slm sevgili arkadaşlar herkese iyi haftasonları .Uzun zamandan bende giremiyorum şöyle 1-2 sayfa okudum, her çalışan veya çalışmayı düşünen annelerin sıkıntısıdır çocuklarının bakımı, eğer anneane veya babanne varsa ne ala yoksa işimiz zor.İlk kızım aklıma geldide biran için içim titredi.Devlet memuru olarak çalışıyordum ama henüz 4 aylıktı işe başlamak zorunda kaldım annem çalışan bayandı emekli olamadığı için bakamıyordu kayınvalidem şehir dışındaydı gelip bakamıyordu anlıyacağınız ortada kalmıştık. Allahtan annemin alt komşusu (Allah ondan razı olsun) 1.5 yaşına kadar baktı sonra bakamıyacağını söyleyince (güvenebileceğim bir kadın bulamadım) özel kreşe verdim.Düşünün daha 1.5 yaşındaydı ama benim şansım öyle bir kreş müdürü vardıki sanki kendi çocuklarıymış gibi ilgileniyordu birde 0 yaş grubunda bebek azdı birebir ilgilenebiliyorlardı. Bıraktığım günden itibaren 1 gün ağlayarak gitmedi hatta kapısından girerken dönüp arkasına bakmazdı bile, çok severek gitti. Bilemiyorum belki yapısındada vardı kalabalığı, çocukları çok severdi (halen öyle) Genede hep içim buruktur keşke belli bir yaşa kadar çocuğumun yanında olabilseydim . Şimdi ikinci kızımdada mecburen çalışmaya devam ediyorum. Allahtan babanne ile anneanne dönüşümlü bakıyorlar şimdilik ama 3 yaşını bitirince kreşe vermeyi düşünüyorum. Şunuda kabul etmeliyim ki şimdiki çocuklar oyun çağına geldiklerinde evde yaşlı aile büyükleriyle zaman geçiremiyorlar kreş daha iyi oluyor. El becerileri gelişiyor, paylaşmayı ve kendini ifade etmeyi pek çok şeyi daha kolay öğreniyor. Genede tabii benim fikrim herkes katılmayabilir. Allah herkese kolaylık versin Allah çocuklarımızı hertürlü kötülüklerden korusun. Biraz uzun oldu sanırım kusura bakmayın:kedi: