• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

18 aylik kizim ama hala anne bile demiyor .. normal mi

Evdeki tv yi (sizin izlediğinizde dahil) tümüyle çıkarın hayatınızdan. Az uyaranlı ama bol etkileşimli bir hayata geçin. Her yaptığınızı anlatın sürekli konuşun. Bir iş yaparken ederken ama bu konuşmalar basit cümleler olsun. Top gitti. Mavi top. Topu at. Topu tut. gibi basit şeyler olsun. Bir şeyleri yapsın diye değilde oyunla yaptırmaya, öğretmeye çalışmakta fayda var. Bol bol dışarı çıkarın imkanınız varsa parkta akranlarıyla etkileşime geçsin. Kitaplar alın okuyun sonra resimlerine bakın resimdeki hayvanları söyleyip seslerini çıkarın. Eğer bunlara rağmen bir dönüt alamıyorsanız uzmana danışın.

Anneler merhaba. Benim kizim 3 subatta tam 18 aylik olacak. Fakat hala belli basli kelimeleri dahi soylemiyor anne bile demiyor. Bu durum biraz beni endiselendiriyor acikcasi. Benide hala anlamadigini dusunuyorum yani gel dedigimde git dedigimde veya sunu ver bunu al gibi seyler soyledigimde henuz yapmiyor anlamiyor beni.. elime birsey vermiyor mesela . Adini soyledigimde bakiyor guluyor goz temasi kuruyor ama ne bileyim mesela yasitlarina baktigim zaman oyunlar oynayabiliyorlar veya belli basli kelimeleri soyluyorlar tv de gordukleri cocuk sarkilarindaki hareketleri elleriyle yapiyorlar ama benim kizim yapmiyor birlikte cok oynamaya calisuyorum ohretmeye calisiyorum ama oynamiyor benimle.. sizce benmi abartiyorum yada bosunamj endiseleniyorum bilmiyorum ama bu sekilde olan varmi aramizda cok merak ediyorum sizde durumlar nedir acaba bu konuyla alakali tecrubelerinizi ogrenebilirmiyim . Tsk ederim simdiden .
Şimdi durum ne annesi. Konuşuyor mu lütfen cevap verir misiniz yeğenim de 18 aylık sadece anne diyor herkese anne diyor daha doğrusu. Ablasının peşinde anne diyerek koşuyor babaya ananeye aynı. Hangi dr a gidiliyor bunun için

Back
X