• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 sene sonra anne evine misafirlige gelip surekli azarlanmak.. cok uzgunum

Bazı yorumlar ne kadar da optimist..
Konu sahibi küçüklüğümden beri tavrı böyle diyor. Belli ki kadın yaşayacaklarını da az çok bilip gelmiş ama demekki birikmişlikten 3 gün dayanabilmiş.

Nedense hep anneler idare edilip düşünülmeli genelin görüşüne göre... 2 sene sonra kızı gelmiş el üstünde tutulur el..

İnsan belli yaştan sonra ona kötü davrananlara karşı daha tahammülsüz hale geliyor kendimden de biliyorum.
Belli ki torunları arasında da ayrım yapıyormuş..
Eşinize bir şey uydurursunuz. Kısa tutun ziyareti huzurunuz için..

Kemal Sunal'ın filmindeki tiplemeler gibi olmak var. Yatacaksın kulaklarının üzerine hiçbir şey duymuyormuş gibi; oh mis. Cidden anne- kız tartışması insanı yorar. Sakin kalmaya çalış ama tabii biz olayın dışındakiler için; "Onu yap, şunu yapma," demek kolay. Annen izin daha anlayışlı olması gerekir aslında. Dayanamayacağınızı düşünüyorsanız geri dönün. Sağlıcakla kalınız.

Cocuklari bahane edip don evine yerlerini yadirgadilar de babalarini ozlediler de. Esine birsey soylemek zorunda degilsin iyi de olsa kotu de olsa annen o senin ve ne olursa olsun annenin bu tavrini esine yansitma. Ilerde birgun bi tartismada bunu karsina cikarabilir.

Çok alingansiniz diye düşündüm yazdıklarınızı okuyunca, yanılıyor muyum ?

Bende anne oldum artık diyorsunuz , evet yıllar geçtikçe ev, eş , çocuklar çok yorar kadınları. Belki anneniz de artık çok yorgun bir anne.
Idare etmeyi deneseniz ya da öz eleştiri yapın biraz derim.

Çok alingansiniz diye düşündüm yazdıklarınızı okuyunca, yanılıyor muyum ?

Bende anne oldum artık diyorsunuz , evet yıllar geçtikçe ev, eş , çocuklar çok yorar kadınları. Belki anneniz de artık çok yorgun bir anne.
Idare etmeyi deneseniz ya da öz eleştiri yapın biraz derim.

Soyle diyim, geldigim ilk gun birak oglani buraya sen don kizinla evine, ona ben bakarim dedi..
Ikinci gun, sen bu cocuklari bakiciya ver bakmayi beceremiyorsun dedi.
Ben ne dogumumda yardim gordum ne lohusaligimda.. inanin bi gun yardim gormeden sudan cikmis balik gibi kol kanat gerdim cocuklarima..
Ben oz elestiri yapayim ama keske o da laflarinin nereye gittigini bilse.
Can damara basilmadikca kukremem ki ben.
Sinirim cok feci bunu kendimde hep elestiririm.
Onun disinda gecinilmesi kolay insanimdir.
8 yillik evliyim, kayinvalidemle bir gun problem yasamadim mesela.
Ama annem beni cok yaralar, en kotusu uzulmem onu asla uzmez.
Hani ustune sorumluluk yiksam cocuk baktirsam, agir iste calissa yorulur derim.
Inanin evde hicbir sorumlulugu yok.
Suan burdayim ama kus kadar yerim zaten, kendime sofra bile actirmam.
Cocuklari basina atmam.

Bazı yorumlar ne kadar da optimist..
Konu sahibi küçüklüğümden beri tavrı böyle diyor. Belli ki kadın yaşayacaklarını da az çok bilip gelmiş ama demekki birikmişlikten 3 gün dayanabilmiş.

Nedense hep anneler idare edilip düşünülmeli genelin görüşüne göre... 2 sene sonra kızı gelmiş el üstünde tutulur el..

İnsan belli yaştan sonra ona kötü davrananlara karşı daha tahammülsüz hale geliyor kendimden de biliyorum.
Belli ki torunları arasında da ayrım yapıyormuş..
Eşinize bir şey uydurursunuz. Kısa tutun ziyareti huzurunuz için..

Evet hic tahammul edemiyorum.
Hele ki cocuklarimin yaninda azarlaaya hic tahammulum yok

Soyle diyim, geldigim ilk gun birak oglani buraya sen don kizinla evine, ona ben bakarim dedi..
Ben ne dogumumda yardim gordum ne lohusaligimda.. inanin bi gun yardim gormeden sudan cikmis balik gibi kol kanat gerdim cocuklarima..
Cocuklari basina atmam.

Belli ki kırıcı konuşuyor. Huyu bu deyin , iyi geçinmeye çalışın. Eşinizin ağzına laf vermeyin.
Hediye alın, kahve yapın , bilmiyorum ne hoşuna gidiyorsa öyle yapın.
Hem size hem annenize iyi gelir.
Gidipte dönmemek var, dönüpte görmemek..

Sen zaten konuyu açmam diyorsun o da açmazsa boşver bir laf etme çocuklarla ilgilen,havalar güzelleşti gündüz dışarı çık çocuklarla biraz öyle idare et hafta sonu gibi de gidersin olmadı.Belki anlar kırıldığını gönül alır bakarsın
Bnde yarinki tavrina gore netlestircem sanirim.
Simdi cocuklarin yanina yattim kapandim odaya.

Belli ki kırıcı konuşuyor. Huyu bu deyin , iyi geçinmeye çalışın. Eşinizin ağzına laf vermeyin.
Hediye alın, kahve yapın , bilmiyorum ne hoşuna gidiyorsa öyle yapın.
Hem size hem annenize iyi gelir.
Gidipte dönmemek var, dönüpte görmemek..

Dogru soyluyorsunuz.
Allah acilarini gostermesin.

Sen bunları dedikten sonra o ne dedi ?
Hiç düzelme oldu mu ?
Olmadıysa bas git ya
Nefret ediyorum sevgisiz insanlardan
Iki seneden sonra kizin gelmiş
Nolur o kahrolası çeneni kapatsan

Değil mi ya?
Hiç sevmiyormuş ki zaten. Belki derdi vardır diyen bile var. Derdi batsın.
Bu kadın bir anda böyle olmamıştır diyordum ki konu sahibi küçüklüğünden beri böyle demiş zaten..
Bazı insanlar sevgiyi saygıyı haketmez bu kadın da öyle biri. Anne olması bir şey değiştirmez.
Ben de çocuğumun yanında azarlanmak istemem gayet normal..

Yalnız değilsin. Aynı anneden bende de var. Son 4 Yılımı, üstüne kariyerimi onun için bıraktım, tek bir kıymeti yok. O sırada çok ehemmiyetli olan işleri için, atanacağım şehre gitmedim, bensiz yapamazlar dedim. İşlerini yaptım.

Kafasına eserse, rahat rahat kovar beni evden. Bir seferinde tezgahtaki limon kabuklarını attığım için kovmuştu.

En son da ameliyat olduğu için 1 hafta yanında kaldım, oğlumu okula göndermeyip. O sorada, mutfağını temizlemem çok uzun sürdü diye kovmuştu, ananemle dedemler zor zaptedip, içeriye götürmüşlerdi, bak o kızın. Kimse onun kadar seni düşünmez, yapma böyle diye. Ortamda şahitler olmasa, ben bile kendime inanmayacağım neredeyse. Yanlış hatırlıyorumdur, kafamda abartmışımdır filan diyeceğim ama ananemler içeriye zorla götürdüler, diğer ziyarete gelen bir iki kişinin önünde.

Arayınca, ne vardı diye açar. Ben ameliyat oldum, 4 gün sonra ziyaretine gittim. Evimde asansör olmadığı için çıkamıyor bana. Belki merak etmiştir diye Gittim. Geçmiş olsun bile demedi. Ev dağınıktı rahatsız olduğu için. Evini topladım,para vermeye kalktı temizlik için, almadım, çıktım, geldim.

Oğlum sünnet oldu, aramadılar kaç gün. Unutmuşlar tarihini.

30 yaşındayım, hala hep benden kaynaklı bir ümit vardı, belki bu sefer sever, özlemiştir, hoşuna gider. Hala bir gözüne girebilirim bu sefer çabası.

Bu kendi çocuğu olan,30 yaşındaki kadın değil de, o 7-8 yaşlarında annesinden bir sevgi sözcüğü, gülücük, ilgi bekleyen çocuk halimle yaklaşıyorum, kırıldığımda da o içimdeki çocuk kırılıyor senin dediğin gibi.

En son bu ameliyat, para verme olayıyla filan ben iyice beklentileri sıfırladım galiba, ki ancak 3-4 ay öncesi yani.

Ama Artık patlıyorum dokununca. Eşim de tartışma diyor. O bağırabilir ama sen günaha giriyorsun. O yüzden konuşmuyorum çok. Susuyorum, susuyorum ama apır sapır bir lafta sabredemeyip patlıyorum.

En son instagramda bir beslenme uzmanının menüsüyle bana çıkışıyordu, maydonozlu avokadolu bilmem ne karışımını ben çocuğuma versem içmezmiş ama bak onun çocukları nasıl içiyormuş.

Bir de 9 yaşındaki oğlum hafız olmamış, millet onun yaşında hep hafızlık yapıyormuş. Sen daha çarpım tablosu ezberlemeye çalışıyorsun diyor oğluma. 9 yaşındaki çocuk dersini yaptığı için tebrik edilecekken, azar işitiyor.sen hafız mısın dedim. Yok ama.. dedi. Sen yapsaydın o zaman dedim, sustu.

Babam, onlara yakın taşınmam için baskı yapıyor. Baba ilişkimiz iyice bozulur, haftada iki defa zaten buradayım, bağırmasını artık kaldıramıyorum diyorum. İlerde annem olsaydı da bağırsaydı dersin diyor. Yakına gelmemi istemesinin de sebebi kendisinin işi bahane edip , senenin 4 te 3 ünü yurt dışında geçirmesi. Ve ben orada olursam, Rahat rahat gidebilecek olması.

Öyle saçma sapan ki mevzular.

En son son silimo nun konusu vardı burada. O konunun açıldığına ve 80 sayfa gittiğine çok sevinmiştim. En sonunda birileri hayırsız evlat demeden, anlayarak dinlemiş ve yorum yapmışlardı. Kapandı galiba, çünkü devamlı bu yaraları hatırlamak çok incitiyor ama açık kalmalı bence.

İnsan etrafta arkadaşlarının annelerini, onların ilgi ve şefkatlerini gördükçe, kendini tek sanıyor, üstelik kendinde bir hata arıyor. Ben çok geç anlayabildim kendimin bir fiyasko olmadığımı, ve ne yaparsam yapayım, yaranmanın mümkün olmadığını. Ve çok büyük ödünler verdikten sonra anladım. 20 ki yaşlarımda anlasaydım çok daha başka adımlar atardım ama evlilikten çocuğuma kadar her şeyimde hata yaptığımı zannediyordum. Utanıyordum biraz da hayal kırıklığı olduğum için. Çünkü devamlı bu empoze ediliyordu.

Evet 5 kizin en buyugu annem.
Cocuklari hic sevmez, hasbel kader ben ve erkek kardesim dogmusuz.
O da zor bi cocukluk gecirmis, bazi konularda anlamaya calisiyorum ama anneannemle buyuzden gorusmez bile..
Ben gorusuyorum, iletisim kesmiyorum..
Ama aynen dediginiz gibi, bugun bana yaptigi haksizlik suanki halimi degil icimdeki kiz cocugunun canini yakiyor, cok gucume gidiyor.
Cok denedim yazmak, yazdim da..
Yazdigim herseyi paramparca copte buldum kac defa.
Dusunuyorum da, bnm evladim bana bi mektup yazip halini anlatsa, kendime lanet ederdim, ben nasil oldu da yavrumu dinlemedim ezdim gectim diye..
Ama bnm annem yazilani da cop yapiyor konusalani da duymuyor..

ister anlasın ister anlamadın be güzel yazmıssında o almıyorsa elinden gelecek birsey yok. belki o kardeslerine bakmak zorunda olmak onda bu karakteri olusturdu aksiliği. kendiyle sorunu var senin yapacagın sey bundan en az sekild ertkilenmem. sana 'sema terapi ile hayatı yeniden kesfet 'diye bir kitap önerirrim orada coxuklukta yasanan olayların şimdiye etkisi ve cözümü var .

Çok iyi anlıyorum sizi. Benimde babam öyle, aynı şehirdeyiz haftada bir iki saat bile dayanamaz sese, her seferinde gitmiycem daha derim sırf eşime mahcup olmuyum diye yutar giderim. Bir yıl gitmediğim de oldu , hiç umrunda olmadı. Kendileri de bana gelmez zaten , şurda bir kızımız mı var derdi sıkıntısı mı var demezler.
Çocuklarım çok hareketli seslerine dayanamaz, ben diken üstünde olurum, üzgün sinir küpü olmuş halde dönerim eve. Annem anlar halimi ama babam onun sözünü dinleyen biri değil.
Sorsan çok sever çocuklarımı ama hiç belli etmiyor nasıl sevgiyse.
Ablamalar şehir dışından gelir yazın , burunlarından gelir. Her seferinde tövbe ederler ama çocuklar istiyor diye dayanamazlar.
Diyeceğim huylu huyundan vazgeçmez elden bir şey gelmez. Duymazdan görmezden gelmeye çalışın, dönüp esinize fırsat vermeyin.

Ben böyle anneler görünce şok oluyorum.Tamam insan her dakika mic mic olamaz sevgi gösterisinde bulunamaz herkesin kişiliği karakteri farklıdır ama 2 seneden ilk kez kızını gören bir annenin yapmaması gereken hareketler bunlar.kendimi sizin yerinize koydum boğazım dugumlenirdi herhalde.ogluma annemin kayınvalidemin akli gider deli olurlar yoluna hergun görüşürler.ben ağlasam uzulsem birseye benimle ağlar her iki annede.ne bileyim ben sevgisiz insanları sevemiyorum haklı göremiyorum.ne var ki içleri sevgi ile dolu olsa sevgi saçsalar heryere çok mu zor?

Cocuklari basina atmam.
canm bende unutuyorum ama benim annemde duyarsız gibi .üzülmem onun asla üzmez kolay kolay..haklı oldugunu düsünüyorsa bencillik var ..
mesela teyzemle bir sorun yasamıs teyzem buna kin kusmus bir mesaj cekmiş.ben okuyunca uyuyamadım ama annem hiçç öenmsemedi .

sonra aklıma geldi küçükken ben ona duygularımı söylediğimde putr gibi durup öenmesemezdi.o sinir bagırma dayanamam ordan kaldı .karsıdakine anlatamıyorsun anlasılmaz hissediyorsun

ben olsam 2 yıl da bir geldiğim tatilin tadını çıkarırım.
genelde yurtdışında para biriktirir insanlar. maddi kaygınız yoktur sanırım.
çıkın bol bol gezin tozun yiyin için. hatta annenizi de alın çıkarın yorgunluktan çemkirmeye zamanı kalmasın.
eşinizi haklı çıkarmayın.

Back