2 yaşındaki kızım

ildeniz_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2007
59
1
sayın hocam 2 yaşındaki kızım çıldırmış gibi her şeyi fırlatıp atıyor, sebebsizce ağlıyor, yemek yemiyor. bu arada bende psikoleji diye bir şey kalmadı bazen öyle sinirleniyorumki dövmek istiyorum neyseki kendimi tutuyorum.bana yardım edin lütfen ne yapmalıyım nasıl davranmalım.

Ben konuya cevap verecek kişi değilim ama bence bir sıkıntısı var.. Birşeye sinirleniyor, derdini anlatamıyordur. Biraz gözlemlesen ne zamanlar böyle davranıyor belki çözebilirsin.

ildeniz 4 yasimda oglum oldugu icin araya giriyim 2 yasinda bu tip sorunlar cocuklarda genelde oluyo dovmek istiyorum diyosun ya cocuk oyle davrandigini hissetigi anda bile dovmusun gibi oluyor eger hci sebepsiz yere agliyosa sana tavsiyem birak git duzelticek diye inatlasma cocukla bide sen sakin ol sana ifade edemedigi bi seyi var demekki sakin olup onunla biraz oyun oyna bi dikkat et neden firlatiyo elindekini.Atmasinin cesitli sebepleri oluyor birincisi o yasta cocuk merakli oluyor atinca ne olacak diye merak edip atiyodur kirilinca ne olacka elime alinca ne olacak diye gider bu arada sen sinirleniyosan cocuk ozgurlugu sinirlandi diye aglamaya baslyiodur.Bir diger sebebi bi sorunu varsa ve konusarak anlatamiyosa o zamanda ilgi cekmek icin elindeki atiyor.O yasta yemek yemesi azaliyo cocuklarin zaten sen eger israr ediyosan iyice inada bindiriyo olabilr.Sakin ol ve bi sure kendi haline birak kizini emin ol bugunler geciyo.Benim oglum sokakta eve yuruken demiryolunda durdu trene dogru yurumek istedi 1,5 yasini gecmisti herseyi anlyiordu ama merakindan ben gel tehlikeli dediysemde bu sefer kendini yerlere atti gelen gecen ne oluyor diye sormaya basladi kucagima aldim eve getireyim diye bu sefer beni tekmeledi allahim ne korkunc bi gundu baktim olmuyo bende kendi haline biraktim tabiki kontrolumde basina bisi gelmesine izin vermeden simdi 4 yasina geliyo hic o huyu kalmadi hatta boyle yapmistin dedigimde sasiriyor hatirlamyor bile.

aynı sorun bendede var benim oğlum 5 yaşında hep kardeşini dövüyo hem çakmakla hem bıçakla oynamasını seviyo hiç kimseyle anlaşamıyo herşey benim olsun istiyo kimseye kendini sevdirmiyo hep etrafa saldırıyo içeriye girmiyo kendisiyle ilgileniyorum busefer daha kötü oluyo şımarıyo ilgilenmiyorum kendi haline bırakıyorum daha kötü oluyo bende napıcağımı şaşırdım eniyimisimi kendi haline bırakmak lazım allah yardımcımız olsun senağlama

canım uzman değilim ama geçen sene aynı sorunları yaşadığım için biliyorum...2 yaş dönemi çocuklarda bebeklikten çocukluğa geçiş dönemi gibiymiş...nasıl çocukluktan gençliğe geçişte ergenlik çağı sorunları yaşanıyorsa bebeklikten çocukluğa geçiştede sıkıntılar oluyor...ilk ergenlik diyebiliriz buna))))yapacağın tek şey bebeğin kıriz durumuna girdiği zaman hiç bir tepki vermemek..eğer yanında iken buna dayanamıyorsan yanlız bırak bir süre sonra sakinleşir...deneyimimle söylüyorum bikaç kere yanlız bırakmam yetmişti kızım için..daha sonra hiç yapmadı...sakın onla inatlaşma...aksi takdirde bu çocukta kişilik özelliği olarak oturacaktır...bıraka bağırsın ağlasın sinirini atsın..sakinlaşince yanına gider onu sever ve öpersin..buda olumlu pakiştireç oluyoır...sakın sende onla beraber bağırnma..hele dayak asla..

ayni seyleri bende yasadim oglumda iki yasindayken cocuk kendini kendi ustunlugunu ailesine kabullendirmeye calisiyor o yaslarda yumusaklik buldugundada oyle gidiyor
gozunuzun icine baka baka atiyor kiriyor vuruyor sessiz kaldiginda liderligini ilan edecek tepki gosterip bi yanlisla uzerine gittiginizde inatklasacak tir pediatrimiz bize o bunlari yaparken sadece konusmamizi yanlis oldugunu anlatmamizi dinlemiyor gibi gorunsede bunun onda yer edecegini soylemisti 6 ay mucadele ettik ama hersey yoluna girdi sonunda

X