindeki tek tuz ekmekte olandı.Artık ekmek de diyet olacak.

Zeytin yedirmeye başladınız mı? Başladıysanız diyet mi yoksa tuzunu aldığınız zeytin mi tercih ettiğiniz zeytin?

Ve GRİP AŞISI ile ilgili ne yapmak düşüncesindesiniz?

Sevgiler.
a.s.

gökdenizcim üzeri kalın değil bence normal ...
ki marmaris hala sıcaktır üzerini örtme bence ben istanbulda olduğum halde dediğin gibi pamuklu pijama giydiriyorum ve üzerini örtmüyorum ama camı gece kapatıyorum.

anlattıklarına bakılırsa terlememesi gerekir ama şunuda keşfettim ben
beşiklerin tüm etrafı kapalı ve dar bir alan olduğu içinde terleyebilir
melis son bir haftadır gece bizimle birlikte uyuyor aksi halde yani yatağına koyunca kenar korumaları görür görmez huysuzlanıyorrr

demekkisağlık yönünden bir sıkıntı yoksa üşütmek gibi,ya enerjisi fazla yada ırsi...[/B]

Son düzenleme:

selam canımmm
kahvaltıda zeytin vermiyorum hala ben ...
ama kısa zzaman içinde başlamak lazımmki tuzsuz olması bence şart değil..
sonuçta yaşlarına girecekler neredeyse bi miktar tuz- ki zeytine tat veren bence tuzdur -zararlı olmaz diye düşünüyorum...
zaten en fazla iki yada üç zeytin ancak yiyebilirlerrr

melis bugün tastamam 10 aylık oldu...
nice nice aylara inşallah hep birlikte....
kızım sıralamaya ve tay durmaya başladı...
ayrıca alkış ve baybay yapıyor kelime hazneside biraz daha arttı maşallah kuzuma

günaydın güzel anneler ve melekler
tam mevsim geçişi herkese hepimize sağlık diliyorum
liliputcum melisin 10.ayını kutluyorum nice sağlıklı uzun yıllara.

melis bugün tastamam 10 aylık oldu...
nice nice aylara inşallah hep birlikte....
kızım sıralamaya ve tay durmaya başladı...
ayrıca alkış ve baybay yapıyor kelime hazneside biraz daha arttı maşallah kuzuma

maşallah melise
aynı gün doğmuş bebişlerimiz liliputcum

gunaydin arkadaslar
emre deniz pek kotu
sabah doktora gittik aslinda gidemedik Çok üzgünüm çoook
hani gecen gun batidan olmanizdan dolayi kiymetini bilen demistim ya iste bu sebepten dolayiydi

burda devlet hastanesi ve bir tane de ozel hastane var
ama sabah gittik ozel hastaneye cocuk doktoru yok kafamçokkarıştı

sacma sapan

aslinda doktorumuz vardi ama tayini cikmis : (devlet hastanesindeydi ama biz ozeline gidiyorduk

simdi yeni bir doktor bulmak lazim ...

amannn :çok üzgünüm:

çok kötü bir durum zeppcim.aynı sorunla buradada karşılaşıyoruz.muğla ya gitmek gerekiyor.işte bende bunu anlamıyorum.bu kadar önemsizmi sağlık.devlet hastanesinde yok doktor yok yok gerekli alet edavat yok.
çok geçmiş olsun canım ya.

ahhh ahh :çok üzgünüm:Çok üzgünüm çoook

sagol canim
doktordan geldik simdi
bizim doktorun yerine baskasi gelmis bizim dosyalari da ona devretmis zaten
iyi bir doktor gittik ozel muayenesine
cok guzel ilgilendi
buyuk oglusu da gosterdik tabii
bir ton ilacla donduk
persembe gunu kontrol var

cigerlerine inmemis dedi minik kusumun cok sukur
bozagi kizarmis
kulaklarinda iltihap var dedi :çok üzgünüm:
ins. iki gune daha iyi olur

eyvah eyvah aynını biz atlattık işte ilaçla geçmedi iğne olduk ya.
çok geçmiş olsun çok zor kuzum çabuk iyi olsun

Liliput'um maşallah bebişine. a.s.

Zepp'im benim çok geçmiş olsun.İnşallah hayırlısıyla iyileşirler.

Senin şu çektiklerini ben de yaşadım.Bizim orada tek devlet hastanesi var.Özel hastane yok.Sadece muayenehaneye gidip bir dünya para verecen ki hastaneye gittiğinde doğru düzgün ilgilensinler.
Yaşadıklarımın bir kısmını sen de biliyorsun.Aslında buraya kaç kez yazdım sildim yazdım sildim.Yolmaktan vazgeçtim.
Benim doğduğum yerde doğduğum zamanlarda yaşanan sorunların pekçoğu aynen oğlumun doğduğu zamanda da vardı.Üstelik aradan geçen onca zamana rağmen.(1976-2000)Hatta halen devam da eden sorunlar var.

Hani doğu-batı kıyaslaması oldu ya emin ol ki,imkanları olmadığı için hastane kapısından içeri giremeyenler,hastane hastane gezerken yolda canından olanlar var.Zaten sen bunları iyi biliyorsun da.Hemen her gün haberlerde benzer olaylar anlatılıyor.
Rabbim kimseleri bu şekilde bir çaresizlikte bırakmasın inşallah(amin).

opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…