Tabiki araştıracaksınız,kafanızda çok karışacak..Ama emin olun görüşme yaptıkça kafanızda bazı şeyler netleşecek .Ben çok doktor ile görüştüm.Birçok farklı protez boyutları,,yöntemler tavsiye edildi.Ne istediğimi bilerek gittim hep görüşmelere,doktorun beni anlamasını bekledim..Seni anladıgını,endişelerini fark edip cevaplar verende oldu veremeyen kendi kafasındaki şeyleri hastasına kabul ettirmeye kalkışan doktorlarda oldu..
Korkular,endişeler ameliyatta narkoz alana kadar bitmez..Ameliyattan önce odaya gelen hemşirenin elindeki sayfalar dolusu kagıtlara imza atarken -Ben ne yapıyorum,yaşayabilecegim komplikasyonlar ne kadar fazla imiş,ya yaşarsam..diye düşünüp gözümün içine bakıp,vazgeçmem için adeta sessizce yalvaran eşime bunu hissettirmemek ne kadar zordu..
Ama hep şöyle düşündüm..Bu durum beni çok mutsuz ediyordu ve kimsenin umurunda bile değildi.Herkes kendi hayatını yaşıyor ve keyfine bakıyordu.Yazın bikinimi kabinde giyinip utana sıkıla kabinden dışarı çıkmak...gece o saten gecelikleri giyinip altına dolgulu sütyenler takmak zorunda olmak..Eşimin gögüslerimi ellediginde bir anda şok etkisi yaşamış gibi irkilerek rahatsız olmak,geri çekilmek..Hiçbir zaman ışıkta hiçkimsenin karşısında çıplak duramamak..Acil gittigim hastanede kalp elektrosu için üzerimi apar topar çıkaran hemşireye bile o halde gögüslerimi açmayın lütfen,herkes çıksın bakmasın ,diye seslenmek... (insan kaynıyor o anda,kimi çıkartacaksın) ..Daha neler neler..Hani ölüm anında tüm hayatın bir flim şeridi gibi gözlerinin önünden geçerya o misal tüm yaşadıgın sıkıntıları hatırlıyorsun..
Tatil yaparken bile tatilin zevkini yaşayamazdım.Belki çok takık bir insandım ama ben mutsuzdum...
Önce Allaha sonra doktoruma güvendim ve ameliyata girdim.Yaşayacagım ne varsa,ne olacaksa ben üstesinden gelirim yine dedim ve nitekmde öyle oldu.
Şimdi mutluyum evet ama hiçmi sıkıntı çekmedim sanıyorsun..Konumu okursan ameliyattan bir hafta sonra acil tekrar ameliyata alındıgımı da okursun.Vücudum proteze aşırı tepki verdi ve sağ gögsümdeki protezin etrafında vücut kendini korumak için bir zar ördü.Bu zarın içindede su birikti.Yanık durumunda nasıl o kısım su topraya o misal..Tabi tekrar sağ gögsümden acil ameliyata alındım..Sonra yeterli meme dokum olmadıgı için sağ gögüs üst kısımda protezi hissettim,yağ enjekte ett,rd,m orayı kamufle ettirmek için..Meme ucu asimetrim vardı,gögüsleirm büyüyünce daha çok belli oldu.O sorundan dolayıda ameliyat oldum..Sen sanıyormusun buradaki herkesin,ameliyat olan herkesin hayatı güllük gülistanlık..Tekrar tekrar ameliyat olanlar,sorunları düzeltenler,belki doktor hatası belki değil ama sorun yaşayan o kadar insan varki..Kimi paylaşıyor kimi gizli saklı çözüm arıyor..
Çok iyi düşün..kenin için en doğru kararı sadece sen vereceksin... Bir başkasının süreci ile kendinide asla kıyaslama..Ne iyi nede kötü.Bu senin vücudun,senin kararların..Sen senin için en doğru kararı vereceksin.
aynı kararsızlığı bende tam yaşıyordum ki ... bu yazınız tekrar cesaretimi topladı :)) burdaki bayanlara terapist oldunuz vallahi helal olsun ... umarım bundan sonra yaşamazsınız bi sorun umarım bende hayırlısıyla yaza çıkmadan ameliyatımı olup güzel gelişmelerle burdan seslenirim sizlere... bana göre pozitif düşünmek ve oluşabilcek sorunlara hazırlıklı olup onların doğabileceği ihtimalini az vermek insana en büyük destek olacaktır.. isteyip istememediğimizi bilmelk önemli . pozitif düşünüp herşeyin iyi olcagını ümit etmek dileğiyle herkese sağlıklı günler diliyorum