Ben de 24 yaşındayım ve bir yıllık evliyim, çocuğu 2 sene sonra düşünüyorum, hatta konu açmıştım, ne zaman en uygun zaman olur diye:) Bana kalsa 4 yıl bekleyecektim, eşimse baba olmaya daha meraklı fakat ikimizin de anlaştığı bir nokta var ki, sosyal fiziksel ekonomik her türlü ortamı sağlayabilecekken çocuk doğurmalıyım.
Eğer maddi sıkıntılarınız varsa, eşiniz bir süre beklemek şartları çocuk için güzelleştirmek istiyor olabilir, eğer bu düşüncede ise, ben sonuna kadar destekliyorum. Çünkü ben çocuğu doğurup aman nasıl olsa büyür, biz nasıl büyüdük mantığı ile işi yürütmek istemiyorum. Ben zorluklar yaşadıysam benim çocuğum yaşamasın istiyorum, ELBETTE Kİ GELECEĞİMİZİN GARANTİSİ YOK, fakat en azından ben elimden geleni yapıp, çocuk için bilinçlenip öyle anne olmak istiyorum.
Diğer bir sebep eşiniz baba olmaya belki hazır hissetmiyordur ve siz yanlış anlayacaksınız diye söyleyemiyordur, bu durumda onu zorlamayın anlayış gösterin, onu çocuğa alıştıracak tatlı adımlar atın.
Bir başka sebep ise şu olabilir, eşiniz gerçekten hiç çocuk sahibi olmak istemiyordur. Bu durumda da oturup bir karara varmalısınız...Baba olmak istemeyen adamı da zorlarsanız ters tepebilir. Ki ben baba olmak istemediğini SANMIYORUM. Sizinle evlendiğine göre ve sizin çocuk düşkünü olduğunuzu bildiğine göre..?
Yaşınız henüz çok genç, eşinizi anlamaya çalışın, gerçekten istiyorsa fakat çocuğa daha komforlu bir hayat sunmak istediği için erteliyorsa, ona hak veriyorum, bir iki yıl daha bekleyebilirsiniz.
Bu arada eşinizin sağlık problemi yoktur dilerim , çocuk sahibi olamama gibi bir sağlık sorunu var da saklıyor olabilir mi, bu ihtimali de düşünün.