Bu laf banada gelmiş galiba. Çünkü bende yardımcı olabilecegimi söyledim.
Çok haklısınız
@emreninelifi bu zamanda kolay değil insanlara güvenmek. Siz tedbirli davranıyorsunuz belki. Ama ben böyle görmedim ailemden böyle büyümedim. Yaşım genç olabilir ama benden öncede ailem çevresine karşı bu şekilde bi tutum sergiliyordu.
İyilikten maraz doğar lafını duymadım pek. Yani duymamı gerektirecek bi durum yaşamadım. Ama annem hep iyilik kötülüğü boğar der.
Bir insanın fedakarlıgı veya bir insanın iyi niyeti var olan veya olabilecek kötü bi durumu engeller. Bu kız çıkıp evimize gelmesede bilinç altında yabancılar bile anladı ailem mi anlamayacak düşüncesi oluşabilir. Yada kendini yalnız hissedip intihar düşüncesini silebilir aklından.
Olumsuz yorum yaparkennyada yargılarken siz hiç kötü sonuçları düşünmüyorsunuz anlaşılan.
Hani çocuga kıza evinizde bişey olsa vebalini nasıl üstleneceksiniz demek istemişsiniz ya. Peki siz, bu kız, sizin yargılamanızdan dolayı intihar ederse bunun vebalini nasıl üstleneceksiniz...
Fayda sağlayamayacaksak en azından susmayı denemeliyiz. Yaşımız kaç olursa olsun konu ne olursa olsun.
Söz konusu iki can.
Bi sürü ucu açık ihtimal var. İnsanlardan korkup intihar edebilir, veya katil olup o adamı öldürebilir, veya çocuk düşsün diye uğraşırken kendini öldürebilir, ailesi reddedip kötü insanların eline düşebilir. Bebeginide kendisinide satacak kadar kötü insanlara denk gelebilir....
Hani söz konusu güven olursa bu kızın yalnız kalma ihtimali evimize almamızdan daha ağır sonuçlar doğurur...
Evime alabilirdim. Eşimde destek olurdu. Ömür boyu bakayım üstleneyim soyadımı vereyim demiyorum. Hayatını düzene sokmasına yardımcı olurdum. Örgütlerden veya aile büyüklerinden yardım isterdim. Ailesini yumuşatırdım. Vs vs... onun bana verebilecegi zarar en fazla hırsız olup üç beş eşyamı çalardı... ama bu yinede benim iyi niyetimi değiştirmez.
Sayfadaki son mesaj destek mesajı olsun burayada yazmayalım bir daha. Girip bakarsa sadece güzel bi destek mesajı görsün. Yargılamalarınızı içinizden yapın.