Davranış Bozuklukları tuvalet sorunu

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

lilanil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2011
258
184
83
- Yurtdışı
caresizlikten agliyorum artik. 2 bucuk yasinda bir kizim var ve yeni bebegim oldu bir aylik. kizima tuvalet egitimi veriyorduk, hersey guzel giderken kakasini yapmamaya basladi, kabiz oldu ve iki gun sonunda acili bir sekilde kakasini yapti. o gunden beri kakasini yapmaktan cok korkuyor, tutuyor ve tabi rahatsiz oldugu icin surekli agliyor. gece uykusunda dahi agliyor :( butun gun surekli agliyor artik katlanamiyorum, kucuk bebegim de var. sadece meyve sebze ve tam bugday ekmek yediriyorum , laksatif ilac da verdim, yani cesaret edip yapsa aslinda cani yanmayacak kakasi yumusak su anda. ama gaz cikarirken dahi ciglik cigliga bagirmaya basliyor. yani sorun tamamen psikolojik. basiniza geldi mi daha once nasil cozdunuz, yardimlariniza cok ihtiyacim var.

ben bol bol incir ve kayısı akşamdan ıslatıp sabah aç karnına yediriyorum bir hafta düzenli zaten ondan sonra çok rahatladı

öncelikle tuvalet eğitimine çok yanlış bir zamanda başlamışsınız. kardeşin yeni olduğu bir dönemle tuvalet eğitimine başlamak çok tahrip edici olabilir. ancak ben bunu yapmamış olmama ramen hemen hemn aynı şeyleri yaşadım. dediğiniz gibi ilk başta ilk 2-3 gün gayet iyi giderken sonra tutmaya ve yaparken acımaya başladı. bu daha çok korkup daha çok tutmasına sebep oldu tam bir kısır göngüye girdik. doktor duphalac verdi dozu artık tuvaletini tutamayıp bacaklarından akana kadar arttırdık.. bir süre böyle hergün 2-3 kere tuvaletini yaptı sonra dozu yavaşça azalttık.. okula başladığı dönemde ani bir düzelme oldu ama hala bezliykenki düzene gelmese de daha iyi durumda 2 ya da 3 günde 1 gibi bir düzene oturttuk.

yapman gereken en önemli şey bu konuyu gündemden tamamen çıkartmak. hiç konusunu açmayın gün içinde. altına kaçırması (çiş kaka farketmez) haline hiç bir tepki vermeyin. ve bol bol sabır gerekli. oğlum tuvalette yarım saat sanki işkence ediliyormuş gibi çığlıklarla ağladığnı hatırlıyorum. ve bu bahsettiğim kabız değil su gibi kaka ama tutamadığı için ağlıyordu ve en sonunda kakasını yapınca rahatlamış bir sesle anne bitti diye sesleniyordu. o banyoda ben odada yarım saat ağladığımızı bilirim. çok zor 1 ayndı hiç unutmam..

ve bu dönemi atlattıktan sonra da yine kaçırmalara ful folerans göstermeniz gerekiyor ki tekrar etmesin. hatta bana sorarsanız tekrar bezleyip ilerleyen bir dönemle 6 ay kadar sonra tekrar denemeniz. böylece hem sizin ona ayıracak daha çok vaktiniz olur hem o bu dönemi unutup sıfırdan başlamış olur.

çok geçmiş olsun bol bol sabır diliyorum.

Back
X