- 11 Aralık 2018
- 40.671
- 252.737
- 598
Aaa ben sizi refakatçi sanmıştım size de geçmiş olsun. Gerçekten ambulans zor kovalanıyor ya sevdiğin birini takip etmek çok yorucuÇok geçmiş olsun.
Yok bizimkileri de almadılar onlar peşimizden geldiler de zor yetiştiler (Sanırım bizden 1 saat sonra girdiler hastaneye), hasta olarak ben gittim içinde. Manisa Ruh Sağlığına acil sevk
4 kişiydik, bir sağlık görevlisi, bir şoför ve bir güvenlik görevlisi. "Neredeyiz?" diyorum "Afyonu geçiyoruz" diyorlar, kafam daha beter karışıyor filan ula bu kadar sürede Afyonda nasıl olabiliriz, bu nedir filan diyorum. Soruyorum bir daha "Denizli'yi çıkıyoruz" diyorlar. Ambulansta olduğumu unutmuştum, psikotik mani yaşıyordum.
Tabii. Bizimkilerle aranın yine de çok açılmamasının sebebi gece üçe denk gelmesiydi; onlar da basabildiler yollarda. Yoksa sabah saatleri, insanların trafikte daha yoğun olduğu saatler olsa takılırlardı ve saat farkı daha da açılırdı. Zor, insan sevdikleri için endişeleniyor, ambulansta ne olup bitiyor, yetişecek mi vs korkuyor ister istemez.Aaa ben sizi refakatçi sanmıştım size de geçmiş olsun. Gerçekten ambulans zor kovalanıyor ya sevdiğin birini takip etmek çok yorucuo 1 saat ailenize 10 saat gelmiştir
Eskiden hastaneler öyleydi.Hasta yattığında yanında refakatçi olması şart denmezdi kimse bilmezdi bunu.Şimdi ilk istedikleri .Ben kalmistim. Rahim ameliyatiydi, ozeldeydi. Hic bir sey yapmamistim kayda deger. Aradan 20 sene gecti neredeyse hala tesekkur eder kaldigim kisi.
Konunun temelinde yas konusu var ve bunun da bi nedeni var. Konuyu anlamadan insanlari elestirmeye kalkmayin bence. Komik oluyoBen konuyla alakali birsey yazmadim. Yasla ne alakasi var yazdim tekrar okuyun. 20 yasta hani kucuk degil. Bahane gibi geldi bana yoksa baksin bakmasin banane
20 yaşındaki insan evlenip çoluk çocuk sahibi oluyorsa sorunlulugunu bilmeli . Onun durumu ile benimki aynı değil20 yaşta küçük bir şey yaş değil o yaşta olup 3 çocuk kaynana kayinbaba bakan var yani zorunda olmasalar istemezlerdi 13 yaşında çocuk değilsiniz hemşireler hasta bakıcılar da yardım edcektir bir durum olunca
Hangi hastanede hasta bakıcı var ? Babam babaannemin yanında refakatçi kaldi. Yatak örtüsünü değiştirmeye kadar babam yapardi . Alt değiştirmek vs de dahil. Bu hastaneler hastaneler ya bir bize nasip olmadı. Beline vida takılmış bir hastayı alıp yürütmek öyle kolay birsey mi ya . Ne kadar basit konuşuyorsunuz böyle.Sondayı siz değiştirmiyorsunuz, hemşireler ya da hasta bakıcılar değiştiriyor. Altı bağlanmıyor. Koluna girip yürüteceksiniz alt tarafı.
Ondan önce bana yengen izin alıp kalacak dendi bende okey dedimIyi de siz bu konuyu daha oncede actiniz. Bu kadinin rahatsizligi oldugu belli hic konusulmuyor mu evde? Daha once de sizin bakacaginiz ihtimali vardi, hatirliyorum. Bukadar zaman gecti ustunden tek sorun tarihin size sorulmamasi mi? Tarihte henuz belli degilmis ki oda belliki ameliyat takvimine gore belirlenecek.
Ankarada, izmirde devlet ve üniversite hastanelerinde kaldık. Bazılarında aylarca. Hepsinde var hasta bakıcı. Çarşaf da değiştiriyorlar. Bu övünülecek bir şey değil ama ömrüm hasta bakmakla hastanelerde geçti. Bir sürü hastane deneyimlendim de yazıyorum.Hangi hastanede hasta bakıcı var ? Babam babaannemin yanında refakatçi kaldi. Yatak örtüsünü değiştirmeye kadar babam yapardi . Alt değiştirmek vs de dahil. Bu hastaneler hastaneler ya bir bize nasip olmadı. Beline vida takılmış bir hastayı alıp yürütmek öyle kolay birsey mi ya . Ne kadar basit konuşuyorsunuz böyle.
Annesi değil anneannesi20 yaşındasın neden refakatçi olamıyorsun ? Annen ameliyat olacak tabi ki sen refakatçi olacaksın. Başkası ben kalayım dese bile kabul etmemen lazım.
Hayret ettim
Aslında erkek gücü gerektiren iş onun özel bakım ihtoyaclarini erkek daha uygun . Hemşire olarak çalışıyorum . Erkek hemşireler bakimida yapıyor . Ki dünya hali ne olmağı bilinmez gün gelir yapmak zorumda kalır ogrensin . Bir sağlıkçı olarak bu cinsiyet yarımını bırakınYani kadinin refakatcisi oglu bile olsa bence erkek olmamali. Annemde belinden ameliyat oldu, wc ye ben goturdum, kisisel temizliginde ben yardimci oldum. Kadin icin zaten zor bir surec. Aslinda anneniz daha uygun olurdu ama madem isitme engelli, sizin kalmaniz daha uygun olacaktir. Zaten kac gunluk refakat olacak ki hastanede, 2. 3 gun idare edebilirsiniz diye dusunuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?