2008 Aralık Anneleri

Canim Yapmasini Bilmiyorsan Eğer Son Adet Tarihini Yaz Bana Ben Sana Yapivereyim Bende Dün öğrendim.

ben de çıkıyorum kızlar, herkes kendisine dikkat etsin, moralini yüksek tutsun, görüşmek üzere

YOK CANIM BİTMEDİ DAMARLARIM KÜCÜK OLDUGU İÇİN ÇEKMEDİ 3 TANE KALDI
AMA KOLLARIM ELLERİMDE MORARMADIK YER KALMADI :1no2:

çok geçmiş olsun. inşallah en kısa zamanda geçer. benimde hala devam ediyor ama serum alacak kadar ağır değil.

evet aynen öyle zeynep, çoğu bitti azı kaldı.
ZeaMays merhaba, gerçi ikzi bekleyenlerde daha çok bulantı olurmuş ama senin iyi maşallah o zaman

çok geçmiş olsun. inşallah en kısa zamanda geçer. benimde hala devam ediyor ama serum alacak kadar ağır değil.

canım sen bat tarifi biliyor musun:uhm:
ben 1 aydır falan et yemiyorum
canım mercimek istiyor

aslında bat istiyor
yapıp hastaneye getirmişlerdi
keşke tarifini alsaydım:çok üzgünüm:

ZEAMAYS SENİN İKİZLER ALLAH VERGİSİMİ YOKSA TÜP BEBEKMİ YANLIŞ ANLAMA MERAKTAN SORUYOMfisfisfisBENİM BABAMINDA İKİZ DR SENİNDE OLABİLİR DEMİŞTİ AMA TEK BELKİ BAŞKA BAHARA

evet aynen öyle zeynep, çoğu bitti azı kaldı.
ZeaMays merhaba, gerçi ikzi bekleyenlerde daha çok bulantı olurmuş ama senin iyi maşallah o zaman

canım 7 haftadır midem sürekli bulanıyor ama sadece akşamları çıkarıyorum. gün içinde yiyebildiğim kadar yiyorum bişey olmuyor. allah'a şükür o kadar serumluk bir durumum olmadı. doktorumda gerek yok dedi zaten :)

canım mercimek istiyor

aslında bat istiyor

ah bitanem yaa canın bat mı istedi. biz bilmeyiz onu canım. ama tokatlı komşularımız vardı annemlerin orda onlar yapıyordu. güzeldi. bak şimdi soğuk soğuk benimde canım istedi. internetten bakalım canım belki buluruz tarifi.

ZEAMAYS SENİN İKİZLER ALLAH VERGİSİMİ YOKSA TÜP BEBEKMİ YANLIŞ ANLAMA MERAKTAN SORUYOMfisfisfisBENİM BABAMINDA İKİZ DR SENİNDE OLABİLİR DEMİŞTİ AMA TEK BELKİ BAŞKA BAHARA

canım bizimki doğal oldu. Rahmetli anneannem 3 kere ikiz doğurmuş. Genetik sanırım. ondan sonra kimsede olmadı ikiz. sevgili torunu benmişim demekki :)

ah bitanem yaa canın bat mı istedi. biz bilmeyiz onu canım. ama tokatlı komşularımız vardı annemlerin orda onlar yapıyordu. güzeldi. bak şimdi soğuk soğuk benimde canım istedi. internetten bakalım canım belki buluruz tarifi.

et yemediğimden vucüt protein istiyor sanırım yeşil mercimekte kaliteli protein
canım yaaa senin de canın istedi şimdi tüüh keşke yazmasaydım
internette buldum ama bir sürü tarif var emin olamadım
yapan biri olsa ondan tarif daha güzel olurdu

canım mercimek istiyor

aslında bat istiyor

buldum canım.

Malzemeler :

2 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağından 1 parmak eksik ince bulgur

1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet sivri yeşil biber
1/2 demet maydanoz, dereotu
Varsa 1/2 demet nane veya 1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz, kırmızı biber, kırmızı pul biber, reyhan
1 adet limon suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Yapılışı :

Mercimekleri üzerine çıkacak kadar su koyarak pişirelim. Aynı suya ince bulguru, salçayı ilave edelim. Küçük küçük doğradığımız, domates, kuru soğan, yeşil biber, maydanoz, dereotu, nane ve tuz ile birlikte diğer baharatları ilave edelim. Sevdiğimiz ekşilik derecesine göre kontrol ederek limon ve nar ekşisini de koyalım. Suyu fazla olmayacak ama hafif sulu bir karışım olacak. Yeşil mercimeğin suyu genelde yetiyor ama çok susuz kalmış gibi olursa kaynamış ılımış su ilavesi yapabilirsiniz. Tabii tuz ve baharatları da ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. En son cevizini karıştıralım ve asma yaprağı ile birlikte servis edelim. Asma yaprağına sarılarak yendiğinde enfes oluyor. Soğuk yendiği için yaza çok uygun.

afiyet olsun.

et yemediğimden vucüt protein istiyor sanırım yeşil mercimekte kaliteli protein
canım yaaa senin de canın istedi şimdi tüüh keşke yazmasaydım
internette buldum ama bir sürü tarif var emin olamadım
yapan biri olsa ondan tarif daha güzel olurdu

olsun canım önemli değil. ben şimdi anneme telefon eder söylerim o yaptırır :)

X