- 9 Ocak 2012
- 15.042
- 29.028
- 798
- Konu Sahibi caresizbirkizim
-
Konu fake ya da gerçek bilemem ama bazıları o kadar kötü yorumlar yapmış ki intiharın eşliğinde olmayanı bile etkiler ki bu kızcağız intihar eşiğinde. 23 yaşımda evlendim üniversite mezunuyum ama korunmayı tam anlamıyla baya sonra öğrendim eşimde öyle. Şansa gebe kalmamışım. yani böyle bir kaza olması normal. İnş güzelce çözümlenirValla yazık, hayatımda ilk defa direk öldür diyen bı kişinin yazısını okudum ve hayretler içerisinde yok. Zaten konu sahibinin psikolojisi bozilmus bir insan böyle mi yönlendirilir böyle mi elinden tutulur , bence bu kişiye uyarı gelmeli.
İnsallahKonu fake ya da gerçek bilemem ama bazıları o kadar kötü yorumlar yapmış ki intiharın eşliğinde olmayanı bile etkiler ki bu kızcağız intihar eşiğinde. 23 yaşımda evlendim üniversite mezunuyum ama korunmayı tam anlamıyla baya sonra öğrendim eşimde öyle. Şansa gebe kalmamışım. yani böyle bir kaza olması normal. İnş güzelce çözümlenir
ÇBen sevdim , inandım güvendim önce aldırmama müsade etmedi sonra sorumluluk almaktan korktu ve gitti . Hatalıyım kabul hem ona hemde kendi canıma kıyıcam sonunda çözüm bu
Farkındayım, kendi tercihi, ben bilgimi paylaştım. Napayım oturduğum yerden intihar etme ihtimalini,aile faktörünü, en kötüsü bebeği doğurup çöpe atma,çocuk esirgeme kurumuna bırakma ihtimalini hiçe sayıp doğur mu diyeyim? Böyle bir tercihi de var nasıl isterse öyle yapsın diyorum.Biz dedik diye doğuracak ya da kürtaj olacak hali yok. Kendine en uygun yöntemi seçecek.
Herkesin yaşamı, fikri ve vicdanı kendine..Yargılamak bize düşmez. Her iki tercih de sonucunu yaşayacak olan o.
Valla yazık, hayatımda ilk defa direk öldür diyen bı kişinin yazısını okudum ve hayretler içerisinde yok. Zaten konu sahibinin psikolojisi bozilmus bir insan böyle mi yönlendirilir böyle mi elinden tutulur , bence bu kişiye uyarı gelmeli.
Arkadaşım sen 90 lar da kaldın herhalde. Doğumdan çok önce yetkililer ile iletişime geçsin zaten. Yeni doğan bebeği çat diye evlat edinirler sen merak etme. Yetimhane de büyürse 19 yasidan sonra da hiç bir yere salmiyorlar korkma kadrolu devlet memuru oluyorlar. 20 haftalık olmuş bir bebek kürtaj olmaz zaten. Doğum olur. Suni sancı ile doğum başlatılır. Düşük hapı vs diye önerdiğiniz ilaçlarla da dusuk olmaz zaten. En fazla doğum tetiklenir. Ay çok sinir oldum ana rahminde mutlu mesut gelişmekte olan bir bebeğin kaderi icin böyle saçma sapan yorumlar. Kimsiniz yahu siz.Valla okurken hepinize o kadar çok şaşırdım ki. Hanımlar doğur devlete ver ile olmuyor bu işler. O çocuk doğacak çocuk esirgeme kurumlarında annesiz babasız yaşayacak belki şiddete, cinsel istismara uğrayacak. Devlet 19 yaşından sonra büyük diye salıyor diye hatırlıyorum, peki dünya bu kadar acımasızken o çocuk ne yapacak? Nasıl tutunacak hayata? Hadi diyelim biri evlatlık aldı o ailenin iyi olma olasılığı yarı yarıya. Çocuğun hayatı gitmeyecek mi sizce? Lütfen kaldın bi kere doğur ver devlete demeyin. Canım sen de o erkek arkadaşına ulaş gerekirse tehdit et para mı gönderiyor ne yapıyorsa artık yaptıysa bir halt paşa paşa verecek parasını. Sonra da arkadaşlarının birinde kal toparlanana kadar sonra evine dönersin. LÜTFEN BU DURUMLARDA ALLAH VERMİŞ Bİ KERE BAKACAKSIN YA DA DEVLETE VERECEKSİN DEMEYİN. Kızın ailevi durumları, etrafın tutumlarının ona verdiği psikolojik baskıyı da aklınızda tutun.
Bu hayatta evlattan daha guzel visey yok emin ol.hata yaptin tamam babasi istemiyo o da tamam ailen cok kizcak oda tamam ama bunlar o bebekten ve senin canindan hiic onemli degil.bak suan yanimda 7 aylik bebegim var dunyayi degismem ya onaa.Onlar oyle bi mucizeki ne ona nede kendi canina sakin kiyma gerekirse git oralardan herkesden uzaga ama bebegini buyut.Inan bebegin buyuyup sana anne dedikce herseye degdigini goreceksin.23 yaşındayım üniversite öğrencisiyim çocuğu aldırmak için para biriktirirken 10 haftadan sonra mümkün olmadığını öğrendim yapayalnızım aileme karşı çok mahcubum ne yapacağımı bilmiyorum sevgilim çocuğu istemiyor doğursam bakamayacağım çaresizim bana akıl verin artık dayanamıyorum canıma kıyacağım karnım büyümeye başlayınca ailem öğrenecek çok korkuyorum yardım edin
Ahh su mesaj icimi resmen sizlatti.Bebege zarar vermektense onu emin ellere teslim etmek elbette dogru olan,zira insan evinden onemsiz bir esyayi degistirken bile kac kere dusunuyor.Bu da evlat ya evlat nasil bir esya gibi bir yere teslim edilir,bunun vicdanindan omur boyu siyrilabilirmi insan.Allah merhamet versin insanlara.Canina kiymak ta nedir zaten okuyormussun memleketten uzaksin bebegini ber sekilde dunyaya getir..onun bir sucu yok...ve devletimize teslim et.
Kuzenim de senin gibi bir hata yapti kiz nasil olduysa saklamayi basardi dogum yapti ertesi gunu cocuk esirgemeye birakti..
Amiinnn allahim olmayanlarada en yakin zamanda saglikli bebisler nasip etsin bana bu duyguyu taddiran rabbim sizlerede taddirsin insallahAllah razı olsun canım, güzel dileklerin için minnettarım. Allahım karnındakini sağlıklı eylesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?