• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 32 aylik kizim tuvalet egitiminde nasil davranmaliyim???

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Onların çocukları hep 1 yaşında kendi kendilerine çıkarmışlardır bezlerini de ondan böyle sorup eleştirme yetkileri var :))

:) Onların çocukları en mükemmel süper çocuk ve tabi onlar da en süper mega ultra annelerdir. Biz bklu anneleriz. Bunun aksini tartışmayalım lütfen. :KK53:

Benim kizimda bezini biraktirirken, once bezliyken wcye gidelim mi dedim . Bezini cikarip arada wcye yapiyordu. Sonra bezini cikarttim artik wc ye gidicez dedim. Ablasi var bizde de , onun gibi wcye yapicaz dedim . İlk bir hafta yarim saatte bir neredeyse lazimliga oturttum . Bazen yapti ,bazen yapmadi.
İlk bir hafta cok kacirdi altina , vazgecicektim neredeyse. Gece bezini biraktirmadim hemen bu yüzden. 2.hafta kacirmalar azaldi. Git gide arada bir kacirmaya basladi.
Gece bezinide biraktirdim. Yine arada kacirdi , kacirmadi. Cogunluk kacirmiyordu.
Havalar sogumaya baslayinca gece kacirmaya basladi .uyuduktan sonra gece yine bezledim. Sonra kuru kalkmaya baslayinca yine biraktirdim.
Bence mart sonu , nisan basi basi gibi baslasaydiniz daha iyi olurdu.
Cevrenin konusmalarina bakmayin . Agzi olan konusuyor. Su baskalarinin isine karismamayi öğrenmek lazim .

konuyla alakalı aklıma yeğenimin bir anısı geldi.yaz aylarıydı bezini çıkartmıştık gündüzleri.tuvaleti gelince kuytuya köşeye gidiyordu hemen peşinden koşup koş koş koş tuvalete gidelim diye güle koşa tuvalete giderdik.bir gün hep beraber içerdeyken odasında kakasını yapmış yere :silah: külodunu çıkartmış ama yaparken akıllı :temizlik: sonra o kakayla bütüüün duvarlara resim yapmıştı.o manzarayı hiç unutmam.

Bende de biri geç, diğeri Zamanında söyledi. Hiçbir şekilde baskı yapmadım (kendime). İllaki söyler dedim tembellik ettim. Eşim bu duruma kızınca bişeyler uydurdum. Şöyle ki; kanalizasyonda çişimizin ve kakamızın anne babası var. Beze yaptığımızda annelerine kavuşamıyorlar. Tuvalete yaptığımızda da kavuşuyorlar ve sifondan sonra kavuşma çığlıkları yapıyorduk :) bir de YouTube da kukulinin tuvalete hayhay beze baybay videosu çok işe yaradı. Sizinki erken gibi geldi bana ama ben düşünce olarak xl bir insanım tabi :)

Bu dönemler çok zor çocuga en ufak bir bezginlik ya da tiksinme göstermemek kızmamak gerekiyor. Lazimliga yapınca tuvalete dökerken baybay diye el sallardik oğlan bir de öpücük atardı çişine. Altına çok kaçırdı pes etmedik. Yöntem değiştirip durdum en son öğrenene kadar işte. Ben altını bağladığımda lazimligi unutup altına yapıyordu çok şaşırıp bezi toptan kaldırmıştım.
Her çocuğun huyu alışkanlığı farkli oluyor etrafa kulak tıkamak lazım. İnsanlar heves kırmayı marifet sanıyor. Banyoda yapamazsa lazimligi odasına koyun. Bazen banyodan korkabilirler. Yaptıkça alkışlayın. Yüreklendirin bir şekilde öğrenecek doğal bir süreç bu

Benim oglan tum gun kreste,
O yuzden bir turlu tam birakamiyor. Zaten kis gunu surekli hasta oldugumuz icin olacak gibi de gorunmuyor.

Ama ben haftasonlari eger hasta falan degilse kulot giydiriyorum. Gunu guzel geciyorsa ogle uykusuna da oyle yatiriyorum. Genelde tutup yapmiyor ama olsun bezsizlige alistirmaya calisiyorum. Bir de tuvaletten korkmasin diye boyle yavas bir gecis yapmayi dogru buluyorum ben.

Bir de 5 yasinda abi var, o da gosteriyor.

Bende oğluma öğretirken anladımki yaptığım tek hata dışarı çıkarken veya yatarken işeyecek korkusuyla tekrar bez takmaktı .uzunca bi süre öğretemedim. Sonra bilirkişilerin farketmesiyle bez takarsan alışmaz dediler. Sabrettim 1 hafta evde takıldık kanepelere ve halıya battaniye örtü falan serdim. Hiç bez takmadım. 1 hafta dolduğunda artık öğrenmişti. Sonra ara ara çiş kaka kaçırdı ama olur okadar.

Aah aah bende muzdaribim bu durumda kizim 3 yasinda kakasi gelince soluyo tuvalete yapiyo ama
cisini solemiyo.. tutamiyo cisini altina bez baglamadim 1 hafta boyunca ama surekli kacirdi islandi ustu basi devamli sordugum halde cisin gelirse soyle islanmasin altin tuvalete yapariz diyorum tmm diyo cisi gelmis cisini yapmis ustu islak ve rahatsiz bile olmuyo..!! Banada soylemiyo guzel guzel konustum olmadi küstüm olmadi sevdigi biseyle odullendirmek istedim hani cisini solerde tuvalete yaparsan en sevdigi biseyi alicam diye oda olmadi.. gece de bez bagliyorum haliyle cisini tutmayi ogretemedim biturlu kakasi gelince tutuyo bezine yapmiyo tuvalete yapiyo.. ne lazimliklar aldim kaplumbagali kedili medili suslu puslu hicbirine oturmadi bikere de tuvalet aparatlari var klozete koyuluyor hani ondan aldim denemekten ne cikar diye onu cok sevdi o aparat sayesinde klozete oturup kakasi gelince soluyo banyoya gidiyoruz oturuyo yapiyo aparat sayesinde.. ama cisini yok biturlu solemiyo cisim geldi demiyo cisini yaparken cis yapiyorum diyo ve altina yapiyo :)) tutmayi bilmiyo cok zorlamak da istemiyorum illaki bigun cisinide tutucak solicek diyorum ben ustunun islanmasindan etrafin cis olmasindan sikayetci degilim aliscagini bilsem devam ettiricem ama bizimki ustu islak oldugu halde rahatsiz olmuyo oyle gayet memnun ustum islandida demiyo baktim oturmus hali yas isemis bebekleriyle oynamaya devam ediyo ben kontrol etmesem bana solicegi yok.. benimde durumum boyle iste :)

:)) birde bak filanin cocugu kucuk o birakti o bu kadar konusamiyorda su da Buda laflari bitmiyor

:KK70: ay yok doğar doğmaz lavaboyu kullanabilir miyim demişlerdir.

:) Onların çocukları en mükemmel süper çocuk ve tabi onlar da en süper mega ultra annelerdir. Biz bklu anneleriz. Bunun aksini tartışmayalım lütfen. :KK53:

Yok biz yapamadık bu çocukları. Olmadı bunlar :olamaz:

Sanirim biraz daha bekleyecek kizim soguk havalar pek sicak bakmadi bu ise kizim ama arada gitmek isterse goturecegim.

Merhabalar kizim 32 aylik tuvalet egitimine basladi . Daha once denedim bir kac kere ama hic istemeden reddetti. Agladi bende uzerine gitmedim. 2yasindan beri anlasilir konusuyor. Yarim gun krese gidiyor. Konusuyorum iletisimi iyi benimle. Ama bebek olucam Anne diyor. Bebek sesleri cikartiyor. Bence artik hazir tuvalet icin. Herseyi anlayip konusabiliyor. Ilk denemede biraz lazimliga yapti. Cok sevinerek karsiladik . Oyuncak alicagim diye soyledim.ama kalkinca kiloduna yapti tekrar cisini. Sonradan kilodu sevmedim istemiyorum diyor. Cisini lazimliga yapinca kendi de cok mutlu oldu bezle konustuk. Artik sevmiyoruz seni temiz olduk falan diye. Altina yapinca saklaniyor hep koselere. Ama hic soylemiyor geldi diye. Bu gibi durumlari atlatan anneler nasil atlattiniz fikirleriniz nedir? Abisi var 6 yasinda bak tuvalete gidiyorum diye konusuyor anlatiyor kardesine o 1.5 yasindayken cok kolay birakti gece gunduz ayni zamanda. Ama kizim zor bir cocuk nasil yapabilirim ? Cevredekiler daha bezli mi diye sorup duruyor niye biraktirmiyorsun diye. Kendimi kotu hissediyorum. Fikirlerinize cok ihtiyacim var .
Sakin olun bence öncelikle☺️ Zor fakat geçici bir dönem. Çok üstüne gitmeyin, altına yaptığında kızmayın bağırmayın. Zaman verin ona. Tuvalete yaptığında hep birlikte alkışlayın ödül verin biz bu şekilde 32. Ayımızı tamamladığımızda tamamen halletmiştik😊 Size kolaylıklar dilerim🙏

Sakin olun bence öncelikle☺ Zor fakat geçici bir dönem. Çok üstüne gitmeyin, altına yaptığında kızmayın bağırmayın. Zaman verin ona. Tuvalete yaptığında hep birlikte alkışlayın ödül verin biz bu şekilde 32. Ayımızı tamamladığımızda tamamen halletmiştik😊 Size kolaylıklar dilerim🙏
Kizim birakti bezi ve 1 haftada alisti.

Back