- 28 Aralık 2007
- 2.183
- 2
- 43
-
- Konu Sahibi deryahakan
- #2.881
buldum canım.
Malzemeler :
2 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağından 1 parmak eksik ince bulgur
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet sivri yeşil biber
1/2 demet maydanoz, dereotu
Varsa 1/2 demet nane veya 1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz, kırmızı biber, kırmızı pul biber, reyhan
1 adet limon suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Yapılışı :
Mercimekleri üzerine çıkacak kadar su koyarak pişirelim. Aynı suya ince bulguru, salçayı ilave edelim. Küçük küçük doğradığımız, domates, kuru soğan, yeşil biber, maydanoz, dereotu, nane ve tuz ile birlikte diğer baharatları ilave edelim. Sevdiğimiz ekşilik derecesine göre kontrol ederek limon ve nar ekşisini de koyalım. Suyu fazla olmayacak ama hafif sulu bir karışım olacak. Yeşil mercimeğin suyu genelde yetiyor ama çok susuz kalmış gibi olursa kaynamış ılımış su ilavesi yapabilirsiniz. Tabii tuz ve baharatları da ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. En son cevizini karıştıralım ve asma yaprağı ile birlikte servis edelim. Asma yaprağına sarılarak yendiğinde enfes oluyor. Soğuk yendiği için yaza çok uygun.
afiyet olsun.
kızlar tansiyon problemi yaşayan var mı ya benim tansşiyonum düşüyor. doktorumada soramadım.bilgisi olan varmı bu konuda lütfen paylaşın benimle. bu sorumda askıda kalmasın
kızlar tansiyon problemi yaşayan var mı ya benim tansşiyonum düşüyor. doktorumada soramadım.bilgisi olan varmı bu konuda lütfen paylaşın benimle. bu sorumda askıda kalmasın
BHK'CİM İZNİNİ ALMADAN HAMİLELİK GÜNLÜĞÜNÜ OKUDUM.BİR İNSAN DUYGULARINI BU KADAR GÜZEL DİLE GETİREBİLİRMİ YA BİRAN BENİM AKLIMDAN GECEN YAZILARI BİRİLERİ KALEME DÖKMÜŞ DEDİM İNAN COK ETKİLENDİM OKURKEN GÖZLERİMDEN YAŞLAR SÜZÜLDÜ senağlamaCANIM SEN VARYA COK SÜPER BİR ANNE OLACAKSIN
BHK'CİM SAYENDE BİŞEY YAPMAYA KARAR VERDİM BEBEĞİME HER AY ONU ANLATICAN MEKTUPLAR YAZICAM NELER HİSSETİĞİMİ NELER YAŞADIĞIMI SEVİNÇLERİMİ ÜZÜNTÜLERİMİ HERŞEYİ YAZICAM ONA SONRA YETİŞKİN OLDUĞUNDA ONA VERİCEM OKUMASI İÇİN BELKİ İLERİDEKİ GÜNLERİNDE BENİ ANLAMSI İÇİN BÜYÜK FAYDA OLUR ŞİMDİDEN BAŞLADIM BİLE :1rolleyes:
kesinlikle yap...
ben de yapıcam,dediğin gibi sonra belki bir gün okuturum ona.
çok heyecan verici değil mi yaa:dance:
BİDE AĞLAMADAN YAZABİLSEM BİRDEN AKLIMA GELDİ HAMİLE OLDUĞUMU ÖGRENDİĞİMDEKİ HEYECAN KENDİMİ TUTAMIYORUM GÖZÜMDEKİ YAŞLAR SİNİCE AKIYO ALLAH İSTEYEN HER KULUNA NASİP ETSİN BU DUYGUYU senağlama
bhk cım ben de okudum, gerçekte ne güzel yazmışsın duygularını
kizlar bende bügün doktora gittim ama her zamanki gibi sevinc olmadi yada memnun kalmadigimdan ben düsündümki artik göbekden bakar yine vajinadan ultrasyon yapti agrim var diye güya cinsiyetini ögrencektim dedim neyse böyle olsun bu günü öyle bekliyodumki ama hevesim kursagimda kaldi bide heralde cok yürüdügümden bebis uyumusdu sanki hic kirmasmamisdi ondanda göremedi maglesf artik kaldik o bir aya
kizlar bende bügün doktora gittim ama her zamanki gibi sevinc olmadi yada memnun kalmadigimdan ben düsündümki artik göbekden bakar yine vajinadan ultrasyon yapti agrim var diye güya cinsiyetini ögrencektim dedim neyse böyle olsun bu günü öyle bekliyodumki ama hevesim kursagimda kaldi bide heralde cok yürüdügümden bebis uyumusdu sanki hic kirmasmamisdi ondanda göremedi maglesf artik kaldik o bir aya