evet doğru bir izlenim..
ama bitti borçlarımız.
o geçim anlamında yetişemeyeceğini düşünüyor. ve ben tabiki hamileliğin belirli bir tarihinden itibaren bebek belirli bir yaşa gelene kadar çalışamayacağım ama ne durumda olan insanlar bunu göze alıyorda biz mi alamıyoruz
bir süre yok bekleyelim düzeni oturtalım duralım gidişata bakalım olgunlaşalım hep böyle delircem bu sözleri duymaktan
sadece geçen gün bu konuyla ilgili tartışırken bir yıl daha bekle bakalım ne oluyor dedi ama yine bir zaman yok. bekleyecem de ne için bekleyecem ???
diyorum o zaman bir tarih ver. veremem diyor. şartlarımın oturması lazım. bunu şimdi göremiyorum bilemiyorum diyor
ben de takıntı haline geldi. konusurken bile ağlayasım geliyo bu konuyu. ona gitgide kinleniyorum. sevgime zarar verecek bu düşünceler biliyorum. ben anne olmak istiyorum. evladımı kucağıma almaaaaak
Cocuk oldugu zaman hayatin bloke olacak. Nasilsa olacak bir gun. Yiyip durma kendini.
Evliligin tadini cikar ben evlendikten 1 sene sonra olacagini bilseydim ki biz cok gezen bir cifttik, simdi ister istemez hareketlerinde kisitlamalar oluyor daha da cok gezerdim. Daha bu kadar yeniyken bunlari yasiyorum daha da buyuyecek ardindan dogacak insallah yani hayatin cidden kisitlaniyor. Daha o kadar gencsin ki bir ugras falan bul kendine su konuyu rafa kaldir belki esinden gelecek kisa sure sonra bu teklif.
konuyu görünce acaba bn mi açtım bu konuyu dedim:))) bnde 2 yıllık evliyim ama daha bn çocuğum ne çocuğuymuş diyen bir kocayla evliyim
sizi çok iyi anlıyorum..insan belli bir saatten sonra anne olmak istiyor..tüm sayfaları okumadım yaşınız kaç bilmiyorum ama bnm yaşım çok ta küçük değil...
bir de burada onca anne olmak isteyen ama olamayan o kadar çok bayan varki...sanki garantimizmi var hemen hamile kalmaya...bu erkekler bugün ilişkiye girdiğimiz zaman yarın hamile kalcağımızı zannediyor...takma kafana fazla sakın kocana kinlenme kararlı dur olur....bn önümüzdeki ay başlıyorum çalışmalara:)
demek bu sorunu yaşayan sadece ben değilim:44:
iyi de arkadaşım sen nasıl ikna ettin onu söylesen bana ?
biraz duygu sömürüsü yaptım..yani başkasının çocuğuna bakınca iç geçirdim....duygusal konuşmalar yaptım...yaşımın 28 olduğunu daha ileriki doğumların bnm için de risk taşıdığını vs.. anlattım...ama çok kararlıydım artık...o da gerçekten hazırmısın anne olmaya diye sordu bana; ben de evet diyince tamam dedi...neden 1 ay sonra diye soracak olursan da kpss sonuçları açıklancak puanıma göre atanıp atanamayacağım belli olur heralde ne bilim yoksa bu da bir bahane de bn mi yuttum???
Ben de 24 yaşındayım ve bir yıllık evliyim, çocuğu 2 sene sonra düşünüyorum, hatta konu açmıştım, ne zaman en uygun zaman olur diye:) Bana kalsa 4 yıl bekleyecektim, eşimse baba olmaya daha meraklı fakat ikimizin de anlaştığı bir nokta var ki, sosyal fiziksel ekonomik her türlü ortamı sağlayabilecekken çocuk doğurmalıyım.
Eğer maddi sıkıntılarınız varsa, eşiniz bir süre beklemek şartları çocuk için güzelleştirmek istiyor olabilir, eğer bu düşüncede ise, ben sonuna kadar destekliyorum. Çünkü ben çocuğu doğurup aman nasıl olsa büyür, biz nasıl büyüdük mantığı ile işi yürütmek istemiyorum. Ben zorluklar yaşadıysam benim çocuğum yaşamasın istiyorum, ELBETTE Kİ GELECEĞİMİZİN GARANTİSİ YOK, fakat en azından ben elimden geleni yapıp, çocuk için bilinçlenip öyle anne olmak istiyorum.
Diğer bir sebep eşiniz baba olmaya belki hazır hissetmiyordur ve siz yanlış anlayacaksınız diye söyleyemiyordur, bu durumda onu zorlamayın anlayış gösterin, onu çocuğa alıştıracak tatlı adımlar atın.
Bir başka sebep ise şu olabilir, eşiniz gerçekten hiç çocuk sahibi olmak istemiyordur. Bu durumda da oturup bir karara varmalısınız...Baba olmak istemeyen adamı da zorlarsanız ters tepebilir. Ki ben baba olmak istemediğini SANMIYORUM. Sizinle evlendiğine göre ve sizin çocuk düşkünü olduğunuzu bildiğine göre..?
Yaşınız henüz çok genç, eşinizi anlamaya çalışın, gerçekten istiyorsa fakat çocuğa daha komforlu bir hayat sunmak istediği için erteliyorsa, ona hak veriyorum, bir iki yıl daha bekleyebilirsiniz.
Bu arada eşinizin sağlık problemi yoktur dilerim , çocuk sahibi olamama gibi bir sağlık sorunu var da saklıyor olabilir mi, bu ihtimali de düşünün.
aaaaahhhh
aaaaahhh
nerdeeee
ondan böyle bir teklif geldiğini düşünemiyorum bile...
öyle birşey olsa dünyanın en mutlu insanı olacağım bilmiyor.
kendi kendime soruyorum. merak ediyorum.
acaba duygularımı ve hislerimi görebilseydi, bunu ne denli büyük istediğimi görseydi yine de hayır diyebilir miydi ?
Burada bir arkadasa oyle oldu. Esi kiyametleri kopariyordu istemiyordu bebek.
Kadin ne zaman sustu, kocasi kisa bir sure sonra hadi dedi. Kesinlikle surekli bebek diye tutturma.
yaşlarınız gelip geçmiş değil..eşin sana göre biraz daha mantıksal açıdan bakıyor olaya ..haksız da
diyemiyorum ..kardeşime ben de vakti zamanında çocuk yapmayın demiştim bu açıdan..ama ısrarla
isteyen bir eşi vardı..şuan evleri yok,birikimleri yok..elbette çocuk bakılıyor bir şekilde..ama maddi
konuda yıpranıyorlar da..ortada kinlenmeni gerektirecek kadar bir sorun olduğunu düşünmüyorum..
kaç yıllık evli arkadaşım ,uygun ortam yok diye çocuk yapamıyor çok istedikleri halde..
maddi durum bahane olabilir.bence eşin baba olmaya henüz hazır değil.yaşlarınız da genç neden ilişkinizi yıpratıyorsunuz ki.zamanı gelince isteyecektir bence sürekli bunu dile getirme.heves etmesini istiyorsan çocuklu ortamlara girin tabi ters tepkide olabilir ağlayan zırlayan sümüklü çocukları görünce isteği daha da törpülenebilir.2 yıllık evlilik uzun bir zaman değil.tak sorun buysa büyütmeyin hazır olmasını bekleyin.
benim yaşım 24 . sizin kabul ettirmeniz de yaşınızın da etkisi olmuş olabilir. keşke bende 28 yaşında 30 yaşında 35 yaşında olsam da desem önümde sayılı zamanım var belki o zaman kabul ederdi
erkekler çok benciller.
biz bayanlar o kadar safız ki
kendi kendime bile çok defa kızıyorum bazen . ağızlarından çıkan sözlere o kadar çabuk kanıyoruz kii. hata bizim suçlu biziz.
ben de sizin gibi sağlam bi duruş sergileyeceğim.
eşimle bu konuyu karşılıklı konuşacağız.
eğer çok uzun vadeli çocuk sahibi olmak gibi bir planı yoksa ben bu evliliği de istemediğimi söyleyeceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?