- 8 Mart 2015
- 25.105
- 1
- 81.229
- 598
- Konu Sahibi Kahvekolik-R
Tabi ki okuyan, bir uzmanlığı olan kişi daha üstündür ancak mesleki hayatta.Şuanda da çok ön yargı alıyorum. Bu yaşta evlenilir mi diyenlerden tut evlen biz okudukta noldu iş yok diyenlere. İnsanları mutlu edemeyiz ki. Ben okumadım diye (ki kişi kendini geliştirir ve eğitim sistemi gerçekten çok kötü) beni eleştiren kişileri ciddiye alacağımı düşünmüyorum. İleride pişman olur muyum düşüncesiyle de baktığımda geçmişimde kardeşim ve annem için nasıl calistiysam nasıl aç kaldıysak zor zamanda da bunun üstesinden gerekirse yine tek başıma gelebilirim. Bence hep beraber bırakalım bu okuyan kişilerin daha üstün olduğunu çünkü sizi calismiyorsunuz diye yargılayan kişilere hak vermiş gibi oluyorsunuz.
Normal yaşantıda geçerli değildir.
Ancak, insan ömrünü 80 yıl varsayarsak, 80 yılda bir şeyde geliştirmelidir kendini mutlaka.
Bunun yolu bizim ülkemizde üniversiteden geçiyor, meslek edinimi anlamında.
Ve bu ülkede yaşıyorsak kabul etmek durumundayız, değil mi?
Ayrıca, çalışmak demişsiniz.
Elbette ki herkes şuan iş bulabilir ama maddi anlamda şartlar belliylen mesleğiniz olmadan gireceğiniz işte maddi kazanımınız öldürmeyen ancak hayatın tadına da varamadan arafta kalarak olacaktır.
Her ne olursa olsun bizim ülkemizde her genç kadın okumalıdır, birey olmaya bu kadar açken, evlenmeden babaya evlenince kocaya bağlı algısı sizde bile var iken, meslek edinmemek ancak bu cehenneme odun atmaktır.