• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

kardıyo egzersızın faydalarııı püf noktaları

Sabahları kalktığınızda, 8–12 saatlik açlıktan sonra vücudun glikojen rezervleri boşalmış olacağından teorik olarak, sabah aç karnına yapılan kardiyo tarzı yürüyüş, yüzme, koşu ve bisiklet egzersizleriyle yağ yakımı miktarı daha fazla olacaktır. Vücut karbonhidrat bulamayınca, enerji için yağ depolarına saldıracaktır. (Evet, bu göbeğiniz veya basenleriniz oluyor…)

* Sabahları kardiyo egzersiz yaptığınızda, metabolizma egzersiz sonrasında % 7–12 daha hızlı çalışmaya devam eder.

* Sabah sporunda yakılan yağ oranı ensülin azlığından dolayı; harcanan enerjinin % 67'siyken, günün ilerleyen saatlerinde bu oran % 50'ye kadar düşer.

* Sabah egzersiz yapmanın diğer bir faydası ise mutluluk verici hormon olarak bilinen endorfin hormonunun salgılanması ile kendinizi gün boyu iyi hissetmenizdir.

* Eğer egzersiz çalışmanızdan hemen önce bir şeyler yediyseniz, vücudunuz önce bu yediklerinizi daha sonra yağ depolarınızı yakmaya çalışacaktır.

* Yatmadan önce kardiyo egzersizi yaparsanız, antrenmandan sonra “afterburn” (hızlanan metabolizmanın yağ yakımına devam etmesi) dediğimiz bonustan faydalanamayacaksınız çünkü uykuya daldığınız anda melatonin hormonu metabolizmanıza -yavaşla komutu verecektir.

* Sabah egzersizi pozitif enerji verir ve uyanmanızı sağlar. İştahınızı kontrol etmenize ve öğünlerinizi daha sağlıklı seçmenize yardımcı olur.

minnoşcum nasılsın tatlım?senin mesleğin nedir?araziye gidiyorum diyosun ya.harita mühendisi falan mı?

ben ınsaat muhendısııyım canım bayındırlıkta calısıyorum ama her ınsaatcıya aıt bır ılce var o ılcelerdekı butun kamu kurumlarının ınsaaat ıslerını bız yapıyoruz oyuzden hep arazıdeyımm malesef

ah canım benim yaa..benim yamacıma gel o zaman şekerim..birlikte spor yaparız yürüyüş yaparız sonrada oturur yeşil çaylarımızı içeriz.:68: sonadaaa mağazalrdan kendimize 38 beden kıyafetler bakarız..:92::92::92::74::74:
tesekkur ederim birtanesin
hic kacamak yapmayiz erir gider ince mesut hayat sureriz. :16:

minnos sende gel kiyafet bakmaya subat ortasi mart basi gibi tamam mi?

Son düzenleme:
dün ne yedim

sabah kalkarkalkmaz
ballı sirkeli sıcak su

kahvaltı
çeyrek haşlanmış yumurta

öğle
1 et şiş dürüm,turp,süs biberi turşusu,limon

akşam
1 portakal

ilerleyen akşam:60:
3 kuru kayısı,3 ceviz (ayy açlıktan acaip oldum gün içinde de kötü bir gün geçirince yiyemedim doğru dürüst.bunları yedim yoksa yemeğe saldırıyodum Allah korusun)

kitap:sevgi 5 dili(2 sayfa),kur'an(vakıa suresi ve 27.cüz 6 sayfa)
2 litre su
45 dk yürüyüş

ozaman ben 14 subatta kocama sevgılıler gunu hedıyesı 55 kılo cıtır cerez mınnos hedıye edeyımm:60::60:
yarin benim kocamin dogm gunu ben ona 50 kilo turab hediye edemedim bari sen kocana 55 kilo minnos hediye et
hadi hedefler 14 subata kocalarimiza ince hallerimizi hediye etmek

Son düzenleme:
akrep yarin 60 kilo olacakmisin yoksa?
kaci gordun enson tartida?
nerdee kuşum yaa..ama en azından 70 kalmaktan iyidir..bakalım yarın kaç olucam ne kadar yaklaşıcam hedefe..
yarın kilo bildirminizle birlikte 1 şubat hedeflerinizi de yazın olurmu şekerler

Kilo vermenize engel olan 10 neden:

1. ‘Ya hep ya hiç’ zihniyetine sahip olmak: Diyet yaptığınız günlerde nefsinize hakim olamayıp bir paket cipsi midenize indirdiniz. Şimdi sadece bu nedenle bütün her şeyden vazgeçip, günlerdir diyet uğruna katlandığınız şeyleri bir anda silip atacak mısınız? Bu teslimiyetçi davranış sizi hiç bir yere götürmez. Başarının anahtarı kusursuzluk değil, inatçılık ve devam ettirebilmektir.

2. Okunmamış ve anlaşılamamış etiketler:‘%95 daha az yağlı’ yazması o ürünün sağlıklı olduğu anlamına gelmez. Bu, %95 şeker anlamına da gelebilir. Bu nedenle ürünlerin içerisindekileri daha dikkatli okumaya ve bu tuzağa düşmemeye çalışın.

3. Haftada 1 kilodan fazla kaybetmeyi beklemek: Haftada bir kilodan fazla kaybetmek vücuttaki sıvıların ve değerli kas dokularının kaybı anlamına gelir.

4. Aç kalmak ya da büyük ölçüde kalori kısıtlaması: Bu sadece beyninize, ‘açlıktan ölüyorum’ sinyali gönderecektir. Beyne bu mesajın gitmesiyle metabolizmanız, sizin aç kalarak dışarı atmaya çalıştığınız vücudunuzdaki yağı muhafaza etmek için yavaşlayacaktır.

5. Gerçekçi olmayan hedefler belirlemek: ‘Gelecek ay 20 kilo vereceğim’ gibi zor hedefler belirlemek yerine, daha küçük, daha ulaşılabilir hedefler belirleyin. Böylelikle istediğiniz sonucu almanız daha muhtemel olur. Bu da motivasyonunuzu arttırır.

6. Zararlı ya da yasak yiyecekleri düşünmek: Her yiyeceğin fazlası zarardır. Öyleyse yiyecekleri ölçüsünde, aşırıya kaçmadan yemeliyiz. Ayrıca eğer aklınızdan yemenizin yasak olduğu bir şeyi geçirirseniz bu düşüncenizin hemen ardından onu aşırı derecede arzulamaya başlarsınız.

7. Kilo vermeyi yapmak zorunda olduğunuz bir şeymiş gibi düşünmek: Bunun yerine kilo vermeyi, yapmayı istediğiniz bir şey olarak düşünün. Bir manken gibi görünmek zorunda olduğunuzu hissetmek gerçekçi olmadığı kadar üzerinize de gereksiz ve aşırı bir baskı hissetmenize neden olur. Bir şey yapmayı istemek demek o şeye daha çok bağlı kalacağınız anlamına gelir. Bu nedenle kilo vermeyi bir angarya gibi değil yapmayı istediğiniz bir aktiviteymiş gibi düşünün.

8. Diyete başlamadan önceki yemek ziyafetleri: Bu ziyafetler, uzun süreli diyet hedeflerinize ulaşmanızı zorlaştırır. Çünkü diyet öncesi çektiğiniz ziyafetlerle daha fazla kilo alır ve diyete başladığınızda vermeniz gereken daha fazla kiloyla karşılaşırsınız.

9. Yeterince su içmemek: Vücudunuz acıkmakla susamak arasındaki farkı anlaması zordur. Bu nedenle canınız abur cubur istediğinde, bu isteği bastırıp bastırmadığını görmek için su içmeyi deneyin.

10. Egzersiz yapmamak: Haftada 3 kez, en az 30 dakika egzersiz yapmak kilo vermede en büyük yardımcılarınızdandır.

günaydın kızlar şu an annemdeyim biraz önce geldim bu gün annemin kuranı var yemek yapmaya başlıcam az sonra

bir sürü iş var bu gün

birazda hastayım boğazlarım ağrıyo eşimde çok geç kalma diyo bana

bu soğukta bu kadar yolu çekip eve gitmeye üşeniyorum

neyse napalım mecbur
ben bu gün buraya gelemem artık

kendinize çok iyi bakın

kızlar ben kilomu şimdiden yazimde yarın kilo bildirimi yapılcakmı bilmiyorum ama kilomu yazim bildirim yapılırsa yazarsınız

yarında çok işim var evdede bir sürü yemek yapıcam
neyse kilom 84sanırım
evdeki tartım bozuldu kağan sağ olsun ayağıyla ittiği gibi bozdu

yenisini almak gerekiyo

cok gecmiş olsun canım.bu ara herkesin boğazı ağrıyor nedense :( benımde bıraz acıyor.hemen önlemimi aldım ilaç içtim.bu aralar hasta olmaamam lazım :(

geçmişolsn canm :59:

bnde dün yatmadan bi 20 dk kendi kendime pilates yapiyim dedim snra bacak açma hareketinde parmak uçlarımı fazla germişim flex yapiyim derken çok feciiii kramp girdiiii anam çok kötü bişey yahuu ağladm resmen:53::53::84::84:
acı biber turşusnun midemi bozacağnı biliyodm dün akşam 2 tane yemiştm günlerden snra bugn wc ye çıktm

oy oy kuzum aman dikkat et spor yaparken.o kramplar cok tehlıkeli.cok gecmiş olsun şeker.

ay canım duygulandırdın beni valla.....

:17::17::17:

25 yasindayim karamel :16: sen kac yasindasin?
et kilo yapmaz yagli yemedikce ama fazlasi zarar onunda siz nereliydiniz? benim esim dogulu oda sadece et yemekleri yer yemek olsa, o gec geldigi icin aksam yemeklerini kaldirdik simdi.
ben kendime pisiriyorum o saydiklarini pirasa ispanak lahana enginar pancar....bayilirim

anamm yaşıt sayılırz pek fark yokmuş aramızda.bende işte 23 bucuk hatta 2011 e dirdiğimizi düşünürsek 24 yasındayım diyim :))

babam doğulu annem akdenizli benim.ve yemek kültürleri cok değişik iki tarafında.bi taraf et ağırlıklı beslenıyor bır taraf sebze :)

bendede çatlak var sekerımm malesef cozumu asla catlatmamakmıs :59::59:
ama o basen bolgendekkıı kasınmaları benım soyledıgım hareketlerle yokedebılırdın karamelımm yanı o catlakların tek suclusu sensınn ben hareketlerı ogrettıkten sonra yapmadıgın ıcın:47::47:

:43::43:

haklısın canım:17::17::17::17: bugün sabahtan akşama kadar kurstaydım gelır gelemzde ödevlerin basına oturdum.ölüyorum suan yorgunluktan :( :( spor yapmaya halim kalamadı kı :8:14:

çok güzeldi karamelcim.paylaşımın için teşekkür ederim:71: bende bir madde eklemek istiyorum..

anne demek saçma sapan birinin hayatında başrol oynamasına izin vermek sabır göstermektir..

:34::34::46::46::46:

kızlar yarın bildirm var..
erkenden kilolarınızı yazmayı unutmayın olurmu..

off yarın hıc gelsın ıstemıyorum.kesin kılo aldım ben :14::14::14:

ozaman ben 14 subatta kocama sevgılıler gunu hedıyesı 55 kılo cıtır cerez mınnos hedıye edeyımm:60::60:

süper bi hediye olur minnoşum.:1: benım artık bi sevgilim yok ama kendıme sevgılıler günü hedıyesı olarak bende 50 lı rakamlara ineyım bari :):1:

bugunku menum
kalkar kalkmaz sirkeli balli limonlu su
15 dk leslie ile yurudum
08.30 1 zeytin, 1/2 kk peynir, bir yumurta, ceyrek simit 2tek sekerli cay (esmer seker)
12.30 bir muz 2 yesil cay
13.30 bir kase yogurt biraz tursu 4 kasik pilav bir kepce nohut yemegi
16.00 1 bardak sut, 2 petibor buskivi,10 gr antep fistigi
18.30 yarim por.pilav bir kepce nohut yemegi
3 litre su
45 dk plates ardindan 30dk yuruyus
toplam 45dk yuruyus
hareketsiz bir gun
3lt su

Son düzenleme:
:43::43::43: Yaa benim diyet 2 gündür hiç iyi gitmiyor, en kötüsü de bugündü. maalesef ki bugünüme ANNE FAKTÖRÜ damgasını vurdu. Ben hastayım diye babam ve annem geldiler, yanlarında balık, salata malzemeleri ve kestane ile birlikte :43::43::43: Diyeceksiniz ki bunda ne var ki... ama var işte, benim annem durmaz zorla yedirir adama, bide bu evlatki hemde hasta bir evlat... Balık kızartma şeklinde ve şöyle yarım ekmek arası balık ve salata hazırlayıp yedirdi bana, üzerine kestane pişirip onu yedirdi. yemeyeyim diye oğlumu emzirme bahanesiyle kaçtım bir geldim baktımki, kendisi kestaneleri soyup hazırlamış, ayırmış yiyecen illa diyo. yeme de göreyim :59: yedim maalesef :(( o kestanelerin yüksek kalorisini düşüne düşüne...offf offf.
üstüne üstlük zaten halsizlikten 2 gündür doğru dürüst spor da yapamamıştım.
Anlayacağınız benim yarından hiçmi hiç umudum yok. :43::43::43:
Yeni yıl hedefime ulaşamayacağım ama ne yapayım artık şubat 1 hedefine ulaşmak nasip olur inşaallah. Kendimi çok üzecek halim yok. zaten halim yok ki kendimi üzmeye halim olsun :60: Çok tuhaf bir espri oldu.
Turabcımın yazzdığı kilo vermeye engel 10 nedenin birincisini (‘Ya hep ya hiç’ zihniyetine sahip olmak) Başarının anahtarı kusursuzluk değil, inatçılık ve devam ettirebilmektir ilkesiyle hareket etmem lazım. Bu arada turabcım bu ilkeleri tam zamanında yazmışsın. teşekkürler. Benim giden motivasyonumu tekrar getirdi. Ne olursa olsun vazgeçmek yok diyete ve spora devam :61:

Kilo vermenize engel olan 10 neden:

1. ‘Ya hep ya hiç’ zihniyetine sahip olmak: Diyet yaptığınız günlerde nefsinize hakim olamayıp bir paket cipsi midenize indirdiniz. Şimdi sadece bu nedenle bütün her şeyden vazgeçip, günlerdir diyet uğruna katlandığınız şeyleri bir anda silip atacak mısınız? Bu teslimiyetçi davranış sizi hiç bir yere götürmez. Başarının anahtarı kusursuzluk değil, inatçılık ve devam ettirebilmektir.

2. Okunmamış ve anlaşılamamış etiketler:‘%95 daha az yağlı’ yazması o ürünün sağlıklı olduğu anlamına gelmez. Bu, %95 şeker anlamına da gelebilir. Bu nedenle ürünlerin içerisindekileri daha dikkatli okumaya ve bu tuzağa düşmemeye çalışın.

3. Haftada 1 kilodan fazla kaybetmeyi beklemek: Haftada bir kilodan fazla kaybetmek vücuttaki sıvıların ve değerli kas dokularının kaybı anlamına gelir.

4. Aç kalmak ya da büyük ölçüde kalori kısıtlaması: Bu sadece beyninize, ‘açlıktan ölüyorum’ sinyali gönderecektir. Beyne bu mesajın gitmesiyle metabolizmanız, sizin aç kalarak dışarı atmaya çalıştığınız vücudunuzdaki yağı muhafaza etmek için yavaşlayacaktır.

5. Gerçekçi olmayan hedefler belirlemek: ‘Gelecek ay 20 kilo vereceğim’ gibi zor hedefler belirlemek yerine, daha küçük, daha ulaşılabilir hedefler belirleyin. Böylelikle istediğiniz sonucu almanız daha muhtemel olur. Bu da motivasyonunuzu arttırır.

6. Zararlı ya da yasak yiyecekleri düşünmek: Her yiyeceğin fazlası zarardır. Öyleyse yiyecekleri ölçüsünde, aşırıya kaçmadan yemeliyiz. Ayrıca eğer aklınızdan yemenizin yasak olduğu bir şeyi geçirirseniz bu düşüncenizin hemen ardından onu aşırı derecede arzulamaya başlarsınız.

7. Kilo vermeyi yapmak zorunda olduğunuz bir şeymiş gibi düşünmek: Bunun yerine kilo vermeyi, yapmayı istediğiniz bir şey olarak düşünün. Bir manken gibi görünmek zorunda olduğunuzu hissetmek gerçekçi olmadığı kadar üzerinize de gereksiz ve aşırı bir baskı hissetmenize neden olur. Bir şey yapmayı istemek demek o şeye daha çok bağlı kalacağınız anlamına gelir. Bu nedenle kilo vermeyi bir angarya gibi değil yapmayı istediğiniz bir aktiviteymiş gibi düşünün.

8. Diyete başlamadan önceki yemek ziyafetleri: Bu ziyafetler, uzun süreli diyet hedeflerinize ulaşmanızı zorlaştırır. Çünkü diyet öncesi çektiğiniz ziyafetlerle daha fazla kilo alır ve diyete başladığınızda vermeniz gereken daha fazla kiloyla karşılaşırsınız.

9. Yeterince su içmemek: Vücudunuz acıkmakla susamak arasındaki farkı anlaması zordur. Bu nedenle canınız abur cubur istediğinde, bu isteği bastırıp bastırmadığını görmek için su içmeyi deneyin.

10. Egzersiz yapmamak: Haftada 3 kez, en az 30 dakika egzersiz yapmak kilo vermede en büyük yardımcılarınızdandır.

Aslında biliyormusunuz ben buraya ilk girdiğim zamanlar hedefim 10.12.2010 tarihinde başladığım diyeti 10.04.2011 tarihinde bitirmekti. yani ben bu kiloları 4 ayda vermeyi planlıyordum. ilk hafta 2 kilo diğer haftalar 1 kilo şeklinde hesaplamıştım. Doğru olan buydu.
Ama bu planı unutup bir an önce kilo verme gibi düşüncelere daldım gittim, şu arkadaş gününün bunda çok büyük etkisi oldu.
Turabcım bu yazıyı okuyunca anladımki gereksiz kuruntulara kapıldım, ilk düşündüğüm neyse o şekilde gitmem gerekiyormuş aslında. Ve ben yine hedefimi haftada 1 kg olarak düşüneceğim. Doğrusu bu. SAğlıklısı bu.

minnos bana kisa bir hesap yapiver hadi prensesim 14 subatta 50 kilo olmam icin haftada, gunde kac kilo vermeliyim umitvarmi
sekercım bugunku kılonla bırlıkte 1 subat kılonu yaz bugun herkesın kılolarını tabloya dokerım tabıkı ogleye kadar yazarsannız cunku ogleden sonra annecıgıme gıdıcem yapamam yarına kalır sekerlerımm
ondan sonra sana ozel 14 subat 50 yı yaparım :38:

gunaydınnn kızlarrr evett utanmadan bıde kılo bıldırımıne geldım ben hıc kılo veremedımm 68,7 kıloyum
yınee malesef yınee 67 yı goremedım yınee bu hafta ne yapsam ne etsem bılmıyorum yuruyuse baslamak ıstıyorum ama nasıl ne zaman bılmıyorum su leslıe ısıne mı baksam bılmıyorum ama artık önumuzdekı hafta kesınlıkle 67 lı bısey gormem lazım benım neolur kızlar yardım edın dua edınde 67 lere ıneyım haftaya:43::43:

Back