- 28 Aralık 2007
- 2.183
- 2
- 43
ek gıdaya başlasammı ne dersiniz
canım bu soruna en doğru cevabı doktorun verir, öncelikle ona danışmalısın.
benim doktor 6 ay bitmeden başlama dedi, mamayla beslediğim halde, bekliyorum bendea.s.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ek gıdaya başlasammı ne dersiniz
evt yaa ben de geçen gün yoğurt yalattım sevdi walla , dayanamadım yoğurt mayaladım ertesi gün yedirdim zillliye :)
bu ay daha gitmedik doktora gideceğiz bu hafta ama ek gıdalar açısından hiç bir şey bilmiyorum o sebeple yazdım bu yazdığıma herkes cevap verebilir mi?
ya ben cesaret edemiyorum henüz bir şeye
arkadaşlar bişey sormak işstiyorum.dr ların verdiği ek gıda listelerinde genellikle tariflerde mama var.yok muhallebiye 2 kaşık yok ara öğünde biberon maması şeklinde.sizler ne yapmayı düşünüyorsunuz.bebeklerimizi 4 ay boyunca elimizden geldiğince mama vermemeye çalışarak anne sütü ile besledik.amaek gıdaya geçince mama vermek pek istemiyorum.doğal kendi hazırladığımız besinlerden yedirmeyi düşünüyorum sizler ne düşünüyorsunuz.
ya doktorlar genelde başlatmıyo burda sizlerin iştahlı anlatışlarınızı duyunca biran önce veresi geliyo ama birazdaha sabır diyim bari kaçıncı ayada başladınızki
bizde 5. ayın içindeyiz mamayla beslendiğimiz halde doktorumuz 6 ay bittikten sonra başlayacağız dedi, ama ben 6. ayın içindeyken başlayacağım yavaş yavaş tattırma şeklinde.
anne sütün yeterliyse ek gıda için bir daha düşün derim canım, a.s
arkadaşlar bişey sormak işstiyorum.dr ların verdiği ek gıda listelerinde genellikle tariflerde mama var.yok muhallebiye 2 kaşık yok ara öğünde biberon maması şeklinde.sizler ne yapmayı düşünüyorsunuz.bebeklerimizi 4 ay boyunca elimizden geldiğince mama vermemeye çalışarak anne sütü ile besledik.amaek gıdaya geçince mama vermek pek istemiyorum.doğal kendi hazırladığımız besinlerden yedirmeyi düşünüyorum sizler ne düşünüyorsunuz.
emzirmek çok isterdim ama doktor kurbanı oldum bebeğim çok ağlıyordubizde her hafta doktora koştur gidiyorduk doymuyordur felan dedi fazla kiloda almıyordu mamaya başlattı ve sütümü bıraktı sütümde vardı ama netice aynı oldu ne ağlaması dindi nede fazla kilo aldı doktoru değiştirdik ama iş işten geçmiş oldu sorun gazdan başka bişey değilmiş klava:klava:klava:klava:
canım ilginç geldi bana doktorun nasıl anlamamışki gaz sorunu olduğunu sen daha başından anlatmanla ben anladım onun gaz sancısı olduğunu.çünkü bende oğluşumda cok çektim bu gaz sancısını 2 ay depresyona girmiştim.şimdi cok şükür rahatladık.mamayla beslemeden dolayı daha cok oluyooo bu gaz sansıcı.bizde mecburi mamayla beslemiştik kuzumu.neyse gelişimleri güzel olunca hiç kafana takma derim:teselli:
yok mama herhangi bir gaz artışı yaptırmadı aksine dha azalttı diyebilirim sütüm çok yağlıymış ondan fazla gaz oluyormuş hemşire hanım öle demişti şimdi sizin gaz tamamıyla geçtimi yoksa bizimki gibi sürekli huzursuzmu duruyo bizimki şimdi ilk 3 ayki gibi değil ama yinede yerde hiç durmuyo sürekli gezdirin oynatın felan hala gazdanmı yoksa kucağa alışmadanmı bilmiyom 6.ayı bekliyom valla belki o zaman durur
Sevgili cocostar bende senin gibi düşünüyorum ve mümkün olduğunca mama vermek istemiyorum . Benim 2 kızım var biri 13 yaşında biride yeni doğdu 16 Aralık doğumlu 4. ayın içinde . 13 yıl önce dr. larımız inek sütü verilmeyecek yada 1 yaşına kadar su verilmeyecek gibi şeyler söylemiyorlardı sonradan çıktı onuda anlamış değilim. Tabii mantıklı açıklamaları var ama genede bilemiyorum..Büyük kızıma hiç mama vermedim çünkü dr.önermemişti.Hazır mamaların katkılı ve hormonlu olduğunu bebeklerde güzel kilo yaptığını ama sağlıklı olmadığını bunun için pirinç unu, mısır unu ile mama yapmamı söylemişti.. Bende 5 aya kadar emzirip sonra ara öğünlerde meyve suları, yoğurt vermeye ve mamalarımıda dr dediği gibi yaptım . Mamalarımı yaparken biraz süt bile koymuştum ve suda verdim. Gayet sağlıklı bir bebek oldu şimdi tabii genç kız. İkinci bebeğimede mama vermek istemiyorum. Dr larımıza kulak verelim ama birazda annelik içgüdülerimizide kullanalım diyorum .Şuda var ablam 2. bebeğinin doğumunda beyin kanaması geçirdi ve mecburen bebeği anne sütü almadan mam ile büyüdü ....Başka çaresi yoktu. Şimdi 4.sınıfa gidiyor velet gayet sağlıklı tek sorun dişlerinde dr u bebkliğinde çokmu hazır mama verdiniz demiş çünkü dişleri fazla iri ... yani bilemiyorum Allah bütün çocuklarımızasağlık versin.
annelik içgüdülerimizide kullanalım diyorum .Şuda var ablam 2. bebeğinin doğumunda beyin kanaması geçirdi ve mecburen bebeği anne sütü almadan mam ile büyüdü ....Başka çaresi yoktu. Şimdi 4.sınıfa gidiyor velet gayet sağlıklı tek sorun dişlerinde dr u bebkliğinde çokmu hazır mama verdiniz demiş çünkü dişleri fazla iri ... yani bilemiyorum Allah bütün çocuklarımızasağlık versin.