- 22 Ekim 2014
- 51
- 21
-
- Konu Sahibi SarI Frezya
Haklisiniz bana kalsa 4 yasinda baslatacagin da mumkun degil 2 yil ucretsiz izine ayrildim bu sene son hakkim. Kasimda 24 aylik oluyor krese baslatip iki ay alisma sureci olarak evde duracagim ama sonra isbasi mecburibenim kuzumda 30 aylıkken başladı kreşe tuvalet egitimi almıştı azbuçuk kendını ıfade edıyordu ... ıdare edebildiğiniz kadar edin derim ben ... ve yazın başlatmaya çalışın...
Yaa insallah ben de bu sureci boyle guzel yasarim insallah kizim mutlu olur masallah sizin kuzunuza da kresin iyi olup olmayacagi artik talih isi gibi oldu nereye baksam iyi yorum da var kotu yorum da . ben de dediginiz gibi alistirmaya calisacagim iste tuvelet meselesi, beslenme meselesi, vicdan meselesi kafam soru isaretleri dolu. Insallah benim de iyi ki diyebilecegim bir krese denk gelirim rahatladim biraz olumlu görüşlerinizi okuyunca cok tesekkur ederimben 2,5 yaşında kızımı kreşe başlattım, çalışmıyordum ama artık eve sığamıyordu,iyi ki dediğim şeydir kreş. öncelikle 1 dönem kadar beraber anneli oyun gruplarına gittik hafta birkaç gün birkaç saat. ikimize de bu değişiklik çook iyi geldi.
ben insan gördüm,evden çıktım,onunla iletişimimiz değişti :)
2.5 ta da yarım gün önce (1 hafta kadar) sonra tam gün başlattım.alışana kadar kreşin de yönlendirmesiyle orda oturdum,eve gitmedim,o alışınca eve gittim. sabahları ağladığı oldu,şimdi okuldan eve zor getiriyorum,4 yaşında,hala aynı kreşteyiz,çook memnunum. iyi bir kreş olsun merak etme her türlü alışıyorlar,seviyorlar.iyi düşün iyi araştır iyi olsun inşallah
Bu arada siz de Istanbul'daymissiniz hangi krese verdiniz acaba yeri nerede :)ben 2,5 yaşında kızımı kreşe başlattım, çalışmıyordum ama artık eve sığamıyordu,iyi ki dediğim şeydir kreş. öncelikle 1 dönem kadar beraber anneli oyun gruplarına gittik hafta birkaç gün birkaç saat. ikimize de bu değişiklik çook iyi geldi.
2.5 ta da yarım gün önce (1 hafta kadar) sonra tam gün başlattım.alışana kadar kreşin de yönlendirmesiyle orda oturdum,eve gitmedim,o alışınca eve gittim. sabahları ağladığı oldu,şimdi okuldan eve zor getiriyorum,4 yaşında,hala aynı kreşteyiz,çook memnunum. iyi bir kreş olsun merak etme her türlü alışıyorlar,seviyorlar.iyi düşün iyi araştır iyi olsun inşallah
Bu arada siz de Istanbul'daymissiniz hangi krese verdiniz acaba yeri nerede :)
Sansa bakin ben de sancaktepede ikamet ediyorum :)) hangi kres acaba sizin gonderdiginiz? Haklısınız erken isbasi yapmis olsam daha cok vicdan azabi cekerdim. insallah biz de guzel geciririz kres gunlerini kizim iyi olsun da ne isterim dahaKreş Sancaktepe'de.
Benim kızımda bezliydi,onlar bıraktırdı, mesela arkadaşı yavaş yiyor diye onu ayrı bekliyorlar yemeği bitene kadar,ailenin söylediklerini dikkate alıyorlar.
Vicdan en zoru ama en önemlisi 0-2 yaşı anneyle geçirmesi,çok şükür siz zaten kendiniz büyüttünüz,bakıcıyla büyüseydi daha zordu,hep aklınız kalırdı,anne kokusunda büyüdü,kreşte oyun vs derken mutlu oluyorlar.
Sansa bakin ben de sancaktepede ikamet ediyorum :)) hangi kres acaba sizin gonderdiginiz? Haklısınız erken isbasi yapmis olsam daha cok vicdan azabi cekerdim. insallah biz de guzel geciririz kres gunlerini kizim iyi olsun da ne isterim daha
Kimse yazmadi diye uzuluyordum bu konuya cevap olarak ihtiyacim vardi cunku gercektem tesekkur ederim size. Hakikaten sansa ayni ilce olmasi bambaska bi sey olduaaa yok artık :)) özelden yazayım o zmn kreşi,tanışın, sağı solu kreş zaten,kim içinize sinerse
sizinle aynı durumdayım resmen düşüncelerimi okudunuz. aklıma geldikçe kafayı yicek gibi oluyorumArkadaşlar biraz yardiminiza ihtiyacim var. Düşüne düşüne bunalmış vaziyetteyim. Kizim 18 aylik ve ben 24 aylik olunca krese baslatmayi dusunuyorum. Suan ucretsiz izindeyim ve 2019 da ise baslamam gerekiyor. Bakici olayina kesilikle guvenmiyorum kres arastiriyorum ama cok korkuyorum. Henuz konusmayi bilmiyor anne baba dede sadece ama anliyor cogu soyledigimizi. Tuvalet egitimi de yok. Yemek aliskanligi da cogu seyi yemiyor ben onun yiyecegini bildigim sekilde hazirliyorum ve yediriyorum. Kreste nasil olacak nasil muamele gorecek altini nasil degistirecekler tuvalet egitimi nasil yapilacak. Ya cocuguma kotu davranirlarsa. Gece gündüz bunu dusunmeye basladim belli etmemeye çalışıyorum ama cok stresliyim bu yuzden. Oglen uykusuna nasil yatiracaklar mesela ben salincakta sallayarak uyutup yerine yatiriyorum. Kizim parki, oynamayi, ozellikle kiz cocuklarini cok seviyor. Şu siralar bana yapisma doneminde hic ayrilmiyor surekli emmek istiyor malum zorlu dönem. Ama kres dusundukce ben o doneme giriyorum galiba. Benim yasadiklarimi yasayan, bu dönemden gecen atlatan varsa aranizda nolur bi seyler soyleyin konusmaya yardima tavsiyeye ve deneyimlerinize ihtiyacim var. Telefondan konu actigim icin konuyu izah butunlugum kotu olmus olabilirim kusura bakmayin bir anda yaziverdim
ben 2,5 yaşında kızımı kreşe başlattım, çalışmıyordum ama artık eve sığamıyordu,iyi ki dediğim şeydir kreş. öncelikle 1 dönem kadar beraber anneli oyun gruplarına gittik hafta birkaç gün birkaç saat. ikimize de bu değişiklik çook iyi geldi.
Ben çalışmayan annelerin çocuklarını bu yaşlar da kreşe vermesini doğru bulmuyorum.Tabi saygı duyarım sizinde kendinize göre sebepleriniz illaki vardır..
Bana da yazarmısınız kreşin adınıaaa yok artık :)) özelden yazayım o zmn kreşi,tanışın, sağı solu kreş zaten,kim içinize sinerse
Bana da yazarmısınız kreşin adınımemnun kalmış biri olarak yazmanız beni çok etkiledi.
E buradan yazın ne olacakÖzelden yazamıyorum hata verdi anlamadım
E buradan yazın ne olacak