Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum..Bende 2011 senesinin Şubat ayında ameliyatımı oldum.Yani üçüncü seneme doğru gidiyorum.Ameliyattan sonra ufak tefek sorunlar yaşadım ama çözümlenmeyecek sorunlar değildi çok şükür.Tabiki sonuçta komplikasyonları olan bir ameliyat bu.Vücuda yabancı bie madde koyuluyor ve vücut bazen o yabancı maddeye karşı aşırı bir tepki veriyor,kabul etmiyor ve savunmaya geçiyor.Bu savunma hareketi ilede bazı sorunlar çıkabiliyor.Belki ikinci bir ameliyata gidebilecek sorunlar olabiliyor.Ben her yorumumda yaşanabilecek komplikasyonlardan bahsetmeye gayret gösteriyorum forumda.Yaşadığım sıkıntıları ve nasıl üstesinden geldiğimi açık ve net yazmaya gayret ediyorum.Verdiğim bilgiler sayesinde ameliyat omak isteynler veya ameliyat olupta aynı sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı oluyorum.Sizde bazı sıkıntılar yaşamışsınız,burada yaşadığınız sıkıntıyı ve çözüm sürecini,aldığınız bilgileri bizimle paylaştığınız için öncelikle teşekkür etmek istiyorum size..
Kapsül sorunu maalesef hepimizin korktuğu bir sorun.Fakat tabiki çözümsüz bir sorun değil.Bence bu ameliyatta en büyük sorun enfeksiyon kapmakki böyle bir durumda protez koyulmuş gögüs tekrar ameliyat ediliyor ve protezin çıkartılmasından başka bir çözümü yok..O kadar acı,masraf ve büyük diri görünüme gelmiş bir gögsün mutluluğunu yaşamadan protezin çıkartılması ve gögüslerin eskisinden daha deforme hale gelmiş olması..Allahım herkesi böyle bir komplikasyondan korusun..
Ameliyat olmayı düşünüp araştırma yaptığım dönemlerde KAS ZARI ALTI yönteminden çok bahsediliyordu.Hatta öyle bir hale gelmiştiki anlatılanlar bu yöntemin mucizevi bir yöntem olduğunu,ağrısız,sızısız,süpper doğal bir görünümde gögüslere kavuşabilecegimiz (yani hayal ettiğimiz hokus pokus bir yöntem gibi)bir ameliyat şekline dönüşmüştü.Ben her zaman iyi bir yöntemin olmadığını yani kişiye uygun olan yöntemin en iyi ve sorunsuz bir sonuca ulaştırdıgını savunmuştum.Nitekimde kendim için en uygun olan yöntemi bulabilmek için Istanbul kazan ben kepçe misali ulaşabildiğim,ismini duydugum tüm doktorlarla görüşmeye gitmiştim.Her yöntemi uygulayan doktorların benim için önerdikleri yöntem ve protez tipine önem vermiş,not almıştım.Emzirmiş,gevşemiş fakat alt kısımda dokum olan bir gögüs yapım vardı.Bu yüzden kas altı yöntemi bana uygun değildi.Bunun sonucunda banada kas zarı altı yöntemi uygun görüldü ve ameliyat oldum.Nitekim gönül isterdiki kas altı yöntemine uygun olsaydım,protezlerimi belki ömür boyu,en güvenli,kapsül riski en düşük yönteme uygun olsaydım diye düşünmüyor değilim hani.Ama sonuçtan memnunum şimdilik,bir sorunum yok.İlerisinde ne olur bilinmez tabi ama dikleştirmeye gidecek bir durumum olursa zaten yeni ptrotezlerim mecburen kasın arkasına koyulacak
Forumda kas altı yönbtemi çok ağrılı,sancılı,süreci çok zor olarak anlatılıyor biliniyor.Fakat sizde ikinci ameliyatınızda bu yöntemle ameliyat olmuş ve sürecinizi gayet normal olabiliecek sıkıntılarda yaşamışsınız.Bence sadece yöntemin değiştirilmesi ameliyatınızı kolay hale getirmemiş.Sonuçta kapsülünüz temizlenmiş(kapsül temizlenmesi o sertleşmiş dokunun kesilip çıkartılması ve atrafındaki meme dokunuzdanda alınması) ve kasınız ayrılıp arasına protez koyulmuş..Yani çok kolay olabilecek bir ameliyat değil ama Maşallah kolay atlatmışsınız.Ağrı düzeyi aslında kişinin ağrı eşiginede bağlı bir durum.Nasılki bazı bayanlar çok bağırıp çağırmadan doğum yapar,kimiside hastaneyi ayağa kaldıracak derecede bagırıp çağırır,kendini yırtar..Aynı şey..
Ama maalesef bazı bilinçsizce yapılan yorumlara istinaden ameliyat olan kişiler ameliyatım şöyle kolay geçti böyle oldu,iyiki kas altı olmamış,bak sende olma,bu .. yöönetmel ameliyat ol gibi teşvik edici sözlerle ameliyat olacak kişinin aklını karıştırıyor.Kas altı yöntemi öyle bir hale gelmişki hastaya doktoru -Senin için uygun olan yöntem KAS ALTI.. diyince hasta başka bir doktora gidiyor ve aklındaki,o,ağrısız sızısız yöntemi tavsiye edecek doktoru bulana kadar araştırıp dolanıyor.Ağrılar gelip geçici,alınan sonuç ömür boyu kalıcı olan şeydir,ağrılara odaklanmayın,başkasına uygun olan yöntem,protez büyüklügü size uygun olmayabilir,ona güzel kusursuz olan sonucu siz almayabilirsnizi diyorum ben hep ama işte insanoğlu fazla ilerisine bakmıyor.Sorun yaşayıncada pişmanlık pişmanlık...
Sizin bu yaşadığınız sürece bakarak yine bu düşüncelerimi yinelemek istedim,kusura bakmayın belki konunuzu meşgul ettim ama inanın bunlar bizler için çok önemli mevzular.. Umarım bu yazımla,sizin bu yaşadığınız duruma bakarak bazı kalıplaşmış düşünceler değişir..İYİ YÖNTEM YOKTUR,KİŞİYE UYGUN OLAN YÖNTEM VARDIR arkadaşlar..Lütfen bazı şeyleri doktora bırakın,korkulara bağlı kalıpta pişman olacagınız sonuçları kendi ellerinizle yaratmayın..
Sizede sağlıklı,sorunuz bir süreç diliyorum.Yeni yönteminizle,protez şekliniz ve büyüklügü ile mutlu bir yaşam diliyorum..Allaha emanet olun,sürecinizi bizimle paylaşmaya devam edin lütfen