• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20 yasinda refakatci olmak

Emily19

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2022
490
420
33
Merhaba . 20 yaşındayım . Annanem belinden ameliyat olacakmış. Beline vida takilacakmis ( bel kayması var) Bende sınava hazırlanıyorum . Dayımla nenem bana danışmadan hastaneye gitmisler ameliyat sırası almışlar . Bana hala yatili kalır mısın diye soran yok. Sorna geliyorlar bana akrabaların yanında sen yaparsın sen kalırsın. Akrabaların yanında birsey diyemeyeceğimi de biliyorlar beni böyle sindirmeye çalışıyorlar. Annem kalamaz isitme engelli .dayımın da 10 15 ineği var . Yengem çalışıyor teksilde. Bana diyorlar git kal diye
Dayım şimdi inekleri bahane ediyor ve kendisi de emekli. Benim ineklerim var demedi hacıya gitti geldi ineklere nenemle dedem baktı daha 2 sene önce . Şimdi de dedem bakabilir biz de yardımcı oluruz ama işine gelmiyor . Babam sen yapamazsın senlik bir iş değil o diyor . Ne tepki vermeliyim. Bana fikrimi soran da yok . Nenem de gözümün içine bakıyor. Onun da kalbini kırmak istemiyorum. Dedem de gidemez dedem de isitme engelli ne duyabiliyor ne de konusabiliyor

Merhaba . 20 yaşındayım . Annanem belinden ameliyat olacakmış. Beline vida takilacakmis ( bel kayması var) Bende sınava hazırlanıyorum . Dayımla nenem bana danışmadan hastaneye gitmisler ameliyat sırası almışlar . Bana hala yatili kalır mısın diye soran yok. Sorna geliyorlar bana akrabaların yanında sen yaparsın sen kalırsın. Akrabaların yanında birsey diyemeyeceğimi de biliyorlar beni böyle sindirmeye çalışıyorlar. Annem kalamaz isitme engelli .dayımın da 10 15 ineği var . Yengem çalışıyor teksilde. Bana diyorlar git kal diye
Dayım şimdi inekleri bahane ediyor ve kendisi de emekli. Benim ineklerim var demedi hacıya gitti geldi ineklere nenemle dedem baktı daha 2 sene önce . Şimdi de dedem bakabilir biz de yardımcı oluruz ama işine gelmiyor . Babam sen yapamazsın senlik bir iş değil o diyor . Ne tepki vermeliyim. Bana fikrimi soran da yok . Nenem de gözümün içine bakıyor. Onun da kalbini kırmak istemiyorum. Dedem de gidemez dedem de isitme engelli ne duyabiliyor ne de konusabiliyor
Aylar once acmistiniz bu konuyu, hala cozume kavusmadi mi bu konu?

anladığım kadarıyla ya dayınız kalacak ya siz ?

dayınızın ananenizin altını alabileceğini sondasını boşaltabileceğini düşünüyor musunuz? elinden gelir mi?
sizin gelir mi?
kadın sere serpe yatarken sıkıntı olmadan kalabilir mi?
aile yapınız ve ilişkileriniz nasıl, kadın-erkek algılarınız nasıl bunlarla ilgili durumlar. bizde erkek çocuk (en azından dayımların neslinde diyelim) kalmaz yani doktor vs. değilse annesinin yanında. ha kalır ama gündüz sadece başında bulunur asıl ilgilenen eden refakatçisi ise kadın olur.
biz bol bol kızı olan bir aile olduğumuz için gerek de olmaz

bir de her türlü ananeniz 2 günde çıkmayacaktır, zaten biriniz gece biriniz gündüz kalacaksınız büyük ihtimalle, fazla bir alternatif de yokken neyin mevzusu geçiyor tam anlamadım?

ha kalamam hasta bakmadım, bakamam, elimden gelmez, istemiyorum da vs. diyorsanız bakıcı bulmak lazım bir an evvel bunu söyleyin ki bulunsun birisi. bir de biraz doktora da sorun hocam ortalama kaç gün yatar diye. ona göre tedbirli olun.

not: 15 yaşındayken refakatçi kalıyordum.
ama herkesin kendi bileceği iş.

Yani kadinin refakatcisi oglu bile olsa bence erkek olmamali. Annemde belinden ameliyat oldu, wc ye ben goturdum, kisisel temizliginde ben yardimci oldum. Kadin icin zaten zor bir surec. Aslinda anneniz daha uygun olurdu ama madem isitme engelli, sizin kalmaniz daha uygun olacaktir. Zaten kac gunluk refakat olacak ki hastanede, 2. 3 gun idare edebilirsiniz diye dusunuyorum.

Ben babaanneme kaldım küçük yaşımdan beri. Bi zorluğu yok. Halam 2 tane ama biri sürekli uyur biri de huysuz. Lise zamanında bile kalırdım.

Kaldırıp indirirken zorlanmayacak misiniz? Ne bilim belki altını temizlemeniz gerekecek çocukları dururken torununa baktırmak bana mantıklı gelmedi.
Bende bundan bahsediyorum . Herkes zorluğu yok yapardım demiş ama o kadın yatalak olacak. Bir yerine birsey olduğu zaman da bana kalacak

Üniversitede olacak ameliyatı. Orda hasta bakıcı var mı ki
Bilmiyorum vardır muhtemelen ben üniversitede endo kolo yaptırdım yanımda babam var diye üstümü giydirdiler genelde sonda oluyor zaten içinden gelmiyorsa gitme. Benim annem işten izin aldı baktı kayınvalidesine. Yengen de alsın ineğe bskılır

ben bu konuyu hatırlıyorum . hatta "ne munasebet onca cocugi varken sana mi kaldi ananene bakmak" yazmistim, haftasina ananem hastaneye kaldirilmisti cok üzülmüştüm, refakatci kalmistim:)))
ama tabii ki severek ve isteyerek.
geliyorlar bana akrabaların yanında sen yaparsın sen kalırsın. Akrabaların yanında birsey diyemeyeceğimi de biliyorlar beni böyle sindirmeye çalışıyorlar.
diyecegin sey akrabalarin yaninda "hayir ben anlamam, kalamam. evlatlari varken bana dusmez" demen.
elalem ne der diye düşünürsen daha cookk angarya kitlenir. bjr bakmissin sinav haftanda yengenin fitik ameliyatinin da refakatcisi olmussun.
ben yapamam de, gec..cok da kafa yorma.
sana mi güvenmisler? kcoa sulalede senden daha uygun kimse yok mu?
ayrica annen engelliyse,dayinin 15 inegi varsa, baban calisiyorsa cozum basit. tutsunlar bir ozbek turkmen hasta bakıcı.ben ananemle kaldığımda vardi bir hanimefendi, cicek gibi bakiyordu. evladi öyle guzel ilgilenemez. hastanede gidin sorun sorusturun verirler birinin numarasini. bizimki o hashanenin calisani degil ama o hastaneyle calisiyormus hep. gelen oldukca bakiyormus cikana kadar - evlere falan gitmiyormus. onlar da bir sorustursun elbet bilurlar

ben bu konuyu hatırlıyorum . hatta "ne munasebet onca cocugi varken sana mi kaldi ananene bakmak" yazmistim, haftasina ananem hastaneye kaldirilmisti cok üzülmüştüm, refakatci kalmistim:)))
ama tabii ki severek ve isteyerek.

diyecegin sey akrabalarin yaninda "hayir ben anlamam, kalamam. evlatlari varken bana dusmez" demen.
elalem ne der diye düşünürsen daha cookk angarya kitlenir. bjr bakmissin sinav haftanda yengenin fitik ameliyatinin da refakatcisi olmussun.
ben yapamam de, gec..cok da kafa yorma.
sana mi güvenmisler? kcoa sulalede senden daha uygun kimse yok mu?
ayrica annen engelliyse,dayinin 15 inegi varsa, baban calisiyorsa cozum basit. tutsunlar bir ozbek turkmen hasta bakıcı.ben ananemle kaldığımda vardi bir hanimefendi, cicek gibi bakiyordu. evladi öyle guzel ilgilenemez. hastanede gidin sorun sorusturun verirler birinin numarasini. bizimki o hashanenin calisani degil ama o hastaneyle calisiyormus hep. gelen oldukca bakiyormus cikana kadar - evlere falan gitmiyormus. onlar da bir sorustursun elbet bilurlar
O kadar parayı köylü biri vermez gerek yok der günlük min 2000 tl alıyo o bakıcılar

O kadar parayı köylü biri vermez gerek yok der günlük min 2000 tl alıyo o bakıcılar
o kadar da cok almiyor turkmenler. onlar memur degil freelance :) tanidigim turkmen yatalak hasta bakici var, yatili olmasina ragmen o bile gunde 2bin almiyor cok cok daha altinda aliyor.
ayrica 15 inegi var adamin. feda etsin annesine. 5/2sini onlar versin 5/2sini emily'nin babasi kalani da kocasinin emekli maaşindan. en azindan ortada kalmaz kadin.
yarin bu kiz baska sehre gitse ne olacak? akillica bir yol bulmalari gerekiyor.

o kadar da cok almiyor turkmenler. onlar memur degil freelance :) tanidigim turkmen yatalak hasta bakici var, yatili olmasina ragmen o bile gunde 2bin almiyor cok cok daha altinda aliyor.
ayrica 15 inegi var adamin. feda etsin annesine. 5/2sini onlar versin 5/2sini emily'nin babasi kalani da kocasinin emekli maaşindan. en azindan ortada kalmaz kadin.
yarin bu kiz baska sehre gitse ne olacak? akillica bir yol bulmalari gerekiyor.
İşte etmezler. O kafayı biliyorum. Ne gerek var derler. Anne işitme engelli kalamaz. Burada gelin kalacak gibi duruyor. Ya da babaannenin kız kardeşi vs varsa o. Benim babaannem bacısına kalır hep

İşte etmezler. O kafayı biliyorum. Ne gerek var derler. Anne işitme engelli kalamaz. Burada gelin kalacak gibi duruyor. Ya da babaannenin kız kardeşi vs varsa o. Benim babaannem bacısına kalır hep
herkesin bir bahanesi varsa kiz da "kalmayacağım" demeyi bilmeli. sonra kim ne halt ederse etsin. boyle emrivakilere kanarsa ömrü hastabakici olmakla geçer
bu arada bence annesi kalabilir. isitme engelli ama sonucta iletisim kurabiliyor. onemli olan yaninda kalmasi, bir yere giderse pesinden gitmesi, tuvalete falan eslik etmesi - bjr izin gerekiyorsa kagit imzalamasi. bu kadin 50 yasina kadar bir sekilde gelmis, evlenmis, cocuk yetistirmis, hayata karismis. Neden annesine refakat edemesin ki?

herkesin bir bahanesi varsa kiz da "kalmayacağım" demeyi bilmeli. sonra kim ne halt ederse etsin. boyle emrivakilere kanarsa ömrü hastabakici olmakla geçer
bu arada bence annesi kalabilir. isitme engelli ama sonucta iletisim kurabiliyor. onemli olan yaninda kalmasi, bir yere giderse pesinden gitmesi, tuvalete falan eslik etmesi - bjr izin gerekiyorsa kagit imzalamasi. bu kadin 50 yasina kadar bir sekilde gelmis, evlenmis, cocuk yetistirmis, hayata karismis. Neden annesine refakat edemesin ki?
Edebilir ama etmek istemiyor demek ki. Ben hep kendi isteğimle kalırım ama herkes yapamaz zorla hiç yapılmaz. Ben şahsen halama da yengeme de güvenmediğim için kalıyorum. Ama zorla kal deseler kalmam

Back