Herkese merhaba, 7 Aralık cumartesi günü Dr. Altan Yücetaş'a meme büyütme ameliyatı oldum. Bu benim 2. meme büyütme ameliyatım. İlk ameliyatımı 3 yıl önce bir başka doktor yapmıştı ve maalesef birkaç ay önce göğüslerimde ileri derecede kapsül oluşmuştu. Her ne kadar kapsülün vücut yapısına bağlı olarak geliştiği söylense de, görüştüğüm birkaç farklı doktor bende yanlış bir tekniğin uygulandığını, vücut yapıma oranla çok büyük protez kullanıldığını ve bunun da kapsül oluşumuna yol açtığını söyledi. Boyum 1.59 ve 3 yıl önceki ameliyat öncesi kilom 49'du (şu an 53 kiloyum) Hiç göğüs dokum yoktu, erkek çocukları gibi dümdüz bir gövdem vardı. Ameliyat olmaya karar verdiğimde ben de sizler gibi en iyi doktoru bulabilmek için bu sayfalarda günlerce yorumları okudum. Sonunda tek bir doktorda karar kıldım ve tek başıma yaşadığım için ameliyat sonrası süreci bir an önce sıkıntısız, yardımsız bir şekilde atlatmam gerektiğinden kas zarı altı tekniğinin bana uygun olduğunu düşündüm. Ameliyat başarılı geçti ancak sonrasındaki süreç tahmin ettiğim kadar rahat olmadı. ilk 2 hafta birinden destek almadan yatıp kalkamıyordum, sonrasındaki 1-2 ay ağrılarım yüzünden oturur pozisyonda yatmak zorunda kaldım, işe gidip gelirken yolda en ufak sarsıntıda göğüs bölgem çok ağrıyordu. Doktorum kas zarı altına 320 cc'lik damla protez koymuştu. Ödem geçtikten sonra ilk zamanlar görsel olarak çok güzeldi. Hiç göğsüm yokken bir anda çok güzel dolgun göğüslere kavuşmuştum. Gören herkes çok beğeniyordu, herhangi bir duyu kaybım da olmadı ancak çok sertti, masaj yapmama rağmen hiçbir zaman yumuşamadı. 2 yıl geçtikten sonra 3. yılımda daha da sertleşmeye başlamıştı, kelimenin tam anlamıyla taş gibi olmuştu. Ağrım olmadı ama göğsümde sürekli bir gerginlik hissi vardı ve daha çok sırt ağrısı hissediyordum ve bunun da kullandığım sutyenlerden kaynaklandığını düşünüyordum. Silikonun kenarları hem ele gelmeye başlamıştı hem de gözle görünebilir haldeydi. Görenler sanki patlamaya hazır bir bomba gibi göründüğünü söylüyorlardı.
İyi referansları olan birçok doktorla görüşmeler yaptım, hepsi de vücudumun bu protezleri kabul etmediğini, ileri derecede kapsül geliştiğini ve bir an önce çıkarılarak bu sefer kas altına yeni protez konulması gerektiğini söyledi. Ben de içlerinde bana en çok güven veren ve enerjisinden hoşlandığım Altan Yücetaş'ı seçtim. İyi ki de onu seçmişim, çünkü inanılmaz güzel bir ameliyat süreci yaşadım. Altan Bey genç bir doktor olmasına rağmen çok bilgili, deneyim sahibi, çok detaylı düşünen, titiz, hastalarıyla güzel iletişim kuran, ilgili ve çok güleryüzlü bir doktor. Çok yoğun bir tempoda çalışıyor olmasına rağmen her görüşmemizde bana, uzun uzun yaşadığım tıbbi sorunu, olabilecek en güzel sonucu nasıl alabileceğimizi detaylarıyla anlattı, endişelerimi giderdi. Aslında anladığım kadarıyla revizyon ameliyatları, hele ki bende olduğu gibi sorunlu durumlarda birçok doktorun yapmaktan kaçındığı, çok zor ameliyatlar. Altan Bey'e denk geldiğim için çok şanslıyım, çok zor bir ameliyatı olabilecek en güzel şekilde başardı. Kas altına 255 cc yuvarlak protez yerleştirdi. Daha önceki ameliyat sonrası sürecim kas zarı altı olmasına rağmen çok ağrılı sızılı geçmişti. Bu sefer kaslarım kesileceği için çok daha fazla ağrı çekeceğimi düşünüyordum ancak tam tersine bu sefer hiç ağrım sızım olmadı. Sadece ilk 3 gün yatıp kalkarken ve yemek yerken bir arkadaşımdan destek aldım, sonrasında tek başıma her işimi halledebilir haldeydim. Herşeyin bu kadar rahat olmasına çok şaşırdım ve çok sevindim :)
Hepimiz daha güzel bir görünüme sahip olabilmek için zamanımızı, paramızı, enerjimizi harcıyoruz. Bazen benim hikayemde olduğu gibi sevimsiz sorunlarla karşılaşabiliriz ama neyse ki Altan Yücetaş gibi işini gerçekten iyi yapan ve doğru kararlar veren doktorlar da var. Farklı bir hikayem olduğu için sizlerle paylaşmak istedim. İleri derecede kapsül gelişimi çok nadir bir olay. Umarım hiçbiriniz böyle bir sorunla karşılaşmazsınız. Sorularınız olursa seve seve cevaplamaya çalışırım. Görüşmek üzere.. :)