bakın okypete ben savunmuyorum 2. kadını...
ama yuvayı 2. kadın parçalamaz bir erkek izin vermediği müddetçe...
neden kadının üzerine oynanıyor tüm oyunlar...
sende kadınsın...
bir tarafta masum bir kadın varken diğer taraftaki kadını neden canavarlaştırıyoruz...
ikisininde gerekçeleri aynı anlatmak istediğim bu...
ve bu tarz konular sorunu çözmeye yönelik değil ki sadece alkış getirecek konular...
bu kadar yazdık çizdik yine kadınlar aldatılacak, yine erkekler aldatacak...
yine bir yerlerde ağlayan, sızlayan kadınlar olacak...
ama sen kadın olarak buna dur dersen ben dersem ve bütün kadınlar derse yapılanı sineye çekmezse erkek nasıl aldatacak sorarım sana....
çekip gitmeyerek 2. kadını değere bindiren onu işte böyle sohbet konusu yaptıran onurunu düşünmeyen 1. kadın değil midir?
ya birinci kadın olmazsa ikinci kadınlar nasıl olabilir bir düşünün lütfen...
aslında birbirine benzer laflar ediyoruz
temelinde aynı düşünce ama ağızdan çıkarken yaşanmışlıklara takılan kelimeler
baştan sona okumaya çalıştım yorumları
bekarlar daha nesnel evliler biraz daha öznel bakmış olaya
risk altında olma yüzdesine göre normaldir bu durum
yazmayım dedim anlaşılmama kaygısıyla ama elfidanın son cümlesi çok etkiledi beni
ben de onun gibi kadın tarafını tutarım.çok severim hemcislerimi
üzülürüm onlar için ayaklarına taş değse
kadının isterse çok şey yapabileceğini bildiğimden mağdur olması kanıma dokunur
hangi sıralama da olursa olursun.1. 2. 3. ne farkeder ki
tabir hoşuma gitmese de 1. kadın aldıltığında mağdurdur
2. kadın da (meslek edinmemişse bunu) evli bi adamla beraber olarak mağdurdur gözümde
gitmesi gerektiği halde kalan her kadın suçlu değil mağdurdur
bu mağduriyetin sebebi de erkektir
o dur kadını sıralamaya koyan
o dur sadaket sözü veren
o dur kandıran,aldatan
ama gitmeyip kalan kadın da olayı meşrulaştırır,normalleştirir,emsal oluşturur arkadan gelenlere(sıralaması ne olursa olsun)
ne güzel demişsin evli elfida
ya birinci kadın olmazsa ikinci kadınlar nasıl olabilir bir düşünün lütfen
aslında birbirine benzer laflar ediyoruz
temelinde aynı düşünce ama ağızdan çıkarken yaşanmışlıklara takılan kelimeler
baştan sona okumaya çalıştım yorumları
bekarlar daha nesnel evliler biraz daha öznel bakmış olaya
risk altında olma yüzdesine göre normaldir bu durum
yazmayım dedim anlaşılmama kaygısıyla ama elfidanın son cümlesi çok etkiledi beni
ben de onun gibi kadın tarafını tutarım.çok severim hemcislerimi
üzülürüm onlar için ayaklarına taş değse
kadının isterse çok şey yapabileceğini bildiğimden mağdur olması kanıma dokunur
hangi sıralama da olursa olursun.1. 2. 3. ne farkeder ki
tabir hoşuma gitmese de 1. kadın aldıltığında mağdurdur
2. kadın da (meslek edinmemişse bunu) evli bi adamla beraber olarak mağdurdur gözümde
gitmesi gerektiği halde kalan her kadın suçlu değil mağdurdur
bu mağduriyetin sebebi de erkektir
o dur kadını sıralamaya koyan
o dur sadaket sözü veren
o dur kandıran,aldatan
ama gitmeyip kalan kadın da olayı meşrulaştırır,normalleştirir,emsal oluşturur arkadan gelenlere(sıralaması ne olursa olsun)
ne güzel demişsin evli elfida
ya birinci kadın olmazsa ikinci kadınlar nasıl olabilir bir düşünün lütfen
cinslatifim;
kalan modern kuma mağdur değil işte bana göre.
dersin ki bilmiyordur adamın evli olduğunu, kandırılmıştır..
tamam o zamana kadar mağdurdur.
ama ya evli olduğunu bilip de kalınca..
o zaman niye mağdur.
gitsin, arkasına bakmadan gitsin, haklıyken haksız olmamak için gitsin, 2.kadın sıfatını almamak içn gitsin.
kalması için mecburiyeti yok, sadece sevgisi var; bu da mecburiyet değil keyfiyet bana göre..
bunu bile kadın olayı nasıl normalleştiriyor?
kime göre normal oluyor bu durum?
birinci kadın olmazsa ikinci kadın olmaz doğru.
çünkü birinci kadın olmadığı sürece sadakat gösterilmesi gereken bir evlilik olmayacağı gibi ikinci kadın da olamaz.
2ci kadın hayatını idame ettirmek amacıyla,bir yuvayı yıkıyorsa,sırf kendi bencilce ihtiyaçlarının karşılamak için bir evli adamla oluyorsa yada sadece sevgi için oluyorsa(,hiç farketmez) ,üzgünüm,cinsilatif , benim için o kadın ,mağdur değil,suçlunun, tekidir...
bu olayda tek mağdur, 1ci kadındır. ne erkek nede 2ci kadın.
canım ciğerim hayatı yaşamak ve olayları algılamak hepimiz için farklı
sen suçlu dersin ben mağdur
bence sorun yok..
meşrulaştırmak,normalleştirmek ve dahi emsal olmak gitmemekle ilgili
kadın aldatılır gitmez
kadın evli adama aşık olur gitmez
sonuç erkeğin hanesine yazılan bi zevk artısı
o güzel cümle 1. kadının varolmadığı durumlar için zaten gereksiz olur
kadın sıralamadan çıkaracak kendini.
yani aslında gidecek işte
o zaman ne 1 kalır ne 2
oldu,,2ci kadınıda mağdur yaptık ya.
inanamıyorum, okuduklarıma...
tabii ki, bu senin düşüncen... ama bana göre de çok yanlış bir düşünce....
bütün suçu erkeklere atalım da, olsun bitsin bari.
1.bu konuda bahsedilen,1.kadın değil. yada onun neler yapacağı yada yapmayacağı.
2. yine bahsedilen erkek değil.
3. bahsedilen 2ci kadın.
elfida,diyorsun ki 2ci kadın ,yuvayı, parçalayamaz erkek izin vermedikçe tamam. erkekte suçlu. ama 2ci kadın olmadan o yuva parçalanılır mı sence.
bir suçlu, var. erkek. birde o suça ortak olan bir diğeri var. 2ci kadın.
bunlar birbirlerine zincirleme bağlı ,iki suçlu..........
duruma nerden baktığına bağlı
benim penceremden görünen manzara bu
arka pencereden bakarsam benim de evet 2. kadın suçludur deme ihtimalim var
ama ben o pencereden bakmak istemiyorum okytepe
bütün suçu erkeklere atalım hiç mahsuru yok
erkek karısını, varsa çoluğunu çocuğunu,verdiği sözü düşünmüyorsa
dış kapının mandalı düşünmedi diye suçlu olamaz benim için
olsa olsa kendini 2. kadın konuma düşürdü diye mağdur olur gözümde
elfida ve cinsilatif,evet okypete ben hala diyorum ki kimse kimsenin yuvasını parçalayamaz asıl ana karakterler izin vermediği müddetçe...
sen de buna katılıyorsun...
işte o zaman erkekte suçlu olmuyor, erkek suçlu oluyor kesin ve net...
ne aldatılan kadın ne de ikinci kadın suçlu olmuyor...
eğer bir suçsa bu her iki kadının yaşadığı o zaman her iki tarafta bu suçtan nasibini alıyor..
birinci kadının düşüneceği kendisine saygı duymayan ve kendisine saygısı olmayan bu adamla ilişkisine son vermek...
ikinci kadınında düşüneceği bu adamdan kendini kurtarmak...
adam her ihtimalde saygısız ve onursuz...
bu adam için birbirini suçlamaya değmez...
elfida ve cinsilatif,
anlaşamadığımız tek nokta 2ci kadının suçlu görmemeniz..
ve bu böyle devam edecek ve gidecek.
siz diyeceksiniz suçsuz yada mağdur ben diyeceğim suçsuz değil. bir ,kısır döngünün ,içine giriyoruz ve çıkamayacağız gibi.
bütün suçu erkeklere atalım da, olsun bitsin bari.
:) acikcasi benim bununla hicbir sorunum olmaz. cinsilatif'le ayni dusunuyorum galiba. 2.kadin denen kadina ancak dusuncesizligi, vicdansizligi en cok da kendine olmayan saygisi yuzunden acirim ben sadece. evli bir erkekle birlikte olan bir kadin zavalli bir kadindir, yaziktir ona. bu yuzden bu kadina "suclu" muamelesi yapacaksak dunyadaki butun kendine saygisi ve onuru olmayan insanlari "suclu" yapmamiz gerekir. neden birbirlerinden farklari olsun ki bunlarin?
o yuzden butun sucu erkege yikarim. boyle bir durumda kontrol sahibi olan erkektir cunku. bu kontrolsuzlugun sonuclarini 2. kadinla beraber paylasmasini istemek biraz haksizlik olur. cunku bir tarafta sadece kendine karsi sorumlu olan bir insan var, diger tarafta hem kendine. esine, hem cocuklarina hem de cevresine karsi olan bir insan var. bu durumda ikisini de esit olarak suclamak adil olur mu?
Yani burada önemli olan sizin tabirinizle ikinci kadın değil. O kadın olmazsa başka kadın. Sorun adam. Sorunun kendisi adam. Adamın sütübozuk. Bu yüzden bu tür adamlar terk edilmeli. Bu tür insanlar terk edilmeli. Terk edilmezse, "ben yaptım oldu"larla "ama bizim kimyamız farklı, biz nefsimize hakim olamıyoruz"larla kandırılacağız.
[/COLOR]
erkeğinde kendine saygısı ve onuru ,varmı sizce... yok... ama onu suçlayabiliyoruz .
2ci kadının da kendisine saygısı ve onuru var mı...yok. neden onu suçlamıyoruz. erkek vicdanlı mı. hayır. vicdansız...yani suçlu. 2ci kadın da,vicdansız. oda suçlu...
böyle bir durumda kontrol sahibi olan erkektir demişsiniz.
neden sadece erkek. 2ci kadının kendini kontrol etme yetisi yokmu. edemiyor mu....
istese edebilir. ama etmek istemiyor.
bu arada ben erkekle 2ci kadın eşit derecede suçlu gibi bir söz asla söylemedim.
tam tersi hep derim. en büyük suç erkekte. bu yüzde 50 kadın yüzde 50 erkek suçlu olayını asla kabul etmem. bu oran erkekten yana çok daha fazladır.en büyük suçlu erkektir sonra 2ci kadın.....
1ci kadın gidemiyor. çünkü ne gidecek yeri var nede ailesi.okypete, konuyu şöyle açmak isterim:
Benim özellikle savunduğum kadın tipi erkeğin evli olduğunu bilmeyip daha sonra bunu öğrenen ama gidemeyen kadın. Şimdi bu kadın ile, adamın eşi arasındaki fark nedir? Yasal olarak biri bir deftere imza atmıştır. Diğer ise atmamıştır. Şimdi ben lokal olaylardan bahsedeceğim, bence durum ancak böyle açıklığa kavuşacak. Adamla resmi olarak evli olan kadının tarafından bakacak olursak. Kadın adamı sevmiş ve ona güvenmiştir. 2 çocukları vardır. Biri 8 yaşında diğeri 2,5 yaşında olsun. Kadının ekonomik özgürlüğü yok. Zaten erken evlenmişler. Kadın çevresindeki bütün kadınlar gibi liseden sonra okula gitmemiş. Evlenmek için beklemiş. (Burada kadını yargılayamayız, çünkü gördüğü, öğrendiği şey budur.) Sonera aldatılmış işte. Gidecek yeri yok, ailesi kabul etmiyor. Geri dönemiyor. 2 çocuğuyla kara kara düşünüyor. Ne yapacağım diyor.
Şimdi gelelim bazı kesimlerin 2. dediği ama aslında sayıca hiçbir farkı olmayan kadın'a. Henüz küçükken babasını kaybetmiş ve annesiyle bir başına kalmış. Azmetmiş okumuş, annesine evini almış. Yani iyi evlat diyebileceğimiz bir kadın. Bu kadın özel bir şirkette insankaynakları müdürü. Aylık maaşı onu geçindirmeye yetiyor. Yaşı 26 ve artık evlenmek istiyor ve karşısına bir adam çıkıyor. Kadın tam aşkı bulamayacağım derken bu adam çıkıyor ve evet... Aşık oluyor. Bu adam öyle bir adam ki onu her daim el üstünde tutuyor. Belki de hayatı boyunca baba motifi olmadığı için belki de erkek olarak ilk bu adamı görüyor. 26 yaşında ve artık evleneceklerini düşünüyor. Adamla beraber oluyor. 1-2 sene devam ediyor bu. Aşk tüm hayatında öyle bir yerde ki artık evlenmek istiyor, ama adamdan ses seda yok ve bir gün bir telefon geliyor. Karşıda bir kadın sesi. Sevdiği adamın evli olduğunu duyuyor. Yatağına yattığı adam, sevdiği adam aldatmış onu. O da gidemiyor. artık 28 yaşında... Hayatındaki tek erkek onu yarıyolda bıraktı.
İşte iki kadın da gidemiyor. Bu iki kadını ayıran tek şey atılan imza. Diğer bütün noktaları aynı. Tek suçları bir erkeğe güvenmek. Bir erkeğe diyorum, aslında yanlış diyorum. Tek suçu birine güvenmek. Cinsiyeti önemli değil. Bu iki insan birine güveniyor. Bir de evli olan kadın durumu herkese açabiliyor, ama evli olmayan kadın açamıyor, çünkü afaroz edileceğini biliyor. Oysa konuyu birine açsa? Belki o birileri o kadına terk etmesi için yardım edecek. Yalnız olmadığını anlayınca terk edecek. Buradan "sen iğrenç bir insansın, pis ikinci kadın!!!" demek yerine şunu desek:
"Ona aşık olmayı istemeyeceğini biliyoruz. Yastığa başını koyduğunda çocukları olan bir adamla beraber olduğunu bilmenin sana yeterince acı geldiğini biliyoruz, ama o adamdan bir şekilde vazgeçmek zorundasın. Bu vazgeçişinin sebebi evli olduğu eşi olmamalı. Kendine olan saygın olmalı. Kendine saygı duy, bu yüzden terk et onu, çünkü sen de aldatılıyorsun. O adam eşiyle aldatıyor seni. O senin aşkına değmeyecek bir insan. Terk et onu. Terk et gitsin"
Son olarak şunu demeliyim: Ablam büyük bir şirkette halkla ilişkiler müdürüydü ve şirketin sahibi evli ve çocuklu adam ablama aşkını!!!! itiraf etmişti. Ablam aynı gün istifasını verdi ve başka bir şirkete geçti. Fakat adam aynı adam. Adam aynı şerefsiz. Adamın aldatma potansiyeli her daim var. Yani adam her şekilde eşinden başka bir kadını bulacak. Muhakkak biri denk gelecek. Yani burada önemli olan sizin tabirinizle ikinci kadın değil. O kadın olmazsa başka kadın. Sorun adam. Sorunun kendisi adam. Adamın sütübozuk. Bu yüzden bu tür adamlar terk edilmeli. Bu tür insanlar terk edilmeli. Terk edilmezse, "ben yaptım oldu"larla "ama bizim kimyamız farklı, biz nefsimize hakim olamıyoruz"larla kandırılacağız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?