2008 Aralık Anneleri

buldum canım.

Malzemeler :

2 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağından 1 parmak eksik ince bulgur

1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet sivri yeşil biber
1/2 demet maydanoz, dereotu
Varsa 1/2 demet nane veya 1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz, kırmızı biber, kırmızı pul biber, reyhan
1 adet limon suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Yapılışı :

Mercimekleri üzerine çıkacak kadar su koyarak pişirelim. Aynı suya ince bulguru, salçayı ilave edelim. Küçük küçük doğradığımız, domates, kuru soğan, yeşil biber, maydanoz, dereotu, nane ve tuz ile birlikte diğer baharatları ilave edelim. Sevdiğimiz ekşilik derecesine göre kontrol ederek limon ve nar ekşisini de koyalım. Suyu fazla olmayacak ama hafif sulu bir karışım olacak. Yeşil mercimeğin suyu genelde yetiyor ama çok susuz kalmış gibi olursa kaynamış ılımış su ilavesi yapabilirsiniz. Tabii tuz ve baharatları da ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. En son cevizini karıştıralım ve asma yaprağı ile birlikte servis edelim. Asma yaprağına sarılarak yendiğinde enfes oluyor. Soğuk yendiği için yaza çok uygun.

afiyet olsun.

sağol canım yaaa:1hug:
inşallah yapabilirim kolaymış gerçi
neyse hazırlayan varsa içim rahatladı şimdi kusura bakma olur mua.s.a.s.

kızlar tansiyon problemi yaşayan var mı ya benim tansşiyonum düşüyor. doktorumada soramadım.bilgisi olan varmı bu konuda lütfen paylaşın benimle. bu sorumda askıda kalmasın :KK43: :KK43:

kızlar tansiyon problemi yaşayan var mı ya benim tansşiyonum düşüyor. doktorumada soramadım.bilgisi olan varmı bu konuda lütfen paylaşın benimle. bu sorumda askıda kalmasın :KK43: :KK43:

canım ben son 2 haftaya kadar sürekli düşük tansiyon sıkıntısı yaşadım.
Gerçi benim normalde de tansiyonum hep düşer ama abartıydı resmen.
Mesela otobüste falan kaç defa bayılır gibi oldum ayakta kalınca.
Gerçi progestan kullanıyordum,onun etkisi çok fazlaydı.
Onu bıraktırınca doktor baya bi rahatladım.

Bir de canım hamilelikte yüksek tansiyon tehlikeli olan,düşüğün bir tehlikesi yok,sadece sıkıntı oluyor işte böyle...

Bazen de tansiyonumda düşmeler yaşıyorum. Doktorum "progesteron hormonu"nun etkisiyle bunları yaşamanın normal olduğunu, beslenmemde lifli besinlere ağırlık vermem gerektiğini ve yorgunluk hissettiğimde istirahat etmemi önerdi. Bu dönemlerde biraz tuzlu yememde de fayda varmış.

canım bir hafta hafta gebelik sitesinden buldum
tam senin haftalarında oluyor 13-14. haftalarda oluyormuş canım

BHK'CİM İZNİNİ ALMADAN HAMİLELİK GÜNLÜĞÜNÜ OKUDUM.BİR İNSAN DUYGULARINI BU KADAR GÜZEL DİLE GETİREBİLİRMİ YA BİRAN BENİM AKLIMDAN GECEN YAZILARI BİRİLERİ KALEME DÖKMÜŞ DEDİM İNAN COK ETKİLENDİM OKURKEN GÖZLERİMDEN YAŞLAR SÜZÜLDÜ senağlamaCANIM SEN VARYA COK SÜPER BİR ANNE OLACAKSIN

BHK'CİM İZNİNİ ALMADAN HAMİLELİK GÜNLÜĞÜNÜ OKUDUM.BİR İNSAN DUYGULARINI BU KADAR GÜZEL DİLE GETİREBİLİRMİ YA BİRAN BENİM AKLIMDAN GECEN YAZILARI BİRİLERİ KALEME DÖKMÜŞ DEDİM İNAN COK ETKİLENDİM OKURKEN GÖZLERİMDEN YAŞLAR SÜZÜLDÜ senağlamaCANIM SEN VARYA COK SÜPER BİR ANNE OLACAKSIN

canım yaa,çok saol:çok üzgünüm:
inşallah dediğin gibi biranne olabilirim.

Bu arada isteyen okusun diye koydum bloğuma,izne gerek yok yani,dert etme benim kibar,düşünceli arkadaşım:1hug:

BHK'CİM SAYENDE BİŞEY YAPMAYA KARAR VERDİM BEBEĞİME HER AY ONU ANLATICAN MEKTUPLAR YAZICAM NELER HİSSETİĞİMİ NELER YAŞADIĞIMI SEVİNÇLERİMİ ÜZÜNTÜLERİMİ HERŞEYİ YAZICAM ONA SONRA YETİŞKİN OLDUĞUNDA ONA VERİCEM OKUMASI İÇİN BELKİ İLERİDEKİ GÜNLERİNDE BENİ ANLAMSI İÇİN BÜYÜK FAYDA OLUR ŞİMDİDEN BAŞLADIM BİLE :1rolleyes:

BHK'CİM SAYENDE BİŞEY YAPMAYA KARAR VERDİM BEBEĞİME HER AY ONU ANLATICAN MEKTUPLAR YAZICAM NELER HİSSETİĞİMİ NELER YAŞADIĞIMI SEVİNÇLERİMİ ÜZÜNTÜLERİMİ HERŞEYİ YAZICAM ONA SONRA YETİŞKİN OLDUĞUNDA ONA VERİCEM OKUMASI İÇİN BELKİ İLERİDEKİ GÜNLERİNDE BENİ ANLAMSI İÇİN BÜYÜK FAYDA OLUR ŞİMDİDEN BAŞLADIM BİLE :1rolleyes:

kesinlikle yap...

ben de yapıcam,dediğin gibi sonra belki bir gün okuturum ona.
çok heyecan verici değil mi yaa:dance:

BİDE AĞLAMADAN YAZABİLSEM BİRDEN AKLIMA GELDİ HAMİLE OLDUĞUMU ÖGRENDİĞİMDEKİ HEYECAN KENDİMİ TUTAMIYORUM GÖZÜMDEKİ YAŞLAR SİNİCE AKIYO ALLAH İSTEYEN HER KULUNA NASİP ETSİN BU DUYGUYU senağlama

kizlar bende bügün doktora gittim ama her zamanki gibi sevinc olmadi yada memnun kalmadigimdan ben düsündümki artik göbekden bakar yine vajinadan ultrasyon yapti agrim var diye güya cinsiyetini ögrencektim dedim neyse böyle olsun bu günü öyle bekliyodumki ama hevesim kursagimda kaldi bide heralde cok yürüdügümden bebis uyumusdu sanki hic kirmasmamisdi ondanda göremedi maglesf artik kaldik o bir aya

kizlar bende bügün doktora gittim ama her zamanki gibi sevinc olmadi yada memnun kalmadigimdan ben düsündümki artik göbekden bakar yine vajinadan ultrasyon yapti agrim var diye güya cinsiyetini ögrencektim dedim neyse böyle olsun bu günü öyle bekliyodumki ama hevesim kursagimda kaldi bide heralde cok yürüdügümden bebis uyumusdu sanki hic kirmasmamisdi ondanda göremedi maglesf artik kaldik o bir aya

canım doktorlar en iyisini bilirler ama vajinadan kontrol tehlikeli değil mi tatlım. benim doktorum ilk gittiğimde keseyi görememişti vajinadan baksam görürüm ama bakmıycam dedi ve bi çok yerde iyi olmadığını duydum.

her doktor bakmıyor ama çoğu doktor vajinal ultrason yapıyor canım. bende o şekilde muayne oldum. ilk üç ay bu gerekli keseyi daha net görebilmek ve rahim ağzında yapışıklık olup olmadığını sağtamak için.a.s.

canım ben iki ay boyunca sürekli her gece kullandım, kullanımı basit, ben iki kez kanama geçirdim, 12 haftada kullanmayı kesti doktor artık, umarım sana da iyi gelir

herkese merhabalar, ben yeni üye oldum ... Aralık 2008 de anne olucam Allah kısmet ederse :) bebeğim yarın 12 haftalık olucak acaba ctesi günü cinsiyetini öğrenebilirmiyim?

X