Kardeşim evlenmek istiyor

Evet çünkü kısıtlanmayı sevilmek ve sahiplenilmek olarak görüyorlar... Öyle konular elbet açılmıştır ben de gerçek örneklerine şahit oldum. Kısıtlanan bir ailede yetişmiş biri olarak özgürlüğün kıymetini çok iyi biliyorum ama çoğu ailesinde kısıtlama görmediği için bunu tatlı bir olay olarak görüyorlar. Çeken bilir.
Kısıtlama ile alakası yok baba kız ilişkilerinin ülkemizde çok iyi olmadığından kaynaklı babadan göremediği sevgiyi bir erkekte arayışa giriyorlar.

Aynısını dedim hatta bi akrabamız da erkenden evlendi sıkıntılar çekiyo bunu bile bile evlenmek istiyor
Boş ver o zaman, istemeye devam etsin. Siz ailecek her seferinde " ikinizin de düzgün işi olmadan olmaz bu iş " deyin. Baktı sizi ikna edemiyor, bari iş hayatına çeki düzen verir. Veya en azından oğlanın dişe dokunur, düzgün bir işi olur ki evlenince geçim sıkıntısı çekmesinler.

Bunun lisede dersleri iyiydi arkadaş ortamı yüzünden okulu bıraktı kaç kere söyledim dinlemedi bizi
Oturup kiraların bir maaş demek olduğunu anlatın, kendi evi olsun istiyor ama o evi döndürmek popo işi, bi market çalışanı bir kurye maaşı ile ev döndürürse şükür okusun, gece dışarlarda gezmek de kusur kalsın yani. Ne hayal ediyorsa ilk o olmayacak bunu bilsin.

Kendisi okumak istemedi anne babanız da haaa taam o zaman ya geç otur evde mi dedi? Gerçekten her istediğini yapıyorlarmış.

Zincirleme hatalarla büyütülen çocuklardan hata yapayan yetişkinler olmasını bekleyemezsiniz.
Aslında kız çocuğunun okumasına yönelik bir ilgisizlik. Yani toplumun bazı kesimlerinde erkekler için de geçerli. Bu ilgisizlik, zorla okuldan almaktan bile daha kötü olabiliyor. Çocuk, ebeveynlerinin vizyonunda okulun değersiz olduğunu görüyor ve kendisi de salıyor.

Okumak istemeyen birini nasıl okutalım herkes okuyacak diye bişey mi var? İsmekten falan sertifikalı kurslara yazdıralım kendi dükkanını açarsın dedik ona da yanaşmadı ben para kazanıcam çalışmak istiyorum dedi evde durduğu zamanlar da öglen 1 de cıkıyodu her akşam 11 de eve geliyodu arkadaşlarıyla takılıyordu zaten çalışınca en azından iş yerini biliyoruz evimize de yakın
Aileniz yeterli harçlık veriyor muydu neden çalışmak istiyor?

Bunun lisede dersleri iyiydi arkadaş ortamı yüzünden okulu bıraktı kaç kere söyledim dinlemedi bizi
Zaten hep arkadaş ortamından değişiyorlar kardeşim de liseyi dereceyle bitirmişti üniversitede saçma sapan arkadaşlıklar edindi şimdi pişman 😄 yaşayarak tecrübe ediyorlar maalesef siz istediğiniz kadar anlatın dinlemeyecek

Çocuğun numarasını alıp ben konuşcam onunla bi yolunu bulup uzak dur kardeşimden diye
Çocuk reşitse polise vermekle tehdit edilebilir, kardeşiniz henüz reşit olmadığı için. Ama tehlikeli biriyse ateşle oynamak olur bu.
İmkanınız varsa psikoloğa götürebilirsiniz.
Yoksa da bol bol vakit geçirin kardeşinizle. Oturun, kahve için, saçını tarayın, sevin. Sizi hayatında daha güçlü bir figür haline getirecek şeylerden biri de sevgidir.

Oturup kiraların bir maaş demek olduğunu anlatın, kendi evi olsun istiyor ama o evi döndürmek popo işi, bi market çalışanı bir kurye maaşı ile ev döndürürse şükür okusun, gece dışarlarda gezmek de kusur kalsın yani. Ne hayal ediyorsa ilk o olmayacak bunu bilsin.
M melisaa3456 kız kardeş 2 asgari ücretle ev gecindirebileceklerini düşünüyorsa konu sahibi şunu diyebilir;

" Şu an bir kira asgarî ücret kadar. O yüzden oğlanın maaşı kiraya gidecek sayalım. Bu durumda senin maaşın faturalara, yakıta ve market alışverişine harcanacaktir . Bak daha kıyafet, gezme tozmayi katmadim bile. O zaman sen şimdiden bizim evde zorunlu tüm masrafların 2 kişilik kadarını karşıla. Elinde para kalacak mı, kalırsa ne kadar kalacak bir gör ".

Ailem hep harçlık veriyodu ama daha önceleri babamın kredi kartından Harcamalar yapmış yüklü miktarda kaç kere yakaladık evde kartı saklamamıza rağmen buldu en sonunda evde bütün kartları yok ettik de öyle duruldu
Evlenince elin oğluna aynısını yapsın bakalım, noluyor? Elin oğlu mahalleyi ayağa kaldırır, kızı herkese rezil eder. Fiziksel şiddeti düşünmek bile istemiyorum.

X