- 24 Şubat 2021
- 1.053
- 1.872
-
- Konu Sahibi lotuscicegii
Hiç kullanmadım otomatik sınavda da vitesle değil parkla sınanıyorum ikidirBence otomatige cevirin, zaten arabalarin cogu otomatik artik, ben Turkiye'den manuel araba ehliyeti almistim, daha sonra yurtdisindan otomatik aldim. Yurtdisindan da manuel almayi denedim ama olmadi unutmusum, kaldim, benim arabam otomatik. Kullanilmayinca unutuluyor zaten. Hic strese sokmayin kendinizi.
Çarpmadım ama çok yakınım manevrayla da uzaklaşmadı diye in dediSaçmalık. Sarı çizgi üzerinde olduğu sürece kalma sebebi değil. Kaldırıma çarpmadığınız sürece
Ay gerçekten mi ben şuan öyle beceriksiz başarısız hissediyorum ki anlatamam sanki hiç geçemicekmişim gibi geliyorben 7 kere girdim sınava
Bende çok istedim otomatikten girmek sevgili kocam ve kurstaki hoca yaparsın manuel daha iyi dedi stop falan etmiyorum gayet güzel kavradım ama parkta yapamıyorum anlamadım paralel parkta otomatik manuel farkeder mi kiBir kaç yıl sonra düz vites araba piyasada kalmayacak zaten, düz vites için uğramanıza gerek yok yani.
Otomatikten alın geçin.
Debriyaj gaz ayarı olmadıysa ondan olabilir belki.Bende çok istedim otomatikten girmek sevgili kocam ve kurstaki hoca yaparsın manuel daha iyi dedi stop falan etmiyorum gayet güzel kavradım ama parkta yapamıyorum anlamadım paralel parkta otomatik manuel farkeder mi ki
Bende otomatik istiyordum hatta arabamızıda yenilemek üzereyiz ama sevgili kocam manuelden gir dedi sorun parkta hata yapınca toparlamayı bilmemek bende de aynısı oldu derslerde yapıp geçirdiler hepOtomatikten 3. seferde geçtim ilkinde paralelde kaldım arka teker çizgiye değmemiş. İkincide L parktan çıkarken sinyali unuttum valla ben kusuru hocalarda buldum. Tekte yaptırıp hızlıca bitirdiler dersleri hep. Çünkü sıra zor geliyordu. Kurs bedavadan ekstra bir ders verdi başımıza kalacak bu diye herhalde son dersimde hocam bana sıkıntılı bir durumda kalırsam nasıl düzeltirim onu öğretin dedim. Öyle çalıştım 3'te geçtim sonra. Çabuk yapmak için acele etmedim, kendimi hazır hissedince girdim. Manevra hakkımı da kullandım.
Dediğim gibi arabayı düzlediyseniz yakın olmasının önemi yok çarpmadığınız sürece. Bi dahaki sınavda geçersiniz inşallahÇarpmadım ama çok yakınım manevrayla da uzaklaşmadı diye in dedi
Eşim zorlanırsın boşver otomatikten gir demişti bildiği varmışBende otomatik istiyordum hatta arabamızıda yenilemek üzereyiz ama sevgili kocam manuelden gir dedi sorun parkta hata yapınca toparlamayı bilmemek bende de aynısı oldu derslerde yapıp geçirdiler hep
Son iki hakkımo otomatiğe çevirirsem yanıyor iki üç ay da beklemem gerekecek üstüne. Tekrar denemeli miyim bilmiyorum şuan o kadar üzgünüm ki mantıklı düşünemiyorumDebriyaj gaz ayarı olmadıysa ondan olabilir belki.
Ne yapacaksınız manuel alıp da.
Kimse manuel araç almıyor artık.
Satarken bile zorlanacak insanlar bir kaç yıl sonra manuel araçları.
Çünkü bayan şoför çok çoğaldı ve çoğu otomatik kullanıyor.
Kim satacak manuelleri.
Hem gereksiz birşey bence.
Rahatlık varken neden manuelle uğraşsın millet.
Trafik vitesle alakalı değil ayrıca.
Trafik dikkat ve kural işidir.
Bazı insanlarda manuel takıntısı var manuel kullanınca nirvanaya ulaştıklarını filan düşünüyorlar :) tamamen ego:)
Öyle olsa tüm kazaları otomatik araç kullananlar yapardı ama öyle değil.
bende dikkat eksikliği olduğu için geçemedim normalde çok iyi kullanıyordum ama baskı altında şaşırdım işte sağ sol parklarda değil de ben sağ sol sinyallerde kaldımAy gerçekten mi ben şuan öyle beceriksiz başarısız hissediyorum ki anlatamam sanki hiç geçemicekmişim gibi geliyor
Kendimi o kadar başarısız hissediyorum kiDediğim gibi arabayı düzlediyseniz yakın olmasının önemi yok çarpmadığınız sürece. Bi dahaki sınavda geçersiniz inşallah
Bilmiyorum otomatiğe çevirmeli miyim suan hicbir fikrim yok sınavı geçsem bile manuel kullanmayacağım otomatik araba alıyoruz saçmalardan seçmeler resmen eşimin salak salak manuel kullanmak zorunda kalırsan kullanamazsın lafı yüzünden oldu gelmişim 33 yaşına bu zamana kadar zorunda kaldım sanki işe gidip gelsem yetecek bana iş yerinde 20 yasındaki kız bile tekte geçti ben kendimi inanılmaz ezik hissediyorum şuanEşim zorlanırsın boşver otomatikten gir demişti bildiği varmışaracımız da otomatikti zaten. Eşimin de manuel deneyimi sınav dolayısıylaydı sadece. Ama benim tecrübem derslerde hata yaptırılmayıp ezber üzerinden gidildiği yönünde. Her kalışta telafi dersi alınıyor zaten. Derste bunu dile getirin düzgünce çalıştırsınlar. İnşallah bu sefer alırsınız. Üzülecek bir şey yok. Gerçi ben de üzülüp ağladım gururuma yediremedigim için ama aldım neticede. Sonra kızdım kendime neden böyle üzüldüm diye.
O an odaklanayım derken daha çok oluyır dikkat dağınıklığı bende muhtemelen o yüzden farkedemedim dubaları cok gectiğimi ama gururuma yediremiyorum suan çok zoruma gittibende dikkat eksikliği olduğu için geçemedim normalde çok iyi kullanıyordum ama baskı altında şaşırdım işte sağ sol parklarda değil de ben sağ sol sinyallerde kaldım
Suan zaten sorun park yapamamış olmam derslerde yapıyordum hata yapmadan gidip sınavda nasıl yapıyorum işteO kadar para verip otomatik almak mantıklı gelmiyor bana . Otomatik araba daha rahat gibi ama sadece uzun yolda daha az yorması yoksa trafik aynı kurallar aynı. Park çalışın sürekli çoğu insan ehliyeti aldıktan sonrada ilk yıl zorlanır her yere park edemez
Sorun manuel değil. Sürebiliyormuşsunuz. Otomatiğe çevirmeyin. Tekrar derse gidip hatalar üzerine çalışın. Kötü hissetmenize gerek yok. Sınav anında acele etmeyin. Belirli kopyalar var onlara dikkat edin. Kafanızda bir şema olsun. park yaparken hiza her şey demek. Doğru hizalamanız lazım. Ben geçtiğim sınavda tamamen hazır olmayı bekledim. Acele ettirmeye çalıştılar neymiş üşümüşler ne yapayım durun ben doğru hiza alacağım diye öndeki yeri bekledim falan. Sinirlendiler ama ne yapayım. Benim için doğru olan oydu.Bilmiyorum otomatiğe çevirmeli miyim suan hicbir fikrim yok sınavı geçsem bile manuel kullanmayacağım otomatik araba alıyoruz saçmalardan seçmeler resmen eşimin salak salak manuel kullanmak zorunda kalırsan kullanamazsın lafı yüzünden oldu gelmişim 33 yaşına bu zamana kadar zorunda kaldım sanki işe gidip gelsem yetecek bana iş yerinde 20 yasındaki kız bile tekte geçti ben kendimi inanılmaz ezik hissediyorum şuan
Stresli olunca daha zor zaten sadece park için 1 saat ders alsanız faydası olur bence sınavdan kalmiş olmak ayıp değil üzülmeyin.Suan zaten sorun park yapamamış olmam derslerde yapıyordum hata yapmadan gidip sınavda nasıl yapıyorum işte
ek ders alın sadece park çalışın. ben de şimdi muhteşem bir sürücüyüm hiç ceza bile almadım. o zaman pes etmiştim bırakmıştım bana ne demiştim kabuklarıma giriyordu sınavO an odaklanayım derken daha çok oluyır dikkat dağınıklığı bende muhtemelen o yüzden farkedemedim dubaları cok gectiğimi ama gururuma yediremiyorum suan çok zoruma gitti
Hayır öyle düşünmeyin sakın. Çok iyi kullananlar bile 2. 3. girişte geçebiliyorKendimi o kadar başarısız hissediyorum ki