• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20 yaşında evlenmek

20 yaşındasin okumuyor musun hayat çok zor bence önce düzgün bir iş bulup hayatını yaşa adam kaçmiyor ki

Erkek arkadaşımla liseden beri birlikteyiz.İkimizin de yaşları 22, üniversitede son yılımız. Ve asla okulu bitirmeden, erkek arkadaşım askere gidip gelmeden, düzenli bir gelirimizin olacağı işlerimizi oturtmadan sırf daha rahat gezeyim aman annemler uzun yolculuğuma karışmasın diye evlenmeyiz. Bizim bu günlerimizde yaptığımız her şey zaten evlilik yolunda büyük adımlar. Biz de bu saydıklarımı hemen yoluna koyup evlenelim diye bekliyoruz ama en basitinden bir söz için bile 3 seneyi gözden çıkardık. Kaldı ki erkek arkadaşım bize geldi, annemle babamla, ailemdeki birçok kişiyle tanıştırdım. Ben de keza aynı şekilde onun ailesiyle tanıştım. Size de tavsiye ederim en azından aileler kıyısından köşesinden haberdar olursa işin ciddiyetinin, biraz daha az müdahil oluyorlar.
Şakayla karışık söylediğim bi gezme olayını neden bu kadar ciddiye alıyorsun ki? En sevmediğim şey karşilastirmaktir. Herkes aynı olacak diye birsey yok. Tavsiye ayrı benimki doğru ben gibi ol demek ayrıdır. Sorum evlilik bu yaşta erken mi tavsiyeleriniz neler? Bu yaşta evleneyim mi evlenmeyim mi değil.

Şakayla karışık söylediğim bi gezme olayını neden bu kadar ciddiye alıyorsun ki? En sevmediğim şey karşilastirmaktir. Herkes aynı olacak diye birsey yok. Tavsiye ayrı benimki doğru ben gibi ol demek ayrıdır. Sorum evlilik bu yaşta erken mi tavsiyeleriniz neler? Bu yaşta evleneyim mi evlenmeyim mi değil.

Pardon da kaç mesajında "bi uzun yola çıkayım da gerisi hallolur, seyahat etmeyi çok seviyoruz ama annem izin vermiyor" cümleleri kuran ben miyim? Bu işlerde şaka yapıyorsan zaten sorunun cevabı baştan belli. Ben gibi ol demedim, olmayacaksın zaten. Sadece sorunun cevabını istiyorsan buyur: evlilik bu yaşta erken.

Pardon da kaç mesajında "bi uzun yola çıkayım da gerisi hallolur, seyahat etmeyi çok seviyoruz ama annem izin vermiyor" cümleleri kuran ben miyim? Bu işlerde şaka yapıyorsan zaten sorunun cevabı baştan belli. Ben gibi ol demedim, olmayacaksın zaten. Sadece sorunun cevabını istiyorsan buyur: evlilik bu yaşta erken.
Bence hazır hissetmekle alakalı evlilik. Teşekkür ederim

Hazır hissetmek önemli evet ama 20'li yaşlar bence tozpembe hayallerin olduğu yaşlar.
Yani bu zamanlarda sana evlenince her şey güzel görünecek diye düşünebilirsin.Ki evet bir yere kadar öyledir de.
Ama evlilik sadece gelinlik giymek,gezmek,dolaşmak,gülüp eğlenmek değil
Hiç evlenmedim ama çevremden bunu gördüm.
Evlilik mutluluğun yanı sıra ağır sorumluluklar da demektir.
Bence henüz çok erken.

Hazır hissetmek önemli evet ama 20'li yaşlar bence tozpembe hayallerin olduğu yaşlar.
Yani bu zamanlarda sana evlenince her şey güzel görünecek diye düşünebilirsin.Ki evet bir yere kadar öyledir de.
Ama evlilik sadece gelinlik giymek,gezmek,dolaşmak,gülüp eğlenmek değil
Hiç evlenmedim ama çevremden bunu gördüm.
Evlilik mutluluğun yanı sıra ağır sorumluluklar da demektir.
Bence henüz çok erken.
Evliliğin gerektirdiği sorumluluklar yeni evlenen herkes için zor olur ki.

Evliliğin gerektirdiği sorumluluklar yeni evlenen herkes için zor olur ki.

Tabii ki.Tam da demek istediğim bu.
İlk önce bu zorlukların üstesinden gelebilecek olgunluğa ve maddiyata sahip misiniz?Bunu düşünün.
Yoksa işin gezme tozma tarafı da olacak tabii ki.

Ben 30 yasinda evlendim ona ragmen biraz daha bekar yasamak isterdim ne 20si ya. Erken, evlenmeyin bu yaslarda boyunuz uzamiyor

25 yaşımda evlendim. Şuan 26’yım, 20 iken senin gibi gözükaraydım.
Eşimi seviyorum Allah razı olsun ondan ama ona rağmen iyi ki bir yıl bile daha erken evlenmemişim.

20’de evlenmek, bence delilik..

Sana uzun uzun yazan bir arkadaşımız iyiliğin için nekadar güzel şeyler yazmış. İsterseniz evlenin ama mesleğini almanı bende tavsiye ederim. Evlenmeden hangi alanda birikimin varsa o alanda eline mesleğini al. Ben mesleğim sayesinde hiç uzmanı olmadığım yerlerde çalışma imkanı buldum. Torpille girdiğim düşünüldü. İşe başladım. Çünkü mesleğim vardı. Elimde bir belgem vardı. Şimdiden hazırlan evlenincede girersin sınavına ama şimdiden başla sabit fikirli ve inadını boz derim.

Şu an yaşım 23, hep 20 de evlenmeyi hayal ederdim olmadı 20nin sonunda anca nişanlanmayı başarabildik bu yıl evleneceğiz inşaAllah. Şu an bakıyorum da nişanımdan bu zamana kadar 2,5 yıl geçmiş ve iyi ki o zaman evlenmemişim diyorum çünkü düşünceler aşırı değişiyor 20 de biraz daha düşünmeden hareket ediyoruz sanırım, 2 gönül bir olunca samanlık seyran olur kafası vardı bende ama şimdi öyle değil 20 de evlenseydim şu an aşırı pişman olacağıma neredeyse eminim.
Uzun lafın kısası erken ama yine de senin bileceğin iş. Sen evlenmek istedikten sonra kimse senin önünde duramaz. Ha bide açıktan da olsa bi bölüm okumanı tavsiye ederim Dünya bu ne getireceği belli olmaz. Annem üniversite okumadığı için aşırı pişman şu an okumak istiyor ona da babam izin vermiyor mesela. İyi düşün derim

Back