• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

Hayırlı bayramlar hepinize.. Burda yeniyim kuralları filan bilmiyorum tartilma günü cuma ise cuma günüdenmi başlamam gerek? Yoksa bugün basliyabilirmiyim , zaten kaç haftadır diyet yapıyorum.. Bana yardımcı olursanız sevinirim kızlar :)
hoşgeldin şekercim:71:
mesajlar silinmiş ama ben yine yazıyım günaydın hepinize arkadaşlar
aslında çok uykusuzum ama 1 saat yürüyüşten geldim şimdi
diyette süper gidiyor sadece dün 1 tane dökme çikolatalardan yedim o kadar
hiç tatlı yemedim ama baklavaları çoooook canım çekti
safi sen hangi takımdasın bacım boştaysan gelsene bize
hayırlı cumalar

saafı bayramda bır ıkımız buraya gelıyoruz herkesler gezmelerde demek

hayırlı cumalar cnım..
ay benim hiç zamanım olmadı yaa..dün bu zamanlar açmak istedim kk yı..bakım varmış açılmadı..acaip yoğundum.:55:

Slm kizlaar hayret buraya bugün kimse uğramamış (??)..
Bugün kalkar kalkmaz cayimi ictim ardindan güzel bi kahvaltı yaptım.. Nedense canım bisey istemiyor zorla meyve yemeye çalıştım ama 4-5 üzüm yiyebildim normalde abur cuburlari yiyen ben bugün yeme istegim olmadı nedenini anlayamadım.. Şimdide yeşil cayım bitti almaya gidiyorum.. Benden bukadar herhalde benden baskası yok burda :( Yanlız kaldım ..

Slm kizlaar hayret buraya bugün kimse uğramamış (??)..
Bugün kalkar kalkmaz cayimi ictim ardindan güzel bi kahvaltı yaptım.. Nedense canım bisey istemiyor zorla meyve yemeye çalıştım ama 4-5 üzüm yiyebildim normalde abur cuburlari yiyen ben bugün yeme istegim olmadı nedenini anlayamadım.. Şimdide yeşil cayım bitti almaya gidiyorum.. Benden bukadar herhalde benden baskası yok burda :( Yanlız kaldım ..

kuşum bayram tatili olunca böyle ıssız buraları...
zaten son 1 gün kaldı..öyle yoğun geçirdim ki 9 günü..gayet sistemli bir şekilde planladım günlerimi..
sırayla bitirdim tüm yapmam gerekenleri..bittikçe dinlendim hafifledim..evdeki işlrim ziyaretlerim kızımla geçirdiğim güzel vakitler kendime ayırdığım zaman..harika yaa dolu dolu geçti şükür..ööölee öğlene kadar yatıp zayii etmedim hiçbir günümü..
süper süper süper dii :62:
akşamları geçen aç zamanlarımı saymazsam tabii..sadece dün akşam yedim ama neyse artık:86:

Son düzenleme:
elmashekerım. akrepcım bazramın verımlı gecmesıne sevındım.
ben de bugun butun evı temızledım yuzmeye gıttım aburcubur da yemedım ıns. hafta boyunca boyle devam eder.
kımse yok sımdı burda ben de yatıcam. ıyı geceler.
ne güzel geçmiş günün tatlışş..iyi geceler tatlı rüyalar şeker :38:
kızlar nabersiniz bayramınız nasıl geçti..ben bayram da kilo aldımm yaaaa:((hemde fena dün bi tartılayım dedim durum kötü yazmaya bile yüzüm yok artık tahmin edersiniz herhalde önümüzdeki cuma kendimi ne kadar toplarım bilemiyorummmm
naptın şeker.nasıl becerdin o kadar kilo almayı..benimki de soru mu şimdi dimi..homini gırtlak ye sonra da sonuç bu tabii :24:
ben hiç tartılmadım..ama akşamları yemek yemedim dün hariç tabii :41: son hafta içine rahatlıkla girebildiğim pantolonumun içine hala girebiliyorum ama...
gayet rhatım şişliğim yok şükür..bakalım cuma nasl olucak :26:

iyi pazarlaar

044.gif

Kavak Ağacı ile Kabak

Ulu bir kavak ağacının yanında bir kabak filizi boy göstermiş. Bahar ilerledikçe bitki kavak ağacına sarılarak yükselmeye başlamış.
kavakvekabak.jpg
Yağmurların ve güneşin etkisiyle müthiş bir hızla büyümüş ve neredeyse kavak ağacı ile aynı boya gelmiş. Bir gün dayanamayıp sormuş kavağa:
—Sen kaç ayda bu hale geldin ağaç?
—On yılda, demiş kavak.
—On yılda mı? Diye gülmüş ve çiçeklerini sallamış kabak.
—Ben neredeyse iki ayda seninle aynı boya geldim bak!
—Doğru, demiş kavak.
Günler günleri kovalamış ve sonbaharın ilk rüzgârları başladığında kabak üşümeye sonra yapraklarını düşürmeye, soğuklar arttıkça da aşağıya doğru inmeye başlamış. Sormuş endişeyle kavağa:
—Neler oluyor bana ağaç?
—Ölüyorsun, demiş kavak.
—Niçin?
—Benim on yılda geldiğim yere, iki ayda gelmeye çalıştığın için.

Alınan Ders: Çalışmadan, emek harcamadan gelinen nokta, başarı sayılmaz. Kolay kazanılan, kolay kaybedilir. Her işte alın teri ve emek şarttır.
Akrepçe yorum:kolay ve hızlı verilen kilo aldatıcıdır.çok çabuk geri gelir.sonuçta bu kilolar bir haftada alınmadı..
kalıcı kilo vermek; uzun zamana yayılarak sistemli ve düzenli bir hayat, bilinçli beslenme ile sağlanır..yanii her işte alın teri ve emek şart :34:

En iyi Buğday

Her yıl yapılan "en iyi buğday" yarışmasını yine aynı çiftçi kazanmıştı. Çiftçiye bu işin sırrı soruldu. Çiftçi:
—Benim sırrımın cevabı, kendi buğday tohumlarımı komşularımla paylaşmakta yatıyor, dedi.
—Elinizdeki kaliteli tohumları rakiplerinizle mi paylaşıyorsunuz? Ama neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuyorsunuz? diye sorulduğunda,
—Neden olmasın, dedi çiftçi.
images

—Bilmediğiniz bir şey var; rüzgâr olgunlaşmakta olan buğdaydan poleni alır ve tarladan tarlaya taşır. Bu nedenle, komşularımın kötü buğday yetiştirmesi demek, benim ürünümün kalitesinin de düşük olması demektir. Eğer en iyi buğdayı yetiştirmek istiyorsam, komşularımın da iyi buğdaylar yetiştirmesine yardımcı olmam gerekiyor.
Alınan Ders: Sevgi ve paylaşmak en yakınınızdan başlar. Sonra yayılarak devam eder. Kin, cimrilik, nefret kimsenin hoşlanacağı davranışlar değildir.
Akrepçe yorum:en sevdiğiniz yemekleri paylaşın kızlar..ne kadar çok paylaşırsanız size o kadar az miktar kalıcaktır ve bu da daha az kalori ve alınmayan kilo demektir :34:

Geleceğini biliyordum…

Savaşın en kanlı günlerinden biriydi. Asker, en iyi arkadaşının az ilerde kanlar içinde yere düştüğünü gördü. İnsanın başını bir saniye bile siperin üzerinde tutamayacağı ateş yağmuru altındaydılar. Tam siperden dışarı doğru bir hamle yapacağı sırada, başka bir arkadaşı onu omzundan tutarak tekrar içeri çekti,
—Delirdin mi sen? Gitmeye değer mi? Baksana delik deşik olmuş. Büyük bir ihtimalle ölmüştür. Artık onun için yapabileceğin bir şey yok. Boşuna kendi hayatını tehlikeye atma.
Fakat asker onu dinlemedi ve kendisini siperden dışarıya attı. İnanılması güç bir mucize gerçekleşti, asker o korkunç ateş yağmuru altında arkadaşına ulaştı.
66eaa83df0808cb6a32abfac34c2372c_1264281586.jpg
Onu sırtına aldı ve koşa koşa geri döndü. Birlikte siperin içine yuvarlandılar. Fakat cesur asker yaralı arkadaşını kurtaramamıştı. Siperdeki diğer arkadaşı;
—Sana değmez demiştim. Hayatını boşu boşuna tehlikeye attın.
—Değdi, dedi, gözleri dolarak, -değdi…
—Nasıl değdi? Bu adam ölmüş görmüyor musun?
—Yine de değdi. Çünkü yanına ulaştığımda henüz sağdı. Onun son sözlerini duymak, dünyalara bedeldi benim içim.
Ve hıçkırarak arkadaşının son sözlerini tekrarladı:
—Geleceğini biliyordum… Geleceğini biliyordum…

Alınan Ders: Güven vermek önemlidir. Güven duymak önemlidir. Duyulan güveni boşa çıkarmamak daha da önemlidir.
Akrepçe yorum:kendinize duyduğunuz güveni asla boşa çıkarmayın kızlar.kilo vermek için aldığınız kararlardan ve sözlerden dönrseniz metonuz size direnicek yağ yakımınz imkansız hale gelicektir..bu da zincirleme bir güven eksikliği oluşturur ve tüm hayatımızı olumsuz etkiler..bunun tersi ise hayatımızı süper olumlu yapıcaktır..özgüvenimizi daha da kuvvetlendirmek sadece bizim elimizde :34:

SONUÇ:

"Her sabah Afrika'da bir ceylan uyanır. En hızlı aslandan daha hızlı koşması gerektiğini bilir, yoksa öldürülecektir. Her sabah Afrika'da bir aslan uyanır. En hızlı ceylandan daha hızlı koşması gerektiğini bilir, yoksa aç kalacaktır.
images

Aslan veya ceylan olmanız fark etmez. Güneş doğduğunda koşmaya başlasanız iyi olur."
(öğlene kadar uyumayın millleeett :4: güneşle birikte doğun ve güneş gibi fayda saçın çevrenizee :16:(akrep):34: )

(Afrika Atasözü)

Çok çalışmak, emek harcamak, güven vermek, sevmek ve paylaşmak hayatın anlamlı olmasını sağlar. Her sabah uyandığımızda bir de böyle bakalım dünyaya. Unutmayın hayat uzun bir öyküye benzer. Ancak öykünün uzun olması değil, iyi olması önemlidir....

Son düzenleme:

TATLI ZEHİR
tatlicilek.jpg

“Tatlı Zehir nedir?
Garip bir tamlama bu; hem tatlı hem de zehir olan nedir? Bize ilk başta çok tatlı gelen; ama sonradan asıl acısı çıkan şeye tatlı zehir denir.”

Muhallebi yiyen biri sadece ben tatlı yiyorum diyebilir. Bu tatlının uzun vadede kendi vücudunda ya da yaşamında yaratacağı sonuçlardan habersizdir. Aynı şekilde tembel tembel oturan biri için, tembel tembel oturmak tatlı gelir; hatta birçokları için hafta sonları ve tatiller hiçbir iş yapmadıkları için çok tatlı diye tanımlanır. Ne var ki, yenilen bu tatlıların uzun vadede istenmeyen sonuçları vardır.

Hayatımda her yaş grubundan insanı gözlemek için çok şansım oluyor. Bebekleri, gençleri, orta yaşlıları ve yaşlıları gözlemliyorum. Hepimizin önünde duran bu farklı yaş gruplarındaki insanlar, hepimize kendi öykümüzün başını sonunu gösteren bir tür zaman makinesi veriyorlar. Hepimizin anne-babasının, anneanne-babaanne ve dedelerinin sağlık durumu, aslında gençlik yıllarındaki yaşam tarzının sonuçlarıdır. Orta yaşlardaki iş sorunlarının birçoğu gençlik yıllarında alınan kararların uzantısıdır. 20’li yaşlardaki olumlu ve olumsuz sonuçlar da ilk ve orta öğretim yıllarındaki kararlarımızın eseridir.

İlköğretim ve orta öğretimde ödev yapmamak, televizyon izlemek, bilgisayarda oynamak, top peşinde koşturmak tatlı gelir. Ancak bu tatlının zehir olduğunu bir türlü anlayamayız; çünkü o an bize bu lezzetli gelir. Ne var ki, zehir yavaş yavaş etkisini gösterir ve sonunda “ah ne yaptık” deriz. Romanlarda ve filmlerde kötü insanlar, tatlı zehirler ikram ederler. Zehir bir pastanın ya da şerbetin içine katılır. Kitaplarda anlatılan bu tatlı zehirler etkisini hızlı gösterir. Bir gün için de, en çok birkaç ay içinde kişi hastalanır. Zehir bir gün içinde etkisini gösterirse yenilen tatlıyla sonuç arasında ilişki kurmak kolaydır. Ancak tatlı zehrin ilk alındığı anla zehrin tesirini gösterdiği anın arası açıldıkça, bu etkiyi tatlı zehrin yarattığını anlamak zorlaşır. Yaşamın kendisinin içine saklanmış tatlı zehirlerin birçoğu aylar değil, yıllar sonra etkisini gösterir. Otuzlu yaşlarınızın başında Pazar günleri kahvaltıda nefis bir sucuklu yumurta yiyorsunuz. Akşam yemeğinde nefis kebaplar ve pirzolalar yiyorsunuz. Bayram günlerinde o baklavalara, şekerparelere diyecek yok. Hepsi birbirinden nefis, hepsi birbirinden tatlı. Ancak yaş kırklara-ellilere gelince yüksek tansiyon, damar tıkanıklığı, kolesterol ve envai çeşit rahatsızlık başlıyor. Yaşlılık işte diyoruz; bu rahatsızlıkları kabulleniyoruz. Zamanında yediğimiz tatlı zehirleri birçoğumuz hatırlayarak durumumuzla ilişki kuramıyoruz. Kursak da artık iş işten geçmiş oluyor.

Her diş çektirdiğimizde yerine yenisini koyamayacağımız çok kıymetli bir parçamızı kaybetmiş oluruz. Bu dişler, yenilen tatlılar yüzünden değil, diş temizliğinin gereği gibi yapılmamasından kaybedilir. Diş fırçalamak ya da diş ipiyle temizlik yapmamak bize tatlı gelir. Öyleyse tatlı zehir, sadece yapılanlar ve tüketilenler değil, önemli ölçüde yapılmayanlardır. Ders çalışmamak tatlı zehirdir. Erken kalkmamak tatlı zehirdir. Spor yapmamak tatlı zehirdir. Sağlıklı beslenmemek tatlı zehirdir. Televizyon izlemek (bu ayrı bir tartışma konusu) tatlı zehirdir. Tatlı zehirler, sadece vücudumuzla ya da eğitimimizle ilgili değil, aynı zamanda ilişkilerdeki tutumlarımızla ilgilidir. İşyerinde aldığımız kararların bazıları tatlı zehirdir. Paramız olduğu halde, borcumuzu ödememek tatlı gelir. Ailemizle, eşimizle ya da çocuğumuzla ilgili sorumluluklarımızı yerine getirmemek tatlı zehirdir. Bir babaya çocuğuyla oynamak sıkıcı gelebilir ve televizyona bakmak daha eğlenceli gelebilir. Ancak babadan yeterli onaylanma almayan çocuğun özgüveni gelişmeyebilir.

Yaşamınızdaki tatlı zehirleri fark etmeniz ve bırakmanız dileğiyle…

Melih Arat

Son düzenleme:
selamunaleykum bayanlarr
nasilsiniz bakalim yavru kuslarr valla birturlu gelemedim
bayraminiz nasil gectii benimkisi berbatt cok edim sistimm cok yogundum misafirim vardi bugun gitti yenice oturdum popom yeni yer gorduu ama bir yorgunum uyusam ne guzel olur ama nerdee
siz neler yaptiniz aklim hep burdaydi diyecem ama ne yalan soyleyim dusunmemek icin burayii caba sarfettimki daha cok yiyim diyee vede sonucunda cok harika yedimm artik bilmiyorum daha tartilmadimm
neyse kizacak bana birileri yok yada sevinecekmi desemm ne desem bilmiyomm
slm ederimm hepinizee opuyorumm azicik musadenizle soyle iki seksen uzanayim

selamunaleykum bayanlarr
nasilsiniz bakalim yavru kuslarr valla birturlu gelemedim
bayraminiz nasil gectii benimkisi berbatt cok edim sistimm cok yogundum misafirim vardi bugun gitti yenice oturdum popom yeni yer gorduu ama bir yorgunum uyusam ne guzel olur ama nerdee
siz neler yaptiniz aklim hep burdaydi diyecem ama ne yalan soyleyim dusunmemek icin burayii caba sarfettimki daha cok yiyim diyee vede sonucunda cok harika yedimm artik bilmiyorum daha tartilmadimm
neyse kizacak bana birileri yok yada sevinecekmi desemm ne desem bilmiyomm
slm ederimm hepinizee opuyorumm azicik musadenizle soyle iki seksen uzanayim

:53::53:sahimi diyosun sen..9 gün boyunca yiyip yiyip yattınmı yaniii:26:

Iyı aksamlar kızlar.
esım bugun maca gıdıcek dıye sabahın 6 sında yola cıktık. esım benı ve yusufu maca gıdecegı dıger arkadasının evıne bıraktı
arkadasının da 4 cocugu vardı yusufu mıncıklaya mıncıklaya sevdıler oynadılar oyle kı yusuf asırı sevgıden aglaldı ;)
oyle cok aburcubur yemedım oncekı yeme alıskanlıgım gıbı gectı hergun. tabı onceden de kotu beslenıyordum :(
uzun sureden berı tartılmıyorum yarın bakıcam ınsç kıloma. bakalım artmıs mı azalmıs mı?
bu bayram da bır sekılde boyle gectı ıns. bari bu bayramdan sonra toparlarım kendımı...
yusuf uyudu sımdı esım de kıtap okuyor.
ben de yusufu uyuturken kıtap okumaya basladım 'Okuzler kıtabı' :) pozıtıf anlamda cok degısık bır kıtap.
tarıhten bu yana hadımlıgı gunumuz modern manevı hadımlık ıle ılıskılendırıp bıraz da Ti'ye alıyor.
neyse kızlar ben de cıkıyım yapacak bısey bulamazsam yatıyım zaten bıraz bogazım agrıyor.
Iyı geceler

Iyı aksamlar kızlar.
esım bugun maca gıdıcek dıye sabahın 6 sında yola cıktık. esım benı ve yusufu maca gıdecegı dıger arkadasının evıne bıraktı
arkadasının da 4 cocugu vardı yusufu mıncıklaya mıncıklaya sevdıler oynadılar oyle kı yusuf asırı sevgıden aglaldı ;)
oyle cok aburcubur yemedım oncekı yeme alıskanlıgım gıbı gectı hergun. tabı onceden de kotu beslenıyordum :(
uzun sureden berı tartılmıyorum yarın bakıcam ınsç kıloma. bakalım artmıs mı azalmıs mı?
bu bayram da bır sekılde boyle gectı ıns. bari bu bayramdan sonra toparlarım kendımı...
yusuf uyudu sımdı esım de kıtap okuyor.
ben de yusufu uyuturken kıtap okumaya basladım 'Okuzler kıtabı' :) pozıtıf anlamda cok degısık bır kıtap.
tarıhten bu yana hadımlıgı gunumuz modern manevı hadımlık ıle ılıskılendırıp bıraz da Ti'ye alıyor.
neyse kızlar ben de cıkıyım yapacak bısey bulamazsam yatıyım zaten bıraz bogazım agrıyor.
Iyı geceler
güzel bir gün geçirmişsin sevindim posicim..
ben de bugün genel de evdeydim.kızımla zaman geçirdim.birlikte kahvaltı yaptık..mumbar doldurdum :40: akşam teyzemin yedisiydi oraya gittim..akşam yemeği yedim bugünde.mumbar dolmayı pek severim de:17: ama hiç oturmadım yaa..mutfağı topladım..ütü yaptım..çamaşır attım makineye..kızımla oynadım..oyy sol bacağım ağrıdı artık :44: az öncede 1 portakal 1 mandalina yedim :39::39::39:

[COLOR="darkred
naptın şeker.nasıl becerdin o kadar kilo almayı..benimki de soru mu şimdi dimi..homini gırtlak ye sonra da sonuç bu tabii :24:
ben hiç tartılmadım..ama akşamları yemek yemedim dün hariç tabii :41: son hafta içine rahatlıkla girebildiğim pantolonumun içine hala girebiliyorum ama...
gayet rhatım şişliğim yok şükür..bakalım cuma nasl olucak :26: [/COLOR]

aynen öyle şekerim homini gırtlakk:) yarın devam artık yarın menümü yazmayada başlarım inş. bide bugün pantolon aldım biraz dar, ya ben zayıflıycam yada biraz esniycek başka oluru yok:))

nesli naptın kuzum nasıl yedin o kadar yazdıklarından nedense bir an gözümün önüne midefesadı geçirecekmişsin gibi geldi bende de böyle bir hastalık var işte bir ara yok olmuştu yine başladı
sabaha ultrasonum var tüm bölge ve şuan boool su içmekteyim sabaha hazırlık nesse bu arada niye kimse sevinsinki yazık o kadar emeklerle geldin sen o hale ama ben pek uslu çocuktum kızlar 1 lor tatlıısı yedim dünde börek ve mercimekli köfte
9günde tüm kaçamağım buydu çok şükür akşamdan beri tatlı bana baktı ben tatlıya ama ben kazandım yemedim ve yatcam şimdi

Back