2 yıllık mezunu olmak :(

Karmagul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2017
1.879
1.196
Herkese merhaba öncelikle. 45 yaşındayım. 2 yıllık myo mezunu olmanın derdini çekiyorum uzun zamandır. Heryerde karşıma çıkıyor. 22 yıl çalıştım emekli oldum ancak çalıştığım yeterde hep utanç konusu oldu bana. Görmezden gelindim kadroya alınmadım. Neyse bitti iş hayatım. Sma öyle bir içimde kaldı ki. Simdiden sonra lisans diploması açıktan nasıl alınır bilen varmi. Vakti zamanında dgs sınavlarına girmeye çalıştım ancak sınav düğün günüme denk geldi. Sonrada eşim boşver napican dedi. Ven hâla istiyorum. Eşimin ailesine bile doğru düzgün nereden mezunum söyleyemedim. Hepsi avukat mühendis. Eşimde iyi eğitim almış. Velhasıl içimde kalanı yapmak isteğim var. Marnara üniversitesi Büro yönetimi ve sekreterlik mezunuyum. Değermi bilmiyorum bu yaşta ama yasim ileri olsada Evden nasıl ilerkeyebilitim kızlar, yolunu bilen varmı?

Neden bunu kompleks haline getirdiniz ki? Artık dört yıllık bir bölüm okumanın da öyle çok ekstra bir getirisi yok ama içinizde ukte olarak kaldıysa devam edin tabi ki, dgs ile geçiş yapabilirsiniz. Sözel bir bölüm okuduğunuz için ilgili alanlarda geçiş yapabilirsiniz ama bu yaştan sonra o diplomanın size hiçbir getirisi olmayacaktır.

DGS başvurusu yapın, Kamu Yönetimi, Halkla İlişkiler vb bazı bölümleri seçip açıktan 2 sene daha okuyup 4'e tamamlayın ya da bu bölümlerden birine kaydınızı yaptırıp 3. Sınıftan, 2. Üniversite kapsamında 4 senelik yepyeni bir bölüm tercih edin. Yks yi beklemeyin diye söylüyorum, 25 30 yaşlarında olsanız bunu önermezdim ama hiç vakit kaybınız olmaz en azından. Dgs başvurularını kaçırmayın, ne zaman bilmiyorum. Umarım bitmemiştir. Zaten dgs zor değil. Sadece mat ve Türkçe

*Baktım şimdi, maalesef bitmiş başvurular

Br işinize yaramayacaksa hiç uğraşmayın, orada harcayacağınız zamanlar yerine güzel uğraşlar bulabilirsiniz. 2-3 kişinin çenesi kapanacak diye ne gerek var.

Çok ilginç. Normalde kpss ile büro yönetimi çok kişi alındı bu güne kadar. Kpssye girmeyip neden kadro beklediniz ki. Şahsen ben 2yıllıktan atanıp. Okuya okuya yüksek lisans bile yaptım

Aklımda bir fakülte daha okumak var da, oğlumun desteğe ihtiyacı var diye erteliyorum. Ortaokula gitsin tekrar denerim belki

11 yıllık öğretmenim, emeklilikten sonra asla birdaha okumak istemezdim,hayatım okulda geçiyor zaten:)
Şaka bı yana emekli olmuşsunuz ne güzel.
İlla istiyorsanız okuyun tabi,ben üniversite okurken 55 yaşında bı amca vardı sınıfımızda öğretmenlik okuyan.
Yani benzer örnekler çok

Canım devlete hiç girmedim. Özel sektörde amiyane tabirle anam ağladı yıllarca. Tatil vs yok hep çalıştım afedersin eşek gibi. Müdür kaprisleri çektim, otobüslerde canım çıktı yıllardır. Bitti şükür emekli olunca.

Bitmiş gitmiş, canıınız çıkmış millet ne der diye canınızı mı vericeksiniz Merkalısıyım okumak istiyorum derseniz eyvallah ama statü şu bu içinse canına yazık ablam uğraşma. Kendini niye bu kadar aşağı görüyorsun anllamadım ayrıca, 2 yıllık bölüm öcü değil ki bunların hepsi aradaki fark 2 yıl için mi

2 yıllık okumada ne varda utanıyorsun bu kadar? Önü açık bir bölüm okumak önemli 4 yıl okuyup iş bulamayanda çok malesef. benim sınıfımda 42 yaşında bir kadın vardı gayet başarılıydı bölüme uygunda iş buldu ama çalışmak istiyordu zaten. Çalışmak istiyorsanız okuyun ama sırf soru sorulduğunda utanmamak için okuyorsanız bu dertsiz başa dert almak gibi. Emekliliğinizin tadını çıkartın bence.

Bu açıdan bakınca hep fikrim değişti. Sma şimdi yine 4 yıla tamamlayayim fikri cazip geldi. Yaşım da geçti malesef.

Yani zevk için okuyabilirsiniz tabiki. Eylül ayında anadolu üniversitesinin sınavsız ikinci üniversite kayıtları oluyor ayrıca yks girip o şekilde de seçebilirsiniz. Bende önce önlisans bitirip atandım sonra lisans tamamladım. Günümüzde fakültelerin çoğunun işsiz olduğunu varsayarsak ileride işinize yaramayacaksa kendinizi yormak yerine hayatınızı yaşayın gitsin. Kime ne ne mezunu olduğunuzdan sonuçta

zevk için okuyun tabii de
bizim ülkemizde saçma sapan o kadar çok 4 yıllık mezunu var ki, neden statü olarak görülüyor anlamıyorum

zaten sekreterlik, ön büro, düz muhasebe vs gibi işler için dünyanın hiç bir yerinde üniversite okunmuyor, bunun bir mantığı var. çünkü gerek yok.
ama maşallah bizde kasiyerler mühendislik mezunu. fakat ararsan mühendislik yapan mühendis var mı yok. bu statü algısı aşırı saçma bizde. boşuna kendinize sorun haline getirmişsini bu meseleyi.

Okumuşsunuz, 22 yıl bu ülkeye hizmet etmiş, emekli olmuşsunuz. Ne güzel.
Keyfi olarak okumak istiyorsanız elbette okuyun ama sırf insanlar öyle diyor diye okuyacaksanız kendinizi yormayın. Güzel zaman geçirebileceğiniz hobiler edinin bence.
Lise mezunlarının ülke yönettiği bir yerde bunu kendinize dert edinerek üzülmeniz ne acı.

Lise mezunu bi akrabam 60 puanla atandı lisans mezunu ben evde oturuyorum diyeceğim bu kadar..diploma iptali nasıl oluyor onu araştırıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…