Merhaba hanımlar 20 aylık var. Algıları çok açıktır tüm komutları anlayıp yerine getirir mimiklerini güzel kullanır organlarını tanır gösterir bebek şarkılarında eller havaya ayaklar VS vücut eşliğinde yapar. Ama gelelim konuşma konusuna. Tek söylediği birkaç kelime dışında kelimesi yok maalesef. Baba dede adda ayy ver deyze. Anne bile demiyor ya da diyemiyor mu inanın işin içinden çıkamadım. Oldukça sosyal sevecen bir çocuktur. Göz teması mükemmeldir. Yaşıt olan anneler sizler nasılsınız konuşma konusunda biraz yardımcı olur musunuz?
Benim kızım da 20 aylık. Aynı sizin anlattığınız gibi. Belki bir kaç kelime fazlası vardır. Endişe etmeyin normal görünüyor.
Oğlum 2,5 yaşına kadar doğru düzgün konuşmadı. Tek tük kelimeler. Sonrasında bir açıldı tam açıldı. Şimdi 3,5 yaşında, annecim nolur sus biraz diye yalvarıyorum.
Benim kızım da 20 aylık. Aynı sizin anlattığınız gibi. Belki bir kaç kelime fazlası vardır. Endişe etmeyin normal görünüyor.
Oğlum 2,5 yaşına kadar doğru düzgün konuşmadı. Tek tük kelimeler. Sonrasında bir açıldı tam açıldı. Şimdi 3,5 yaşında, annecim nolur sus biraz diye yalvarıyorum.
İlgilenmek tabi ki önemli ama bu çocuğun doğasıyla da alakalı. Annem benim 1,5 yaşında düzgün cümleler kurduğumu söyler. Kız kardeşim 4 yaşına kadar konuşmadı mesela.
Gelişiminde problem yoksa - ki sizin durumunuzda görünmüyor, dert etmeyin. Vakti gelince elbet konuşacak.
Benim kızımda ilk anne diye 22 aylık civarı seslendi. Anne baba diyodu ama seslenme yoktu odaya saklandım kızım başka odadaydi anne de kızım dedim anne dedikçe burdayım deyip yanına çıktım. Eğer anne demeye dili dönüyorsa bı deneyin derim
O zamandan beri anne meme mama nene demeye başladı bide bişeyler mırıldanıyor sürekli ağzı dolu sanki 22 aylık şu anda bakalım ne zaman açılacak hala sabırla bekliyorum. Sizlerde bir değişiklik var mı hanımlar