Herkes burdan yazmıs herkesın yas durumu tahmını 20-40yas aralıgında ve cogu uc bes senelık evlı. Allah askına egrı oturup dogru konusalım. Hıc tanımadıgınız elalemın kızını alıp evıne bakabılecek cesaretı nereden buluyorsunuz? Sızın evınızde eslerınız yok mu? Yada her bu durumu yasayanı alıp evınıze bakıp tum bakımını doguma kadar ustlenebılecek kadar rica ediyorum yüce gönüllü olmaya calısmayın ya da oyle olmayın. Evde eşiniz var bu kızın aılesı yada cocugun babası ılerde cıksa gelse arıza cıkarsa basınız agrımayacak mı sanıyorsunuz. Elalemin kızı nıhayetınde ve evde esınız var. Ben almazdım asla evıme. Ha ıs bulursunuz bıyere yerlestırırsınız sıgınma evı olur bu ayrı bambaska dusune yardım herkes eder ama ılerde buraya gelıp ıyılıkten maraz dogdu ben sımdı ne yapıcam dıye konu acmak zorunda kalmayın. Avukat olan davaya yardım eder ıs bulan ıs bulur bırı atıyorum kalacak yer ayarlar ama bunun sızın evınız olması ne kadar dogru? Bu kararı alırken bu konuya yazan butun hanım arkadaslara soyluyorum aynı evın ıcın de ben esım yokken bıle bın kez dusunecegım bı konuyu oyle cat dıye gel bende kal dıyemem kendı adıma. Ama sızede bunu soylemeyı hatırlatmayı borc bılırım. Evlerımız bızım kalelerımız mahremımız boyle bır sorumlulugu sahsı fıkrımce uzerınıze almayın. Allah korusun ya kalırken bısey olsa kıza ya da bebege bu sorumlulugun yuku cok agır olur. Ha ben alırım senı ılgılendırmez dıyen varsa da o onu ılgılendıren mesele ben sadece hatırlatmak ıstedım çözümü bu olmamalı dıye dusunuyorum
Öncelikle lafın banaydı sanırım neyse.
İyi yüce gönüllü ya da süper iyi mükemmel bir insanım diyemem.
Kendimi de övmem ama alırım elimden geldiği kadar doğumuna kadar bakmaya çalışırım gerekirse kalacak yer ayarlarım maddi imkan sağlarım. Çünkü benim bu uğurda harcayacağım para ve emek bana koymaz,beni sekteye uğratmaz,evdeki durumumu da etkilemez.
Kaldı ki bu kız kötü niyetli biri değil,bizden para ya da ev kalacak bir yer istemedi fikir istedi,bunları ona ben ve diğer arkadaşlar sunduk.
Sırf siz başınız ağrımasın diye bu kız kapınıza gelse kesinlikle evinize almayacaksınız öyle mi? Nerede kaldı vicdanınız,iyi niyetiniz,kürtaja günah diyordunuz pekala sahipsiz bir kıza kapı kapatmak günah değil mi?
Ben alırım bu ülkenin avukatları savcıları var,bir uzaklaştırma kararına bir karakola gitmemize bakae herşey.
Ben alırım,çünkü iyi niyetliyim,birisi zor durumdayken sırt çevirmek bana yakışmaz.
E o zaman sizin yakınınız da böyle bişey yaşayınca evinize almayacaksınız,başınız belaya girer diye.
Lütfen iyilik düşünün,iyilik bulun,tanımadığınız birini sevindirmek,evinizde tek başınıza içeceğiniz çaydan kahveden daha çok mutluluk saadet getirir.
Son söze hitaben; "ben alırım,ben bakarım,ben yardım ederim,ailem bunu öğretti iyiki de öğretmiş,mutluluk duyuyorum kendilerinden. Bu da sizi ilgilendirmez." iyi akşamlar. :)