- 8 Mart 2015
- 25.105
- 1
- 81.229
- 598
- Konu Sahibi Kahvekolik-R
-
Tabi ki okuyan, bir uzmanlığı olan kişi daha üstündür ancak mesleki hayatta.Şuanda da çok ön yargı alıyorum. Bu yaşta evlenilir mi diyenlerden tut evlen biz okudukta noldu iş yok diyenlere. İnsanları mutlu edemeyiz ki. Ben okumadım diye (ki kişi kendini geliştirir ve eğitim sistemi gerçekten çok kötü) beni eleştiren kişileri ciddiye alacağımı düşünmüyorum. İleride pişman olur muyum düşüncesiyle de baktığımda geçmişimde kardeşim ve annem için nasıl calistiysam nasıl aç kaldıysak zor zamanda da bunun üstesinden gerekirse yine tek başıma gelebilirim. Bence hep beraber bırakalım bu okuyan kişilerin daha üstün olduğunu çünkü sizi calismiyorsunuz diye yargılayan kişilere hak vermiş gibi oluyorsunuz.
Karate yaptım 6 yıl ve özel dersle çok iyi para kazanabilirim ama karate antrenörü belgem yok. Imamhatip mezunuyum diyanetin hocalık sınavlarına katılıp bir yerde bunuda yapabilirim. Ben şuan size göre daha ilerde biri mi oldum? Yani imkanım var. Yada okuyamamış kişiler ellerinde belge yok diye kocalarına mı bağlılar? Farklı yerlerde çalişip para kazanan kadınlarda var. Hiç bi zaman para için meslek edinmeyi anlayamadım. Polislik gibi kutsal meslekti benim hedefim aklımda para yoktu sevdiğim için olmak istedim. Kuzenım öğretmen para için yapmıyor mesleğini. Herkesin sevdiği alan vardır ben polis olamadım mesela başka meslekte istemedim. Sevmeyerek yapacağım çünkü biliyorum. Diploması var demeleri için bunu yapamam. Yani sizin diplomayla olunan mesleklerle normal bir işçilikte çalışmak benim için aynı ikisinide sevmeyerek yapacağım. Diplomaya önem vermeyelim de herkes sevdiği işi yapsın. Bizde surat asan doktorlar görevini yapmayan insanlar görmeyelim.Tabi ki okuyan, bir uzmanlığı olan kişi daha üstündür ancak mesleki hayatta.
Normal yaşantıda geçerli değildir.
Ancak, insan ömrünü 80 yıl varsayarsak, 80 yılda bir şeyde geliştirmelidir kendini mutlaka.
Bunun yolu bizim ülkemizde üniversiteden geçiyor, meslek edinimi anlamında.
Ve bu ülkede yaşıyorsak kabul etmek durumundayız, değil mi?
Ayrıca, çalışmak demişsiniz.
Elbette ki herkes şuan iş bulabilir ama maddi anlamda şartlar belliylen mesleğiniz olmadan gireceğiniz işte maddi kazanımınız öldürmeyen ancak hayatın tadına da varamadan arafta kalarak olacaktır.
Her ne olursa olsun bizim ülkemizde her genç kadın okumalıdır, birey olmaya bu kadar açken, evlenmeden babaya evlenince kocaya bağlı algısı sizde bile var iken, meslek edinmemek ancak bu cehenneme odun atmaktır.
Peki20 yaş kadın olsun erkek olsun hala cocuktur bana kalırsa. en erken 25 olmali
Konuyu nereye getirdin be canım...Karate yaptım 6 yıl ve özel dersle çok iyi para kazanabilirim ama karate antrenörü belgem yok. Imamhatip mezunuyum diyanetin hocalık sınavlarına katılıp bir yerde bunuda yapabilirim. Ben şuan size göre daha ilerde biri mi oldum? Yani imkanım var. Yada okuyamamış kişiler ellerinde belge yok diye kocalarına mı bağlılar? Farklı yerlerde çalişip para kazanan kadınlarda var. Hiç bi zaman para için meslek edinmeyi anlayamadım. Polislik gibi kutsal meslekti benim hedefim aklımda para yoktu sevdiğim için olmak istedim. Kuzenım öğretmen para için yapmıyor mesleğini. Herkesin sevdiği alan vardır ben polis olamadım mesela başka meslekte istemedim. Sevmeyerek yapacağım çünkü biliyorum. Diploması var demeleri için bunu yapamam. Yani sizin diplomayla olunan mesleklerle normal bir işçilikte çalışmak benim için aynı ikisinide sevmeyerek yapacağım. Diplomaya önem vermeyelim de herkes sevdiği işi yapsın. Bizde surat asan doktorlar görevini yapmayan insanlar görmeyelim.
çok güzel anlatmışsınız.Yaşınızın ilerlemesi sevgili olmanıza engel mi?
Bir arkadaşım ilkokul sevgilisiyle evlendi, 16 sene sonra!
Biri subay oldu, diğeri doktor.
Mesleklerini ellerine aldılar, işlerini hazırladılar ve evlendiler.
Çünkü evliyken okumak, hayat mücadelesi vermek çok zor özellikle kadın için.
Ev işi, olul, iş hayatı, çocuk derken kadın çok yıpranıyor ve erkek bu sırada sadece ne yapıyorsa ona kanalize oluyor.
Erken evlenmek kadın için her zaman dezavantajdır.
Siz bu süreci sevgili olarak geçirin, eğer hala beraberseniz zaten evlenirsiniz.
Ben eşimle 18 yaşımda sevgili oldum, 8 sene sonra evlendim.
Ondan diyorum 20 de evlensem boşanırdım diye.
Bakış acılarımızın farklı olması yaşımla alakalı değildir. Burda umarım anlaşabiliriz. İkinci olarakta insanları dinleyip düşünüp yapmak istediğini yapan biriyim. Çünkü başkasını ne zaman dinleyip uyguladiysam pişman oldum. En azından ileride ben istedim ben yaptım diyebilirim.Konuyu nereye getirdin be canım...
Oraya girersek hiç çıkamayız.
Bana sorduğun sorudan gireyim, hiçbir belge ile benim konumumdan ileri olamazsın, çünkü diyorum ya mesleğim uzmanlığım var!
Aynı şekilde, bir öğretmen, işletme mezunu vs.
Nereye bir iş için başvursan da, maddi ve yönetimsel anlamda hiyerarşide alttasın.
Bunun üstün görme ile alakası yok, müdürlük kavramı tanıyorsan kabul etmek zorundasın.
İstediğin işi yapmana bir şey söylemedim, mesleğin olsun dedim.
Ama 20 yaş fevriliği ve her şeyi halledebilecek gücü kendinde hissettiğinden yanlış anlıyorsun.
Bu toplumda kız çocukları 2. Plana atılırken, okuma oranı bu kadar düşük iken, kadın çalışmıyor mesleği yok diye koca dayağına katlanıyorken kalkıp sen burada diplomasızlığı savunmamalısın.
İşte gençlik ve tecrübesizlikten bunlar.
Şuan apartman görevlisi bile en düşük lise mezunu aranıyorken, komple kapitalist düzene giydirmek yerine, olabilecek şeyleri düzeltmeye ve o kurmak istediğin yuvada yetiştireceğin çocuklara daha kaliteli bir yaşam sunabilmek için meslek edinmen gerektiğini bilmelisin.
Yaparsın yapmazsın senin bileceğin iş, ama 20 değik 5 6 sene sonra çok pişman olacağın apaçık ortada.
Benim şuan sana methiyeler sıralamam bana hiçbir şey kazandırmaz.Bakış acılarımızın farklı olması yaşımla alakalı değildir. Burda umarım anlaşabiliriz. İkinci olarakta insanları dinleyip düşünüp yapmak istediğini yapan biriyim. Çünkü başkasını ne zaman dinleyip uyguladiysam pişman oldum. En azından ileride ben istedim ben yaptım diyebilirim.
Benim ters algilamamamın nedeni yargılayan bir dille konuşuyor olmanızdı. Geri kalan herşey için teşekkür ederim. Afiyet olsun.Benim şuan sana methiyeler sıralamam bana hiçbir şey kazandırmaz.
Aksine karnım aç ama konuna ilgi duyduğum için bir şey hazırlayıp yemiyorum, yani bana zarar
Ama ola ki, 30 yaşında 2 bebeği olan, hayatında her türlü ortamı maddi manevi görmüş bir ablandan birkaç kelime aklına yer ederse diye benim çabam.
Acaba desen, benim için kardır.
İnşallah çok mutlu olursun hayatındaki kişiyle.
Ama bu kadar mesajımın tek nedeni, sevgili olduğun adam evlenince değişir, belki maddi durumunuz değişir veyahut sen gençliğini yaşamadan atıldığın hayat mücadelesinden boğulursun diye.
Keza 19 yaşında üniyi bırakıp evlenen annem, pişman oluo 45 inde mezun oldu.
Babam için ertelediği ne varsa hayatında bir bir tamamlıyor, 50 sinde kitap çıkardı en yakın örneğim.
İnsan kendi için yaşamayı, kendini her anlamda yükseltmeyi bilmeli.
Bu yükselişle beraber evlilikle perçinlenmeli.
Tüm cümlelerim kelimelerim dediğim gibi, senin aklında belki yi oluşturabilmek için.
Günümüzde 20 yaşında kim evlense üzülürüm, gençliğini heba eder geçim derdine düşer diye.
Uzun yolculuğa bi çıkalım da gerisi hallolur.Ben evlendim, çok şükür herşey yolunda ama yinede hayal edildiği gibi olmuyo. Herşey sevgiliyken aile yasak koyduğunda güzel malesef. Şimdi kafeye gidelim diyo aman evde oturalim kahveyi ben yaparım diyorumyerinde olsam evlenmezdim demiycem ama yinede fazla hayal kurma
evlilik demek bir yandan kira demek, fatura demek, market demek, aidat demek vs vs ki buna düğün mobilya masraflarını ve çocuk olduğunda artan masraflarını eklemedim.Sevgilimle gezmeyi seviyoruz. Yakın arkadaslarimizda evli. Bir çok planımız var ve benim ailem izin vermediğinden gidemiyorum. Mesala uzun yolculuğu çok seviyoruz ama imkan olmuyor. Ben evlendiğimde daha çok hayatımı yaşayacağımı düşünüyorum.
Haklısın ablacımda , hayat sadece uzun yol yolculuğu değil ki. Daha acı gerçekleri var malesefSevgilimle gezmeyi seviyoruz. Yakın arkadaslarimizda evli. Bir çok planımız var ve benim ailem izin vermediğinden gidemiyorum. Mesala uzun yolculuğu çok seviyoruz ama imkan olmuyor. Ben evlendiğimde daha çok hayatımı yaşayacağımı düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?