- 10 Nisan 2013
- 1.134
- 1.584
-
- Konu Sahibi kackaloribu
- #61
Biz pedagog desteği aldık ingilizce için özel hoca tuttuk ayrıca kursa gidiyor matematik için birsey yapmadık çünkü ortaokuldayken matematik 1.cisydi okulda.Simdide lise 2. Sinif öğrencisi matematikte derste kimse çözemez ise benim kızı kaldiriyormus hem anlattiriyor hem cozduruyor arkadaşlarına örnek olmasi acisindan.problem sınavda oluyor.100den 15 çıkarıp 75 bulmuş öğretmen bile şaşırdı sen bu hatayı nasıl yaptın diye.Arada evde sınav ortamı oluşturup saat tutuyoruz iyi oluyor.Sinava girince bi değişiyor aslında cozumude sonucu da biliyorum diyor ama hepsi bi an buharlasiyor diyor öğretmen daha sonra doğru şıkları vermeden tek başına tekrar cozduruyor hepsi okey.Sinavda odaklanamam ve heyecanlanma sorunu yaşıyor.Ben ve okul pedagogu öğretmenleri manevi yönden destekliyoruz daha iyiye gidiyor.Biraz zaman sadece.Sinav sonrası hatalarını soruyorum aslında hepsini biliyordum ama yanlış yöntem kullandım diyor. Öğretmenlerle sıksık görüşüyorum onlarda aynı düşüncede.Normalde matematikte çözemediği soru yoktur diğer derslerde cozemediklerini ders aralarında öğretmenlerinden destek istiyoruz teneffüste bile anlatıyorlar sagolsunlar.Gecen yıl ingilizce öğretmenimiz sagolsun gece bize özel online ders verdi ücret almadan yeterki öğrenci iyi olsun dedi aynı zamanda yine özel hocası ve kursu vardi.cocugunuza sınav ortamı oluşturabilirsiniz evde zamanlı olarak.Sıksık konuşun hatalarının normal olduğunu bidahaki sefere dahaiyi olabileceğini yanlışlarını neden yaptığını nasıl düşünerek cevapladigini sorup konuşabilirsiniz arkadaş gb.İşte benim oğlanı tarif ediyorsunuz sanki.Siz nasıl bir destek alıyorsunuz acaba özel değilse?
İkinci sınıfta nasıl sınav oluyorlar ki..bizim öğretmen son derece idealist disiplinli ve tüm öğrencilerinin başarılı olmasına odaklanan bir öğretmen. Ona rağmen sınava bu sene yani dördüncü sınıfta başladı. Müfredatta bu şekilde dördüncü sınıftan önce sınav onerilmiyor... Çok küçükler bu kaygıları şimdiden yaşamaları doğru degilArkadaşlar Merhaba,
2. sınıfa giden oğlum var. Evde oğlum ders çalışırken kitaptan yola çıkarak işlediği konulara bakarak vs. soru hazırlıyorum, çözüyor ve gayet iyi yapıyor. 2. sınıf için olan testlerden de aldım hatta okul başladığından beri onları da evde çözüyor sorunsuz. Ama okulda öğretmeninin her ders için uyguladığı haftalık sınavlarda en fazla 4-5 doğrusu (12 soruluk sınav oluyor genelde) çıkıyor.
Bilmese de yapamasa gerçekten anlarım ama eve sınav kağıdını getiriyor tekrar çözmesini istiyorum yanlışlarını düzeltiyor, ben anlatmadan kendisi bana çözüyor anlatarak.
Hikaye kitabı okutuyorum bolca, öğretmeni de bir set hikaye kitabı aldırdı hatta ve her hafta setteki 1 kitaptan sınav oluyorlar okuma alışkanlığı ve anlama becerisi kazandırmak adına. Ne bileyim başarılı olabilmesi için evde ben elimden geleni yapıyorum. Ama okulda sınavlarda yapamadığı için başarısız görünüyor.
Dün bir sınavı vardı 4 doğru 8 yanlış, bugün bir sınavı vardı 3 doğru 9 yanlış yapmış. Çok moralim bozuldu, kendisi de üzülüyor okulda kendini gösteremediği için..
Öğretmenine de bahsettim durumdan ama O da haklı olarak okulda gördüğüne göre yorum yapıyor. Ayrıca hareketli bir çocuk olduğu için ders başarısı da düşük görününce iyice kötü bir profil çıkıyor belki öğretmenin gözünde.
Daha 2. sınıf çocuğu bu diyenler olacaktır belki ama yıllarca oğluma lazım olacak ders temellerini atıyor şu an. Ne yapsam bilmiyorum. Nasıl ilerleyeceğimi bilemedim.
Belki yol gösteren olur diye buraya yazmak istedim.
Haklısınız, konuyu açtığımdan beri temas süresini azaltıyorum. tamamen bağımsıza çevireceğim. birden olmuyor tabi evdeki alışkanlığından vazgeçirmek. çok teşekkür ederim.Evde soruları çözerken, ödev yaparken oğlunuzun yanında olduğunuzu ve size doğru mu diye sorduğunuzu yazmışsınız. Evle, okul arasında fark olabilir böyle.
Benimde ikinci sınıfa bir giden bir kızım var. Birinci sınıfta herşeyi yeni öğrendiği için yanında oluyordum ama bu yıl, ödevini kendi yapıyor, ben sonunda kontrol ediyorum. Yanlış yaptığı, anlamadığı birşey varsa konuyu tekrar ediyoruz beraber. Okula giderken sadece beslenmesini hazırlıyorum, ders programının takip ediyor, çantasını kendi hazırlıyor, bir iki defa yanlış, eksik götürdüğü de oldu ama şimdi daha dikkatli. Çocuk tek başına birşeyler yapmaya alışınca daha iyi oluyor diye düşünüyorum.
Bende öğretmeniyle problemi olduğunu sanmıyorum. İlk günden beri hep aynı ses tonuyla konuşan kibar bir kadın. öğrencilerin isteklerini önemseyen birisi. dikkat dağınıklığı süphesi arttı bende de.Sanırım klasik '' derste yapıyor ama sınavda başarısız oluyor '' dediğimiz öğrencilerden. Evet bu problem çoğu öğrencide oluyor maalesef. Doktora gidersin panik atak der, aile bireyleri tembel, öğretmenler strestendir der. Tam nedeni bilinmese de hoca kaynaklı olacağını sanmıyorum. Baskı, heyecan etkiliyor tabi. Ben hala sınavlarda süreyle ilgili sıkıntı yaşıyorum. Aslında heyecanımda yok hiç. Yinede o zamanın kısıtlı olma psikolojisiyle evde şipşak yaptığım soruyu sınavda uzatıyorum. Öğretmenler bol bol test çöz derler ya kızardık bizde gerçekten haklılarmış. O testleri beynin otomatiğe bağlayasıya kadar soruyu görünce ne olduğunu çözesiye kadar bitirmek gerekiyormuş. Bende geç anladım bunu maalesef. Önemli olan tam bu yaşlarda alışkanlık edinmesi. Biz ilkokuldayken satranç kulübümüz vardır ve düzenli olarak yarışmalar düzenlenirdi ben satranç gibi öğretici oyunların dikkat üzerinde çok etkili olduğuna inanıyorum.
bu sözünüz beni etkiledi. annem beni sevmeyecek hissi verdiysem eğer gerçekten büyük hata yapmışımdır. daha dikkatli olmaya çalışayım. uyarınız için teşekkür ederim. aslında amaç proje yetiştirmek değil, sınıf ortamında rutinleşen sınavlarda kendini gösterebilmesini istiyordum.Çocukları bu kadar proje yetiştirmeyin . Elinden gelenibyaptin sonucta deyin geçin. Sozin moralinizin bozuldugunu gormesi bile cocuk için çok üzücü..çocukta basadisız olursam annem beni sevmeyecek üzülecek hissi oluşur. Yapmayın elinden geleni yaptıktan sonra akisina birakın. Ders gersey değil hayatta.
2.sınıftayken bende sınav olmazdım ama yeni nesilde herşey bizden farklı sanırım. teşekkür ederim cevaıbnız için.Bende bir gariplik var sanırım ya da cidden eğitim yanlış yerlerde. Bir defa 2. Sınıf çocuğunu sınava tabi tutmak nedir ya. Bizler için çok basit bir durum olabilir ama belkide çocuğunuz strese giriyor sınav anında. Biz büyükler bile kpss ye üniversite sınavına girerken heyecandan titriyoruz. Ama tabi bu yanlış sisteme şuan bişey yapamayız. Uzman desteği mutlaka alın
Aslında benim rahatsız hissettiğim yer de ortalamanın altında görünüyor bu şekilde. Yoksa size katılıyorum daha çok küçükler. 7 yaşında hala.Benim kızım üçüncü sınıf. Hala aynı durumda bazen bir yanlış yapıyor, bazen yarısı yanlış.
Öğretmen cuma günleri deneme tarzı sınav yapıyormuş arkadaştan öğrendim. Ne kızım ne öğretmen bahsetmedi. Sorun olsaydı söylerdi diye düşünüyorum.
Öğretmen rahat, kızım rahat, ben rahat. Ancak sınıfın gerisinde kalırsa bana haber veriyor. Geçen hafta 7 şer ritmik saymayı ezberlemedi dedi mesela. Bence hala ağızları süt kokuyor. İçim gidiyor çocuklara.
Düzenli çalışmayı öğrense, kıtap okumayı sevse bence sıkıntı yok. Ortalamanın altına düşmediği taktirde.
Zaten doktor olsun öğretmen olsun kafasında inanın değiliz. Sevdiği, yaşamını zorlanmadan geçirebileceği bir geleceği olsun benim için yeterli. Çocuğumun geçim sıkıntısı çekmeden, sağlıklı bir hayat yaşadığını görmekten başka bir temennim yok. Sadece başarabildiği şeyi neden yapamadığı konusunda kaldım.ilkokul ikinci sınıf test deneme çözüyor yazıktır günahtır ya. Düşününce ne yollardan geçmişim. Boş ver oynasın takılsın herkes doktor olacak değil ya ülkede.
Geçen kilit değiştirdik. Çocuğun biri geldi o kadar hızlı ve teknik yaptı ki işini adeta büyülendim. Allahım dedim bu nasıl bir yetenek.. keşke çilingir olsaydım
Kolaylık diliyorum. Benim oğlumda ilaç kullanıyor. Kayıp konusunda da aynı, o kadar sinir bozucu bir hal ki bu kayıp eşya durumu anlatamam. Hatta geçenlerde çantasındaki kitabı bulamamış arkadaşı bulmuş. Belki bu dikkat dağınıklığına bir işaretti.Benim oğlumda DEBH tanısı aldı.3 yastan beri gözetim altındayız ilaç kullanıyoruz.Hareketli ve dürtüsellikte var.Okulda etütte kalıyor ödevlerini tamamlayamıyor nedenini sorduğumda sesten rahatsız oluyormus.Evde takır takır yapıyor.Bu tür çocuklar çıt çıksa dikkatleri dağılıyor.Acayipte dağınık hep kalemler silgiler eşyalar kayıp2-3 gün sonra buluyor başla birsey kayboluyor.Sınav olayı bizim okulda heniz yok inş olmazda daha cok küçükler.Bu arada özel okula gidiyor sınıfı 11 kişi.Yazmayı sevmiyordu geçen yıl sınıftada durmuyordu bu yıl duruldu Masallah öğretmeni seviyor okulu seviyor.Öğretmen kaynaklıda olabilir durumu .Ama bence dikkat eksikliğide var çabuk bitsin diye acele okuyup cevaplıyor.Benim oğlumda sorunun sonunu okumadan yazar hemen.
Benimde şüphelerim yorumları okudukça arttı.Yüksek ihtimalle dikkat eksikliği. Kızımdan biliyorum.
Odaklanamıyor bencede..Sınıfta aklı başka yerde bence tenefusu oyunu bekliyordur sınava odaklanamiyor
Bana sorsalar bende istemem sınav olmasını inanınYa süreyi yönetemiyor ya da sinav kaygısı oluşmuş.
2.sinifta sinava karşıyım ben. 4.sinifa kadar cocuklar severek eğlenerek öğrenmeli ve sınanmamalı.
Zaten azıcık konu var öğretmen eksiği neyse görebilir aslında ama... böyle böyle küçük yaşta sınav kaynaklı stres sahibi olup öz becerilerini de yitiriyor çocuklar.
Kitap okuma saatimiz var, odaklanacağı oyunlara bakayım bir de. çok teşekkür ederim.Henüz çok küçük yaşı. Muhtemelen dikkati dağılıyor, soruya kendini uzun süre veremiyordur. Sıkılınca sallayıp geçiyordur soruları. Siz bu şekilde destek olmaya devam edin ayrıca dikkatini uzun süre bir şeye odaklayabileceği etkinlikler yapabilirsiniz evde. Her gün belli bir süre kitap okuma saati yapabilirsiniz veya puzzle tarzı şeyler
Yorumlardan da anladığım üzere dikkat dağınıklığı-odaklanama problemi var.Bu anlattığınız normal şartlarda mümkün değil heycandan bu kadar yanlış yapamaz evdekinden bir tık düşük olanilir sadece. Çocuk bir şeyden aşırı etkileniyor stres deyip geçemeyeceğimiz bir şey.Onu adım adım deneyip bulmalısınız.Mesela süre kısıtlaması olabilir,siz yanında oturunca güvende hissediyor yalnızken bu duygudan yoksun kalıyor olabilir.Dikkat ve odaklanma ile ilgili bir sıkıntısı olabilir .Evde de süre verin o süre içinde çocuğu tek başına odada bırakıp süresi doluncagidip yanlış -doğru kontrol edin. Yine mi çok iyi o zaman evde biraz ses yükseltin. Yine mi aynı o zaman odadan çıkmayın sağı solu toplayın acaba diğer öğrencilerin hareketine mi takılıyor vs vs şu an için aklıma gelen uyarıcılar bunlar.Sorunun kaynağını bulmalısınız özetle.
sanırım öyle. bakalım randevu aldım. ne diyecek doktor gidip göreceğim..Dikkat daginikligi olabilir heyecanda yapiyordur tam okuyup anlamadan cevaplayip geciyordur diye dusunuyorum ev ortamiyla okul bir degil siz basinda beklerken anlamasi normal okulda aceleci davraniyor olabilir
asla yüklenmiyorum, sadece sorun nerede onu bulmaya çalışıyorum. öğretmeniyle arkadaşlarıyla yaşadığı bir sorun yok ama sınavda bildiği şeyleri yanlış yaptıran şeyin ne olduğunun derdindeyim aslında. yoksa asla 7 yaşında çocuğu ödevlerin altında baskıda bırakmıyorum.Niye bu kadar yukleniyorsunuz çocuğunuza ben 4. Sınıfa kadar ders yaptığımı hatırlamıyorum önce hemşire olarak atandım şimdi öğretmen olarak atandım ..yani yazık günah değil mi ufacık çocuğu bu kadar çalıştırmak...benimde 2. Sınıf çocuğum var sadece kitap okuttum arada bir tatilde geri kalanı fulll oyun tatil gezmeler vs ...hikaye kitabi sınavı vardı.ben işten gelmiştim bazi işlerim vardı kendisi okudu sadece çokta yüksek almış yazılidan 98 ... çocuğunuzu siz geriyorsunuz diye hissettim ben burdan illaki düşüncelerinizi hissediyordur .. aşağılık başarısızlık kompleksine kapilmaz umarım ..biraz serbest bırakın bu ne hırs? Önemli olan evlatlarımızın sağlıklı olması birde karakter sahibi olması ben öyle düşünüyorum..öğretmenine de söyledim kızımın kariyerini önemsemiyorum üstüne gitmesin diye ...zaten verilen ödevleri yapıyor yeter bu çocuğa ...ben onuda yapmıyordum
2.sınıfta 1,2,3,4,5 ve 10 ar ritmik var dediğiniz gibi.2. Sınıfta mufredatta 7ser ritmik mi varmis
1,2,3,4,5 ve 10ar ileri geri ritmik var diye biliyorum
İngilizce dersinde sınav olmadılar. ama seviyor. hatta ilgisini de fazlasıyla çekiyor.İngilizce dersinde nasıl peki? Farklı bir öğretmen, farklı bir tarz, farklı bir yaklaşım olduğunda da aynıysa dikkat dağınıklığı olabilir, uzman desteği gerekebilir.
Tarif ettiğiniz benim oğlum sanki,farkları ise sadece benim oğlan sizinkinin 2.sınıf versiyonu. çok teşekkür ederim cevabınız için.Biz pedagog desteği aldık ingilizce için özel hoca tuttuk ayrıca kursa gidiyor matematik için birsey yapmadık çünkü ortaokuldayken matematik 1.cisydi okulda.Simdide lise 2. Sinif öğrencisi matematikte derste kimse çözemez ise benim kızı kaldiriyormus hem anlattiriyor hem cozduruyor arkadaşlarına örnek olmasi acisindan.problem sınavda oluyor.100den 15 çıkarıp 75 bulmuş öğretmen bile şaşırdı sen bu hatayı nasıl yaptın diye.Arada evde sınav ortamı oluşturup saat tutuyoruz iyi oluyor.Sinava girince bi değişiyor aslında cozumude sonucu da biliyorum diyor ama hepsi bi an buharlasiyor diyor öğretmen daha sonra doğru şıkları vermeden tek başına tekrar cozduruyor hepsi okey.Sinavda odaklanamam ve heyecanlanma sorunu yaşıyor.Ben ve okul pedagogu öğretmenleri manevi yönden destekliyoruz daha iyiye gidiyor.Biraz zaman sadece.Sinav sonrası hatalarını soruyorum aslında hepsini biliyordum ama yanlış yöntem kullandım diyor. Öğretmenlerle sıksık görüşüyorum onlarda aynı düşüncede.Normalde matematikte çözemediği soru yoktur diğer derslerde cozemediklerini ders aralarında öğretmenlerinden destek istiyoruz teneffüste bile anlatıyorlar sagolsunlar.Gecen yıl ingilizce öğretmenimiz sagolsun gece bize özel online ders verdi ücret almadan yeterki öğrenci iyi olsun dedi aynı zamanda yine özel hocası ve kursu vardi.cocugunuza sınav ortamı oluşturabilirsiniz evde zamanlı olarak.Sıksık konuşun hatalarının normal olduğunu bidahaki sefere dahaiyi olabileceğini yanlışlarını neden yaptığını nasıl düşünerek cevapladigini sorup konuşabilirsiniz arkadaş gb.
Sosyal imkanları sağlamanız çok güzel olmuş, sevindim kızınız adına. Bende baskıyla ha bire ödev yap kafasında değilim. Kitap okuma saati kesin var sadece o da okuma alışkanlığı kazanması, ifadesinin güçlenmesi gibi konular için önemli görüyorum.Benim ilkokula 2. Sınıfa giden kızımda var ama daha sınav felan olmadı.Sinav mi oluyor 2.sinifta.Kucukte İngilizcede ben tekrar anlatıyorum anlatarak telaffuz ederek.Odevi ona bırakıyorum sonra sonuca bakıyorum hataların sebebini nasıl düşündüğünü soruyorum.Diger ödevleri kendisi yapıyor en son ben kontrol ediyorum hataları varsa tekrar düşün diyorum doğruyu buluyor.Canta düzeni kendisine ait nasıl bulmak istiyorsan öyle bırakacaksın diyorum müdahale etmiyorum.Arada ingilizce için öğrendiği konularda mesela pat diye mutfakta soruyorum akşamları ingilizce cevap vermeye çalışıyorum tekrar etmek amaçlı.Haftasonlari ek kitaplarından ödev harici yarimsaat kitap okuma ve test çözmesini sonra oyun oynamasına izin veriyorum.Hafta sonu 4 saatte jimnastik kursumuz var sporcu olmak için mücadele ediyor kendi isteğiyle.hafta içi 2 saat halk oyunları kursu var.Okul hoca tuttu dışarıdan.yoksa evde YouTube tiktok gezecek.Beraber oturup saat tutarak kitap okuyoruz sonra okuduklarimizi birbirimize özet geçiyoruz.
Haklısınız, belkide küçük oldukları için kaygılanıyorlar. 12 soru genelde. İlk önce okuma parçası ve 4 soru ondan. sonra türkçe ve matematik karışık 8 soru genel. özellikle soruların olumsuzluk ekini çok kaçırıyor.İkinci sınıfta nasıl sınav oluyorlar ki..bizim öğretmen son derece idealist disiplinli ve tüm öğrencilerinin başarılı olmasına odaklanan bir öğretmen. Ona rağmen sınava bu sene yani dördüncü sınıfta başladı. Müfredatta bu şekilde dördüncü sınıftan önce sınav onerilmiyor... Çok küçükler bu kaygıları şimdiden yaşamaları doğru degil
Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları bölümünden randevu aldım tekrar. İlaç kullanımı zaten var hiperaktivite için. İlaca başlarken dikkat dağınıklığı çıkmamıştı. Belki tekrar yapılması gereken testler vardır.Pedagog ile görüştürün
Ya sınavda odaklanamıyor
Heyecan yapıyor o an sınavı çok önemsiyor aklına gelmiyor.
Ya da evde belki siz o soruları yaparke farkında olmadan yardımcı oluyorsunuz
Anlatıyorsunuz aslında evde sınav yapmıyorsunuz
Sessiz bir çocuk değil, sürekli konuşur. Hiperaktivitesi var zaten. ben aslında gözden kaçırdığım bir sorunu olmasından çekindim. randevu aldım bakalım doktor ne diyecek.Sinavlarda heycanlaniyor ya da odaklanma problemi cekiyor olabilir mi? Ayni veya benzer sorulari evde konusmadan sessizce yapabiliyor mu? Anlattiginiza gore eve gelince anlatarak yani sesli dusunerek dogru cevaplari bulabiliyormus. Belki sessizce yapmakta zorlaniyordur.
Ve bence cok kaygilanmayin. Bir cok ilk okulda basarisiz sayilacak arkadaslarim lise donemi acilip, cok guzel universitelerde guzel bolumler bitirdiler
Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları bölümünden randevu aldım, bakalım ne diyecek merakla bekliyorum.Hareketli bir çocuk demişsiniz. Arkadaş ortamında onlara kapılıyor olabilir. Aklı bahçede arkadaşlarıyla oynamakta kalıp bir an önce yapayım bitireyim durumu olabilr, sizden veya öğretmenden kaynaklı baskı stresi olabilir . Önce nedenleri rehber öğretmen ile birlikte yespit etmrye çalışın
okulu çok seviyor, okul kaygısı hiç yaşamadı. ama dikkat dağınıklığı - odaklanamama problemi var sanırım. randevu aldım doktor ne derse bakacağım.Sınav esnasında panik yapıyor olabilir sizin yanınızda güvende hissedip okulda zorlanıyor olabilir
Salı günü haftalık okuduğu kitaptan sınav oluyor. Onu başarıyor aslında. orada sıkıntı çekmiyor. en fazla 12 soruda 2 ya da 3 yanlış. diğer sınavlarda sıkıntı çekiyor. diğer sınavlarda 12 soru genelde. İlk önce okuma parçası ve 4 soru ondan, sonra türkçe ve matematik karışık 8 soru genel. özellikle soruların olumsuzluk ekini çok kaçırıyor. bu sınavlarda 3 4 doğru anca çıkıyor.Anladığım kadarıyla sinav okuduğu kitaptan. Böyle ise o kitabı birden fazla okutun. Soruları dikkatli okumasını ve erken bitirmenin değil doğru yapmanın önemli olduğunu söyleyin. Bazen erken vermek için kendi aralarında yarışıyorlar. Hala devam ederse başka bir problem var mı diye ilk önce okulun rehberlik servisinden olmadi başka uzmandan destek alın.
Bizim öğretmenimiz de birinci sınıfta benzer bir uygulama yapıyordu. Kitabı bir kaç defa okursa daha az hata yapıyordu.
Hiperaktiviteye dikkat eksikliği mutlaka eşlik eder. Ben böyle bir örnek hiç görmedim. Belki başka bir dr a daha danişabilirsiniz. Kaç aylık okula başlattıniz peki? Vaktinde mi başlamıştı?Haklısınız, konuyu açtığımdan beri temas süresini azaltıyorum. tamamen bağımsıza çevireceğim. birden olmuyor tabi evdeki alışkanlığından vazgeçirmek. çok teşekkür ederim.
Bende öğretmeniyle problemi olduğunu sanmıyorum. İlk günden beri hep aynı ses tonuyla konuşan kibar bir kadın. öğrencilerin isteklerini önemseyen birisi. dikkat dağınıklığı süphesi arttı bende de.
bu sözünüz beni etkiledi. annem beni sevmeyecek hissi verdiysem eğer gerçekten büyük hata yapmışımdır. daha dikkatli olmaya çalışayım. uyarınız için teşekkür ederim. aslında amaç proje yetiştirmek değil, sınıf ortamında rutinleşen sınavlarda kendini gösterebilmesini istiyordum.
2.sınıftayken bende sınav olmazdım ama yeni nesilde herşey bizden farklı sanırım. teşekkür ederim cevaıbnız için.
Aslında benim rahatsız hissettiğim yer de ortalamanın altında görünüyor bu şekilde. Yoksa size katılıyorum daha çok küçükler. 7 yaşında hala.
Zaten doktor olsun öğretmen olsun kafasında inanın değiliz. Sevdiği, yaşamını zorlanmadan geçirebileceği bir geleceği olsun benim için yeterli. Çocuğumun geçim sıkıntısı çekmeden, sağlıklı bir hayat yaşadığını görmekten başka bir temennim yok. Sadece başarabildiği şeyi neden yapamadığı konusunda kaldım.
Kolaylık diliyorum. Benim oğlumda ilaç kullanıyor. Kayıp konusunda da aynı, o kadar sinir bozucu bir hal ki bu kayıp eşya durumu anlatamam. Hatta geçenlerde çantasındaki kitabı bulamamış arkadaşı bulmuş. Belki bu dikkat dağınıklığına bir işaretti.
Benimde şüphelerim yorumları okudukça arttı.
Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları bölümünden randevu aldım tekrar. İlaç kullanımı zaten var hiperaktivite için. İlaca başlarken dikkat dağınıklığı çıkmamıştı. Belki tekrar yapılması gereken testler vardır.
Odaklanamıyor bencede..
Bana sorsalar bende istemem sınav olmasını inanınama oldukları içinde ortaya çıkan bir sorun var, yapabileceğini biliyorum ve yapamadığı için çok üzülüyorum.
Kitap okuma saatimiz var, odaklanacağı oyunlara bakayım bir de. çok teşekkür ederim.
Yorumlardan da anladığım üzere dikkat dağınıklığı-odaklanama problemi var.
Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları bölümünden randevu aldım tekrar. İlaç kullanımı zaten var hiperaktivite için. İlaca başlarken dikkat dağınıklığı çıkmamıştı. Belki tekrar yapılması gereken testler vardır.
sanırım öyle. bakalım randevu aldım. ne diyecek doktor gidip göreceğim..
asla yüklenmiyorum, sadece sorun nerede onu bulmaya çalışıyorum. öğretmeniyle arkadaşlarıyla yaşadığı bir sorun yok ama sınavda bildiği şeyleri yanlış yaptıran şeyin ne olduğunun derdindeyim aslında. yoksa asla 7 yaşında çocuğu ödevlerin altında baskıda bırakmıyorum.
2.sınıfta 1,2,3,4,5 ve 10 ar ritmik var dediğiniz gibi.
İngilizce dersinde sınav olmadılar. ama seviyor. hatta ilgisini de fazlasıyla çekiyor.
Tarif ettiğiniz benim oğlum sanki,farkları ise sadece benim oğlan sizinkinin 2.sınıf versiyonu. çok teşekkür ederim cevabınız için.
Sosyal imkanları sağlamanız çok güzel olmuş, sevindim kızınız adına. Bende baskıyla ha bire ödev yap kafasında değilim. Kitap okuma saati kesin var sadece o da okuma alışkanlığı kazanması, ifadesinin güçlenmesi gibi konular için önemli görüyorum.
Haklısınız, belkide küçük oldukları için kaygılanıyorlar. 12 soru genelde. İlk önce okuma parçası ve 4 soru ondan. sonra türkçe ve matematik karışık 8 soru genel. özellikle soruların olumsuzluk ekini çok kaçırıyor.
Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları bölümünden randevu aldım tekrar. İlaç kullanımı zaten var hiperaktivite için. İlaca başlarken dikkat dağınıklığı çıkmamıştı. Belki tekrar yapılması gereken testler vardır.
Sessiz bir çocuk değil, sürekli konuşur. Hiperaktivitesi var zaten. ben aslında gözden kaçırdığım bir sorunu olmasından çekindim. randevu aldım bakalım doktor ne diyecek.
Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları bölümünden randevu aldım, bakalım ne diyecek merakla bekliyorum.
okulu çok seviyor, okul kaygısı hiç yaşamadı. ama dikkat dağınıklığı - odaklanamama problemi var sanırım. randevu aldım doktor ne derse bakacağım.
Salı günü haftalık okuduğu kitaptan sınav oluyor. Onu başarıyor aslında. orada sıkıntı çekmiyor. en fazla 12 soruda 2 ya da 3 yanlış. diğer sınavlarda sıkıntı çekiyor. diğer sınavlarda 12 soru genelde. İlk önce okuma parçası ve 4 soru ondan, sonra türkçe ve matematik karışık 8 soru genel. özellikle soruların olumsuzluk ekini çok kaçırıyor. bu sınavlarda 3 4 doğru anca çıkıyor.
Evet bu da mantıklı bir yaklaşım. Soruları sure ile vermek ve sonuna kadar bazen yardımcı olunuyorsa bu da yanıltabilir.Pedagog ile görüştürün
Ya sınavda odaklanamıyor
Heyecan yapıyor o an sınavı çok önemsiyor aklına gelmiyor.
Ya da evde belki siz o soruları yaparke farkında olmadan yardımcı oluyorsunuz
Anlatıyorsunuz aslında evde sınav yapmıyorsunuz
Vaktinde başladı, anaokulu süreci olmadı sayılır sadece pandemi durumlarından dolayı. 1.sınıfın ilk dönemi hiperaktivite için götürdüm. Orada birkaç test yapıldı. Dikkat dağınıklığı yok demişti. Belki farklı görüş iyi gelir. Ben aynı doktoruna gidecektim, başka doktora da gidelim o zamanHiperaktiviteye dikkat eksikliği mutlaka eşlik eder. Ben böyle bir örnek hiç görmedim. Belki başka bir dr a daha danişabilirsiniz. Kaç aylık okula başlattıniz peki? Vaktinde mi başlamıştı?
Ben ilkokulu o kadar zor geçirdim ki, eli sopalı bir öğretmenimiz vardı. O zamanların meşhur aylık dergilerinden (zamb. marka) alınırdı, haftalık sözlü yapardı öğretmenimiz. Tabi bizim aile durumu kötü biz para veremezdik, sınıfın durumu iyi aileleri maddiyatı yetersiz çocukların masrafını da karşılardı. Tek değildim sınıfta benim gibi 2-3 kişiydik. Oyunlarımız bile ayrı olurdu diğer arkadaşlarla. Öyle bir ayrımcılık vardı. Bu ayrımı öğretmenimde de gördüm. Her sözlü de kaç kere parmak kaldırırdım ama o önce durumu iyi çocukları kaldırırdı sözlüye, sanki ben orada yokmuşum gibi hissederdim. Bir heyecan parmak kaldırırdım dayak yememek için ama nafile... Sözlüyü geçenler bir kenara ayrılırdı. Geçemeyenler tahtaya çıkardı. Genelde aynı kişiler olurduk. Sıradan parmak uçlarımıza sopa ile vururdu öğretmenimiz. Hala travmamdır. Eziklikle büyüdüm sayesinde. Bu sebeple oğlumun okuldaki psikolojisine öyle dikkat etmeye çalışıyorum ki size bunu tarif edemem. Ezik olmasın, dışlanmasın önceliğim hep. Çünkü ben o ezikliği sonra da atamadım üstümden.bence şimdiden bu kadar baskı oluşturmayın. sonra tam sınav dönemlerinde bıkkınlık geliyor çocuklara.
ben ilkokulu falan çok kötü okullarda okudum. ilk yıllar hiçbir şey öğrenmemişimdir. 4. ve 5. sınıfta birden atak yapmıştım. lisede yine çok aman aman başarılı değildim. benden daha yüksek not alanlar üniversiteyi kazanamadı. ben çok iyi netler yapmıştım.
formasyon alırken de hocalar bizim müfredatın yoğun olduğunu, azaltılmaya çalışıldığı halde veliler yüzünden yine yoğunlaştığını söylemişti. ben de katılıyorum buna. çocuğa sorumluluk vermek, spor vb aktivitelerde bulundurmak bu yaşlarda daha önemli bence.
benim oğlumun dil dersi düşüktü mesela hiç umursamadım. derse odaklı hiç çalıştırmadım. ama ara ara günlerde ingilizce konuşurduk hep. dili sevsin ve konuşmaya dönük önyargı olmasın diye. grameri her zaman öğrenir.
eğitim süreci uzun bir maraton. şimdiden yorulmasını ve bıkkınlık yaşamasını istemiyorum. şu an 4. sınıf. bu zamana kadar ödevlerini doğru düzgün yapmadı. adam akıllı sormadım bile ödevini, bakmadım da yapmış mı yapmamış mı. kitapları boştu. ama dersi derste anlayan bir çocuktu. aynı yaş grubuna göre bilgi seviyesi hiç fena değil.
bu yıl kendi sorumluluk almaya başladı. kendi bana soruyor anne ödevim neydi sayfayı unuttum öğretmen gruba attı mı diyor. veya geçen yıl hastayken gitmek istemezdi bu yıl hasta da olsa önce gitmeyeyim diyor sonra yok yok gideyim bu yıl devamsızlığım olmasın diyor. çantasını kendi hazırlıyor. hafta sonu kendine çalışma planı çıkarmış, bir de ders programını kağıda yazdı hazırladı dolabına asmak için. artık her ders öğretmenime sormak istemiyorum dedi.
benim kendi iç motivasyonum çok düşüktür. hep beni iten bir annem oldu. o yüzden oğlum böyle yetişsin istemedim. kendi iç motivasyonunu bulması için de gerekirse önce başarısız olsun istedim. zaten ona denk gelen öğretmenler genelde hep çok ödev veren, akademik başarıyı önemseyen öğretmenlerdi. bir de ben üstüne gitmek istemedim. pandeminin başında biraz online dönemde öğretmeni evde de siz çalıştırın vs dedi. ben o dönem üstüne gittim. yeni ev, pandemi, ve annenin üzerine gitmesiyle çocukta tikler oluşmaya başladı. ondan sonra bıraktım. sadece bu yıl artık 4. sınıf olduğunu ve derslerinin önemli olduğunu söyledim.