2 haftalık bebeğim sürekli emmek istiyor. Dayanacak gücüm kalmadı.

magnolia92

Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2023
60
98
32
Sütüm iyi geliyor, göğüs pedi kullanıyorum. Yoksa üstüm başım süt oluyor. 2 haftada bebeğim 2850 gr'dan 3500 gr oldu. Dr bile şaşırdı. Yani beslenmesi iyi. Bebeğim emiyor, emerken uyuya kalıyor, gazını alıyoruz, yatırıyoruz ama bir iki dakika sonra tekrar ağlayıp emmek istiyor. Bu döngü akşam 8.30'da başladı gecenin 2.00'si oldu hala emiyor. Her gün böyle. Gündüzleri düzenli uyuyor sayılır ama akşam 9 dan sabah 10 a kadar neredeyse hiç uyumuyor. Mahvoldum, dayanacak gücüm kalmadı.

40i cikana kadar bebek her istediginde emzirmek lazim. Ama 2dk sonra istemesi aciktigindan degildir, sizden ayri kalmamak icin oldugu belli. Kilo alimi da iyiymis. Doktorunuz ne gibi bi yol izlemenizi oneriyor. Emzik verseniz alir mi acaba ?

Ooo bu ne ki... 2 yıl emecek, bazen saatlerce bırakmayacak..

Muhtemelen bebeğinizin gaz problemi var. Gazı olan bebekler sürekli emerek ağrısını rahatlatmak isterler. Gazını çıkarın düzenli olarak gaz masajı yapın. Sıcak ılık su dolu kovaya oturtun bebeğinizi

Benim kızım da böyleydi, arada emzik vermek zorunda kalmıştım doktor tavsiyesi ile , ilk zamanlar böyle oluyor ama bazı bebekler aşırı meme düşkünü...

Daha 2 haftalık bu anlattıklarınız çok normal anneliğin zor yanları bunlar açlıktan değil sizi istediği için ağlıyor muhtemelen sling kullanmayı deneyin sürekli temas halinde olacağınız için o da rahatlar sizde en azından biraz oturup dinlenir çay kahve içersiniz

9-10 ne ki benim kızım gece 2 ye kadar uyumaz ağlardı. Gündüzde memede yapışık. Mahfolmadım hala yaşıyorum ilk aylar çok normal bunlar

Çok normal bebeğim 2 aylık tam bir meme bağımlısı saatlerce memede eğlendiriyor kendini çok yorucu biliyorum ama maalesef bazı bebekler böyle oluyormuş emzik deneyebilirsiniz

Annesi çok normal. Doymak için değil annesinin göğsünde kendini güvende hissettiği için öyle. Zamanla azalacaktır az sabretmelisiniz.

Geçer geçer sabret yenidoğan dönemi geçiş evresi seni istiyordur yanında ayrılmamak güvende hissetmek için.

Ben de emmiyor diye yoruluyordum hayat çok garip Allah bagislasin daha çok minnak yorgunluğunuz sadece emme kaynaklı değil alışma sürecinden de olabilir benim öyleydi adimi unutuyordum

Benim kızımda 3 aylık oldu, iki aylık olduğundan beri uzun süre emmek istiyor. Emziği almadığı için sürekli göğsümde olmak istiyor doymuş olsa bile. Oturduğum yerden kalkamıyorum saatlerce. Normal olduğunu anladıktan sonra adapte olmaya başladım. Beni de zorladığı çok oldu.
Emzik alıştırıp tok olduğu zamanlarda oyalanmasını sağlayın. Biraz sizi rahatlatır.

Benim bebeğim de sürekli emmek istiyor ama sonra kusuyor sizlerinde böyle miydi bugün doktora gidicez ancak memede olmak istiyor ve doğal olarak memede olduğu için emiyor meme vermesem ağlıyor ne yapmam gerekli acaba?

Çok normal bu duruma adapte olun. Ve kabullenin. sürekli böyle olacak 3-4 ay arası beslenme süresi ve arası uzar biraz rahat edebilirsiniz. Fakat şuanda yapmanız gereken bebek ne zaman isterse meme verin. 2-3 saatide gecirmeyin beslenme süresini . Sling kullanabilirsiniz . Gündüz uyuduğunda sizde uyuyun dinlenin
Yemeklerinizde kimyon kullanın kimyon tohumu alıp demleyip için. Pakete girmiş hazır gıda tüketmeyin.

İnanın birkaç ay sonra memeleriniz yumuşayacak ve süt dolu göğüslerinizi ve saatlerce emmesini özleyeceksiniz. Öyle eşsiz bir varlık ki bu bebekler düşünsenize sizsiz bir dk yapamaz. Allah'ım bütün bebeklere annelerini bağışlasın

En zor dobemi yenidoğan zamanı.Ben de 3 ay bir hafta kan kustum.Bir de gariptir ,1 de yatağına yatıyor ,sabah 9 a kadar bir sıkıntısı olmuyordu.Normaldi.Ama sabah 9 tan gece 1 e kadar durmadan emerdi.Ne yaptıysam olmadı .gaz dediler.Bu arada serinde ve açık havada çok güzel uyurdu .inanmamıştım başta ama disarda olmak bana da bebeğe de iyi gelmistu

Merhaba göğüs pedi yerine göğüs kalkanı belki daha iyi olabilir bebek tek taraflı emerken diger taraf kalkana akiyor,birde gündüz 3 saat te bir emzirmeyi deneyin o zaman gecede aliskanlik haline gelebilir kolay gelsin

Evet öyleler. 4 yıl bekledim ben onu. Çok seviyorum. Şükürler olsun. Ama bu gece inanın 1 saat uyku uyuyamadım. Göğsümde çok güzel uyuyor, koyduğum an 2 dk sürmüyor ağlıyor. Çok yoruldum çok.

2 haftada mi dayanicak gucun kalmadi uzgunum ama daha coook dayanmak zorunda kalicaksin arkadasim. Benim oglum da sumo gurescisi gb olmustu emmekten. Uyku arasinda kirk kere uyanirdi surekli emmek isterdi. Seni anliyorum zombi gb geziosun uykusuzluktan ama yine de sevin cunku sutun yariyor demekki. Ben de cok uykusuz kaldim. Annem esim cok yardimciydi ama oglum ne emzik tuttu ne biberon dolayisiyla esim anca gazini alip uyutmaya calisiyordu fakat yine memede uyuyodu. Seni korkutmak istemem ama bu 6 ay boye devam etti. Ek gisaya gecince biraz rahatladim. Ama emerek uyudugu icin 2 yil boyunca hep geceleri meme icin uyanirdi memeyi tutar hemn geri dalardi. Ne zaman 2 yasinda sutten kestim deliksiz uyumaya basladi sukur. Yani olabildigince gucunu topla daha yolun uzun.

Nasıl dayanacağım bilmiyorum. Aralıksız 1 saat uyusam yetecek ama uyuyamıyorum. Emiyor, dalıyor uykuya, koyuyorum ağlıyor. Eşime veriyorum, 10 dakika gezdiriyor, gazını çıkarıyor, getiriyor, koyuyoruz yatağa, ağlıyor. Emziriyorum, uyuyor, koyuyorum, ağlıyor, gazını alıyoruz, koyuyoruz, yine ağlıyor, emiyor uyuyor. Allah'ım sen yardım et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…