20 yaşında evlenmek

Tabi ki okuyan, bir uzmanlığı olan kişi daha üstündür ancak mesleki hayatta.
Normal yaşantıda geçerli değildir.
Ancak, insan ömrünü 80 yıl varsayarsak, 80 yılda bir şeyde geliştirmelidir kendini mutlaka.
Bunun yolu bizim ülkemizde üniversiteden geçiyor, meslek edinimi anlamında.
Ve bu ülkede yaşıyorsak kabul etmek durumundayız, değil mi?
Ayrıca, çalışmak demişsiniz.
Elbette ki herkes şuan iş bulabilir ama maddi anlamda şartlar belliylen mesleğiniz olmadan gireceğiniz işte maddi kazanımınız öldürmeyen ancak hayatın tadına da varamadan arafta kalarak olacaktır.
Her ne olursa olsun bizim ülkemizde her genç kadın okumalıdır, birey olmaya bu kadar açken, evlenmeden babaya evlenince kocaya bağlı algısı sizde bile var iken, meslek edinmemek ancak bu cehenneme odun atmaktır.

Karate yaptım 6 yıl ve özel dersle çok iyi para kazanabilirim ama karate antrenörü belgem yok. Imamhatip mezunuyum diyanetin hocalık sınavlarına katılıp bir yerde bunuda yapabilirim. Ben şuan size göre daha ilerde biri mi oldum? Yani imkanım var. Yada okuyamamış kişiler ellerinde belge yok diye kocalarına mı bağlılar? Farklı yerlerde çalişip para kazanan kadınlarda var. Hiç bi zaman para için meslek edinmeyi anlayamadım. Polislik gibi kutsal meslekti benim hedefim aklımda para yoktu sevdiğim için olmak istedim. Kuzenım öğretmen para için yapmıyor mesleğini. Herkesin sevdiği alan vardır ben polis olamadım mesela başka meslekte istemedim. Sevmeyerek yapacağım çünkü biliyorum. Diploması var demeleri için bunu yapamam. Yani sizin diplomayla olunan mesleklerle normal bir işçilikte çalışmak benim için aynı ikisinide sevmeyerek yapacağım. Diplomaya önem vermeyelim de herkes sevdiği işi yapsın. Bizde surat asan doktorlar görevini yapmayan insanlar görmeyelim.

Konuyu nereye getirdin be canım...
Oraya girersek hiç çıkamayız.
Bana sorduğun sorudan gireyim, hiçbir belge ile benim konumumdan ileri olamazsın, çünkü diyorum ya mesleğim uzmanlığım var!
Aynı şekilde, bir öğretmen, işletme mezunu vs.
Nereye bir iş için başvursan da, maddi ve yönetimsel anlamda hiyerarşide alttasın.
Bunun üstün görme ile alakası yok, müdürlük kavramı tanıyorsan kabul etmek zorundasın.
İstediğin işi yapmana bir şey söylemedim, mesleğin olsun dedim.
Ama 20 yaş fevriliği ve her şeyi halledebilecek gücü kendinde hissettiğinden yanlış anlıyorsun.
Bu toplumda kız çocukları 2. Plana atılırken, okuma oranı bu kadar düşük iken, kadın çalışmıyor mesleği yok diye koca dayağına katlanıyorken kalkıp sen burada diplomasızlığı savunmamalısın.
İşte gençlik ve tecrübesizlikten bunlar.
Şuan apartman görevlisi bile en düşük lise mezunu aranıyorken, komple kapitalist düzene giydirmek yerine, olabilecek şeyleri düzeltmeye ve o kurmak istediğin yuvada yetiştireceğin çocuklara daha kaliteli bir yaşam sunabilmek için meslek edinmen gerektiğini bilmelisin.
Yaparsın yapmazsın senin bileceğin iş, ama 20 değiL 5 6 sene sonra çok pişman olacağın apaçık ortada.

çok güzel anlatmışsınız.
evlilik kadın için hem evde hem işte çalışmak demek, çalışan kadınlar için.
erkekse çoğu zaman eve gelip dinleniyor.
erkek iskolikse aman ne güzel çalışıyor sorumluluk sahibi denir. kadın işkolik olsa ailesini ihmal ediyor denir.
maalesef iş hayatında kadınlar için çok fazla motive edici etken yok, yine de tırnaklarımizla kazıyıp bir yerlere gelmeye çabalıyor, hem ailemize hem kendimize bakıyor ahtapot gibi heryere yetismeye çalışıyoruz.
evlendikten sonra okuyup kariyer sahibi olmak dediginiz gibi çok çok zor

Bakış acılarımızın farklı olması yaşımla alakalı değildir. Burda umarım anlaşabiliriz. İkinci olarakta insanları dinleyip düşünüp yapmak istediğini yapan biriyim. Çünkü başkasını ne zaman dinleyip uyguladiysam pişman oldum. En azından ileride ben istedim ben yaptım diyebilirim.

Benim şuan sana methiyeler sıralamam bana hiçbir şey kazandırmaz.
Aksine karnım aç ama konuna ilgi duyduğum için bir şey hazırlayıp yemiyorum, yani bana zarar
Ama ola ki, 30 yaşında 2 bebeği olan, hayatında her türlü ortamı maddi manevi görmüş bir ablandan birkaç kelime aklına yer ederse diye benim çabam.
Acaba desen, benim için kardır.
İnşallah çok mutlu olursun hayatındaki kişiyle.
Ama bu kadar mesajımın tek nedeni, sevgili olduğun adam evlenince değişir, belki maddi durumunuz değişir veyahut sen gençliğini yaşamadan atıldığın hayat mücadelesinden boğulursun diye.
Keza 19 yaşında üniyi bırakıp evlenen annem, pişman oluo 45 inde mezun oldu.
Babam için ertelediği ne varsa hayatında bir bir tamamlıyor, 50 sinde kitap çıkardı en yakın örneğim.
İnsan kendi için yaşamayı, kendini her anlamda yükseltmeyi bilmeli.
Bu yükselişle beraber evlilikle perçinlenmeli.
Tüm cümlelerim kelimelerim dediğim gibi, senin aklında belki yi oluşturabilmek için.
Günümüzde 20 yaşında kim evlense üzülürüm, gençliğini heba eder geçim derdine düşer diye.

Benim ters algilamamamın nedeni yargılayan bir dille konuşuyor olmanızdı. Geri kalan herşey için teşekkür ederim. Afiyet olsun.

Ben evlendim, çok şükür herşey yolunda ama yinede hayal edildiği gibi olmuyo. Herşey sevgiliyken aile yasak koyduğunda güzel malesef. Şimdi kafeye gidelim diyo aman evde oturalim kahveyi ben yaparım diyorum yerinde olsam evlenmezdim demiycem ama yinede fazla hayal kurma

Uzun yolculuğa bi çıkalım da gerisi hallolur.

çok erken, sen yaşıtımsın ve bence evlilik büyük sorumluluk ve taşıması çok zor gerçekten mesela biz sevgilimle bu aralar aynı evde yaşıyoruz haftanın 3-4 günü ve biraz evli hayatı gibi oldu. Ben sevgilimle daha az görüşmemizin daha iyi olacağını konuştum onunla geçenlerde. Kaldıki ben çok çabuk özlerim duygusalımdır. Ama bu yaşlarda bunu yaşamak çok bunaltıyormuş. Ruhende yoruyor. İmkanın varsa kendine zaman harca bu yaşlar kendini mutlu etmen kendini geliştirmen için önemli yaşlar.

evlilik demek bir yandan kira demek, fatura demek, market demek, aidat demek vs vs ki buna düğün mobilya masraflarını ve çocuk olduğunda artan masraflarını eklemedim.
ha hepsinin artanında iyi bir para kalıyorsa eline evlen gezersiniz

bu sorumluluğun altına gireceğine bekar günlerinin tadını çıkar

Ben senin yerinde olsam asla evlenmezdim 20 yasinda daha yeni gencligine adim atiyorsun evlenmek o kadar basit birsey degil. Oku eline meslegini al parani kazan ayaklarinin uzerinde dur sonra evlen :) Yoksa ileride cok pisman olursun

bence çoook erken. maddi açıdan da duygusal açıdan da. yani olgunum diyorsunuz da evlilikten beklentinize bakın rahat rahat dışarı çıkarız tatile gideriz. sevgilin için daha da riskli erkekler çok daha çocuk.

maddi güvence olmadan evlenilmez bence. ne diye evimi kurarken yeni bir hayata adım atarken kayınvalidemin kayınpederimin hatta ana babamın ağız kokusunu çekeyim? (birey olacak olgunluğa eriştiğinde zaten annen baban bile olsa kesenizin ayrı olduğunu idrak ediyorsunuz)

haa ama benim burdaki mesajlardan anladığım sen kararını vermişsin zaten, ikilemde de değilsin. '20 yaşındayım evlenicem herkes erken diyor siz arka çıkın içimi rahatlatın' modundasın. ne diyelim hayırlı olsun. zaten ev kızısın, okul üniversite hazırlığı vs yok, arkadaş çevrem de evlendi diyorsun, ortamın da genel olarak öyle. o zaman başka da bir opsiyon yok gibi.

Haklısın ablacımda , hayat sadece uzun yol yolculuğu değil ki. Daha acı gerçekleri var malesef sorumluluklar çok ağır. Ayrı bir kurum bu evlilik sevgililiğe benzemiyor hiç

Erkek arkadaşımla liseden beri birlikteyiz.İkimizin de yaşları 22, üniversitede son yılımız. Ve asla okulu bitirmeden, erkek arkadaşım askere gidip gelmeden, düzenli bir gelirimizin olacağı işlerimizi oturtmadan sırf daha rahat gezeyim aman annemler uzun yolculuğuma karışmasın diye evlenmeyiz. Bizim bu günlerimizde yaptığımız her şey zaten evlilik yolunda büyük adımlar. Biz de bu saydıklarımı hemen yoluna koyup evlenelim diye bekliyoruz ama en basitinden bir söz için bile 3 seneyi gözden çıkardık. Kaldı ki erkek arkadaşım bize geldi, annemle babamla, ailemdeki birçok kişiyle tanıştırdım. Ben de keza aynı şekilde onun ailesiyle tanıştım. Size de tavsiye ederim en azından aileler kıyısından köşesinden haberdar olursa işin ciddiyetinin, biraz daha az müdahil oluyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…