merhaba!
yazdığımın konuda biraz yankı bulması güzel. ne hikmetse çoklu alıntı yapamıyorum. ayrıca teşekkür ederim tebrik eden arkadaşlarım, sizler de bu hafta hedeflerinize ulaşmak istersiniz umarım
S
siyahbeyaz0066
, geçmiş olsun :) Gaza gelmek için bir iki şey söyleyeyim sana o zaman, senin kendi motivasyonun için. akıllı telefon kullanıyorsan kilo takibi yapabileceğin programlar var, onlardan bir tane yükleyip , günlük kilo takibini yapman büyük motivasyon sağlar diye düşünüyorum. eğer ki spor yapmak istiyorsan, önce istersen 15 dakikalık aeorobik hareket yapar, yine akıllı telefon kullanabiliyorsan ya da tablet vs. bununla da ilgili , yaptığın egzersizi kaydettiğin ve yaktığın kaloriyi hesaplayan programlar var. sizin için benim çizelgemi fotoğraf olarak paylaşacağım. herkesin motivasyonu farklı ama spor yaparken gaz şarkı dinlemek benim performansımı 2 katına çıkarıyor. kimi arkadaşların çocukları var, onlara çok saygı duyuyorum. bir yandan koşturuyorlar vesaire, doğal spor :) doğru diyet önemli onlar için, yoksa bıkkınlık ve enerjii emer diyet olayı.
dediğim gibi çoklu alıntı yapamıyorum ama arkadaşlarımızdan birisi, bir gazla gelip kilo verip kilon durur diye düşünm üştüm demiş , gayet haklı bir düşünce, belki öyle olur. ama bu motivasyonla ilgili. şu an benim hayatımda, kendimi iyi hissedebileceğim ve benim elimde olan kilo verme olayı var. :) beklediğim ve beni mutsuz edip , eve kitlenmemi sağlayan bazı durumlar var ki elimde değil. Çok zor ve değerli bir mesleğe henüz atılmamış ama atılmak üzere olan birisiyim, ve her şey şu an benim için ve benim gibiler için çok zor. İş bulmak gibi. Çok yırtıcı bir ortam var. En son görüşmem 2 ay önceydi, sonra kendimi eve kapadım. ve görüşme yaptığım meslektaş , sohbetin samimiyetini biraz aşarak, ama bilerek ama değil, kilolu olman hoş değil, dış görünüş çok önemli, prenzantabl ve dinamik olan ve görünen birini arıyoruz dedi bana. Ayrıca çok hoş bir bayansın, ben senden belki yirmi yaş fazlayım ama senin kadar kilolu değilim. dedi. Bunu bir artık meslekteki tecrübe yılı bakımından kallavi olmuş bir kadın dedi. Kadın çok sert ve huysuz bilinen birisi. Belki ego tatmini, belki sert ama doğru bir uyarı, ama her halükarda kırıcı, her halükarda gerçek. Bu herkes için olmasa da , kimileri için ölçüt ve aslında zayıf olmak her zaman iyiyken, şişman olmak her zaman iyi olamayabiliyor iş ve ya sosyal hayatımızda. Ama zayıf olmak genelde kadınlarda pozitif ayrımcılığa ek bir değer katıyor, gözlemlediğim o :) kimsenin yapmadığı bir tespit sanki ahahahah.
ha kilo verince önüme kapılar kapılar acılacak mı, çok değil belki , belki çok. Ama özgüvenim benim her şeyim olduğu için, biraz kendime gelmiş olacağım. Yani düşmüşüm yere, ve tutup kendimi kaldırmaya çalışıyorum. Benim bugün ki kilom 93, 2 kilo. son tartıdan sonra cuma cumartesi deli yedim ve 100 gr aldım. ve iki günde diyet ve sporumla 500 gr geri verdim. kimisi kaçamaksız yapamaz. Ben yapamayanlardanım. Kaptan kaçamak yok dese de :) ben kendimi biliyorum. Kendimi ödüllendirmesem, hafta içi en az iki gün ufak bir çikolata ya da pasta ya da yağlı börek bişi bir dilim bile olsa yemesem olmaz, yani illa pis şeyler yiyeceğim ve haftasonu tek gün bile olsa tıka basa yiyeceğim.
bundan yedi yıl önce yurt arkadasımın annesi gürkan kubilay denilen şimdilerin popüler diyetisyenine gitmişti, kadın yiye yiye 15 kilo vermişti iki ayda. Arkadasım annesinden listeyi aldı. Ben o zaman yaza doğruydu ve 62 kilodan 67 ye çıkmıştım ve yiye yiye o liste ile, gerçekten öküzler gibi yiyerek 1 ayda 5 kilo vermiştim. Liste bulup, bol kaçamaklı listeye bakıp, aman large boy pizza kola patetes mantı dolma, kumpir falan yiyerek zayıflanmaz demeyin, zayıflanıyor. hem de ne biçim zayıflanıyor. mantık metabolizma.
ben geçen yaz karatay diyeti yaptım ve sonuc gayet iyiydi, et seven olarak yiye yiye ayda üç dört kilo vermiştim. ama sonra karaciğerimde yağlanma çıktı ve diyeti kendime uygun görmedim. şimdi bir şekilde sporla ve suyla, sebzeli diyetle ama ara kaçamaklarımla sağlığımı ve psikolojime veriyorum ara gazı
kendi kendimin doktoruyum

ben kendimin iç hastalıkları uzmanıyım.

karaciğer yağlanmasına deve dikeni tohumu iyi geliyormuş. bana aktar çayını verdi, günlerdir içiyorum boşuna para verdik
ha ben hedef 60 61 demişim. ben şu an ilk etapta 84 kilo olmalıyım ki obez 1 sınıfından çıkayım. aşırı kilolu sınıfına dahil olayım. yani halk arasında balık etli denilen species , yani tür

sonrasına bakacağız.
o değil de hepinizi geçicem, tozum altında boğulacaksınız

yalnız ilk cuma bildirimi yapmasaydım ya da başlangıc kilomu bildirseydim ve adetimin ortasında olmasaydım kesin bireyselde ilk 3 içindeydim. bireysel ilk 3 de diyet123 5 mi ne birisi girmiş, kesin geçerdim bile onu

bu hafta bakalım, takipteyim

hhahhahahaha

menüm:

sabah: omlet, tereyağlı , pul biber ve salçalı, artı çay, buğday ekmeği iki dilim
ara: 1 kupa nescafe bol köpüklü, 61 kaloriymiş.
öğle: soya soslu tavuk sote, yanına erişte, haşlanmış havuç ve brüksel lahana, ayran
ara: patlamış mısır
akşam: yoğurtlu brokoli sınırsız.. iki üç tabak yerim herhalde
yarın görüşürüz.