20 haftalık hamileyim parasızlıktan kürtaj olamadım çocuğu sevgilim istemiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eğer şimdilik bakamayacaksan geçici olarak çocuk esirgeme kurumuna emanet et, durumunu düzelince alırsın yavrunu yine, belki zamanla ailene de anlatırsın, başta kızarlar ama bebeğine sahip çıkarlar diye düşünüyorum. Olan olmuş artık geleceğe bak, doğmaya kısmeti varmış yavrunun

kusura bakma ama kendi pis zevklerin için bir çocuğu öldürmek istiyorsun..madem şahane sevgilin çocuk istemiyormuş o kondomu takacaktı sen de doğum kontrol hapı içecektin tedbiri elden bırakmayacaktınız. Nasıl bir bencilliktir bu ne rahatlıktır ya gerçekten yazıklar olsun bu gençliğe..Her haltı beceriyorsunuz saman altından su yürütmeyi aileden gizlemeyi biliyorsunuz ama korunmayı beceremiyorsunuz..sonra çöplerde bebekler..gerçekten artık insanlıktan midem bulanıyor..

Bu hayatta hiç büyük konuşmam , konuşmayı da sevmem. Onu yapmam bunu yapmam diye ahkam kesmem .Hayat bu hepimiz hata yaparız, sen de böyle olsun istemezdin. Senin sinavinda buymuş. Herkes kendi hiç hata yapmamış gibi konuşuyor , atıp tutuyor ama eminim dizinde hayatlarinizda büyük hatalariniz olmuştur veya ilerde olacaktir.

Aslında bu durum ülkemizin ne kadar cahilce düşündüğünü gösteriyor, vayy elalem ne der, namusumuz gitti elden diyerekten aileler masum canlarin hayatlarına sebep oluyorlar. Keşke her anne baba çocuklarına her koşulda sahip çıkabilecek kadar gerçekten anne baba olabilse. Alıp çocuğunuza da size de sahip çıkıp , sizi terk edip giden serefsize karşı muhtaç etmese. Sizin çocuğunuz olduğu kadar o adamın da çocuğu ya orası ayrı.

Doğurup esirgeme kurumuna vermek en mantıklısi , annenizi tanımıyorum ama ben doğurunca çalışırım annem evde çocuğa bakar diyorsanız annenizle paylaşin durumu gelip sizinle kalsın , biraz büyüdükten sonra ve siz ayaklarınız üzerinizde durduktan sonra kimseye eyvallahiniz kalmaz. Anneniz nasıl karşılar bilmiyorum ama eğer ki kabul ederse kendi ayaklarınız üzerinizde durana kadar çocuğunuz da iki üç yaşına gelene kadar anneniz baksın , sonra da siz idare edersiniz hem de çocuğunuza sahip çıkmış olursunuz. Yok eğer annem de kabul etmez diyorsanız çocuk esirgeme kurumu en mantıklısi.

Son durum nedir acaba?
Adli yardim talebiyle babalik davasi acabilirsiniz. Bunu o seref yoksunu eski sevgilinize soyleyin. Ben olsam ilk olarak annemle.konusurdum sakince. Butun bi aileyi ayaga kaldirmazdim ama anneme soylerdim. Sonra bebegin babasiyla konusur babalik davasi acacagimi soylerdim. Ve baba olacak kisinin annesi babasina da bi sekilde ulasir durumu anlatirdim.
Uzuldum kizdim ama en cok karninizdakine acidim. Allah yardimciniz olsun.

Ailenizle bi süre görüsmeyin... sinavlar cok agir cok ders calismaliyim diyin... sosyal hizmetlere gidin okulunuzda piskolog vardir umarim onada danisin. Cocugu sag saglim dogurun. Evlatlik verin ...

Olan olmuş artık tamamda sevgilin nasıl ortadan kaybolabiliyor ya çocuk onun çocuğu. Nereye kaçacağını sanıyor. Mecbur alacak o çocuğu nüfusuna. Ver mahkemeye onu, peşini bırakma. Hatta ailesine ulaş anlat her şeyi.
Allah yardımcın olsun..

kız zaten çok kötü bir psikolojide, hayatından vazgeçmeyi düşünüyor, ölmek istiyor!!! sizin yazdığınız mesaja bakın!!!
yazık yaa, bu kadar mı zor empati yapmak, bu kadar mı zor insan psikolojisinden anlamak...
ölümü düşünecek kadar pişman ve de üzgün bir insana omuz vermek bu kadar mı zor?
ne ara bu kadar acımasız olduk?

ablacım, daha yaşın çok genç. kötü bir tecrübe yaşamışsın...ama şuan yapman gereken ölümü düşünmek değil, çok güçlü olmak...bir çok arkadaşımızın dediği gibi, 20 haftalık bebek alınmaz da,düşürülmez de. yapman gereken bebeği doğurup çocuk esirgeme kurumuna sürekli ya da geçici bırakmak.
bir çalışanımız vardı bir dönem, aynı şey onun da başına geldi. bebeğini doğurdu, çocuk esirgeme kurumuna bakamıyorum diye geçici olarak bıraktı... 1 yıl içinde çalışarak maddi birikim yaptı, birini sevdi ve evlendiler bebeğini de yanına geri aldı.
hayat mucizelerle dolu, hayattan vazgeçmek bir çözüm değil. lütfen silkelen ve sana sunulan çözümleri değerlendir. çok çok gençsin, eminim bir gün her şey yoluna girecek.

Yaa guzel kardesim cinsel iliskinin sonucunu bilecek yasta ve akli olgunluktasin madem yapiyorsun bari korunun o masumun gunahi ne?? Artik olan olmus hem sen hem de o se..siz erkek arkadasin o cocugun sorumlulugunu almak zorundasiniz. Yasal olarak da bu sorumluluktan kacamayacaktir diye dusunuyorum. Karnin buyudukce ortaya cikacak zaten. Sen ailene ve sevgilinin ailesine soylemelisin hamileligini. En kotu ihtimalle cocuk esirgeme kurumuna vereceksiniz. Ama sakin bebekten kurtulayim deme cinayet olur artik.

Ya böyle yorum yapmaktan nasil bi zevk aliyoraunuz? Sadece siz degil, sizin gibi yorum yapan herkese sözüm. Hamile bi kadın, intihardan bahsediyor, hata yaptiginin o da farkinda. Amaciniz ne? Öldürsün mü kendini? Mutlu mu olacaksiniz hamile haliyle intihar etmis bi kadin haberi duymaktan? Çöpe atilan cocuk haberinden daha mi rahatlatici sizin için? Yuh ki ne yuhhh.... bu tarz yorum yapan herkesin zihniyetine tüküreyim.

Mrb canım, durumuna inan çok üzüldüm. Çevrende sana destek olabilecek yakın arkadasın veya yakın akrabalarından yardım iste. Önce durumu yakın bir akrabana açmanda fayda var. Onlar senin durumunun ne kadar zor ve senin ne kadar çıkmazda olduğunu varsa önce ablana yoksa annene iletsinler. Ailen durumdan haberdar olunca da sevgili dediğin adamla konuş. Kendi ailenin haberi olduğunu ve onunla ve ailesiyle konuşmak istediklerini söyle. Birazda o ilgilensin ortak sorununuzla. Eğer ilgilenmezse bir şekilde ailesine haber gönderin ve bilgilendirin. Olan olmuş, ne ölmeye değer ne kendini çok sıkmaya. En azından arabalarından bir kaç kişi sana destek çıkacaktır, kuzenlerin olabir. Eğer konuyu kimseye açmazsan kendini hep yanlız hissedeceksin ve kendini yiyip bitireceksin. Değmez. Mutluluklar paylaştıkça çogalır, dertler paylaştıkça azalır. Bir an önce durumunu en yakın hissettiğin kişilere açmanı tavsiye ederim.

Ablacım sakın kendine ve bebeğine bir şey yapma. Gebelik nedeniyle de herşey kötü görünüyor gözüne. Bebeği ailenden saklamanın bir anlamı yok artık. Önce annene söyle sonra git adamın ailesiyle konuş. Emin ol anneler araya girip heşeyi yoluna koyacaklar. Olmasa bile mor çatı gibi kamu kuruluşlarından yardım alır bebeğin ve sen toplandığında bir işe girer dimdik bebeğinin arkasında olursun. Anne olmak süper güçleri olmak demek. Çok yakında göreceksin o doğduğunda nasıl güçleneceğini... Hadi yapabilirsin

Bebeğin babasının ailesine ulaşıp durumu anlatın. Belki insan çıkarlar. Sahip çıkarlar. Oğullarını yola getirmeyeceklerse de en azından maddi olarak destek sağlasınlar ya da bir süre yavrunuza sahip çıksınlar ayaklarınızın üstünde durana kadar.

Eğer sırtlarını döneceklerse dava açın lütfen. Sonuçta bunu tek başınıza yapmadınız sadece siz sırtlanmak zorunda olmamalısınız. Kadın sığınma evlerinden falan destek alın.

Tek başınıza da kalsanız çocuğunuzu bırakmayın. Gerekirse bir süre kadın sığınma evinde kalın. Kısa süreliğine yuvaya bırakın ama yavrunuzu tamamen terk etmeyin. Bir bunalmışlıkla bunu yapmayın. Ömür boyu acısını çekersiniz. Anneniz ve babanız için yavrunuzdan vazgeçmeyin. Anne ve babanıza bir yazı yazın anlatın her şeyi. Üzüleceklerdir ama evlat atsan atılmaz satsan satılmaz. Elbet affedeceklerdir. Okulunuzu dondurup bir süreliğine ara verin. Bir iki sene çalışın. Sonra inşallah dönersiniz.

Kk ya bu konuyu açmanızın sebebi çocuğu iyi bi aileye mi vermek???
Aklıma direk bu geldi.
Bu durum konu açılacak bı durum degil.
Herşey ortada.
Siz bana kalırsa iyi bı aile arıyorsunuz.
Erkek arkaşın madem istemiyor yaptırsaymış kürtajı, okuyorsunuz her şeyi biliyorsunuz?
Bu durum bu hale bence başka nedenlerden dolayı geldi.

Sevgilinin ailesine ulaşmaya çalış ,en olmadı kadın sığınma evine başvur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…