2 sene önce ameliyat oldum ve izlerim cok kötü

Pomelo

Guru
Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaslar,

Ocak 2012'de Hasan Findik'a ameliyat oldum. Meme alti kesisi ile kas alti yerlestirilen 375 cc den memnunum, fakat beni iki senedir üzen YARA IZLERIM artik psikolojimi cok etkiliyor.Yara izlerim meme alti kenarinin 2 CM ÜSTÜNDE duruyor. Aynaya her baktigimda gögsümün ÜSTÜNDE kocaman iki cizgi görüyorum.

Iyilesir, izlerin rengi acilir, ve yara meme altina denk gelir gibi bos ümitlerle 2 sene gecirdim.

Hicbir iyilesme yok. Ve yaralar hala tam mememin üstünde duruyor.

Cok üzgünüm ve böyle bir deneyimi yasadigim icin cok pismanim.

Sevgiler,
pomelo

Canim gecmis olsun.ilk once birsey sormak istiyorum gecmis yazilarina baktim.izlerinde kabarma oldugunu yazmissin.hala oyle mi.ona gore yorum yapicam.

Sağ göğsümde ki iz kabarık ve çok koyu. Sol göğsümde ki biraz kabarık ve rengi daha açık.

Izlerin görüntüsünden ziyade, benim için daha mühim olan: Izlerin tam göğsün üzerinde durması!

Yeni resimler ekleyeceğim, merak edenler arkadaşlık teklifi gönderip görebilir. O zaman ne demek istediğimi anlayacaksınız.

canım 2 yıla kadar bu izlerın kabarıklıgı gecmedıyse bu hipertrofik skardır kesin.bunu vucudun kendısı neden olur.dısardan yapılacak hicbir onlem bunu engelleyemez.sadece bu izi gizlemek gerekır.bunu da doktorun belliki yapamamıs keske memealtında kalsaydı senı rahatsız etmezdı.bu saatten sonra gogusler asagı ınıp bu izlerı kapatırmı bılemem ama bunun olabılmesı ıcın tekrar amelıyat olup cebin yerının degıstırılmesı gerekır.eger ki tekrar amelyat olmayı goze alıyorsan ( ben alamazdım cunku ustunden ıkı yıl gecmıs ) dusunme ol.aynaya her baktıgında bu izlerı gormek cok kotu bir duygu.ama eger ben tekrar ameliyat olmayı asla dusunmuyorum dersen bu izlerın gorunusunu en aza ındırecek yollar ara...ama krem jel vs gibi degil...daha ciddi tedaviler.mesela franksiyonel lazer gibi.bu hipertrofik skar ıcın kullanılan en etkın yollardan biri.birde kortızonlu igneler var ama ben bunu pek onermem.bu lazerle bir kac seansda izlerın gorunumunu azaltırsın.benım de ız takıntım var.vucudum iz ıyılestırme konusunda cok zayıf.1 yılım dolduktan sonra bende izlerı sildirmek için lazer yaptıracagım.umarım gerek kalmazda yaptırırmam..lutfen moralını gene de bozma.sole dusun memelerınde hiçbir sorun yok.birde onlarda sorun olsaydı dımı .umarım bir cozum bulursun.sevgiler

Hoşgeldin tekrar foruma canım.. Sıkıntılarla gelmene üzüldüm açıkcası.. Kesi yerindeki sorunu az çok biliyorum,ama zaman içerisinde ne yaptın bilmiyordum tabi..
Arkadaşım ikiaradabiderede durumu çok güzel açıklamış zaten. Kesi izin hipertrofik skar olduğunu düşünüyorum bende. Bunu maalesef bazı vücutlar yapıyor. Fakat Bununda bir
çaresi olduğunu okumuştum biryerlerde.. En son cildiyeye gitmiştin sanırım ve iyileşmezse iki sene sonra bir müdahale edileceği söylenmişti sanırım.. Bunu araştırdınmı?
Memr altı kesisi tam meme altı çizgisinden yapılmaz,yapılırsa örnek veriyorum ipli bikini giyindiğin zaman kollarını kaldırısan yada kıyafet az yukarı toplanırsa iz ortaya çıkar.Sen görmezsin belki ama karşındaki hemen görür,dikkat çeker. Senin izlerin belirgin olduğu için rahatsız ediyor tabi .. Lazer ile sildirebilirsin,bir araştır bakalım çözüme ne diyecekler..

Merhaba canim, bu samimi sözlerin icin cok tesekkür ediyorum.
hipertrofik skar olmasi benim icin 2. planda.

Benim üzüldügüm olay, izlerin YERI. Aynen senin dedigin gibi Izler memealtinda kalsaydi gögüs birkac seneye iner bir sekilde kapatirdi. Ama durum söyle ki, O izler 2 cm yukarida duruyor.
Bu su anlama geliyor;
O izlerin görünmemesi icin gögüslerin cok cok inmesi yani kendini bayagi salmasi gerekiyor. Gögüslerimin su anki kivamina bakilirsa bu yillar sürebilir. Hatta cocuk emzirmem gerekebilir.

Bunu düsündükce ne kadar üzüldügümü tahmin bile edemezsiniz ..
Spora ve sauna'ya gittigim zaman devamli saklaniyorum. Tam gögsümün üzerinde duran izler sebebiyle.

canım seni anlayabiliyorum...bir doktoruna danışsan..yenileyebilir dikişini

Merhaba canim,

ilk olarak sunu belirtmeliyim. Benim vücudum hipertrofik skar'a egilimli olabilir, fakat kesi yeri doktorumun elinde.
O kesi yerini gögüs altina yapicagindan bahsetti. EGER bana o gün 2 cm yukari kesecegini söyleseydi ben o ameliyata katiyyen girmezdim.

ben ve burada gittigim 4 farkli doktor kesi yerinin yanlis oldugu fikrinde. 2 yildir arastiriyorum ve bu sorunla karsilasan kisiler tekrar ameliyata girmek zorunda kaliyor. Ve saniyorum ki kesi yeri bu kadar yüksekte olan tek bir arkadasimiz yoktor bu forum'da.

estetik cerrahi de böyle bir kesi yeri yok.

Üzgünüm fakat bu bir doktor hatasi. Bikini kayarsa bana göre bahane. Benim sevgilim her soyundugumda Gögsümün ortasinda duran o koskocaman yaralari görmüs, banane bikini kayarsa'dan ?

Seninle ilgili degil bu öfkem, ve beni lütfen yanlis anlama. Ama su anda gercekten aglamak istiyorum...

Sende beni yanlış anlama.. Ben yaptığın yorum üzerinden kendi fikirlerimi belirttim sadece.. Doktorumuz aynıda olsa bir sorun varsa yardımcı olmak isterim.. Kendi fikirlerimi,bilgilerimi belirterek! Doktoru korumak gibi bir amacım yok asla! Ben ne düşündüysem,bu zamana kadar ne duyup öğrendiysem onu yazdım sadece.. Geçmiş olsun,üzüldüm mutsuz ve öfkeli olmana.. Bu başka bir doktor sonucu olsada üzülürüm..

arzu'cum yeni fotograflar ekleyecegim. bir bakip, bana tavsiye verebilirmisin. Kafam cok karisik.
Hasan bey almanya'ya gelicek mi ? haberin var mi yani?

hipertrofik skarsa zaman geçtikçe solar ve kabarıklığı iner. daha da kabarıp koyulaşıp yara sınırı dışına taşıyorsa keloid olabilir ve tekrar olur da ameliyat olursanız çok daha büyük oluşabilir. ben çok çektim bu keloid belasından. kesin çözümü ameliyat olup radyoterapi yaptırmak tabi bunun riski de kanser göze almaya tabi ki değmez. bence kortizon lazer kriyoterapi slikon sheet vb. izi silikleştirmeye çalışın. doktora sinirlenmekte çok haklısınız. kıvrım yerine denk gelse sizin için bu kadar problem olmazdı. ama bence artık onun da yapabileceği pek bişey yok. çok istememe rağmen bu yüzden meme ameliyatı olamıyorum. çok geçmiş olsun. umarım benim bilmediğim başka bir çaresi vardır. başka doktorları gezmek ve tamamen ne olduğunu öğrenmekte fayda var

canım bende 5 ay önce ameliyat oldum ve benm de izlerim kabardı bununla ilgili konu açtım fotoğraf da ekledim konuya istersen bi bak benim izime beraber bi çözüm buluruz inşallah. link ekliyorum beceririm inş.
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=682740

ben bu durumu uzun bir süre arastirdim. benimkiler hipertrofik skar. bunu cildiyem de söyledi.Ameliyatla yaralari indirmek oldukca zor birseymis. Bu bircok doktorun yorumu. lazer terapi ve diger terapileri arastirip buna bir care bulmaya calisicam. fakat istanbula geldigimde hem kendi doktoruma gidicem, hemde baska doktorlarin fikrini alicam. ameliyat olmayi da gözden geciricem.

yorumun icin tesekkürler

Son düzenleme:

canım keşke doktorunu iyi seçseydin kontrol tarihleriniz olmadı mı? sonucta memnunıyetsızlıklerıne care bulunmalı.
ayrıca doktor bıcak izi bıraktıysa bu sizi endişelendirir, çok geçmiş olsun

hasan fındık isim yapmış bir doktor bence tekrar görüşün istediğiniz sonuça ulasamamısınız ben olsam dava acardım o derece

Selam.Çok üzüldüm.Bişey diyim mi belki drun hiç ama hiç suçu yok.Bilginin dışında şans diyebileceğimiz o kadar çok parametre var ki inan.Benim arkadaşım estetik amaçlı değil,kistten dolayı göğüs ameliyatı oldu en iyisene.Tüm aile dr bir de.Yarayı görmelisin.1 yıla yakın çok derin açık yarayla dolaştı.Kimse tam olarak sebebini söyleyemedi. Drlar da hata yapar evet ama bazı şeylerin de ne yazık ki cevabı yok.Ben de çok sıkıntı yaşadım ve bu amaliyatla alakalı ve çok da pişman oldum.Ama bu ameliyat gerçekten çok komplikasyonu olan bir ameliyat.Sorun yaşayan o kadar çok insanla karşılaştım ki.Senin psikolojini kullanabilecek dr çıkabilir karşına .Sakın kendini emin olmadan emanet etme.Önerim kendi druna git ve ne kadar mutsuz olduğunu anlat.Ne yapılabilir de.İnan anlıyacaktır.

gecms olsn grcekten bnm de ck moralm bzldu smdı cnku bn de hsan byle gorusmyı dusunyrm bu hfta bnm de ck kucuk suan goguslerm yanı bnm de meme altı olrsa ve okdr ykrda olrsa naparm blmyrm yaaa :S ılk dfa olumsuz bsey okudum bu dktorla ılgılı sanrım :S

Arkadaşımızın yaşadıgı durum biraz farklı.Kesi izlerinde kabarma oluştu,yani sanırım Hipertrofik skar oluştu.. Başka bir doktora yada başka bir kesi ile ameliyat olsaydı dahi bu durum yine oluşacaktı.Bir tür talihsizlik diyelim.. meme altı kesisi ile ameliyat olan milyonlarca bayan var.Hasan beye meme altı kesisi le ameliyat olan birçok üyemiz var.Hiçbirinde böyle bir durum olmadı..
Meme altı kesisi meme altı çizgisinin tam üzerinden olmaz.Olursa eğer ipli bikini,alt kısmı ince olan sütyenlerden dıştan bakıldıgında belli olur.Ayrıca ameliyattan sonraki gibi çizgi aynı hizada kalmaz.Zamanla gögüs aşşagıya doğru iner ve haliyle kesi de aşşagıya iner..Sütyenin altında kesinizin görünmesini istermisiniz? Yoksa sütyen içinde kalacak,dışatan bakıldıgında belli olmayacak bir kesininmi olmasını istersiniz?ipli bikini giyindiğiniz zaman kollarınızı yukarıya kaldırdıgınızda meme altı katlantı yerinizdeki kesi yerinin görünmesini istermisiniz..Güneşlendiginizde kollarınızı arkaya attıgınızda,yada plajda top oynarken kollarınızı havaya kaldırdıgınızda kesi yerinin ortaya çıkmasını istermisiniz?
Arkadaşımızda kesi yerlerinde kabarma oldugu için izler kendini fazlasıyla belli ediyor sanırım.Bu durumdanda tabiki rahatsız oluyor.. Umarım çözümlenebilecek bir durumdur ne diyelim.. Bundan doktor hatası oldugunu düşünmüyorum ben açıkcası.He belki biraz daha aşşagıda olsaydı,aynaya baktıgında görünmeseydi,gögüs alt kısmı bu dikiş yerini saklasaydı biraz daha rahat olacaktı ama bunun yaşanacagını,sonradan yaşanacak bu durum bilinseydi ne hasta nede doktor kabul edip yapardı..
Komplikasyonları olan bir ameliyattan bahsediyoruz burada.Maalesef yaşayabilecegimiz birçok komplikasyon var.İnanın bu sorundan çok daha önemli ve korkunç komplikasyonlar var.. iyice araştırma yapın,ufak detaylara değil daha büyük detayları inceleyin birde..Madalyonun iki yüzü vardır,tek yüzüne odaklanmayın..

arzu'cum yeni fotograflar ekleyecegim. bir bakip, bana tavsiye verebilirmisin. Kafam cok karisik.
Hasan bey almanya'ya gelicek mi ? haberin var mi yani?
Bakarım tabiki..Kafnın çok karışık oldugunu anlayabiliyorum..Önceki fotoğraflarındaki gibiyse izlerin çokta kafaya takacak bir durum oldugunu düşünmüyorum açıkcası ama :44:Tabiki snein kendi düşüncen çok daha fazla önemli...
Hiçbir bilgim yok o konuda..Gül hanımı arayıp sorabilirsin,yada mail yolu ile sorabilirsin net bilgi için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…