• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 küçük bebekle yaşam düzeni

Ahmir09

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2007
269
2
116
arkadaşlar konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama tecrübeli annelerden yardım istiyorum.
benim şuan 15 aylık bir oğlum ve 4 ay sonra doğacak bir kızım var inşallah.sormak istediğim benim gibi küçük iki bebeği olanların neler yaptığı,nasıl başa çıktığı,bakımı,hangisini nerde yatırdığı,nasıl düzen kurduğu.zaten sorularımda da anlaşılacağı üzere vakit yaklaştıkça kafam daha da karıştı.nasıl yapıcam nasıl ikisine yeticem.haydi tecrübeli anneler yardımlarınızı bekliyorum.kafamçokkarıştı:uhm:

canım konu çok güzel bende senin gibiyim 16 aylık kızım var ve 4 ay sonra doğum yapıcam ayrıca çaylışıyorum süpriz ama sevindirici oldu benim için umarım cevaplar gelir peşi sıra

canım konu çok güzel bende senin gibiyim 16 aylık kızım var ve 4 ay sonra doğum yapıcam ayrıca çaylışıyorum süpriz ama sevindirici oldu benim için umarım cevaplar gelir peşi sıra

bizim durumumuzda olan kimse yok galiba.cevap gelmedi hiçsenağlama
bende çalışıyorum ve anca oğluma yetişiyorum.doğumdan sonra ne olacak bilmiyorum.birde erken doğum riskim var ilaca başlıycam.tam yandım yani.
benimde süprizdi.:CüvCüv:

bizim durumumuzda olan kimse yok galiba.cevap gelmedi hiçsenağlama
bende çalışıyorum ve anca oğluma yetişiyorum.doğumdan sonra ne olacak bilmiyorum.birde erken doğum riskim var ilaca başlıycam.tam yandım yani.
benimde süprizdi.:CüvCüv:

artık allah yardımcımız olsun ama birileri vardır mutlaka benimde kfam çok karışık.sağlıklıca kucağımıza almayı nasip etsin rabbim inş.

21 aylık bir oğlum var 4 aylık hamileyim. Galiba bu da erkek :)))
Çevremde herkes çok zor olacak senin için diyor. Ama ben hiç olumsuz düşünmüyorum.
Çünkü ilkinde çektiğim acemiliği bunda yaşamayacağım, ilkinde uykusuzluğa alışmak çok zor olmuştu ama uykusuzluğa zaten alışık olduğum için bunda çok zorlanmayacağım. Oğlumda gerçekten çok sıkıntım olmuştu. Kolik bir çocuktu ve ben gerçekten başa çıkmak için kendimi paralamıştım. Şimdi tecrübe konuşacak....
Biraz da böyle düşünelim. Ne dersiniz ;)
Çok çooook zor olacak ama tecrübeli anneler olarak başka konularda fazla problem yaşamayacağız.
Herkese sağlıklı doğumlar

21 aylık bir oğlum var 4 aylık hamileyim. Galiba bu da erkek :)))
Çevremde herkes çok zor olacak senin için diyor. Ama ben hiç olumsuz düşünmüyorum.
Çünkü ilkinde çektiğim acemiliği bunda yaşamayacağım, ilkinde uykusuzluğa alışmak çok zor olmuştu ama uykusuzluğa zaten alışık olduğum için bunda çok zorlanmayacağım. Oğlumda gerçekten çok sıkıntım olmuştu. Kolik bir çocuktu ve ben gerçekten başa çıkmak için kendimi paralamıştım. Şimdi tecrübe konuşacak....
Biraz da böyle düşünelim. Ne dersiniz ;)
Çok çooook zor olacak ama tecrübeli anneler olarak başka konularda fazla problem yaşamayacağız.
Herkese sağlıklı doğumlar

hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin ALLAH'ım.
dediğin doğru bakımı konusunda zorlanmayacağız.ama ikisiyle nasıl başedeceğiz minik oldukları için.mesela oğlum çok hareketli hep ilgi oyun istiyo başka şeyle ilgilenmemi istemiyo.şimdi küçüğüyle ilgilenirken o da tutturacak benle oyna diye.yada bensiz uyumaz.onu uyuturken küçüğü ağlayıp diğeri uyanacak.onu susturucam bu sefer onun sesine büyüğü kalkıcak.biri kız biri erkek olduğu için aynı odayı nasıl düzenliycem.falan vssss....

hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin ALLAH'ım.
dediğin doğru bakımı konusunda zorlanmayacağız.ama ikisiyle nasıl başedeceğiz minik oldukları için.mesela oğlum çok hareketli hep ilgi oyun istiyo başka şeyle ilgilenmemi istemiyo.şimdi küçüğüyle ilgilenirken o da tutturacak benle oyna diye.yada bensiz uyumaz.onu uyuturken küçüğü ağlayıp diğeri uyanacak.onu susturucam bu sefer onun sesine büyüğü kalkıcak.biri kız biri erkek olduğu için aynı odayı nasıl düzenliycem.falan vssss....

ikinizinde yazdıkları bana tercüman bi yerde tecrübe ve zaten alışık olduğumuz durumlar(uykusuzluk.sinir harbi...)için çok değişiklik olmayacak bi yerde ikisiyle verimli ilgi babalarada iş düşüyo tabii allahtan kızım babacı biraz akşamları rahat olabilirim belki.
bi diğer konumuz odalar nasıl olacak kızım hala bizimle ve beşikte bile yatıramıyoruz çünkü dengesiz yatıyor onu başka odaya beşeksiz nasıl yatıracaz offf ne çok soru var ya allah yardımcımız olsun gerçekten.ama bi süre sonra rahat edicez iki bebeği büyütmenin gururyla inşşşşş

ikinizinde yazdıkları bana tercüman bi yerde tecrübe ve zaten alışık olduğumuz durumlar(uykusuzluk.sinir harbi...)için çok değişiklik olmayacak bi yerde ikisiyle verimli ilgi babalarada iş düşüyo tabii allahtan kızım babacı biraz akşamları rahat olabilirim belki.
bi diğer konumuz odalar nasıl olacak kızım hala bizimle ve beşikte bile yatıramıyoruz çünkü dengesiz yatıyor onu başka odaya beşeksiz nasıl yatıracaz offf ne çok soru var ya allah yardımcımız olsun gerçekten.ama bi süre sonra rahat edicez iki bebeği büyütmenin gururyla inşşşşş

biz böyleysek ikiz anneleri ne yapsın dimi:)))))
oda olayını şöyle düşünüyorum.oğlumun her ne kadar yatmasada kendi odasında büyüyen beşik var.onu orda yatırırım .geceleri arada kalkar bakarım.küçüğünü de yine oğlumdan kalan minik beşiğe koyar yanıma alırım.bu şekilde yapabilirsem sorun yok.sorun onu kendi beşiğinde yatmaya alıştırmakta.önceden beşiğine koyar ağladıkça eğilir kafamı yastığına koyar yanında yatıyormuş gibi yapardım.ama şuan bu göbekle eğilmem mümkün değil.öyle oluncada yapışıp bırakmıyo beni yanına al diye.

biz böyleysek ikiz anneleri ne yapsın dimi:)))))
oda olayını şöyle düşünüyorum.oğlumun her ne kadar yatmasada kendi odasında büyüyen beşik var.onu orda yatırırım .geceleri arada kalkar bakarım.küçüğünü de yine oğlumdan kalan minik beşiğe koyar yanıma alırım.bu şekilde yapabilirsem sorun yok.sorun onu kendi beşiğinde yatmaya alıştırmakta.önceden beşiğine koyar ağladıkça eğilir kafamı yastığına koyar yanında yatıyormuş gibi yapardım.ama şuan bu göbekle eğilmem mümkün değil.öyle oluncada yapışıp bırakmıyo beni yanına al diye.

yeni doğan şanslı nereye koysak yatacak kuzum:))))) ama evet sorunumuz kızım canım ayrı nasıl yatıcak bilemiyorum bende sürekli yanında yatıyo gibiydik kalkınca ki yere bi yatak yapmıştık çok dönüp atıyo diye kış geldi yrde de yatamaz artık yeni yatak şart almışken genç odası yataklarından düşünüyorum ama bakalım

Benimde 1 yaşında kızım var, 4 ay sonrada oğlum olacak hayırlısıyla. Bu durum bizim içinde tamamen bir süpriz oldu. Benimde onlara nasıl bakacağım konusunda endişelerim var, bizim durmumuzda olanlardan gelecek cevapları merakla bekliyorum

Benimde 1 yaşında kızım var, 4 ay sonrada oğlum olacak hayırlısıyla. Bu durum bizim içinde tamamen bir süpriz oldu. Benimde onlara nasıl bakacağım konusunda endişelerim var, bizim durmumuzda olanlardan gelecek cevapları merakla bekliyorum

hayırlı olsun canım.4 kişiyiz galiba bu durumda olan:)))))))
tecrübeli bir anne gelsede bize yol gösterse keşke.

umarım yardım edicek birileri vardır
2 bebek ,ev işleri ve eş çok kolay olmayacaktır
ama dilerim ki 2.bebeğiniz sakin ve kolay büyüyen bir bebek olur
ilk zamanlar biraz zor olsada ileride 2 kardeş oynayarak büyüyecek
karşı komşumun çocukları 2 ve 4 yaşında
tüm gün terasta oynayıp duruyorlar:)))

umarım yardım edicek birileri vardır
2 bebek ,ev işleri ve eş çok kolay olmayacaktır
ama dilerim ki 2.bebeğiniz sakin ve kolay büyüyen bir bebek olur
ilk zamanlar biraz zor olsada ileride 2 kardeş oynayarak büyüyecek
karşı komşumun çocukları 2 ve 4 yaşında
tüm gün terasta oynayıp duruyorlar:)))

inş.dediğin gibi olur canım.

allah hepinize sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin bende çok stiyorum peşpeşe olsunlar diye ama hayırlısı bakalım.
Hiç korkmayın çok çok salarsınız herşey dört dörtlük olacak diye bişe yok ya.
Benim kızımda şimdilik yatağında yatıyor ama sizin yerinize koyunca kendimi babasına çok düşkün sanırım aramıza dönemk isteyecektir,bebeğide alyanın park yatağına yatırırım diye hesapladım şimdi.:)KEşke olsada yatacak yeri kalsa:sinifsinif:

allah hepinize sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin bende çok stiyorum peşpeşe olsunlar diye ama hayırlısı bakalım.
Hiç korkmayın çok çok salarsınız herşey dört dörtlük olacak diye bişe yok ya.
Benim kızımda şimdilik yatağında yatıyor ama sizin yerinize koyunca kendimi babasına çok düşkün sanırım aramıza dönemk isteyecektir,bebeğide alyanın park yatağına yatırırım diye hesapladım şimdi.:)KEşke olsada yatacak yeri kalsa:sinifsinif:

darısı başına diyeyim o zaman canım:):CüvCüv:

kızlarrr bende varımmm :) 21 aylık bir oğlum var şuan 14+1 hamileyim..bende 2sini nasıl yatıracağım nasıl bakacağım diye endişeliyim..hatta bu konuda hamilelerden sorular ve sorunlar bölümüne topik açtım ve arkadaşlardan fikir istedim..bakmak isteyenler buyursun belki fikir olur..

oğlum kendi ranzasında ama yatağımıza sıfırladık düşmesi ndiye ve geceleri sürekli ağlyıp uyanıyır ve kafasını benim yanıma koyup öyle uyuyor,bensiz sakinleşmiyor..ne yapıcam bilmiyorum eyvahedigeldismile

cok-sabirli-olmak-lazim-cookkkkkkkk...birde-babalara-pek-guvenmeyin..
onlar-epi-topu-4-saat-birlikte-olacaklar-gerikalan-24-saat-bebisler-sizinle..
aglayincada-hemen-size-saticaklar-bebisi-cok-daralirlarsada-disari-kacicaklar.
bizim-model-babamiz-bumafoldumben
bakimlarina-gelince-biraz-zor-oluyo-tabii-hele-birde-ayni-anda-kucak-isterlerse
bi-sure-sonra-kolunuzda--gordugunuz-kas-oluveriyo..kesinlikle-is-yaptirmiyolar
aralarinda-anlasiyolar-annem-ise-baslasin-onu-ise-basladigina-pisman-edelim-kardissss
dercesine-pacana-yapisiyolar-ve-benle-oyna-benide-al-kucagina-naralari-havada-ucusuyo
supurgeyi-sen-aciyosun-onlar-kapatiyo-sen-topluyosun-daha-arkani-donmeden-dagitiyolar
biri-masaya-cikar-onu-indirirsin-bi-bakmisin-oteki-cikmis-onu-indirirken-oteki-oyleeee-uzar-gider.
bide-hic-yanliz-birakamassin-onlari-buyuk-dort-gozle-firsat-kollar-
su-nerden-geldigi-belli-olmaz-kucuk-veleti-neresini-incitsemde-intikamimi-alsam-
pehhhhh-o-geldi-kralligim-bitti-kahrolsun-kardes-kahrolsun-ikilik-yasasin-teklik
diye-sessiz-sloganlar-atar...birine-ayri-yemek-otekine-ayri-yemek-biri-uyanir-otekini-uyandirir
ayri-odaya-koyarsin-iki-oda-arasinda-mekik-dokursun-
parkta-biri-sallanmak-isterken-oteki-kaymak-ister-kosturursun-
hele-heleee-ayni-anda-hasta-olsunlar-aman-diyim-amannnn-diyimmmm-kizlarrr
laelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaeahanda-sonumuz-buuuu

Son düzenleme:
ama-genede-iyiki-varlar-yaaa-canlarim-benim-herseyim-onlar..
bir-anne-deyisleri-bir-gulusleri-sarilip-opmeleri-cektigimiz-bunca-zahmete
deymezmi-kizlarr-bosverin-zorluklarini-dusunmeyin-iyi-eylenceli-yanlarini
dusunun-olumlu-dusunun-ki-daha-kolay-gecsin-bu-surec-
unutmayinki-zor-olsada-olmasada-bunu-beyenmedim-cok-yaramaz-yapamiyorum
bakamiyorum-geri-iyade-edecegim-sansimiz-yok..bir-gun-bi-bakmisizki
allahim-nasip-ederse-zaman-su-gibi-akip-gecmis-nasilda-buyuduler-diyecegiz-ins..
konu yu-ikiye-boldum-uzatmisim-azcikkkkk-tatlicadiarzu-
konu-cocuklar-olunca-sonsuz-kitap-gibiler-iste-oku-oku-bitmezzzz
anlat-anlat-bitmezzzz

şebnemcim ne güzel anlatmışsın öldüm gülmekten:))))))))sonumuz bakırköy desene.
bende iyi yönlerini düşünüyorum ama şimdilik hep aklıma kötü yönleri geliyo.ikisine de yetişemeyeceğim ,birini ihmal edecekmişim gibi geliyo.ama öyle olsun istemiyorum.
ne yapıcam nasıl bir düzen oturtucam bilmiyorum.oğlum çok hareketli kızımda öyle olursa çıra gibi yandım.şimdiden oğluma yetişemiyorum daha.

Back