2 Yıllık Evlilik Ve Çocuk İstemeyen Koca :(

borç yok borç nerden çıktı borçlar bittiiiiiiiiii ...

2 yillik evlilik, 24 ve 27 yas icin bence yasayabilecegiiniz en kucuk problem bu olabilir. Bu sekilde davranarak evliliginize zarar veriyor gibisiniz.

2 yillik evlilik, 24 ve 27 yas icin bence yasayabilecegiiniz en kucuk problem bu olabilir. Bu sekilde davranarak evliliginize zarar veriyor gibisiniz.

anladığım o ki şartlar herkese göre eşittir ,aynıdır.
24 yaşında genç bayanın anne olma isteği, baba adayı istemiyor diye evliliğe zarar veren bir durumdur.

Niye evlenir ki insanlar ya da ben neden evlendim ?
Sevdiğim insanla hayatımı birleştirip ondan ve kendimden bir parça dünyaya getirip gerçek sevgiyi tatmak için...

Çok mu fazla şey istiyorum anlamıyorum ki?

Ya da hayal dünyasında mı geziniyorum ?

2 yıllık evli olup , 24 yaşımda oluşum, ve eşimin 27 yaşında oluşu bebek sahibi olma isteğimi yok etmem için yeterli mi?

Son düzenleme:

bence biraz abartmışsınız boşanma lafları filan

yaşınız genç 2 yıllık evlilikte çok uzun bi süre değil

bu duygudan kurtarın kendinizi

çocuk ortak alınan bi karardır siz ne kadar kira ödemiyoruz arabamız var desenizde eşinizin bildiği yada beklediği bişeyler vardır

erkeklere bencil diyorsunuz ama şuan için istemediği birşeye zorluyorsunuz sizde aynı hesap

oluruna bırakın biraz konusunu açmayın

aynı benim eşim:)
ama benimkisi çok kısa sürdü 5 ay korundu eşim
oda maddi konudan istemiyordu bebek
ben çok istiyordum sonra bende polip çıktı rahimimde et parçası
doktor ameliiiyat olup aldırcan dedi bizde hamile kalsam doğumla çıkarmı dedik
belki çıkar dene dedi sonra eşimede kesinlikle korunmamam lazımmış dr böle böle deyip birazda abarttım
kayınvalidemide aldım arkama korunmadık bi kaç ay olmadı meğersem bende polikistik over varmış
ameliyat oldum parçayı aldırdım çocuğumuz olmuyo diye endişelendi benimki
onu suçladım hep sen istemedim şimdiye kadar tedavi olurdum bebeğim olmuştu diye 1.5sene tedavi gördüm olmadı sonra kendiliğinden hamile
kaldım çok şükür:)
korunma yolun nasıl sprail varsa git çıkarttır ona söleme hamile kalınca sprail kaymış de
sen kendin yap bişeyler yani bende hormon bozukluğu olmasaydı o istemediği halde çok rahat hamile kalırdım
kadında bitiyo iş bi damla bile yetiyo sana sonra
sevinir hemde merak etme Allah o sevgiyi veriri eşine :)

benim eşimde ilk baş istemiyordu. ki biz yaş olarak küçük değiliz. öz. eşim. 8 ay falan korunduk. sonra benim istememle denemeye başladık. 15 aydır deniyoruz yok bişi. şimdi eşime kızıyorum . daha önce başlayabilirdik diye. ha deyince olmuyor ki. gerçi bazısının ilk denemede oluyor ama neyse. akışına bırakın bence.

ha birde eşine zaman sor ne zaaman olcak die. ucunu açık bırakıyorsa o kötü. belli bir zaman dilimi söylüyorsa gene neyse de

Yaaaa
ben doğum kontrolle korunuyorum.
öyle bir şey yapmak benim için çok kolay fakat korkuyorum. aldıracaksın diye tutturur ise ?
ya da yüreğine o sevgi gelmez ise?
ya da şartları bahane edip en ufacık bişeyde al istedin işte bak ne oldu derse ?
hamilelik sürecinde desteğe ihtiyacım varken bir de istemediği için o üstüme gelirsee

zoraki de olsun istemiyorum birşeyler.

ama şeytanda dürtmüyor değil hani

benim eşim kendi korunuyordu senin işin daha basitmiş
valla eşinin huyunu sen daha iyi bilirsin benim eşimde istemiyordu
ama ben olunca seviniceğini tahmin ediyordum ve ölede oldu hatta ilkden olmayınca endişeşendi bile
ben senin yerinde olsam denerim bebiş kendini sevdirir:)
çok dua et bide inan faydası olur..
hamilelik sürecinde kimisi çocuk istediği halde karısına destek olmuyor yaşamadan bilemessinki kaderini:)

ben bunu da anlatmaya çalışıyorum. ha deyince olmayabiliyor diyorum.
niye olmasın gençiz sağlıklıyız diye tutturmuş.

ben şimdiden söyledim. dedim -şimdi ben çok istiyorum sen istemiyorsun - sen istediğinde olmazsa hiç vicdan azabı cekmeyecek misin dedim ama nafile

Allaha her gece dua ediyorum.
Yarabbim ilk önce eşimin gönlüne evlat sevgisini ver , sonra da hayırlısıyla evladımı kucağıma almamı nasip eyle yarabbim diye

çok kötüyüm çoooook

ağlamaktan yoruldum bu konu için

ya hiç anlaşılmıyor bence. benimde çevremde 7 aydır olmayan yada 3 aydır deneyip olmayan insanlar vardı. içimden geçirmiştim benim hemen olur diye. gencim , bir sağlık sorunum yok diye. sonra baktım olmuyor dedim eşimde sorun vardır. onun yaşı daha büyük. ama sonra bende sorun çıktı.

çok güvenmeyecen kendine. olmayınca ayrı bir üzüntü oluyor. ama eşin istemeden yapmak da olmaz tabi. eşini ikna et bence. yada en azından şöle yap. ben öle yapmadığım için çok pişmanım.

korunmadan önce doktora gitseymişim diorum. bir problem yoksa korunsaymışım. bence sende eşinde doktora gidin. herşey normalse korunmaya devam edin bir süre daha.

hiç belli olmaz belki eşinin sperm sayısı çok az. nerden bilebilirsin ki. ayrıca bazen çiftler çok sağlıklı olsa bile sebebpsiz aylarca olmayabiliyor. kısmet tabi. gelceği gün sen istemesende gelir.

Sizin anne olmayi istemeye hakkiniz oldugu kadar esinizinde baba olmayi istememe hakki var.
Eger kendisini maddi ve manevi anlamda baba olmaya hazir hissetmiyorsa buna saygi duyup beklemelisiniz.
24 yasindasiniz hayatta cocuktan baska yapabileceginiz bir sürü sey var.

Esinizden habersiz bir sekilde hamile kalirsaniz bu iliskinizi olumsuz yönde etkileyebilir.
Sonucta cocuk iki kisilik bir sorumluluk ve bu sorumlulugu "henüz" tasimak istemeyen birine
sirf siz istiyorsunuz diye yüklemek hicte dürüstce olmaz.

Son düzenleme:
Daha 24 yaşındasın ne bu acele gezin tozun hayatın tadını çıkarmaya bakın bence..

bende 3 yıllık evliyim ve 3 yıldan sonra çocuk düşündük,çok şükür hamileyim ama ben 30'u bitirdim..
Senin yerinde olsam doya doya eşimle gezer,tozar,hayatımı yaşardım...

Bana kalsa bende istemiyordum evliliğimde 5 yılı tamamlamak istemiştim ama bende de tam tersi
eşim kafamın etini yemişti çocuk diye..
Olsun ama şimdi de mutluyum..

Ama sen yaşın gereği bu kadar stres ve problem yapma sakın zamanla oturur eşinin fikri de,sıkboğaz etme sakın..
tavsiyedir..

asıl durumu olmayanlar bunu düşünmez 8 tane doğrurur.durumu normal olanlar da maddiyatının tam oturmasını bekler.canım anladığım kadarıyla sen hazırsın anneliğe e olana kadar yaşın 25-26 olacak küçük de değilsin tam yaşı.öyle gezme tozmaya da doymuşsun bir yerden sonra o da sıkıyor bir anlam istiyor insan hayatında.

kira vermiyorsunuz,düğün borcu bitmiş,araba da var.bence yeterli koşullar var çocuk yapmak için insanın yalısı yatı mı olması lazımmış.çocuk olunca yatırım yapılmaz birikim yapılmaz diye birşey yok.çocuğun masrafı bir doğarken (o da özel hast. tercih edersen) mama,bez desen ayda en fazla 70-80 lira o da en iyisini kullansan,kaldı ki inşallah güzelce emeer de hiç mama yemez.kıyafeti zaten eş dost getiriyor,ha bir de beşik alırsın 300-400 lira belki o da hediye gelir.demek istediğim o kadar korkulacak kadar bir masrafı yok masraf lise üni döneminde olur ona da daha çok var,birikim yaparsınız.

bence doğum kontrol hapı kullanıyorsan unutma zamanı, prezervatifleri de delme vakti gelmiş.

bence doğum kontrol hapı kullanıyorsan unutma zamanı, prezervatifleri de delme vakti gelmiş.

Bir erkek cocuk istemiyorsa buna saygili duyulmali.
Eslerinde birbirleri üzerinde hakki var, bir erkek esini istemedigi
halde anne olmaya zorlasa ona psikolojik baski yapmis olur
terside erkege psikolojik baski yapmak oluyor.

Kaldi ki dogum kontrol haplarini bilerek almamak, prezervatifi delmek
hicte dürüstce bir davranis degil.

Son düzenleme:

katılıyorum

zorla hayatım baba oldun al bu da bebeğimiz demek ne kadar doğru

konu sahibi öyle bi duruma gelmiş ki Allah korusun yarın öbür gün çocukları olmazsa direkt kocasını suçlayacak senin yüzünden olmadı diye

sakın oyunlarla hamile kalma istemediği bi şeyi zorla kabul ettirmek olmaz

senin yaptığı öğrenirse bi daha güveni kalmaz

Tabii ki çok şey istemiyorsunuz ama tamamen buna odaklanmışsınız. Sanıyorum ki genel olarak keyfiniz yerinde. Ve bir sıkıntı yoksa insan mutlaka sıkıntı yaratır. Sizin yarattığınız da bebek sahibi olmak olmuş. Bir de hayatta olmanızın ve evlenmenizin yegane sebebi bebek sahibi olmak gibi konuşmuşsunuz. Bu kadar bebeğe odaklanmayın. 24 çocuk sahibi olmak için bırakın geçi erken bile. 27ye kadar kafaya takmamalısınız bence. Sonuçta olmayacak diye bir şey yok. İlla ki olur. Bu isteğinizi yok edin demiyor kimse size. Birazcık bastırın. Çok duygusallaşmışsınız eşiniz ertelediği için. Peki eşinize uygun zaman ne zaman olacak diye hiç sordunuz mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…