2 yaşındakı kızım kekememi oluyor :(

Kekemelik irsi geçişli olabiliyor.birde etrafında eğer kekeme biri varsa ondanda öğrenilmiş bir hareket olarak karşımıza çıkabiliyor.eltimin ikizlerinden biri kekemeydi diğeri çok güzel konuşurken birden oda kekelemeye başladı.ilk kekeleyen tamamen duzeldi sonradan kekelemeye başlayanda az da olsa kaldi.doktor size en doğru yolu gosterecektir

Gelişim nöbetleşe olur önceye gore daha iyi yaptığı bir sey var mı. Ornek veriyorum daha güzel yürür kıyafet giyerfelan gibi gelişim gözlemlediğiniz bir yönü var mı şuan

Merhaba konu güncel mi nasıl bir çözüm buldunuz

Ayni şekilde gelişen durumumuz 5.5 yasinda artarak devam etti...halen çozum bulamadik bizimki erkek ve yuksek sesten korktu ve basladi

Kekeledigini ona belli etmeyin ,kelimelerini duzeltmeye çalışmayın ,sözünü bitirmesini bekleyin 6 yaşına kadar normal kabul ediliyor.6 yaştan sonra konuşma terapisti gerekebiliyor .

Kekemeligin belli bir sebebi yok ,genetik ,taklit yöntemi ,korku vs bağlı olabilir .

Merhaba sizinde mi aynı sey basınızdan gectı

Bizde de aynı durum var ama psikiyatri bu yaşlarda normal oldugunu konuşurken agzına bakmamız gerektiğini normal konuşuyormuş gibi davranmamızı istedi. Yanında bu konuyu kesınlıkle açmamamızı da söyledi. ara ara normale dönsede tekrarlıyor.

Merhaba sizinde mi aynı sey basınızdan gectı

Evet o nedenle çok araştırma yapmıştım.Şu an 5.5 yaşında çok hafif kekelemesi var.Bol bol kitap okuyorum sesli bir sekilde .Aceleci davranmiyorum yanında ki bunu çok yapıyordum.Epey yol aldık .

İşin garibi bir dönem çok aşırı kekelemesi olurdu bir dönem hiç takilmazdi.

Peki pedagog desteği aldınız mı sebep ne imş ne zaman tam iyileşme oluyor mus?

Merhaba konu güncel mi nasıl bir çözüm buldunuz
Şikayetimjz konuyu açtıktan sonra daha da arttı fakat bir süre sonra yavaş yavaş azaldı ve su an yapmıyor bi bakıyorum hic kekelemiyor 10 gün sonra tekrar başlıyor biraz biraz yanidönem dönem oluyor sanirim yaşının biraz daha ilerlemesini bekleyeceğiz doktorun önerisi bu şuanda bakalim

su an kaç yasında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…