• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 yıl zamanım var

merve1341

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
379
22
318
İstanbul
meraba ablalarım. burayı hep takıp ediyorum ama ben üye değilim ondan ablamın üyeliğini kullanıyorum şuanda.16 yaşındayım lise 2 ye gidiyorum.eşitağırlık öğrencisiyim. sınava 2 yılım var. derslerim pek parlak değil özellikle geometrim çok kötü. ama gözüm yükseklerde ilk 1000-2000 e girmek istiyorum. sizce 2 yılda bu mümkün mü? nasıl bi program izlemeliyim? matematiğim kötü değildir bitek geometri ve coğrafya ve uzun zmandır kitap okumuyorum :( sizce 2 yılda eksiklerimi kapatabilir miyim mümkün müdür?

[sıze=3]meraba ablalarım. Burayı hep takıp ediyorum ama ben üye değilim ondan ablamın üyeliğini kullanıyorum şuanda.16 yaşındayım lise 2 ye gidiyorum.eşitağırlık öğrencisiyim. Sınava 2 yılım var. Derslerim pek parlak değil özellikle geometrim çok kötü. Ama gözüm yükseklerde ilk 1000-2000 e girmek istiyorum. Sizce 2 yılda bu mümkün mü? Nasıl bi program izlemeliyim? Matematiğim kötü değildir bitek geometri ve coğrafya ve uzun zmandır kitap okumuyorum :( sizce 2 yılda eksiklerimi kapatabilir miyim mümkün müdür?[/sıze]

ben de senin gibiydim mat ve geo sıfırdım resmen başlangıç olarak antrenmanlarla matematik ve geometri kitaplarını tavsiye ederim ayrıca youtube dan teknofem geometri mat. Videolarını izleyebilirsin ve tümay yayınları fem final yayınları özellikle süper kaynaklar tavsiye ederim.

2 yılda sıkı bir çalışmayla alim bile olursun merak etme. Ben lise 2 deyken hocamı sevmediğim için geometrim 2 gelmişti ki matematiğim iyidir normalde. Tabi ben suçu kendimde bulmuşum hep. Sonra dershane hocamla konuştum. Bana her konuyu çalıştıktan sonra 500 soru çözmemi söyledi. Kolay ya da zor farketmez. Çözemediklerimi götürüyordum hocayla beraber çözüyroduk. Öss de matematikte 45 soruda 43 net yaptım. Sende yapabilirsin hiç korkma.

Coğrafyayıda 2 senede hatmedersin zaten. Bu sene konu çalış. Soru çöz. Yazın bir tekrar yap birkaç hafta konu çalış. Sonra sadece soru çöz farklı kaynaklardan. Kolay veya zor diye ayırma ne gelirse çözmeye çalış. Öyle öyle beynine yerleşecek. Her gün 1 deneme çöz belli bir süre sonra. Belki şimdi okul derslerin var diye çok yüklenemezsin ama en geç yazın deneme çözmeye başla her gün en az 1 tane. Birde bol bol farklı kaynaklardan soru çöz tek bir kaynağa takılı kalma hiçbir zaman.

Soru çözerken bir defter tut ve çözemediğin bilemediğin her konuyu oraya not al ve ara ara o defteri bir gözden geçir.

Bu iki yıl boyunca sıkı bir çalışma yaparsan emin ol istediğin hedefe ulaşabilirsin. Ama çok sıkı çalışman lazım. Eve geldiğinde artık telefonu falan bir kenara bırakıp adam akıllı ders çalış her gün. Allah yardımcın olsun. İnsan istedikten sonra yapamayacağı hiç birşey yoktur bunu unutma. Yeter ki kendine inan ve sıkı ders çalış.

meraba ablalarım. burayı hep takıp ediyorum ama ben üye değilim ondan ablamın üyeliğini kullanıyorum şuanda.16 yaşındayım lise 2 ye gidiyorum.eşitağırlık öğrencisiyim. sınava 2 yılım var. derslerim pek parlak değil özellikle geometrim çok kötü. ama gözüm yükseklerde ilk 1000-2000 e girmek istiyorum. sizce 2 yılda bu mümkün mü? nasıl bi program izlemeliyim? matematiğim kötü değildir bitek geometri ve coğrafya ve uzun zmandır kitap okumuyorum :( sizce 2 yılda eksiklerimi kapatabilir miyim mümkün müdür?
2 yılda düzenli ve programlı çalışırsan istediğin yeri kazanırsın kardeşim,ama sana bir hatırlatma yapayım ablanda olsa başkasının üyeliği ile konu açmak yasak o yüzden kendine bir üyelik al.:3:

Back