2 kedi ve temizlik derdi

Kablosuz Dyson süpürge aldım. Pahalıydı ama değdi çünkü çok pratik
Pratiklik açısından evet. Verim açısından emin olamıyorum, daha iyileri de var gibi. Bilemedim :) Ha sen evde ne kullanıyorsun dersen :D 1 robot süpürge 1 de fakirin el tipi dikey basic süpürgesi :D Bekarlığımdan kalan.

Hayatimizda bu minik dostlarımız olduğu muddetce o tüy sorunundan kacamiyorsun ki onlar pis edecek bizler temizleyeceğiz ne yaparsak yapalım.Acı gerçek.😁
İyi ki varlar, ömürleri upuzun olsun inşallah hepsiciğinin :) Öyle ya napalım :D ne kadar minimalize edebilirsek o kadar iyi diyorum yine de :D :D

Hanımlar selamlar,

Herkes için güzel bir gün diliyorum.

Benim 2 kedim var, 2+1 evim, bir de eşim var. Evde 4 canlı olarak yaşam sürdürüyoruz.

Her hafta sonu yarım gün/1 gün boyunca komple süpürüp, bir toz alıp, tuvalet, banyo olarak günü tamamlıyorum. Ancak 2 kediyle olunca ev çabuk batıyor haliyle, onlarsız bu kadar hızlı batıyor muydu hatırlamıyorum :) İyi ki varlar, orası tartışmasız bir konu benim için. Ancak bu ara mevsim geçişi olduğundan sanırım tüy dökmeleri çoğaldı. Bu durum, evin sürekli gözüme pis gelmesi beni mental olarak, fiziksel olarak yoruyor.

Tüy dökümü için mama, ek takviye vs tavsiyesi olan, temizlik ile ilgili püf noktaları olan, tecrübeli hanımlardan destek rica ederim. Evi sürekli tertemiz olan var mı ya :D biri söylesin açık açık. Her temizlikte söyleniyorum :D :D bu ev mi çok çabuk batıyor herkes mi böyle diyorum kendi kendime.
Dyson ve kurutma makinesi bence de. Tuy dokmez bitmez. Bu ikisiyle azaldi.

Günlük rutin temizlik için robot, tüyler için Electrolux c serisi allergy yada anima modelleri. Turbo başlığı muazzam iş görüyor. Annemin 1, kardeşimin 3 kedisi var, bu süpürgeyle çok rahat ettiler.
Araştırıyorum, dediğiniz gibi kedili evler bayağı rahat ettiğini söylüyor. Biraz daha araştırıp alacağım muhtemelen. Çok teşekkür ederim. Robotu haftada bir çalıştırıyorum ben orada hatalıyım galiba.

:D bende söylenip duruyorum temizlik yaparken de. Tüyleri kadar ömürleri olsun. Onlarsız düşünemiyorum.. Bende biraz kısaltmayı düşünüyorum, uzun tüylü için. Direkt traş bir kez yaptım, bir daha yapmadım. Hoş halinde huyunda suyunda değişiklik olmamıştı ama kıyamıyoruz yav :)
Çok amin🤲 ama birazda kısaltmakta fayda var. Çünkü şuan mevsimsel coşmuş durumda dökmesi. Evi süpürsem bile 2 saat sonra bakıyorum yine tüy. Sabah akşam yapıyorum bazen.
Gülü seven dikenine katlanır deyip sabırla temizleyemeye devam :)

Pratiklik açısından evet. Verim açısından emin olamıyorum, daha iyileri de var gibi. Bilemedim :) Ha sen evde ne kullanıyorsun dersen :D 1 robot süpürge 1 de fakirin el tipi dikey basic süpürgesi :D Bekarlığımdan kalan.
Bir kedim bir de köpeğim var, iksinin de tüyleri uzun ve evim halı kaplama. Bu süpürgeyi almadan önce günde beş kez temizlik yapsam yine de temiz olmuyordu

Ben kızımın saclarina tahammül edemiyorum kedili evi düşünemiyorum.tuylerin tek çözümü hergun süpürmek.kablosuz süpürgem var her gün süpürüyorum bütün evi.eviniz 2+1 aslında hergun 10 dk ayırıp supurebilirsiniz böyle gözünüze batmaz tuyler

Çok amin🤲 ama birazda kısaltmakta fayda var. Çünkü şuan mevsimsel coşmuş durumda dökmesi. Evi süpürsem bile 2 saat sonra bakıyorum yine tüy. Sabah akşam yapıyorum bazen.
Gülü seven dikenine katlanır deyip sabırla temizleyemeye devam :)
Öyle tabii :) Kısaltacağım bu hafta sonu bakalım. Tüy ve deri sağlığı için önerdiğiniz takviye vs var mı? Mama olarak ne kullanıyorsunuz?

Ben ev temizliğinden çok çektim kedim yok ama kocam ve ben çok tüy döküyoruz ikimizin saçları aşırı gür ama dökülüyor kocamın maalesef bacakları dökülüyor. Bir de yeni eve geçtik yeni eşya tozu çok korkunç. Mesela evi süpürüyorum havada toz uçuşuyor güneşi gördükçe. Süpürgem miele torbasız olandan dyson v15 ve robot var eski robotum baya eskiydi geçen sene roborock q7 max aldım. Bunlardan gerçekten memnunum. Ayrıca hava temizleyici kullanıyorum. Hava temizleyiciyi ablam da kullanıyor onun kedisi var filtresi full kedi tüyü ve dyson başlığı kediyi süpürmesine rağmen. Kurutma da var. Eskiden evim 1 günde tozlanırdı şimdi 1 hafta bile tozlanmıyor. Günlük rutinim de var mesela bulaşık makinesini mutlaka her akşam boşaltırım yatmadan evi gezer toplarım. Ocağı günlük silerim. Lavaboları günlük silerim klozet öyle. Önceden her hafta temizlikçi gelirdi ev yine pis olurdu. Sanki hiç temizlik olmamış gibi. Bazen ayda 1 geliyor aman aman fark yok. Artık ayda 2 kere gelecek bakalım ne olacak. Gerçi şimdi enerjim sıfır. Benim kocam da yardım edemiyor işi çok ağır sürekli mesaide ya da iş için farklı şehirde çok stressli ona da kalk yap diyemiyorum. Dediğimde de düzgün yapmıyor. Ama en azından dağıtmıyor da dağıtınca topluyor işte. Şuan hamileyim tabi çok yapmıyorum 🤣 üşeniyorum öyle kalıyor

Ben kızımın saclarina tahammül edemiyorum kedili evi düşünemiyorum.tuylerin tek çözümü hergun süpürmek.kablosuz süpürgem var her gün süpürüyorum bütün evi.eviniz 2+1 aslında hergun 10 dk ayırıp supurebilirsiniz böyle gözünüze batmaz tuyler
Hafta içi o dediğiniz çok mümkün olmuyor ya valla ben götümü kaldıramıyorum afedersiniz :D ikimizde 7 gibi evde oluyoruz, farklı uğraşlarımızda var ikimizinde, mental olarak hiç ev süpürme modumuz olmuyor. Ancak hafta sonu. Ama robotu çalıştırıcam artık 2-3 günde bir.

Ben ev temizliğinden çok çektim kedim yok ama kocam ve ben çok tüy döküyoruz ikimizin saçları aşırı gür ama dökülüyor kocamın maalesef bacakları dökülüyor. Bir de yeni eve geçtik yeni eşya tozu çok korkunç. Mesela evi süpürüyorum havada toz uçuşuyor güneşi gördükçe. Süpürgem miele torbasız olandan dyson v15 ve robot var eski robotum baya eskiydi geçen sene roborock q7 max aldım. Bunlardan gerçekten memnunum. Ayrıca hava temizleyici kullanıyorum. Hava temizleyiciyi ablam da kullanıyor onun kedisi var filtresi full kedi tüyü ve dyson başlığı kediyi süpürmesine rağmen. Kurutma da var. Eskiden evim 1 günde tozlanırdı şimdi 1 hafta bile tozlanmıyor. Günlük rutinim de var mesela bulaşık makinesini mutlaka her akşam boşaltırım yatmadan evi gezer toplarım. Ocağı günlük silerim. Lavaboları günlük silerim klozet öyle. Önceden her hafta temizlikçi gelirdi ev yine pis olurdu. Sanki hiç temizlik olmamış gibi. Bazen ayda 1 geliyor aman aman fark yok. Artık ayda 2 kere gelecek bakalım ne olacak. Gerçi şimdi enerjim sıfır. Benim kocam da yardım edemiyor işi çok ağır sürekli mesaide ya da iş için farklı şehirde çok stressli ona da kalk yap diyemiyorum. Dediğimde de düzgün yapmıyor. Ama en azından dağıtmıyor da dağıtınca topluyor işte.
Ah o yeni eşya tozundan bende çektim. Şuan yok çok şükür de. Erkeklerin bacak kılları maalesef :) Bizimde saçlarımız. Sabah 8de çıkıyorum evden, akşam 7de evde oluyorum. Sadece dağınık bırakmamaya çalışıyorum akşamları, başka bir şey yapamıyorum ekstra. Ay o enerjim de yok :D nerden buluyorsunuz bu enerjiyi yaaa :( :D

Ah o yeni eşya tozundan bende çektim. Şuan yok çok şükür de. Erkeklerin bacak kılları maalesef :) Bizimde saçlarımız. Sabah 8de çıkıyorum evden, akşam 7de evde oluyorum. Sadece dağınık bırakmamaya çalışıyorum akşamları, başka bir şey yapamıyorum ekstra. Ay o enerjim de yok :D nerden buluyorsunuz bu enerjiyi yaaa :( :D
Benim şansım evden çalışmak mesaim 8de başlıyor ama 3 gibi işim bitiyor şuan raporluyum ama 8-5 olmasına rağmen esnek yoksa bu enerji olmazdı. Bazen işim erken biter bazen de bitmiyor. Bir de çamaşır her gün yıkamam haftada 2 gün. Çok çamaşır varsa 3. Akşam 7de evdeysen şükür et yemek vs yapıyorsun. Eskiden ben de eve 7 gibi geliyordum yemek söyleyip yığılıp kalıyordum haftada 1 gün yalap şalap yapıyorduk. Teknolojiye yatırım yap mutlaka

Hanımlar selamlar,

Benim 2 kedim var, 2+1 evim, bir de eşim var. Evde 4 canlı olarak yaşam sürdürüyoruz.

Her hafta sonu yarım gün/1 gün boyunca komple süpürüp, bir toz alıp, tuvalet, banyo olarak günü tamamlıyorum. Ancak 2 kediyle olunca ev çabuk batıyor haliyle, onlarsız bu kadar hızlı batıyor muydu hatırlamıyorum :) İyi ki varlar, orası tartışmasız bir konu benim için. Ancak bu ara mevsim geçişi olduğundan sanırım tüy dökmeleri çoğaldı. Bu durum, evin sürekli gözüme pis gelmesi beni mental olarak, fiziksel olarak yoruyor.

Tüy dökümü için mama, ek takviye vs tavsiyesi olan, temizlik ile ilgili püf noktaları olan, tecrübeli hanımlardan destek rica ederim. Evi sürekli tertemiz olan var mı ya :D biri söylesin açık açık. Her temizlikte söyleniyorum :D :D bu ev mi çok çabuk batıyor herkes mi böyle diyorum kendi kendime.
Bizde 3 kişi+1 kedi olarak yaşıyoruz.
Gün aşırı evi süpürüyorum, tüy için taramak dışında yapacak birşey yok ya da tercih ediyorsanız tıraş ettireceksiniz ama onu da tavsiye etmem.
Ama evler toz yumağı resmen eşyalar toz kusuyor ona bende çare bulamıyorum ne yazıkki ;(

Hanımlar selamlar,

Kedili hele ki 2 kedili evi haftada 1 süpüremezsiniz. Kedi olmayan ev bile 2 günde tozlanıyor sizin günlük süpürge yapmanız lazım

Back
X