Tabiki araştıracaksınız,kafanızda çok karışacak..Ama emin olun görüşme yaptıkça kafanızda bazı şeyler netleşecek .Ben çok doktor ile görüştüm.Birçok farklı protez boyutları,,yöntemler tavsiye edildi.Ne istediğimi bilerek gittim hep görüşmelere,doktorun beni anlamasını bekledim..Seni anladıgını,endişelerini fark edip cevaplar verende oldu veremeyen kendi kafasındaki şeyleri hastasına kabul ettirmeye kalkışan doktorlarda oldu..
Korkular,endişeler ameliyatta narkoz alana kadar bitmez..Ameliyattan önce odaya gelen hemşirenin elindeki sayfalar dolusu kagıtlara imza atarken -Ben ne yapıyorum,yaşayabilecegim komplikasyonlar ne kadar fazla imiş,ya yaşarsam..diye düşünüp gözümün içine bakıp,vazgeçmem için adeta sessizce yalvaran eşime bunu hissettirmemek ne kadar zordu..
Ama hep şöyle düşündüm..Bu durum beni çok mutsuz ediyordu ve kimsenin umurunda bile değildi.Herkes kendi hayatını yaşıyor ve keyfine bakıyordu.Yazın bikinimi kabinde giyinip utana sıkıla kabinden dışarı çıkmak...gece o saten gecelikleri giyinip altına dolgulu sütyenler takmak zorunda olmak..Eşimin gögüslerimi ellediginde bir anda şok etkisi yaşamış gibi irkilerek rahatsız olmak,geri çekilmek..Hiçbir zaman ışıkta hiçkimsenin karşısında çıplak duramamak..Acil gittigim hastanede kalp elektrosu için üzerimi apar topar çıkaran hemşireye bile o halde gögüslerimi açmayın lütfen,herkes çıksın bakmasın ,diye seslenmek... (insan kaynıyor o anda,kimi çıkartacaksın) ..Daha neler neler..Hani ölüm anında tüm hayatın bir flim şeridi gibi gözlerinin önünden geçerya o misal tüm yaşadıgın sıkıntıları hatırlıyorsun..
Tatil yaparken bile tatilin zevkini yaşayamazdım.Belki çok takık bir insandım ama ben mutsuzdum...
Önce Allaha sonra doktoruma güvendim ve ameliyata girdim.Yaşayacagım ne varsa,ne olacaksa ben üstesinden gelirim yine dedim ve nitekmde öyle oldu.
Şimdi mutluyum evet ama hiçmi sıkıntı çekmedim sanıyorsun..Konumu okursan ameliyattan bir hafta sonra acil tekrar ameliyata alındıgımı da okursun.Vücudum proteze aşırı tepki verdi ve sağ gögsümdeki protezin etrafında vücut kendini korumak için bir zar ördü.Bu zarın içindede su birikti.Yanık durumunda nasıl o kısım su topraya o misal..Tabi tekrar sağ gögsümden acil ameliyata alındım..Sonra yeterli meme dokum olmadıgı için sağ gögüs üst kısımda protezi hissettim,yağ enjekte ett,rd,m orayı kamufle ettirmek için..Meme ucu asimetrim vardı,gögüsleirm büyüyünce daha çok belli oldu.O sorundan dolayıda ameliyat oldum..Sen sanıyormusun buradaki herkesin,ameliyat olan herkesin hayatı güllük gülistanlık..Tekrar tekrar ameliyat olanlar,sorunları düzeltenler,belki doktor hatası belki değil ama sorun yaşayan o kadar insan varki..Kimi paylaşıyor kimi gizli saklı çözüm arıyor..
Çok iyi düşün..kenin için en doğru kararı sadece sen vereceksin... Bir başkasının süreci ile kendinide asla kıyaslama..Ne iyi nede kötü.Bu senin vücudun,senin kararların..Sen senin için en doğru kararı vereceksin.
Doktor degilim ama her bölgenin deri kalınlığı ve kalitesi farklı.Yani göğüs ucunda kötü iz kalırsa koltuk altında da aynı kötülükte bir iz kalacağını sanmıyorum ya da tersi.Başkasında olan size olacak diye bişey yok.Başkası çok memnun kalır drdan ama sizin için kabus olabilir ya da tersi.Allah herkesin yardımcısı olsun.Hepinize esenlikler dilerim.
mantıklı bir soru olmus gercekden .... bunu bende bilmiorum gercekden... evet haklısın riskleri cok iyi bilmek lazım yani illahi herkezin beklentileri farklı ....
Hayır,fotoğraf görebilmen için yeterli yorumun var.25 yorumdan sonra fotoğrafları görebiliyorsun..
teşekkür ederim. ben internette koltuk altını hep izsiz ameliyat diye okuyorum. Hatta koltuk altı derisi daha ince olduğu için daha çabuk iyileşir yazıyor. Sırf böle düşündüğüm için taa istanbuldan bir doktor buldum. malum bu ameliyatı herkes yapamıyor. çünkü kamerayla falan giriyorlar, sırf bu yüzden bile ameliyat daha uzun sürüyor. Belki de bu yüzden doktorlar uğraşmak istemiyor. Bunu doktorumla görüşene kadarda netleştiremiycem maalesef.
Sanirim senin cevabin bende.koltukalti kesisi ile oldum.coooooookkkkkk memnunum.yedi aylik izleei eklersem daha iyi anlarsiniz.benim cildim yarayi cok iyi iyilestirmedigi icin bu yontemi sectik.birde hipertrofik skar olusma riski en dusuk yer.beni ekle bak fotolarima
Mrb pomelo öncelikle çok geçmiş olsun...İnan şu anda seni çok iyi anlıyorumbende 11 gün önce kas altı meme altı girişi ile büyütme ameliyatı oldum. Benim sorunum seninkinin tam tersi dikiş izlerimin meme altından 1 parmak kadar daha aşağıdan olması :..((( daha çok yeni olduğu için bazı arkadaşlar kasların kendini bırakacağını ve göğsün aşağı ineceğini yazmışlar :/ benimde şu anda tek tesellim o fakat benim gibi bu ameliyatı olanların 1 haftalık resimlerinde bile kesi izleri tam kıvrıma denk gelmiş şimdi benim merak ettiğim acaba seninki de ilk zaman alt kıvrımdamıydı sonradan göğsün aşağı inmesiyle mi izler yukarıda kaldı acaba? İnan bende senin kadar mutsuzum ( ne hayallerle ne acılarla bekledik bu günü ama sonucun mutsuz edici olması çok korkunç ben de aynaya baktığımda göğüs kıvrımının altında bariz gözüken bir izle yaşamaktan çok korkuyorum :..((( arkadaşlık gönderiyorum foto ekledim bakıp samimi düşüncelerini yazarsan memnun olurum :)
canım bende 5 ay önce ameliyat oldum ve benm de izlerim kabardı bununla ilgili konu açtım fotoğraf da ekledim konuya istersen bi bak benim izime beraber bi çözüm buluruz inşallah. link ekliyorum beceririm inş.
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=682740
Canım nasıl oldu izlerin? Geçtimi? contractubex diye bir krem var onu önermedimi doktor.Bende malesef Ebru Durmuş zedeyim. Benimde karın germe operasyonu oldu ve mahvoldu karnım. Sanki tekerlek yutmuş gibi şiş, birde sanki basamak oluştu gibi. Artık geçmesi için hiçbir ümidim kalmadı. Doktor çok önemli. Kesinlikle araştırmadan asla bıçak altına yatmamalı insankoltuk altından meme büyütme ameliyatı oldum,koltuk altımdaki izler çok belli,bu kadar iz kalcağını bilsem asla ameliyata girmezdim.göğüslerim küçük diye dolgulu sütyensiz evde bile dolaşamazken,şimdide izlerimden dolaayı skılı bir şey giyemeyceğim sanırım.bu izlerin yok olması içi en iyi yol hangisidir.yine bir plastik cerraha mı gitmeliyim. dermatoloji uzmanına mı?
Canım nasıl oldu izlerin? Geçtimi? contractubex diye bir krem var onu önermedimi doktor.Bende malesef Ebru Durmuş zedeyim. Benimde karın germe operasyonu oldu ve mahvoldu karnım. Sanki tekerlek yutmuş gibi şiş, birde sanki basamak oluştu gibi. Artık geçmesi için hiçbir ümidim kalmadı. Doktor çok önemli. Kesinlikle araştırmadan asla bıçak altına yatmamalı insan
Canım senin durumuna çok üzüldüm , peki revizyon yapılamıyor mu? Başka doktordan fikir aldın mı , onlar ne diyorlar ?
Ankaraya gittim sonrasında bir arkadaşımın tavsiyesiyle Haldun Kamburoğlu na. Bu tamamen başından olmaması gereken bir operasyonmuş sizin kiloda ki bir hastayı masaya yatırmak hata dedi. Revizyonla düzeltilemezmiş. En az bi 40 kg vermem gerekiyormuş önce. Ben zaten kilo veremediğim için en azından lipoyla vücudumu şekillendirip düzeltirler mantığıyla gitmiştim Ebru Durmuş a dedim. Siz bu konuyu bilmiyor olabilirsiniz bu çok normal ama onunkonuya hakim bir doktor olarak böyle bir riske ne sizi ne de kendini sokmaması lazımdı dedi.
Yine bir ümit Nejdet Şişman a gittim o da İzmirde. Ebru Durmuş un ismini vermeden muayene oldum. Onun da söylediği doktorunuz bu ameliyatı nasıl kabul etti, siz liposuction grubuna girecek bir hasta değilsiniz. Hele karın germe size hiç olmamalıydı dedi. Herşey için artık çok geçmiş.((
Merhaba arkadaşlar bende geçen yıl meme büyütme operasyonu olmak istedim. Doğumlardan önce göğüslerimin hacmi yeterli idi emzirme ve sonrasında yavaş yavaş hacimlerini kaybetmeye başladı ve sarktı, silikon taktırıp içleri doldurulmasını istedim . Bunun için bir kaç doktora gittim ve Benim göğüslerime benzeyen tipte hastalara silikon uygulamaları gördüm. Fakat hiç biri içime sinmedi, silikon dolgunluk sağlıyor fakat meme uçları yeteri kadar kalkmıyor bunun için ekstra ikinci bir müdahalenin şart olduğunu söylediler .bazı doktorlarda bikinili fotoğraf gösterdi meme uçlarının yeri belli olmuyordu. Uzun dönemde de memenin silikon üzerinden kayıp tekrar sarkması söz konusu oluyormuş. Son gittiğim doktor ise silikonsuz meme dikleştirme operasyonundan bahsetti. Çok az kişinin yaptığı bu ameliyatın özelliği gençliğinizde göğüs hacminiz yeterli ve dikliğindem memnun iseniz zamanı tersine çevirip göğüsü tekrar şekillendirip tıpkı silikon benzeri bir görünüm elde etmenin mümkün olabileceğini söyledi .bana yaptığı ameliyatları gösterdiğinde inanamadım. Tıpkı silikonlu gibi ama silikonsuz yapılmış bir ameliyat . Sonunda aradığım ameliyatı bulmuştum ve geçen yıl ameliyatımı oldum . Çok memnunum . Göğüslerim şimdi gençliğimdeki hacminde ve dikliğinde.Sütyen takmadan tişört giymek büyük mutluluk.
Ah birde benim yazdığım soruya cevap yazsaydı iyiydiNeden her tarafa kopyala yapıştır yapıyorsunuz?
Madecassol surseniz duzenli olarak. Cilt yenileyici ozelligi var cunku.Merhaba arkadaslar,
Ocak 2012'de Hasan Findik'a ameliyat oldum. Meme alti kesisi ile kas alti yerlestirilen 375 cc den memnunum, fakat beni iki senedir üzen YARA IZLERIM artik psikolojimi cok etkiliyor.Yara izlerim meme alti kenarinin 2 CM ÜSTÜNDE duruyor. Aynaya her baktigimda gögsümün ÜSTÜNDE kocaman iki cizgi görüyorum.
Iyilesir, izlerin rengi acilir, ve yara meme altina denk gelir gibi bos ümitlerle 2 sene gecirdim.
Hicbir iyilesme yok. Ve yaralar hala tam mememin üstünde duruyor.
Cok üzgünüm ve böyle bir deneyimi yasadigim icin cok pismanim.
Sevgiler,
pomelo
O şişlik ödemden dolayı mı? Neden basamak oluştu ki?Canım nasıl oldu izlerin? Geçtimi? contractubex diye bir krem var onu önermedimi doktor.Bende malesef Ebru Durmuş zedeyim. Benimde karın germe operasyonu oldu ve mahvoldu karnım. Sanki tekerlek yutmuş gibi şiş, birde sanki basamak oluştu gibi. Artık geçmesi için hiçbir ümidim kalmadı. Doktor çok önemli. Kesinlikle araştırmadan asla bıçak altına yatmamalı insan
Saçma sapan ameliyat olup, insanları yanlış yönlendiren bir çok kimse var. Tüm amacım insanları doğru bilgilendirmek. Benim olduğum ameliyatı m tekniğini. Doğru düzgün kimse bilmiyor. Herkes bilgilensin faydalansın. Siz de haklısınız yanlış konu başlığına yazmışım.Neden her tarafa kopyala yapıştır yapıyorsunuz?
Saçma sapan ameliyat olup, insanları yanlış yönlendiren bir çok kimse var. Tüm amacım insanları doğru bilgilendirmek. Benim olduğum ameliyatı m tekniğini. Doğru düzgün kimse bilmiyor. Herkes bilgilensin faydalansın. Siz de haklısınız yanlış konu başlığına yazmışım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?