bu sınavlarda okul başarı puanı eklenmesine kesinlikle karşıyım büyük haksızlıklar oluyor çünkü.hangi okula göre hangi objektif kritere göre veriliyor o notlar bence gayet şaibeli.kimi okulun ya da öğretmenin notu boldur kiminin kıt.kiminin öğretmenle arası iyidir haketmediği notları alır.test sınav sistemi bence en adil sistem.mulakata da karşıyım ben .
O dönem öyle kötüydü ki resmen bize kıydılar mühendis olmak için meslek lisesine giden arkadaşlarım ek puan yüzünden bırak mühendislik okumayı açıktan zor okur hale gelmişti .
Ben 2000 ler mağduruyum sonraları bilmiyorum ama düzelmedi gitti sistem hep değişiklik bizden önce liselerde kredili sistemi denediler . Bizde ek puanı getirdiler bende aynı netti yapan ek puanı iyi gelen İstanbul da iyi bir yer okurdu.
Bilseydim okulda derslere asılırdım hem de çok başarılı olacağım ortalama düşğk bir liseye giderdim yabancı dil ağırlıklı diye gitmezdim ilk seneler önemsemedik sonra son sene okula gitmedik çünkü sınava gireceksin müfredat farklı ÖSS bambaşka okulda türev anlatılıyor ÖSS de kümeler soruluyordu.
Bu engameyi aş sınavda netlerin iyi olsun hasbel kader kız başına yapayalnız mücadele et.
Birde okudun da ne oldu sen le aynı maaşı alıyoruma çevirsinler dalga malzemesi ol .
Çalıştığım kurumdada ortaokul mezunu sonra liseyi dışarıdan bitirmiş aracılıktan ona buna yancılıkla bir yere gelmiş bir üsttüm vardı ne çekmiştim ondan
Ona hiçbirşey demedim bana bunları yapıyorsun ya dedim.
Sen çocuk okutuyorsun inşallah senin gibi bir amiri olur dedim.
İyi veya kötüsün senin gibi biri çıksın karşısına.
Bilmiyorum ülkede herkes Yüksek yapmamalı bence alt kalifiye elemanlara çok ihtiyaç var.
Enstitülüler varmış önceden onlar kapanmış sonra meslek liselilerin den puan kırdılar .
Yüksek okuyan bu işleri yapmak istemez bu düzensizlik hep var sonra çiğ gibi işsizlik .