Merhaba arkadaslar oglum 27 aylik 10 a yakin kelimesi var gel,gol,cak gibi ama onlari bile hergün kullanmiyor konusmuyor yabanci dil gibi sürekli bidi bidi birseyler söylüyor psikiyatriden randavu aldim 2 hafta sonra gidecez komutlarimi cani isterse yapiyor yani beni anladigini biliyorum yapiyor ama ondan sonra yapmak istemiyor özellikle getir götür islerini yapmiyor cani isterse yapiyor ama dün cok tuhaf birsey oldu oglum babasiyla oynarken oglum nerdeee dedim melodili bir sekilde burdaaaa dedi ve biz esimle donduk kaldik öyle cünkü bebeklik sesi degildi sanki 5 yaslarinda bir cocuk cevap verdi ondan sonra hep soruyorum ihh diyor tek cocuk cok nazli elini yere vuruyor bana bakiyor ufff ufff deyip bana uzatiyor öp diye cok basina buyruk birsey ögretemiyorum kendi ögrenmek istiyor yap boz aldim kendisine hem parcali olandan hemde tek parca sekillere göre araba meyve sayi yerlestirme araba ,meyve,sayi, ismarladim hepsini toplasan 42 parca yani 42 sekil dedim bir kac hafta oyalanir ögretirim eve geldigi ilk gün actim döktüm bak oglum itfaye buraya ambulans buraya demeye kalmdi elimi itti ben kendim yapacam diye ilk denemeden sonra hepsini ezberledi aman allahim nasil sasirdim ben birkac hafta oyalanir ögretirim dedim 2. Günü gözü kapali koyuyor hepsini... uyuduktan sonra evi topluyorum inanin ben yerlestirirken bile hala sasiriyorum bide elinde sabah bardagi vardi oynuyordu aksam oldu dedim hadi bardagini getir sana meyve suyu koyacam dedim söyle 3 saniye kadar düsündü bende mutfaga gidiyor cekmeceden alacak sandim pesinden gittim kilere gidip bardagini aldi sabah oraya koymus unutmamis parcali yapbozu actim ilk etapta inek ve kuzuyu actim 3er parca toplam 6 parca ilk basta ben yaptim gösterdim sonra ikisini bozdum karistirdim hadi sen yap dedim yapmak istemedi bende elime bir tane aldim inegin gövdesiydi hadi ver o zaman anne yapsin dedim tek tek bakti inegin parcasini verdi bana.. geometrik sekilleride hatasiz koyup kovaya atti ilk etapta acaba normalmi bu kadar hafiza ilk cocuk oldugu ve tecrübesiz oldugum icin banami tuhaf geliyor...ayrica 3 aylikken ablamlara gittim baska sehre 2 hafta kalmak icin iceriye girdik oglum kucagimda söyle bir etrafa bakti büyük bir insan gibi detayli bir sekilde ablam dedi kiz bu niye böyle etrafa bakiyor demeye kalmadi bir anda aglamaya basladi ve 3 saat hic susmadi neredeyse hastaneye götürecektik ve agliya agliya yatti evden farkli bir yer oldugunu anlamisti ... ve 2 aylikken bere taktigimda kafasini saga sola cevirip agliyordu cikarinca susuyordu ve o günden beri bere takmaz disarida yagmur yagsa bile montun sapkasini örtüyorum eliyle kizarak aciyor ...bunlar bana daha önce normal geldi hafizasi ve bebekligi taakii dün 5 yasinda cocuk gibi bana burdaaa diyene kadar hala onun sokundayim bütün harfleri bir büyük gibi net söyledi bilmiyorum kizlar kafam cok karisik sanki bilerek konusmuyor gibi geliyor bana sizin düsünceniz ne ne zaman konusur yaa cok merak ediyorum