Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 2005 kasım anneleri cocugumuz okul oncesıne gıtmelımı gıtmemelı mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi GUZELDOGAM
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
G

GUZELDOGAM

Ziyaretçi
Çalışan bir anneyim oğlum krese başladı 2 haftası her sabah ağlıyor sizce gitmelimi yoksa ağlamasın anane babane mi baksın (bakımlarında sorular olduğu göz önünde bulundurun).:çok üzgünüm:

canım bir anaokulu öğretmeni olarak benim sana önerim gitmeli.. buna sadece okula gidip gitmemesi açısından bakmamalısın sen şu anda ağlıyor diye vazgeçersen zorunlu eğitim dönemine geldiğinde de ağlayarak seni vazgeçirmeye çalışacaktır ve o zaman bu iş hem senin hemde çocuğun açısından daha da zor ve bunaltıcı bir dönem olacaktır...kesinlikle taviz vermemelisin ipler hep senin elinde olmalı istediklerini ağlayarak elde etmesine asla izin verme çünkü okul hayatında çok zorlanır öğretmenine de aynı şekilde isteklerini ağlayarak yaptırmak ister...

bence bırak ağlasın biliyorum anne yüreği dayanmaz ağlamasına yada anneannne ve babaanne sana yollama boşver çocuğun psikolojisi bozulur biz bakarız derler sakın vazgeçme eğer bir kere taviz verirsen ilerki eğitim hayatında da zorlanacağını unutma ve bu konuda hep öğretmeniyle iletişim halinde ol öğretmenine güven...

canım bende bir çocuk gelişimci olarak arkadaşın dediği gibi kesinlikle göndermen gerektiğini düşünüyorum,

anne çalışmıyorsa gerekli desteği evde vermek şartıyla 6 yaşına kadar evde kalabilir ama anne çalıştığı durumlarda bakıcı yada büyükannelerin bakımındansa kesinlikle kurumu öneririm, benimde 9,5 aylık bir oğlum var ve 36. ayını doldurduğunda hemen başlatacam

ne yapman gerektiğini zehra arkadaşımız açıklamış zaten yinede danışmak istediğin durumlar olursa her zaman yardıma hazırım

Ne çocuk gelişimciyim, nede anaokulu öğretmeniyim ama çocuğunuzun okul öncesi eğitim için tam vakti. Lütfen geç kalmayın. Ağlamasına kulak asmayın.1 ay sonra koşa koşa gider. Ama şunuda gözardı etmeyin lütfen, çocuğunuzun kreşte rahatsız olduğu bir durum olabilir. Oğlunuzla, öğretmenleriyle konuşun.

Çünkü benim kızımda 5 yaşında kreşe başlamıştı 1 hafta sürekli ağladı. Öğretmenim bana kızıyor, bağırıyor, gitmiycem diye. İlk önce gitmemek için bahane uyduruyor sanmıştım, konuşmak için gittiğimde ise maalesef doğru olduğunu gördüm ve hemen sınıfını değiştirdik. Sonra koşa koşa gitti minik kelebeğim:asigim:

Hepinize ayrı ayrı teşekürler,birde çevremde söylenen çocuk seneye zaten zorulu olarak okula gidecek ve hayat boyu 20 yıl okuyacak bırak bari bu yıl özgürce cocukluğunu yasasın dıyorlar.Calışmamıs olsam söyledıklerınde haklı olabilirlermi sizce.

çalıştığım için ben de kreşi tercih edeceğim.o yaşa geldiğinde.Bulunduğum yerde kreş olursa.

Bence sende öyle yap.sosyalleşir çocuğun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…