• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20 haftalık hamileyim parasızlıktan kürtaj olamadım çocuğu sevgilim istemiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eleştiriyi seven bir milletiz merak etmeyin. Belki yargılarım biraz sert ve netti ama düşüncelerimi söylemekten de alıkoyamadım kendimi. Ne kadar zıt görüşlere sahip gibi olsak da aslında bir noktada ortak paydadayız onu görmüşsünüzdür zaten. Annelik sorgulamak belki haddim değil ama o kutsal mevkiye gelmek bırakın da en çok hak edenlerin olsun herkesin değil.. size de iyi akşamlar
Bence mesela cok sert yargilari olan insanlardan anne olmaz.
Nereden biliyosunuz belki sizin cocugunuz ileride kurtaj olacak. Ona da boyle konusabilir misiniz, senden anne falan olmaz diyebilir misiniz? Hic sanmiyorum, hatasiyla kabul eder sevmeye devam edersiniz. Konu "elalem" olunca baska konusuluyor, mesele canimiza dokununca daha baska.

Bu laf banada gelmiş galiba. Çünkü bende yardımcı olabilecegimi söyledim.
Çok haklısınız @emreninelifi bu zamanda kolay değil insanlara güvenmek. Siz tedbirli davranıyorsunuz belki. Ama ben böyle görmedim ailemden böyle büyümedim. Yaşım genç olabilir ama benden öncede ailem çevresine karşı bu şekilde bi tutum sergiliyordu.
İyilikten maraz doğar lafını duymadım pek. Yani duymamı gerektirecek bi durum yaşamadım. Ama annem hep iyilik kötülüğü boğar der.
Bir insanın fedakarlıgı veya bir insanın iyi niyeti var olan veya olabilecek kötü bi durumu engeller. Bu kız çıkıp evimize gelmesede bilinç altında yabancılar bile anladı ailem mi anlamayacak düşüncesi oluşabilir. Yada kendini yalnız hissedip intihar düşüncesini silebilir aklından.
Olumsuz yorum yaparkennyada yargılarken siz hiç kötü sonuçları düşünmüyorsunuz anlaşılan.
Hani çocuga kıza evinizde bişey olsa vebalini nasıl üstleneceksiniz demek istemişsiniz ya. Peki siz, bu kız, sizin yargılamanızdan dolayı intihar ederse bunun vebalini nasıl üstleneceksiniz...
Fayda sağlayamayacaksak en azından susmayı denemeliyiz. Yaşımız kaç olursa olsun konu ne olursa olsun.
Söz konusu iki can.
Bi sürü ucu açık ihtimal var. İnsanlardan korkup intihar edebilir, veya katil olup o adamı öldürebilir, veya çocuk düşsün diye uğraşırken kendini öldürebilir, ailesi reddedip kötü insanların eline düşebilir. Bebeginide kendisinide satacak kadar kötü insanlara denk gelebilir....
Hani söz konusu güven olursa bu kızın yalnız kalma ihtimali evimize almamızdan daha ağır sonuçlar doğurur...
Evime alabilirdim. Eşimde destek olurdu. Ömür boyu bakayım üstleneyim soyadımı vereyim demiyorum. Hayatını düzene sokmasına yardımcı olurdum. Örgütlerden veya aile büyüklerinden yardım isterdim. Ailesini yumuşatırdım. Vs vs... onun bana verebilecegi zarar en fazla hırsız olup üç beş eşyamı çalardı... ama bu yinede benim iyi niyetimi değiştirmez.
Sayfadaki son mesaj destek mesajı olsun burayada yazmayalım bir daha. Girip bakarsa sadece güzel bi destek mesajı görsün. Yargılamalarınızı içinizden yapın.
Bende anlamıyorum malesef.
Ve sana katılıyorum.
Sırf sen istiyorsun olmuyor ama o istemeden sahip oldu diye kapı kapatmak,sırf onun oldu diye kötü kötü yorumlar yaparak "2 canın sebebi olmak" çok kötü. Umarım yazdığı yorumların vebalini kaldırabilicek kadar babayiğit'tir kendisi. Çünkü burada bir annenin ve 5 aylık sabinin hakkına girmiş olabileceğini hiç düşünmüyor,aklının ucundan geçmiyor. Kıskançlık yardım etmenin önüne geçmemeli.

Bende anlamıyorum malesef.
Ve sana katılıyorum.
Sırf sen istiyorsun olmuyor ama o istemeden sahip oldu diye kapı kapatmak,sırf onun oldu diye kötü kötü yorumlar yaparak "2 canın sebebi olmak" çok kötü. Umarım yazdığı yorumların vebalini kaldırabilicek kadar babayiğit'tir kendisi. Çünkü burada bir annenin ve 5 aylık sabinin hakkına girmiş olabileceğini hiç düşünmüyor,aklının ucundan geçmiyor. Kıskançlık yardım etmenin önüne geçmemeli.
Yaradan ne büyük ne harika... bize nasip etmemiş ona etmiş. Ne bileyim bunun hürmetine bile o kıza yardım ederdim. Öyle üzüldüm haline uyumamadım başım çatlıyo okdr kafaya taktım. Umarım başına kötü bişey gelmez.
Boş gebelik geçirirken boş oldugu halde annelik duygusunu hissettim. Çünkü yuvamda kocamlayım başka derdim yok.
Allah böyle çaresiz durumda olan herkese yardım etsin. Sıkıntısını azaltsın iyi insanlarla karşılaştırsın.
Bir de toplum olarak hata yapanı yargılamak yerine sahip çıksak çok genci çok insanı düzeltebiliriz diye düşünüyorum. Defalarca tövbe edip bozsak bile affediyor Allah ama biz kullar hemen sırt çeviriyoruz.
Hırsızlık yapan bi arkdşım vardı yıllarca bile bile dostlugumu sürdürdüm. Konuştum uğraştım çabaladım. Ben insan olarak üstüme düşeni yaptım. Veya kötü yola sapmaya meyilli başka bi arkdşım vardı. Herkes onla konuşmamam gerektigini söylerdi. Ama ben o insanı bırakmadım ailem bile kendi kızı gibi ilgilendi. Belki biz vesile olduk kötü hayata sapmadan okulunu bitirdi hayatını düzeltti. Dışardan bakarak yorum yapmak kolaydır. Mesela o arkdaşım çocuklugu boyunca abisinden taciz görmüş. Ve bilinçaltı bu olayları normal kabuletmişti. Hiç kimseye anlatamıyordu. Zamanla okdr değişti ki.
Yani insanlarım hatasının temelinde ne oldugunu bilemeyiz. O yüzden olumlu yaklaşmak lazım.

Yaradan ne büyük ne harika... bize nasip etmemiş ona etmiş. Ne bileyim bunun hürmetine bile o kıza yardım ederdim. Öyle üzüldüm haline uyumamadım başım çatlıyo okdr kafaya taktım. Umarım başına kötü bişey gelmez.
Boş gebelik geçirirken boş oldugu halde annelik duygusunu hissettim. Çünkü yuvamda kocamlayım başka derdim yok.
Allah böyle çaresiz durumda olan herkese yardım etsin. Sıkıntısını azaltsın iyi insanlarla karşılaştırsın.
Bir de toplum olarak hata yapanı yargılamak yerine sahip çıksak çok genci çok insanı düzeltebiliriz diye düşünüyorum. Defalarca tövbe edip bozsak bile affediyor Allah ama biz kullar hemen sırt çeviriyoruz.
Hırsızlık yapan bi arkdşım vardı yıllarca bile bile dostlugumu sürdürdüm. Konuştum uğraştım çabaladım. Ben insan olarak üstüme düşeni yaptım. Veya kötü yola sapmaya meyilli başka bi arkdşım vardı. Herkes onla konuşmamam gerektigini söylerdi. Ama ben o insanı bırakmadım ailem bile kendi kızı gibi ilgilendi. Belki biz vesile olduk kötü hayata sapmadan okulunu bitirdi hayatını düzeltti. Dışardan bakarak yorum yapmak kolaydır. Mesela o arkdaşım çocuklugu boyunca abisinden taciz görmüş. Ve bilinçaltı bu olayları normal kabuletmişti. Hiç kimseye anlatamıyordu. Zamanla okdr değişti ki.
Yani insanlarım hatasının temelinde ne oldugunu bilemeyiz. O yüzden olumlu yaklaşmak lazım.
Aynen öyle.
Mesela sen evlisin,yapabilirsin anne olsan kimse seni yadırgamaz.
Benim resmi nikahım var şuan hamile olsam sevinçten havalara uçarım kimse ağzını açıp birşey diyemez,çünkü bebeğimle ben sahipsiz kalmayacağız kocam başımızda.
Biz hamile kalınca kıskanılmıyoruz çünkü isteyerek sahip olduk,kocamın var bizim.
Bu kız böyle olunca neden yadırganıyor? Hayatta her insan hata yapar burada yazan her insanın illaki hayatta bir hatası olmuştur yaptığı hata kiminin hayatına etki etmez kiminin hayatını mahfeder bu kızın hatası gibi.
Ortada bir hata var,sırf o istemeden bir hata yaptı sahip oldu diye kıskanıp dışlama kötü söz söyleme hakkı hiçbirimizde yok,anneliğini yargılama hakkı da hiçbirimizde yok. Allah aşkına insan olarak kendimizi bu kadar büyütmeyelim,çünkü koskoca evrende dişe dokunur bir faydamız yok hiçbirşeyiz.
Yani bu kızı yargılamaya hakkımız yok ama yardım etmek zorundayız,iyilik yapan iyilik bulur bu dünyada. Bir sabiyle bir genç kızın önüne 1 tabak çorba koymak,sıcak bir yatak ayarlamak geleceğimize bizim düşünemediğimiz kadar katkı sağlayacak.
İnan bende üzüldüm hatta senin gibi burada herkese yorum yaptım,yapmayın etmeyin diye.
Ama nafile işte insanlar sadece kendi yaşadıklarına odaklanmışlar,bence bu yüzden istedikleri şeye sahip olamıyorlar.
Umarım sen sahip olursun ama yaşadığın şeyi de bir deneyim olarak düşün,yine olucak ben inanıyorum.
Hırsız olduğunu bile bile bir insana yardım etmişsin onu doğru yola çekmişsin maddi manevi ilgi göstermişsin bu yaptıklarının karşılığını kat kat fazla alırsın.
Bana göre; bazılarından daha çok anne olmayı hakediyorsun. Umarım çok güzel bir anne olursun.

Te
Aynen öyle.
Mesela sen evlisin,yapabilirsin anne olsan kimse seni yadırgamaz.
Benim resmi nikahım var şuan hamile olsam sevinçten havalara uçarım kimse ağzını açıp birşey diyemez,çünkü bebeğimle ben sahipsiz kalmayacağız kocam başımızda.
Biz hamile kalınca kıskanılmıyoruz çünkü isteyerek sahip olduk,kocamın var bizim.
Bu kız böyle olunca neden yadırganıyor? Hayatta her insan hata yapar burada yazan her insanın illaki hayatta bir hatası olmuştur yaptığı hata kiminin hayatına etki etmez kiminin hayatını mahfeder bu kızın hatası gibi.
Ortada bir hata var,sırf o istemeden bir hata yaptı sahip oldu diye kıskanıp dışlama kötü söz söyleme hakkı hiçbirimizde yok,anneliğini yargılama hakkı da hiçbirimizde yok. Allah aşkına insan olarak kendimizi bu kadar büyütmeyelim,çünkü koskoca evrende dişe dokunur bir faydamız yok hiçbirşeyiz.
Yani bu kızı yargılamaya hakkımız yok ama yardım etmek zorundayız,iyilik yapan iyilik bulur bu dünyada. Bir sabiyle bir genç kızın önüne 1 tabak çorba koymak,sıcak bir yatak ayarlamak geleceğimize bizim düşünemediğimiz kadar katkı sağlayacak.
İnan bende üzüldüm hatta senin gibi burada herkese yorum yaptım,yapmayın etmeyin diye.
Ama nafile işte insanlar sadece kendi yaşadıklarına odaklanmışlar,bence bu yüzden istedikleri şeye sahip olamıyorlar.
Umarım sen sahip olursun ama yaşadığın şeyi de bir deneyim olarak düşün,yine olucak ben inanıyorum.
Hırsız olduğunu bile bile bir insana yardım etmişsin onu doğru yola çekmişsin maddi manevi ilgi göstermişsin bu yaptıklarının karşılığını kat kat fazla alırsın.
Bana göre; bazılarından daha çok anne olmayı hakediyorsun. Umarım çok güzel bir anne olursun.
Teşekkür ederim. Annelik güzel bi duygu. Rabbim nasip ederse ne mutlu bize.
Üç günlük dünya. İyilikler bize dönmezse evlatlarımıza döner yada torunlarımıza. Ama rabbim karşılıksız bırakmaz. Biz karşılık için yapmasakta kötü bi anımızda birileride bizim elimizden tutar.

Te

Teşekkür ederim. Annelik güzel bi duygu. Rabbim nasip ederse ne mutlu bize.
Üç günlük dünya. İyilikler bize dönmezse evlatlarımıza döner yada torunlarımıza. Ama rabbim karşılıksız bırakmaz. Biz karşılık için yapmasakta kötü bi anımızda birileride bizim elimizden tutar.
Aynen öyle,eğer gelirse iyilik bulacağımdan çok,küçük bir bebeğe ve onun annesine yardım etmenin mutluluğunu taşımak isterim içimde.

Haklısınız, dini yorum yasak dememize rağmen yine dini yorumlar yapılmış + anneliği herkes hak eder, umarım dileyen isteyen herkes anne olsun, evet ben de gençlerin sonunu düşünmeden yaşadığı ilişkilere kızıyorum ama onları yargılamak bize birşey kazandırmıyor, yargılamak, anneliklerini sorgulamak, yaptıklarını ayıplamak yerine yol gösterici olmalıyız, öğretmeliyiz, hayata kazandırmalıyız.

Konu en azından şimdilik kapatıldı.

23 yaşındayım üniversite öğrencisiyim çocuğu aldırmak için para biriktirirken 10 haftadan sonra mümkün olmadığını öğrendim yapayalnızım aileme karşı çok mahcubum ne yapacağımı bilmiyorum sevgilim çocuğu istemiyor doğursam bakamayacağım çaresizim bana akıl verin artık dayanamıyorum canıma kıyacağım karnım büyümeye başlayınca ailem öğrenecek çok korkuyorum yardım edin

23 yaşındayım üniversite öğrencisiyim çocuğu aldırmak için para biriktirirken 10 haftadan sonra mümkün olmadığını öğrendim yapayalnızım aileme karşı çok mahcubum ne yapacağımı bilmiyorum sevgilim çocuğu istemiyor doğursam bakamayacağım çaresizim bana akıl verin artık dayanamıyorum canıma kıyacağım karnım büyümeye başlayınca ailem öğrenecek çok korkuyorum yardım edin
bende merak ettim. bu konuyu hatırlıyorum. o dönem çok üzülmüştüm durumuna. umarım kendisi de bebek de iyidir.

Konu sahibi bir senedir aktif degilken kilitli konusu niye açılmış ki :KK57:
Siteye güncelleme geldiği için olsa gerek, önceden kilitlenen konuların çoğu açılmış. Benimkilerden açılmış ama henüz hortlatan olmadı :D

Okuduğumu hatırladım.
Ne yaptı acaba konu sahibi

Konu sahibi bir senedir aktif degilken kilitli konusu niye açılmış ki :KK57:
bende merak ettim. bu konuyu hatırlıyorum. o dönem çok üzülmüştüm durumuna. umarım kendisi de bebek de iyidir.
Ben en çok bu konular nasıl bulunup hortlatılıyor onu merak ediyorum.
Siteye güncelleme geldiği için olsa gerek, önceden kilitlenen konuların çoğu açılmış. Benimkilerden açılmış ama henüz hortlatan olmadı :KK70:
Okuduğumu hatırladım.
Ne yaptı acaba konu sahibi

G gulaysegulgul kesınlıkle konu sahibi arkadaş , bir sayfa önce de yazmıştım ,
üyelik yeni açılmış konu yok yorum yok begeni yok sadece konusunu etiketlemiş ,
şimdide yasal evlatlık verme konusunu araştırıyor ,

Yaa gerçekten mi? Üzüldüm.

Allah rızası için verme yavrunu, nereden baksan 8 9 aylıktır o, dayanabilecek misin ya onu vermeye.

Demek doğurmuş.
Ailesi vs ne yaptı acaba haberi var mı
Neden bu kadar merak ettiysem bende.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back